مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
خالقیت واجب خلق عالم
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 376
واکاوی نظریۀ فیض و تبیین نسبت آن با مسئلۀ خلقت در نگرش ابن‌سینا
نویسنده:
صدیقه ریاحی مدوار ، محمد اکوان ، مهدی نجفی افرا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ابن‌سینا در آموزۀ خلقت با اینکه تحت تاثیر ارسطو و نظریه نوافلاطونی فیض است، از سویی متاثر از متکلمان مسلمان و منابع و متون دینی است، و همین موجب تمایز اندیشه او از متفکران سلف خود شده است. او در عین اینکه از فاعل به عنوان مفیض و عَلت وجودی یاد می‌کند، رابطه موجودات با فاعل را بر رابطه وجودی استوار می‌سازد، نظریۀ علم عنائی او در صدور موجودات با اصلاحات اندکی می‌تواند در منشأ صدور موجودات، نظریه‌ای قابل اعتنا باشد. او در علم خداوند به ذات خود از علم حضوری و اتحاد عالم و معلوم سخن رانده است، لذا با توجه به برداشت وی از علم حضوری، می‌توان با اتکا به همین نظریه او، علم خداوند به مخلوقات اعم از مبدعات و مخترعات و مکونات را توجیه و تبیین کرد، خصوصاً اینکه ابن‌سینا علم خداوند به مخلوقات را از طریق علم به ذات تبیین و تفسیر می‌کند. نظریۀ فیض در اندیشه فیلسوفان بعدی هیچ‌گاه مورد غفلت نبوده و به عنوان یکی از معقول‌ترین تفسیرها از خلقت جهان و خالقیت و فاعلیت خداوند عنوان می‌شود. در این مقاله با اتکا به روش تحلیلی، بر اساس نظریۀ فیض ابن‌سینا، سعی در تبیین و پر کردن فاصله پراهمیت خالق و مخلوق داریم، چنان‌که نظریۀ فیض توام با علم الهی پایه و اساس خلقت ابداعی عالم قلمداد گردد.
صفحات :
از صفحه 167 تا 190
مکاشفه و خلقت در اندیشه برنارد ال رام و کارل اف.اچ هنری: آفرینش "روزها" به عنوان یک مطالعه موردی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Warren H Johns
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این مطالعه به بررسی رابطه بین آموزه‌های خلقت و وحی در اندیشه انجیلی می‌پردازد، به ویژه با تمرکز بر نوشته‌های دو رهبر برجسته «نئوانجلیکالیسم»، برنارد ال. رام و کارل اف. اچ. هنری. نئوآنجلیکالیسم در دهه 1940 در آمریکا به عنوان واکنشی علیه بنیادگرایی دهه اول قرن بیستم ظهور کرد. یکی از اهداف آن این بود که انجیلییسم را از گرایشات ضد فکری بنیادگرایی رها کند و در عین حال اعتقاد به الهام کامل و تاریخی بودن کتاب مقدس را حفظ کند. در نتیجه، انجیلی ها به دنبال هماهنگ کردن سوابق آفرینش کتاب مقدس با اکتشافات زمین شناسی مدرن بوده اند. اهداف این تحقیق دو چیز است: اول، توضیح چگونگی و چرایی تفاوت برنارد رام و کارل هنری در درک آموزه‌های وحی و خلقت، و دوم، کشف دلایلی که چرا رام، هانری و اکثر الهی‌دانان و دانشمندان انجیلی. درکی استعاری از ایام خلقت اتخاذ کنید، زمانی که اکثریت بزرگ دانشمندان در صد سال گذشته روزهای خلقت را به معنای واقعی کلمه، یعنی روزهای بیست و چهار ساعته، درک کرده اند. رویکرد این پژوهش توصیفی، تطبیقی، تحلیلی و ارزشیابی است. دو فصل اول به معرفی موضوع و بررسی پیشینه تاریخی درک انجیلی از وحی و خلقت می پردازد، در حالی که دو فصل بعدی که به صورت توصیفی نیز می باشد، به تفصیل اندیشه رام و هانری را در مورد آموزه های وحی و آفرینش بررسی می کند. خلقت و به ویژه دیدگاه آنها در مورد روزهای خلقت. فصل پنجم که در بخش عمده ای تطبیقی ​​و تحلیلی است، مشتمل بر مقایسات و تقابل بین اندیشه رامند هنری در باب مکاشفه و خلقت و نیز ماهیت خاص روزهای خلقت است. مرحله ارزیابی شامل بحث در مورد چرایی اهمیت این موضوع برای انجیلییسم است که در قسمت آخر فصل 5 و در خلاصه و نتیجه گیری در فصل 6 ذکر شده است. تفاوت‌های رام و هنری در آموزه‌های وحی و خلقت را می‌توان تا حد زیادی بر اساس روش‌شناسی‌ها و مواضع فلسفی متفاوت این دو توضیح داد. تقابل بین رویکردهای انجیلی برای درک ایام خلقت و رویکردهای دانش غیرانجیلی به بهترین وجه بر اساس درک انجیلی از وحی و الهام توضیح داده می شود.
اگر خلقت یک هدیه است [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Manolopoulos
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press ,
کلیدواژه‌های اصلی :
ساخت الهیات زندگی رابطه‌ای از طریق مضامین خلقت، تجسم، و بازآفرینی به عنوان جایگزینی برای مقوله‌های فعلی ادیان [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Tompkins
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان‌نامه استدلال می‌کند که دسته‌های فعلی ادیان بیش از حد به پیش‌فرض‌های مبتنی بر روشنگری غربی و تفکر آکادمیک متکی هستند که موانعی در درک تمایل خداوند برای همه مردم برای داشتن زندگی فراوان ایجاد می‌کند. بسیاری از الهی دانان و رسالت شناسان از این مقولات موروثی استفاده می کنند بدون اینکه ابتدا آنها را تابع قانون کتاب مقدس قرار دهند. در نتیجه، گفتمان الهیات و رسالت درباره ادیان غالباً بر پیش فرض های خارج از کتاب مقدس استوار است که اساساً ریشه در دیدگاه بسیار عالی از عقل انسانی دارد که به طور دقیق رویکرد کتاب مقدس به زندگی رابطه ای را نشان نمی دهد. این پیش فرض ها به طور دقیق رویکرد کتاب مقدس به زندگی رابطه ای را نشان نمی دهند. بنابراین، من مقوله‌های ادیان را که توسعه یافته‌اند، با شرح زندگی رابطه‌ای که در قسمت‌های کتاب مقدس پیدایش 1-3، یوحنا 1:1-18، و مکاشفه 20-22 یافت می‌شود، مقایسه و مقایسه کردم، که استدلال می‌کنم از نظر الهیاتی هستند. مرکزی برای قانون کتاب مقدس. هدف این پایان نامه، ساختارشکنی دسته بندی ادیانی است که توسط متکلمان و رسالت شناسان به ارث رسیده و مورد استفاده قرار گرفته اند. مقوله‌های ادیان باید دامنه وسیعی داشته باشند و شامل اصطلاحات یا اصطلاحاتی هستند که محققان برای توصیف گروه‌های بزرگی از مردم یا ایدئولوژی‌هایی مانند: هندوئیسم، بودیسم، تائوئیسم، کنفوسیوس، اسلام، مسیحیت، آنیمیسم، ادیان عامیانه، مذاهب قبیله‌ای، الحاد، مارکسیسم و ​​غیره. در فضایی که با ساختارشکنی مقوله‌های ادیان ایجاد می‌شود، الهیات سازنده‌ای از زندگی رابطه‌ای که ریشه در مضامین کتاب مقدس خلقت، تجسم و بازآفرینی دارد، توسعه می‌یابد. زندگی رابطه‌ای اصطلاحی است که به‌جای واژه‌های فرهنگ و دین به کار می‌رود و بر روابط بین خدا و انسانیت و انسانیت با یکدیگر دلالت می‌کند. این پروژه از یک رویکرد بین رشته ای برای تحقیق استفاده می کند. این شامل بررسی و درگیری انتقادی با ادبیات جاری در تعدادی از زمینه ها از جمله مطالعات تاریخی دین، مردم شناسی، جامعه شناسی، مطالعات کتاب مقدس، الهیات سیستماتیک، و رسالت شناسی بود. این به دنبال استدلال‌های روش‌شناختی Veli-Matti Kärkäinnen و Kevin J. Vanhoozer به نفع رویکرد میان رشته‌ای به الهیات است. با ساختارشکنی مقوله‌های ادیان، سه مفهوم عمده برای رسالت‌شناسی و الهیات کشف شد. مفهوم اول این است که در توسعه مقوله های ادیان، افراد به اشیاء تبدیل شده و بر اساس مفاهیم مبهم انتزاعی طبقه بندی می شوند.
خلقت و حاکمیت خداوند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hugh J. McCann
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press ,
کلیدواژه‌های اصلی :
عشق الهی به عنوان دلیل خلقت در اسلام: کاوشی در رسائل نوری نورسی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Nasrin Rouzati (نسرین روضاتی)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این مقاله پاسخ به این سوال است که "چرا خداوند جهان را آفریده است" با بررسی اثر بزرگ بدیعزمان سعید نورسی، رسائل نور (رساله‌ای نور)، تا نشان دهد که از منظر نورانی، عشق الهی دلیل است. برای خلقت جهان. بخش اول، مفهوم عشق الهی را که در ادبیات علمی اسلامی گسترده‌تر منعکس شده است، بررسی خواهد کرد. پس از آن بحثی در مورد الهیات اسمای الهی، با توجه ویژه به دیدگاه نورسی انجام خواهد شد و نقش مهمی را که این مفهوم در الهیات نورسی به ویژه در ارتباط با آفرینش کیهانی ایفا می کند، نشان می دهد. بخش سوم متافیزیک عشق، پیامدهای مهم عشق خداوند در خلقت جهان و نقش آن به عنوان نیروی محرکه پویایی و فعالیت های درون ساختار جهان را بررسی می کند. ارائه قرآنی عشق، ماه. ابا، و همچنین اهمیت ماهیت متقابل عشق بین خدا و نوع بشر در ادامه بررسی خواهد شد. بخش پایانی هم‌افزایی بین عشق الهی و مفهوم قرآنی ابتلا، امتحان و مصیبت را روشن می‌کند تا ابزار آن را در سفر معنوی انسان نشان دهد.
خلقت، تکامل و معنا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robin Attfield (رابین آتفیلد)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Publishing ,
الهیات خلقت در اوریجن [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Jacques Haers
نوع منبع :
رساله تحصیلی
  • تعداد رکورد ها : 376