مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
خالقیت واجب خلق عالم
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 376
خدا، خلقت و نجات: مطالعاتی در الهیات اصلاح شده
نویسنده:
Oliver D. Crisp
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
T.& T. Clark ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این مجموعه مطالعات الهیات از دیدگاه فردی از درون ایمان مسیحی و به دنبال درک بیشتر از سپرده اعتقادی آن ایمان نوشته شده است. اولیور دی. کریسپ به عنوان یک محقق برجسته در الهیات مسیحی و تحلیلی، دکترین مسیحی را که در قالب جزم شناسی سنتی نوشته شده است، خلاصه و تحلیل می کند. کریسپ با شروع مسائل مربوط به وظیفه الهیات، چالش های الهیات سیستماتیک را به عنوان یک رشته، کاربرد کتاب مقدس در گفتمان الهیات، و پذیرش الهیات جان کالوین بررسی می کند. او سپس موضوعاتی را در مرکز بحث های جدی الهیاتی در الهیات اخیر، رابطه بین خدا و اشیاء انتزاعی در اندیشه جاناتان ادواردز و انسان شناسی الهیاتی قرار می دهد. این جلد با مطالعاتی به اوج می‌رسد که بر موضوعات محوری و تعیین‌کننده در الهیات نظام‌مند و فلسفی معاصر تمرکز دارد، برنامه‌ای سازنده الهیاتی را در گفت‌وگو با شخصیت‌های مهم سنت مسیحی پیش می‌برد و با برخی از بهترین پژوهش‌های الهیات معاصر درگیر است.
تعالی، خلقت و تجسم: از فلسفه تا دین
نویسنده:
Anthony O'Hear
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
de Gruyter ,
چکیده :
چکیده ماشینی : مجله Archive for Papyrus Research and Related Fields قدیمی ترین مجله پاپیروولوژی در جهان است. این مجله عمدتاً در بخش‌هایش (پاپیروس‌های ادبی، متون مسیحی، بخش اسناد، بخش حقوقی، متون و اسناد قبطی، demotica selecta، و همچنین تصاویر و منابع) با مجلات پاپیروولوژیکی دیگر متفاوت است. مکمل های مجله هر دو تک نگاری و گلچین را با هم ترکیب می کنند. تمرکز بر نسخه‌های جدید متون پاپیروس به زبان‌های یونانی، لاتین، قبطی، دموتیک یا عربی است که بینش‌های جدیدی را در زمینه‌های مختلف دوران باستان منتقل می‌کند: فلسفه، ادبیات، فلسفه، دین، سیاست و تاریخ اجتماعی، تاریخ نظامی و حقوقی، جغرافیا و مطالعات منطقه ای، مدرسه و مراقبت های بهداشتی و زندگی روزمره؛ به طور خلاصه، به تاریخ فرهنگی کهن به طور کلی.
خلقت جهان از نظر ملاصدرا و استیون هاوکینگ (مطالعه در مبانی و آثار)
نویسنده:
نویسنده:سید حامد البطاط؛ استاد راهنما:سیدياسر قطيش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
پایان نامه حاضر در مورد کشف روش معرفتی صحیح و معتبر برای بررسی خلقت عالم هستی , کیفیت و علت به وجود آمدن آن از عدم بحث می کند. این امر مهم از مقایسه بین مبانی و اثار دو روش فکری مختلف که یکی نماینده تفکر عقلی فلسفی و دیگری نماینده تفکر حسی و تجربی است دنبال می شود. هدف از این مقایسه رسیدن به یک شناخت یقینی واقعی است تا بواسطه آن حقیقت ماورائی وجود عالم هستی که در آن زندگی می کنیم ، کشف شود. مسأله ای که در این تحقیق به دنبال آن هستیم اثبات صلاحیت علمی کامل داشتن روش عقلی فلسفی و عدم صلاحیت داشتن روش حسی تجربی در شناخت و بررسی چنین مسائل اعتقادی از حیث اثبات و نفی است. در این تحقیق بر روش تحلیلی عقلی تکیه شده است تا بواسطه آن مسأله مذکور تحلیل و مورد بررسی واقع شود. و همچنین با روش نقلی توصیفی که با مطالعه نوشته های علمی معتبر مربوط به روش حسی تجربی بدست می آید نیز مسأله بررسی می شود. نتیجه ای که در نهایت به آن می رسیم این است که روش برهانی عقلی ملا صدرا در بحث از حقیقت عالم و اثبات یا نفی خالق و مسائل اعتقادی دیگر بر روش حسی تجربی استیفن هوکینگ برتری دارد و این امر بعد از اثبات صلاحیت روش ملاصدرا از جهت منطقی و برهانی بودن و انطباق بر عقل در مقابل روش تجربی استیفن هوکینگ که چنین صلاحیتی ندارد روشن می شود. همچنین روش ملاصدرا از این جهت که عقلی است و مسائل اعتقادی و ما وراءالطبیعه را در برمی گیرد برتری دارد، برخلاف روش حسی تجربی استیفن هوکینگ که به دلیل تجربی بودن و اتکاء به حواس پنج گانه و محدودیت آن ، نمی تواند مسائل ما وراءالطبیعه را شامل شود و آن را درک کند و نهایت چیزی که توسط این روش می توان درک کرد تنها چیز هایی است که حواس پنج گانه می تواند آنها را در برگیرد. همچنین در این تحقیق توانستیم آثار خوب نظریه ملاصدرا و روش او در زمینه تفکر انسانی و روش زندگی بشر و همچنین آثار بد و عواقب وخیم نظریه استیفن هوکینگ در مسأله خلق عالم ، پی ببریم و اینکه چطور نظریه استیفن هوکینگ منجر به انحرافات فکری و گمراهی اعتقادی و در نهایت مصیبتهاى انسانى وعاقبت ناگوارمی شود.
بررسی تطبیقی مفهوم خلقت ازدیدگاه مکتب تفکیک و علامه طباطبایی(ره)
نویسنده:
نویسنده:فاطمه پردلی؛ استاد راهنما:علی اکبر نصیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این رساله در باب بررسی تطبیقی مسئله خلقت از منظر دو دیدگاه مکتب تفکیک و مرحوم علامه طباطبایی (ره) است و همانگونه که از نام این رساله برمی آید به بررسی دیدگاه های دو عقیده متفاوت درباب خلقت می‌پردازیم تا بتوانیم وجوه تمایز و اشتراکشان را دریابیم و به بیان آنها بپردازیم. در دیدگاه مکتب تفکیک با استناد بر آیات و روایات، شاهد برحضور انسان در چند عالَم هستیم که خداوند متعال در همان عوالم از آنان عهد گرفته است تا او را بپرستند و با خدا و فرستادگانش همراه باشند و همچنین اعتقاد بر "خلقت لا من شئ"و یا"خلق از عدم"دارند؛ چرا که اگر خداوند از عدم خلق نکند نتیجه اش این می‌شود که این شئ از ازل با خداوند همراه بوده است و بر یگانه بودن خداوند خدشه وارد می‌کند. در این مکتب عقیده بر این است که قوانینی همچون "عینیت، سنخیت، علیت، تشکیک وجودی و خلق از شئ"که از مسلّمات دیدگاه مرحوم علامه می‌باشند ردّ و نقض می‌شوند و در مقابل عقایدی همچون "بینونت، تباین کلی میان خالق و مخلوق و خلق از عدم" مورد پذیرش قرارمی گیرند. در دیدگاه مرحوم علامه (ره) آن دسته از مسائلی را که مورد نقض دیدگاه مکتب تفکیک هست می‌پذیرند و دلایلی را برای پذیرش آنان می‌آورند و در مقابل عقیده ای را که مورد پذیرش دیدگاه مکتب تفکیک هست را نفی می‌کنند. خلق از عدم از آن دسته مسائلی هست که در نظر مرحوم ملاصدرا بسیار محوری می‌باشد و ایشان با استناد بر قرآن وعرفان و برهان عقلی، عالم را حادث زمانی قلمداد کردند و از آن جا که عالم حادث زمانی است می‌بایست که شئ زمانی را نبوده باشد و بعد خداوند آن شئ را از چیزی خلق کرده است؛ بنابراین خلق از عدم منتفی است. مرحوم علامه طباطبایی (ره) که از پیروان مرحوم ملاصدرا در حکمت متعالیه هستند با استناد بر سخنان مرحوم ملاصدرا، خلق از عدم را باطل می‌دانند و آن را نفی می‌کنند و برای تحکیم سخن خود از بیانات قرآنی بهره می‌برند. این مطلب بر هیچ مسلمانی پوشیده نیست که بیانات کلام الله مجید و روایات ائمه معصوم با عقل مطابقت دارند و هر آنجا که عقل و منطق راهشان را پیدا نکنند و یا به خطا بروند به استمداد و یاری عقل می‌آیند. این رساله به صورت تحلیلی_تطبیقی انجام شده است و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای می‌باشد و از منابع دست اول همچون کتب و مقالات مربوطه استفاده شده است.
الهیات نظام مند: جلد 3 - خلقت، مسیح و رستگاری
نویسنده:
Norman R. Gulley
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Andrews University Press ,
روح چهره زمین را احیا می‌کند: حملات پنطیکاستی به علم و الهیاتِ خلقت
نویسنده:
Yong, Amos
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Pickwick Publications ,
چکیده :
چکیده ماشینی : دوازده فصل در اینجا هم بازتاب/پاسخ پنطیکاستی به بحث علم و دین و هم مشارکت پنطیکاستی در تبادل مداوم متخصصان مطالعات کتاب مقدس، مورخان و الهیات، در میان کسانی که در رشته های دیگر آموزش دیده اند، نشان می دهد. مقاله‌نویسان با هم گفت‌وگوی واقعی را مدل‌سازی می‌کنند که در آن تأملات علمی پنطیکاستی تحت تأثیر گفتمان‌های علمی-دینی از یک سو قرار می‌گیرد، در حالی که پنطیکاستی‌ها عمیقاً به سنت خود می‌رسند تا بررسی کنند که چگونه پیش‌فهم‌ها و تعهداتشان ممکن است آنها را قادر سازد با صدای خودشان صحبت کنند. از سوی دیگر به مکالمات از قبل موجود. - از توضیحات ناشر. ادامه مطلب...
روح، نیروی حیات و کثرت: الهیات تطبیقی برای دمکراسیِ خلقت
نویسنده:
Hyo-Dong Lee
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Fordham University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : ما در جهانی به طور فزاینده ای جهانی، به هم پیوسته و وابسته به هم زندگی می کنیم، که در آن اشکال مختلف عدم تعادل سیستمی در قدرت، تقاضای فزاینده ای برای کثرت گرایی و دموکراسی واقعی را به وجود آورده است. همانطور که شایسته دنیایی است که این چنین به هم پیوسته است، این کتاب تلاشی تطبیقی ​​الهیاتی و فلسفی برای ساختن زیربناهای جدید برای ایده دموکراسی از طریق آوردن مفهوم غربی روح در گفتگو با مفهوم غیردوگانه و غیرسلسله مراتبی آسیای شرقی از چی ارائه می دهد. این کتاب ماجراهای تاریخی ایده چی را از طریق برخی از تاریخ های متنی کنفوسیوسی و دائوئیستی آن در شرق آسیا، به طور عمده لائوزی، ژو ژی، توگی، نونگمون و سوئون دنبال می کند و آنها را با مفهوم سازی های مشابه از خلاقیت نهایی و مقایسه می کند. قدرت معنوی که در صورت فلکی فکری تفکر غربی و/یا مسیحی یافت می‌شود - یعنی خلاقیت وایتهد، حرکت هگل، آشوب دلوز، و تهوم کاترین کلر. این کتاب به بدنه رو به رشد الهیات مسیحی پنوماتوسنتریک (روح محور) می افزاید که بر وجود رهایی بخش، یکسان سازی و کثرت بخشی خدا در کیهان تأکید دارند. بعلاوه، به گفت و گوی الهیاتی و فلسفی بین غرب و آسیای شرقی کنفوسیوس و دائوئیستی تزریق می کند، که تاکنون تحت تسلط سنت های پراگماتیست و فرآیندی آمریکایی بوده است، صدای تازه ای که توسط تفکر هگلی، پست مدرن و پسااستعماری شکل گرفته است. این روش‌هایی را غنی می‌سازد که در آن مفاهیم کثرت‌گرایانه و دموکراتیک مفهوم چی بیان می‌شوند. علاوه بر این، این کتاب با ارائه مقدمه ای ارزشمند برای برخی از متفکران نماینده کره که عمدتاً برای محققان غربی ناشناخته هستند، مطالعه شرق آسیا و به ویژه نئوکنفوسیوسیسم را پیش می برد. در نهایت، این کتاب مدلی از الهیات زمینه‌ای آسیایی را ارائه می‌کند که از منابع مذهبی و فلسفی آسیای شرقی برای ارائه دیدگاهی از کثرت‌گرایی و دموکراسی استفاده می‌کند. خواننده ای که علاقه مند به گفتگوی شرق و غرب در پرتو واقعیت جهانی سرکوب سیاسی، استثمار اقتصادی و به حاشیه راندن فرهنگی است، این کتاب را آموزنده، جذاب و روشنگر خواهد یافت.
خلقت حوا و طبیعت گرایی رنسانس: الهیات بصری و ابداع هنری
نویسنده:
Jack M. Greenstein
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : به تصویر کشیدن آفرینش زن مشکل خاصی را برای هنرمندان رنسانس ایجاد کرد. شمایل نگاری قرون وسطایی حوا که نیمه شکل گرفته از پهلوی آدم برمی خیزد، به سختی با تعهد آنها به بازنمایی طبیعت گرایانه از پیکر انسان سازگاری داشت. در عین حال، داستان خدا که اولین زن را از دنده می‌سازد، روایت تصویری با وقار و تأثیرگذاری را ارائه نمی‌دهد که هنرمندان، حامیان و عموم مردم برایشان ارزش قائل بودند. جک ام. گرینشتاین این مشکل هنری را نقطه عزیمت برای مطالعه شمایل نگارانه این موضوع مرکزی فرهنگ مسیحی می داند. کتاب او نشان می‌دهد که وقتی لورنزو گیبرتی، آندره‌آ پیزانو و دیگر مجسمه‌سازان ایتالیایی قرن چهاردهم و پانزدهم، ترکیب سنتی را برای تطبیق با حوا که به‌طور طبیعی به تصویر کشیده شده بود، تغییر دادند، کتاب او نشان می‌دهد که چگونه معنا همراه با شکل تغییر کرد. گرینشتاین استدلال می‌کند که نقش هنرمند و قدرت تصویرسازی در شکل‌دهی مجدد فرهنگ رنسانس و تفکر مذهبی در خطر است.
تحلیل توصیفی مفاهیم و مضامین خلقت در کتاب مزامیر [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Gnanamuthu S. Wilson
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این تحلیل توصیفی دیدگاهی جامع و کل نگر از خلقت در کتاب مزامیر ارائه می دهد. این در پس‌زمینه بقیه مطالب خلقت موجود در عهد عتیق و اسناد مذهبی باستانی خاور نزدیک مشاهده می‌شود. هرمنوتیک و استقرای تحلیلی به ایجاد ترکیبی از مفاهیم و مضامین اصلی در مورد آفرینش کمک کرده است. پس از بررسی مقدماتی سه دسته از اسناد (فصل 1)، مروری بر ادبیات مزامیر (فصل 2) یازده مطالعه اصلی در مورد آفرینش، سپس هفت مطالعه درباره مزامیر منفرد، به علاوه پنج مطالعه جزئی را تجزیه و تحلیل می‌کند. هیچ یک از اینها درمان جامع و جامع آفرینش را ارائه نمی دهد. دیدگاه‌های باستانی خاور نزدیک در مورد آفرینش (فصل 3) شامل منابع مصری (ممفیتی، هلیوپولیتن و غیره) و همچنین منابع بین النهرینی (سومری، بابلی، کنعانی/اوگاریتی) است. نه مرجع با درجات مختلف تاکید بر مضامین مشابهی دست می زنند: کمال و رستگاری، حاکمیت و حاکمیت، خلاقیت و زایش، برخورد نیروها و فتوحات، حفاظت و مشیت، اعلامیه و ستایش. بحث از آفرینش عهد عتیق، فراتر از مزامیر، شامل قطعات و اشعار در پیدایش، ایوب، اشعیا، ارمیا، حزقیال، و عاموس (فصل 4) و سایر ارجاعات جزئی است. مضامین مشترک منشا زمین، خلقت انسان ها، رهایی، نجات، جدایی و آشتی، آغاز و پایان، خنثی سازی و بازسازی (آخرالزمانی و آخرالزمانی) است. سرانجام در مزامیر (فصل 5)، مضامین خلقت شامل نقش منحصر به فرد یهوه به عنوان خالق و نجات دهنده اسرائیل است. از نه مزمور اصلی با ایده های خلقت، مزمور 8، 33، 104، و 148 به ویژه به تأسیس اسرائیل مربوط است. بیانیه های آفرینش جزئی در مزامیر دیگر بررسی می شود. در یک تصویر پانوراما، متن دریافتی هر مزمور در شکل نهایی خود یک موضوع اصلی را نشان می دهد که به جلو می رود و یک الهیات ارگانیک و یکپارچه را ارائه می دهد. خدا و بشریت در آفرینش با ابراز احساسات متقابل پیوند خورده اند. هصد «مهربانی» خدا به اسرائیل است. یهوه نجات دهنده، محافظ، نجات دهنده اسرائیل است. او کسانی را که در کار اسرائیل دخالت می کنند سرزنش می کند. نتایج این مطالعه یک الهیات آفرینش کل نگر با تلفیقی از تصویری برنامه ای و نبوی از آفرینش در نتیجه به دست آورده است. چندین مفهوم و مضامین با هم ادغام شده اند تا دیدگاه بزرگتری از آفرینش را شکل دهند که شامل خدا، جهان، بشریت، تاریخ، آینده و آخرت شناسی است. درک کهن الگوها و روابط کیهانی آنها نیاز به بررسی بیشتر دارد. هنوز مفاهیم فردی زیادی وجود دارد که نیاز به بررسی دقیق‌تر دارند. هر موضوع به خودی خود نویدبخش تحقیقات و قدردانی بیشتر است. وحدت و تنوع میان مضامین گوناگون خلقت در تمام سنت‌های دینی باستانی خاور نزدیک ممکن است نیازمند بررسی‌های مستمر در سال‌های آینده باشد.
خلقت در اشعیا
نویسنده:
Wann M. Fanwar
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این مطالعه به بررسی نقش اندیشه خلقت در اشعیا می پردازد تا رابطه آن را با مفهوم اشعیا از خدا به عنوان خالق، به ویژه در رابطه با کار نجات بخش او برای اسرائیل و از طریق آن، مشخص کند. این بررسی در سه مرحله انجام می شود. ابتدا، استفاده اشعیا از زبان خلقت، که شامل اصطلاحات صریح خلقت و ارجاعات ضمنی (استعاره) است، بررسی می شود. دوم، متون خلقت انتخاب شده، یعنی، 4: 2-6; 43:1-7; 44:24-45:25; و 65:17-25، تفسیر شده است. سوم، اندیشه خلقت اشعیا در ارتباط با مفاهیم مهم دیگر در کتاب، مانند الهیات نجات و تاریخ رستگاری، و نیت رستگاری خداوند برای اسرائیل و از طریق آن مورد بررسی قرار گرفته است. رابطه بین تفکر خلقت و مفاهیم تقدس، قضاوت و معاد شناسی اشعیا نیز مورد بررسی قرار گرفته است. اندیشه خلقت اشعیا اغلب به یکی از سه روش درک می شود: به عنوان تابع الهیات نجات، به عنوان یک مفهوم بنیادی، یا به عنوان پیوند ناگسستنی با الهیات نجات. این مطالعه نشان می‌دهد که اندیشه خلقت اشعیا یک موضوع اساسی در اشعیا است و در سرتاسر کتاب، با تمرکز در فصل‌ها، اتفاق می‌افتد. 40-55. این کتاب از نظر ساختاری و مفهومی بر کتاب تأثیر می گذارد و همه موضوعات دیگر را در بر می گیرد. علاوه بر این، اندیشه خلقت اشعیا چند بعدی است و در سطوح کیهانی (اولیه)، تاریخی و آخرت شناختی عمل می کند. سرانجام، اندیشه خلقت اشعیا از آنجایی که مفهوم کامل اشعیا از خدا است، دارای انشعابات الهیاتی مهمی است. این خدای خالق از خلقت خود فراتر رفته و بر مخلوق خود تسلط کامل دارد. از نظر اشعیا خدا قبل از هر چیز خالق است و فعل کامل او خلقت است.
  • تعداد رکورد ها : 376