مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
آراستگی آرزوی کوتاه ابراز دوستی احترام احسان اخبات اخلاص اخلاق اسلامی و دینی اخلاق دینی استغفار استقامت اشفاق اصلاح میان مردم اطمینان اعتدال اغتنام عمر امانت داری امر به معروف و نهی از منکر انابه انس به خدا انصاف انقطاع الی الله ایثار بلند همتی بی نیازی از مردم پاکیزگی پند پذیری تحفظ تحمل تذکر تسلیم تعاون تفکر تقوا تواضع توحید(اخلاق اسلامی) توکل تیز هوشی ثبات ثقه جوانمردی حب حریت حکمت حلم حیا خاموشی خشوع خشیت خضوع خود سازی خوش خلقی خوش گمانی خوف دعای خیر دعت دوراندیشی دوستی دید و بازدید دیگر خواهی ذکر راز داری راستی رأفت رجا رضا رهبت ریاضت زهد سخاوت سرعت فهم سرور سعی در امر به معروف و نهی از منکر سهولت یادگیری شاد ساختن مؤمن شجاعت شرح صدر شکر شکسته نفسی شوق به خدا شهامت (فضایل اخلاقی) صبر صفای ذهن صلح صله رحم طاعت طلب حلال عبرت آموزی عبودیت عدالت عزت نفس عفت عفو علم (فضیلت اخلاقی) عیادت بیماران عیب پوشی عیب زدایی غیرت فراست فطانت ( ضد غرور ) قرب به خدا قناعت قوت نفس کارگشایی در امور مردم کتمان مصیبت کرامت نفس کظم غیظ کم خوری کیاست مدارا مرابطه مسارعت مساوات مسئولیت پذیری معرفت مواسات نشاط نصیحت نقد پذیری ورع وفای به عهد یاد مرگ یقظه
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 709
فضایل اخلاقی و عقلانی در فلسفه غربی و چینی: چرخش به سوی فضیلت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mi Chienkuo; Michael Slote; Ernest Sosa
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اولین کتابی است که دیدگاه های غربی و چینی را در مورد فضایل اخلاقی و فکری گرد هم می آورد. ویراستاران Chienkuo Mi، Michael Slote و Ernest Sosa برخی از معرفت‌شناسان و اخلاق‌شناسان برجسته جهان را در ایالات متحده، اروپا و آسیا گرد هم آورده‌اند تا در زمینه‌ای جهانی آنچه را که آن‌ها «چرخش فضیلت» می‌خوانند، بررسی کنند. این 15 فصل هرگز قبلاً منتشر نشده است و با پوشش موضوعاتی که پل معرفت‌شناسی و فلسفه اخلاقی را ایجاد می‌کنند، نشان می‌دهد که یک چرخش فلسفی گسترده از مسائل کانتی و فایده‌گرا و به سمت دغدغه‌های شخصیت‌محور و عامل محور است. هدف این جلد این است که به دانشجویان و محققین به طور یکسان نشان دهد که بازگشت (دوباره) به سمت فضیلت در سنت غربی با چرخش (دوباره) به سمت فضیلت در فلسفه چینی دنبال می شود.
توماس آکویناس: پرسش‌های مورد مناقشه درباره فضائل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas Aquinas, E. M. Atkins, Thomas Williams
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فیلسوف بزرگ قرون وسطی توماس آکویناس (1224/6-1274) استاد نایب السلطنه دومینیکن در الهیات در دانشگاه پاریس بود و در آنجا ریاست یک سری مباحثات آکادمیک در مورد موضوعات اخلاقی را بر عهده داشت. این جلد ترجمه های جدیدی از پرسش های مورد مناقشه در مورد ماهیت فضیلت ارائه می دهد. مقدمه توضیح می دهد که چگونه تئوری فضیلت آکویناس با تصور او از اخلاق به عنوان یک کل تناسب دارد و دیدگاه های آکویناس را با توضیح زمینه نهادی و فکری که در آن سؤالات مورد بحث مورد بحث قرار می گرفت، روشن می کند.
مسائل اخلاقی در مشاوره اسلامی در رابطه با مراجعان
نویسنده:
احمد امامی راد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پژوهش درصدد بررسی مسائل اخلاقی است که مشاور اسلامی باید در رابطه با مراجعان رعایت نماید. این پژوهش اسنادی، با بررسی آیات و روایات ناظر به این موضوع، به مسائل اخلاقی زیر در رابطه مشاور با مراجعان دست یافته است: تکریم مراجع، خوش گفتاری و خوش برخوردی، توجه کامل به مراجع و درک کامل وی، عدم سلب اختیار و آزادی مراجع، رازداری، عدم مشاوره با دشمن، خیانت نکردن به مراجع، نصیحت و خیرخواهی، صمیمیت و مهربانی، ایجاد و حفظ شادابی در مشاوره، جرئت و عدم ترس، ارائه مشاوره عمیق، حق مداری، عدم تبعیض، توجه به ویژگی های منحصر به فرد، وفای به عهد، مدارا با مراجع و نادیده گرفتن اشتباه های او، تواضع و دوری از تکبر، رعایت حیا و عفاف و دوری از شهوت پرستی، در نظرگرفتن مصلحت مراجع، دوری از لجاجت و بحث های بی ثمر، ارجاع مراجع در صورت عدم توانایی، عدم سوءاستفاده از موقعیت حرفه ای خود و مراجع، ارائه آگاهی های لازم، رابطه با خانواده مراجع، عدم انتقال نارسایی های شخصی خود به مراجع، و انتخاب همکاران و کارکنان باصلاحیت در مرکز مشاوره.
روش هاى گرایشى درونى سازى ارزش هاى اخلاق اجتماعى در قرآن
نویسنده:
احمد توکلى، محمدجواد زارعان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
چکیده :
بخش مهمى از قلمرو علمى تعلیم و تربیت ارزش ها، انتقال و درونى سازى ارزش هاى حاکم بر جامعه و مبتنى بر فرهنگ جامعه در افراد آن جامعه مى باشد. این مهم اگرچه در فرهنگ اسلامى نیز مورد نظر سیاست گذاران و متولیان امر است، اما با توجه به این نکته که به رغم وجود مواد و مطالب فراوان در منابع اسلامى، در مقام عمل و تحقق بیرونى اهداف مستند علمى، با مشکلات جدى روبه رو هستیم و همچنین با توجه به شرایط جامعه معاصر اسلامى، ضرورى مى نماید که عالمان و دست اندرکاران امر تربیت درصدد عملیاتى کاربردى تر بوده و راه هاى حل مشکل در مقام عمل را ارائه دهند. بررسى این نکته که قرآن در درونى سازى ارزش هاى اخلاق اجتماعى، چه روش هایى را در ساحت گرایش به کار برده و یا توصیه کرده است، موضوعى است که این مقاله درصدد بیان آن است. مقاله حاضر با شیوه توصیفى تحلیلى، این روش ها را در قرآن مورد مطالعه قرار مى دهد. روش هاى به دست آمده عبارتند از: روش موعظه، روش تحریک عواطف، روش تحریک ایمان، روش تبشیر و تشویق، روش تنبیه.
صفحات :
از صفحه 45 تا 60
رساله‌ای کوچک درباب فضیلت‌های بزرگ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andre Comte-Sponville (آندره کنت اسپونویل)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Vintage / Ebury,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بیشتر تاریخ فلسفه، تاریخ اخلاق است. از افلاطون تا سارتر، فیلسوفان بزرگ به پرسش‌های اخلاقی اصلی بازگشته‌اند که چگونه باید زندگی خوبی داشته باشیم. چگونه با خودمان و دیگران رفتار کنیم؟ در پرداختن به این پرسش‌ها، آندره کنت اسپونویل با کاوشی کاملاً بدیع در فضایل بی‌زمان انسانی به جریان اصلی بیشتر سنت فلسفی غرب بازمی‌گردد. یک رساله کوتاه در باب فضایل بزرگ، هجده فضیلت انسانی را به عنوان نقطه شروع خود در نظر می گیرد تا به ما کمک کند تا بفهمیم "چه کاری باید انجام دهیم، چه کسی باید باشیم و چگونه باید زندگی کنیم". کنت اسپونویل هم مقدمه‌ای متفکرانه و در دسترس از تاریخ اخلاق غربی و هم کاوش در راه‌هایی را به خواننده ارائه می‌کند که از طریق آن دیدگاه‌ها و ادعاهای فیلسوفان بزرگ می‌توانند در زندگی امروز ما اعمال شوند - و در کاربردشان ناکام باشند.
سنجش عظمت روحی: دیدگاه فیلسوفان درباره بزرگواری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sophia Vasalou (سوفیا واسالو)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بزرگواری فضیلتی است که زندگی بسیاری را رقم زده است. در اوایل توسط افلاطون به عنوان یک فضیلت عالی فلسفی پیش‌زمینه شد، به یکی از تاج‌های جواهرات در گزارش ارسطو از تعالی انسانی تبدیل شد و دیگر متفکران باستانی به همان اندازه جایگاه برجسته‌ای را به خود اختصاص دادند. این یکی از متمایزترین عناصر سنت باستانی است که به جهان اسلام و مسیحیت قرون وسطی وارد می شود. این جرقه درگیری‌های فکری مهمی را برانگیخت و برای به ارث بردن از این سنت، مسیرهای عمیقی را در چندین فلسفه بعدی ایجاد کرد. تحت تغییر نام ها و فرم های بازسازی شده، همچنان در اندیشه دکارت و هیوم، کانت و نیچه نفس می کشد. زندگی‌های متعدد آن با تداوم‌های مهمی پیوسته‌اند، با این حال آنها نیز توسط ناپیوستگی‌ها تکه‌تکه شده‌اند - ناپیوستگی‌هایی که منعکس‌کننده تغییرات بزرگ‌تر در دیدگاه‌های اخلاقی و پاسخ‌های رقابتی به پرسش‌هایی درباره ماهیت زندگی خوب، ماهیت اخلاقی انسان‌ها، و رابطه آنها با دنیای اجتماعی و طبیعی که در آن زندگی می کنند. آنها همچنین با لحظاتی از مجادله شدید که در آن بینش عظمت انسان خود مورد تردید قرار گرفته است، نقطه‌گذاری شده‌اند. هدف این جلد ارائه بینشی از مسیر پیچیده فضیلتی است که زرق و برق آن در مواقعی به همان اندازه خیره کننده بوده که تفرقه افکن بوده است. با کاوش در زندگی‌های بسیاری که آن زندگی کرده است، در موقعیت بهتری خواهیم بود تا ارزیابی کنیم که آیا این فضیلتی است که هنوز می‌خواهیم آن را در زندگی اخلاقی خود محوریت قرار دهیم، و چرا.
فضایل عظمت روحی در سنت عربی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sophia Vasalou (سوفیا واسالو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اندک آرمان های شخصیتی به اندازه فضیلت باستانی «عظمت روح» متمایز و متمایزکننده هستند. فضیلتی بزرگتر از زندگی که چیزی کمتر از چشم اندازی از عظمت انسان را مجسم می کند، اغلب به عنوان یادگاری از جهان هومر و قهرمانان شرافت دوست آن دیده می شود. در فلسفه، مشهورترین بیان خود را در اخلاق ارسطو یافت و از آن زمان تاکنون به اشکال مختلف در ذهن فیلسوفان و متکلمان زنده مانده است. با این حال، در میان بسیاری از زندگی هایی که این فضیلت در تاریخ روشنفکری انجام داده است، یکی به طور آشکار نانوشته باقی مانده است. این زندگی در سنت عربی است. فضیلت جنگجویان یونانی و شخصیت‌های دموکراتیک آنها - چه اتفاقی افتاد که این فضیلت عالی در جهان اسلام فرود آمد؟ این جهان نیز قهرمانان بومی خود را داشت که تصورشان از فضیلت خارق العاده را به آیندگان واگذار کردند. فضیلت قهرمانانه بیش از هر چیز در آرزوی بی حد و حصر به آنچه که بزرگترین است بیان می شود. آیا می‌توانیم آنقدر فضیلت را تحسین کنیم که آن را از آن خود بخواهیم؟ از سنت عربی فضایل چه می توانیم بیاموزیم؟ سوفیا واسالو در پاسخ به این پرسش‌ها، خانواده بزرگ‌تری از فضایل را روشن می‌سازد که با دل مشغولی‌شان به همه چیزهای بزرگ متحد شده‌اند: «فضیلت‌های عظمت». این نوع فضیلت یکی از مؤلفه‌های مهم آرمان‌های شخصیتی تبیین‌شده در جهان اسلام، به همان اندازه درباره محتوای این آرمان‌ها به ما می‌گوید که درباره شجره نامه‌های کلیدوسکوپی آنها.
بحارالانوار المجلد 48
نویسنده:
محمدباقر بن محمدتقی مجلسی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
وضعیت نشر :
بیروت: دار احیاء التراث العربی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (علیهم السلام)» مشهور به بحار الانوار، مفصل‌ ترین مجموعه حدیثی شیعه است که با نظارت علامه مجلسی تألیف شده است. تألیف این کتاب که مجموعه‌ ای از آموزه‌ ها و تعالیم شیعی است، بیش از ۳۰ سال طول کشیده و گروهی از شاگردان علامه مجلسی او را در این کار یاری کرده‌ اند. مؤلف، کتاب را بر اساس ۲۵ موضوع کلی طراحی و آن را در ۲۵ جلد جای داده است (در دوره‌ های اخیر به صورت ۱۱۰ جلدی منتشر می‌ شود). در هر جلد ریز موضوعات مربوط به آن را در ابواب مختلف گرد آورده است. او در هر باب، ابتدا آیات قرآنی مرتبط با موضوع را ذکر کرده و تفسیر آنها را می‌ آورد و در مرحله بعد احادیث مربوط به آن باب را نقل می‌ کند. مجلسی تلاش کرده است که در بحار الانوار تمام موضوعات و مسائل موجود را پوشش دهد. برای مثال، این مجموعه با عنوان کتاب العقل و الجهل آغاز و با مباحث مربوط به خداشناسی و توحید، عدل الهی، و تاریخ پیامبران ادامه پیدا می‌ کند. از جلد ۱۵ تا ۵۳ چاپ ۱۱۰ جلدی، به تاریخ زندگی و فضایل پیامبر اسلام (ص) و حضرت زهرا (س) و امامان شیعه (ع) اختصاص دارد. بحار الانوار به خاطر ذکر مستند بیشتر روایت‌ های منقول از ائمه شیعه (ع)، باب‌ بندی موضوعات، شرح و بیان بسیاری از روایات، تحقیقات گوناگون کلامی، تاریخی، فقهی، تفسیری، اخلاقی، حدیثی و لغوی، نزد محققان و پژوهشگران مقامی والا داشته است؛ چنانکه با وجود حجم زیاد، از همان روزگار تألیف، نسخه‌ های خطی بسیاری از آن نوشته شده و با رواج صنعت چاپ، همه یا بخش‌ هایی از آن بارها به چاپ رسیده است. برخی عناوين و موضوعاتی كه در اين جلد به آن پرداخته شده است عبارتند از: تتمة کتاب تاریخ علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد الصادق و موسی بن جعفر الکاظم (ع)، أبواب تاریخ الإمام العلیم أبی إبراهیم موسی بن جعفر الکاظم الحلیم صلوات الله علیه و علی آبائه الکرام و أولاده الأئمة الأعلام ما تعاقب النور و الظلام و...
بحار الانوار المجلد 75
نویسنده:
محمدباقر بن محمدتقی مجلسی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
وضعیت نشر :
بیروت: دار احیاء التراث العربی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (علیهم السلام)» مشهور به بحار الانوار، مفصل‌ ترین مجموعه حدیثی شیعه است که با نظارت علامه مجلسی تألیف شده است. تألیف این کتاب که مجموعه‌ ای از آموزه‌ ها و تعالیم شیعی است، بیش از ۳۰ سال طول کشیده و گروهی از شاگردان علامه مجلسی او را در این کار یاری کرده‌ اند. مؤلف، کتاب را بر اساس ۲۵ موضوع کلی طراحی و آن را در ۲۵ جلد جای داده است (در دوره‌ های اخیر به صورت ۱۱۰ جلدی منتشر می‌ شود.) در هر جلد ریز موضوعات مربوط به آن را در ابواب مختلف گرد آورده است. او در هر باب، ابتدا آیات قرآنی مرتبط با موضوع را ذکر کرده و تفسیر آنها را می‌ آورد و در مرحله بعد احادیث مربوط به آن باب را نقل می‌ کند. مجلسی تلاش کرده است که در بحار الانوار تمام موضوعات و مسائل موجود را پوشش دهد. برای مثال، این مجموعه با عنوان کتاب العقل و الجهل آغاز و با مباحث مربوط به خداشناسی و توحید، عدل الهی، و تاریخ پیامبران ادامه پیدا می‌ کند. از جلد ۱۵ تا ۵۳ چاپ ۱۱۰ جلدی، به تاریخ زندگی و فضایل پیامبر اسلام (ص) و حضرت زهرا (س) و امامان شیعه (ع) اختصاص دارد. بحار الانوار به خاطر ذکر مستند بیشتر روایت‌ های منقول از ائمه شیعه (ع)، باب‌ بندی موضوعات، شرح و بیان بسیاری از روایات، تحقیقات گوناگون کلامی، تاریخی، فقهی، تفسیری، اخلاقی، حدیثی و لغوی، نزد محققان و پژوهشگران مقامی والا داشته است؛ چنانکه با وجود حجم زیاد، از همان روزگار تألیف، نسخه‌ های خطی بسیاری از آن نوشته شده و با رواج صنعت چاپ، همه یا بخش‌ هایی از آن بارها به چاپ رسیده است. برخی از عناوین و موضوعاتی که در این جلد به آن پرداخته شده است عبارتند از: تتمه کتاب الروضة، تتمة ابواب المواعظ و الحکم، مواعظ امیر المؤمنین (ع) و خطبه ایضا و حکمه، مواعظ الحسن بن علی (ع)، مواعظ الحسین بن امیر المؤمنین (ع)، وصایا علی بن الحسین (ع) و مواعظه و حکمه و مواعظ بقية الائمة الي مواعظ القائم و حكمه.
بحار الانوار المجلد 73
نویسنده:
محمدباقر بن محمدتقی مجلسی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
وضعیت نشر :
بیروت: دار احیاء التراث العربی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (علیهم السلام)» مشهور به بحار الانوار، مفصل‌ ترین مجموعه حدیثی شیعه است که با نظارت علامه مجلسی تألیف شده است. تألیف این کتاب که مجموعه‌ ای از آموزه‌ ها و تعالیم شیعی است، بیش از ۳۰ سال طول کشیده و گروهی از شاگردان علامه مجلسی او را در این کار یاری کرده‌ اند. مؤلف، کتاب را بر اساس ۲۵ موضوع کلی طراحی و آن را در ۲۵ جلد جای داده است (در دوره‌ های اخیر به صورت ۱۱۰ جلدی منتشر می‌ شود.) در هر جلد ریز موضوعات مربوط به آن را در ابواب مختلف گرد آورده است. او در هر باب، ابتدا آیات قرآنی مرتبط با موضوع را ذکر کرده و تفسیر آنها را می‌ آورد و در مرحله بعد احادیث مربوط به آن باب را نقل می‌ کند. مجلسی تلاش کرده است که در بحار الانوار تمام موضوعات و مسائل موجود را پوشش دهد. برای مثال، این مجموعه با عنوان کتاب العقل و الجهل آغاز و با مباحث مربوط به خداشناسی و توحید، عدل الهی، و تاریخ پیامبران ادامه پیدا می‌ کند. از جلد ۱۵ تا ۵۳ چاپ ۱۱۰ جلدی، به تاریخ زندگی و فضایل پیامبر اسلام (ص) و حضرت زهرا (س) و امامان شیعه (ع) اختصاص دارد. بحار الانوار به خاطر ذکر مستند بیشتر روایت‌ های منقول از ائمه شیعه (ع)، باب‌ بندی موضوعات، شرح و بیان بسیاری از روایات، تحقیقات گوناگون کلامی، تاریخی، فقهی، تفسیری، اخلاقی، حدیثی و لغوی، نزد محققان و پژوهشگران مقامی والا داشته است؛ چنانکه با وجود حجم زیاد، از همان روزگار تألیف، نسخه‌ های خطی بسیاری از آن نوشته شده و با رواج صنعت چاپ، همه یا بخش‌ هایی از آن بارها به چاپ رسیده است. برخی از عناوین و موضوعاتی که در این جلد به آن پرداخته شده است عبارتند از: ابواب التحیة و التسلیم و العطاس و ما یتعلق بها، کتاب الآداب و السنن و الأوامر و النواهی و الکبائر و المعاصی و الزی و التجمل، آداب السلام، آداب تكاتب، آداب التطيب و التنظيف و الاكتحال و التدهن، آداب الحمام و النوره و السواك، ابواب الطيب، ابواب الرياحين، ابواب المساكن، آداب السهر و النوم، آداب السفر و...
  • تعداد رکورد ها : 709