مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
آراستگی آرزوی کوتاه ابراز دوستی احترام احسان اخبات اخلاص اخلاق اسلامی و دینی اخلاق دینی استغفار استقامت اشفاق اصلاح میان مردم اطمینان اعتدال اغتنام عمر امانت داری امر به معروف و نهی از منکر انابه انس به خدا انصاف انقطاع الی الله ایثار بلند همتی بی نیازی از مردم پاکیزگی پند پذیری تحفظ تحمل تذکر تسلیم تعاون تفکر تقوا تواضع توحید(اخلاق اسلامی) توکل تیز هوشی ثبات ثقه جوانمردی حب حریت حکمت حلم حیا خاموشی خشوع خشیت خضوع خود سازی خوش خلقی خوش گمانی خوف دعای خیر دعت دوراندیشی دوستی دید و بازدید دیگر خواهی ذکر راز داری راستی رأفت رجا رضا رهبت ریاضت زهد سخاوت سرعت فهم سرور سعی در امر به معروف و نهی از منکر سهولت یادگیری شاد ساختن مؤمن شجاعت شرح صدر شکر شکسته نفسی شوق به خدا شهامت (فضایل اخلاقی) صبر صفای ذهن صلح صله رحم طاعت طلب حلال عبرت آموزی عبودیت عدالت عزت نفس عفت عفو علم (فضیلت اخلاقی) عیادت بیماران عیب پوشی عیب زدایی غیرت فراست فطانت ( ضد غرور ) قرب به خدا قناعت قوت نفس کارگشایی در امور مردم کتمان مصیبت کرامت نفس کظم غیظ کم خوری کیاست مدارا مرابطه مسارعت مساوات مسئولیت پذیری معرفت مواسات نشاط نصیحت نقد پذیری ورع وفای به عهد یاد مرگ یقظه
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
حجت خدا از نظر امام علی (ع)
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامی طهور,
رابطه تکامل با از خود بیخود شدن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامی طهور,
بررسی احتمالات در پیشنهاد ولایتعهدی مأمون به حضرت رضا(ع)
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامی طهور,
نظر اگزیستانسیالیستها در مورد تفاوت ارزش و واقعیت و نقد آن
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامی طهور,
ارزش های انسانی از نظر فلاسفه غرب
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامی طهور,
دین در دیدگاه شوقی
نویسنده:
ابوالحسن امین مقدسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
احمد شوقی شاعری است که عصر او مشحون از مسائل مهم سیاسی و اجتماعی مذهبی است. دیوان او می تواند مرجعی قوی برای تاریخ معاصر جهان عرب بخصوص کشور مصر در نظر گرفته شود. همسو با موضع گیری های سیاسی اجتماعی شوقی، دیدگاه مذهبی او قابل مطالعه و مداقه است. او شخصیت جامعه مصر را ترکیبی از تاریخ ملی عصر (فراعنه) و هویت اسلامی آن میداند. در مقایسه آن دو، با برتری دادن اسلام معتقد است که دین پیوسته عامل اساسی برای رسیدن به تمدن و دست یافتن به مکارم اخلاق بوده است. واژه های قرآن، اصطلاحات دینی بر اشعار او هاله ای از دین کشیده است. شوقی آنچنان به پیامبر (ص) عشق می ورزد که خوانندگان نهج البرده را وامیدارد تا نسبت به اخلاص او گواهی دهند. با این همه دوگانگی گفتار و رفتار دینی اش حاکی از تأثیر محیط زندگی بر شخصیت اوست.
صفحات :
از صفحه 55 تا 74
نور الأفهام فی علم الکلام المجلد 2
نویسنده:
حسن حسینی لواسانی؛ محقق: ابراهيم لواساني
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسة النشر الاسلامی التابعة لجماعة المدرسين بقم المقدسة,
چکیده :
«نور الأفهام فى علم الكلام» كتابى است كلامى كه به روش استدلالى به اثبات اصول اعتقادى شيعى مى پردازد. اين كتاب شرح منظومه اخلاقى و كلامى سيد محمدباقر طباطبايى، از احفاد ميرسيد على طباطبايى، صاحب رياض است. وى سراينده منظومه هايى چون: مصباح الظلام فى اصول الدين و علم الكلام، منظومه فى الحج و الزكاة و الطلاق و... منظومة فى الرد على من كفر الشيعة الامامية، منظومة فى ارث الزوجة و غيره مى باشد. لواسانى در نورالافهام به شرح و توضيح منظومه مصباح الظلام فى اصول الدين و علم الكلام طباطبايى كه با ادله و براهين حقانيت عقائد شيعه را بيان مى كند پرداخته است. نورالافهام در همان ابتداى انتشارش از سوى عالمانى چون مرحوم سيد محسن حكيم، آيت الله محمد تقى قمى و مرحوم آيت الله سيد ابوالقاسم خويى مورد توجه قرار گرفت و حتى به عنوان متن درسى در حوزه علميه مطرح گرديد. مرحوم ناظم بعد از تكميل منظومه كلامى خود ارجوزه اى نيز در باب مسائل اخلاقى سروده و در آن نصايح و پندهايى را خطاب به فرزندش بيان نموده است. مرحوم لواسانى به شرح اين ارجوزه نيز در پايان كتاب نورالافهام پرداخته است.
شافی فی العقائد و الاخلاق و الاحکام المجلد 1
نویسنده:
ملامحسن فیض کاشانی؛ محقق: مهدی انصاری قمی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: لوح محفوظ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «الشافی فی العقائد و الاخلاق و الاحکام»، کتاب جامعی است که عالم بزرگ مرحوم ملا محمدمحسن فیض کاشانی آن را در عقائد، اخلاق و احکام، به زبان عربی تالیف نموده است. این کتاب که ظاهرا خلاصه‌ ای است از کتاب وافی، در قرن یازدهم هجری تالیف شده است و به خاطر جامعیت و نیز به دلیل جایگاه والای مؤلف آن، از موقعیت کم نظیری در میان اهل علم برخوردار می‌ باشد. کتاب فیض در دو جلد تنظیم شده که جزء اول مشتمل بر کتاب عقل و جهل، کتاب علم و فقه، کتاب توحید و تمجید، کتاب صنع و ابداع، کتاب نبوت و امامت، کتاب ابتلا و تمحیص، کتاب ایمان و مقابل آن، کتاب فضایل و رذایل، کتاب معاشرت و حقوق، کتاب زی و تجمل، کتاب مواعظ و رسائل، کتاب موت و بعث می‌ باشد. در جلد دوم نیز کتاب‌ های صلاة و توابع آن، کتاب زکات و توابع آن، کتاب صیام، کتاب حج، جهاد و سیاسات، قضا و شهادات، معایش و مکاسب، کتاب فقه بیع و ربا، کتاب نکاح و ولد، کتاب فراق و عدد و کتاب تجهیز میت و مواریث مطرح شده‌ اند.
ترجمه خصال صدوق (شامل موضوعات اجتماعی، اخلاقی و دینی با تراجم اعلام)
نویسنده:
محمد بن علی ابن بابویه؛ مترجم: مرتضی مدرس گیلانی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: جاویدان,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب حاضر ترجمه الخصال شیخ صدوق اثر مدرس گیلانی است. در این اثر شیخ روایات راجع به آداب، محاسن و فضائل پسندیده و خصال نکوهیده و ناپسند را از خاندان عصمت علیه‌ السلام جمع آوری نموده است. کتاب، ترجمه ‏ای از احادیث وسایل الشیعه درباره خودسازی و جهاد با نفس است که همراه متن اعراب‏ گذاری شده احادیث آمده است. در این روایات مجموعه ‏ای از سخنان و مواعظ امامان معصوم در ضرورت اصلاح رذایل اخلاقی و ترک گناه و نحوه درمان بیماری‏ های روحی و رذیلت ‏ها ارائه شده است. اخلاق و جهاد با نفس در دو بخش قابل بررسی است یکی نحوه زدودن بدی و زشتی ‏ها و پاک کردن دل از گناهان و بخش دیگر آراسته ‏شدن به صفات پسندیده. در این کتاب روایات مربوط به هر دو جنبه خودسازی آمده است.