جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 10
رستگاری به مثابه پراکسیس: الهیات عملی رستگاری برای جهانی چند دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Morris, Wayne
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic;Bloomsbury T&T Clark ,
یک الهیات انجیلی پنطیکاستی: نقاط عطف در داستان رستگاری
نویسنده:
Stronstad, Roger
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
CPT Press ,
جامعه شناسی جیمز آشر: عمل و هدف ایمانِ نجات بخش
نویسنده:
Snoddy, Richard
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : ریچارد اسنودی با استفاده از موادی از طیف وسیعی از ژانرها، با ارجاع گسترده به مجموعه‌های نسخ خطی، مطالعه مفصلی از جامعه‌شناسی کاربردی جیمز آشر ارائه می‌دهد. اسنودی پس از قرار دادن اوشر در بافت کلیسایی ایرلند و انگلستان قرن هفدهم، آموزه های او را در مورد آموزه های کفاره، توجیه، تقدیس و اطمینان بررسی می کند. او ارتباط متقابل آنها را در اندیشه آشر، به ویژه نحوه عملکرد کفاره عمومی به عنوان زمینه توجیه و میزان عملکرد آن به عنوان مبنای اطمینان می داند. این کتاب تغییر نظر اوشر را در مورد تعدادی از مسائل مهم مستند می کند، به ویژه اینکه چگونه، از حفظ کفاره محدود و اطمینانی که از ذات ایمان است، او به سمت اعتقاد به کفاره عمومی و اطمینان حاصل از تقوای تجربی حرکت کرد. در چارچوب یک پارادایم علمی که به طور گسترده پذیرفته شده است، به نظر می رسد که او از یک موضع منطقی ناسازگار به موضع دیگر حرکت می کند، اما اندیشه او حاوی یک منطق درونی است که قدرت توضیحی آن پارادایم را زیر سوال می برد. این مطالعه روشنگر، نور جدیدی را بر تنوع الهیات اصلاح‌شده قرن هفدهم در جزایر بریتانیا می‌افکند.
بررسی مفهوم نجات در قرآن و عهد جدید
نویسنده:
سامیه حسینی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نجات مسیحی از نظر ماهیت با نجاتی که در اسلام مطرح است، تفاوت‌های بسیار اساسی دارد. از نگاه اسلام هرچند خداوند نجات‌بخش است؛ اما انسان با اختیار و نقش فعال خود با فراهم‌نمودن شرایطی خاص، پذیرندۀ نجات الهی است؛ اما نجات در مسیحیت پیوندی اساسی با شخص عیسی به‌عنوان منجی (و نه پیامبر) دارد. ازاین‌رو، اعلام ایمان به نجاتی که عیسی‌مسیح برای بشریت به ارمغان آورده، اساس مسیحیت رایج است. در این اعتقاد که بر مبانی خاص انسان‌شناسی، مسیح‌شناسی و خداشناسیِ مسیحی استوارگردیده است، انسان در اسارت گناه و مرگ بوده، و از ناحیۀ خود قابلیت نجات را ندارد. لذا خداوند با حضور مستقیم خود در کالبدِ عیسای‌ ناصری و با فدیه یا قربانی‌شدنش، تاوان گناه انسان را پرداخت کرده و او را از اسارت گناه نجات می‌دهد.
صفحات :
از صفحه 126 تا 141
دین و کمک طلبی: محافظه کاری الهیاتی و ترجیحات کمک به سلامت روان [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Ashley N. Moreno , John P. Bartkowski , Xiaohe Xu
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: نشان داده شده است که وابستگی مذهبی و حضور در جنبه های مختلف سلامت روان، از جمله تمایل به کمک گرفتن از سلامت روان، تأثیر می گذارد. با این حال، اطلاعات کمی در مورد اینکه چگونه باورهای الهیاتی بر ارزیابی افراد از گزینه های کمک بهداشت روان مذهبی و سکولار تأثیر می گذارد، شناخته شده است. تحقیقات قبلی با استفاده از محافظه کاری الهیاتی (باورهایی در مورد کتاب مقدس، گناه و نجات) این دیدگاه را به عنوان طرح واره ای که در آن ابعاد به صورت پشت سر هم عمل می کنند، مفهوم سازی کرده است. با این وجود، با توجه به ماهیت شخصی‌سازی شده سلامت روان، این مطالعه این دیدگاه را به‌عنوان سه بعد مرتبط، اما کاملاً متفاوت از یک نظام اعتقاد دینی مفهوم‌سازی کرده است. این مطالعه با استفاده از داده‌های موج‌های سال‌های 2006 و 2018 (N = 2563) NORC General Social Survey (GSS)، رویکردی پربار اما کم استفاده را برای سنجش ادراکات کمک به سلامت روان از طریق استفاده از خطوط موقعیتی که ارزیابی پاسخ‌دهندگان نظرسنجی از مجموعه‌های مختلف را تحریک می‌کند، ارائه می‌کند. شرایط و راه حل های ممکن مختلف این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که محافظه‌کاری الهیاتی پیش‌بینی‌شده با دیدگاه مطلوب‌تری از حمایت مذهبی از سلامت روان در مقایسه با منابع کمک سکولار مرتبط است. همچنین حمایت قابل توجهی از این فرضیه وجود داشت که بعد نجات این جهان بینی جدا از بعد کتاب مقدس و گناه تأثیری را نشان می دهد. این تحقیق جنبه ای از دین را که مورد مطالعه قرار نگرفته در رابطه با پذیرش اشکال متمایز درمان سلامت روان روشن می کند و جهت گیری های بالقوه برای تحقیقات آینده را برجسته می کند.
الهیات هنری یا الهیات هنر؟ (تحلیل انتقادی دیدگاه جورج پاتیسون)
نویسنده:
رضی موسوی گیلانی، علیرضا آرام
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده در این مقاله با روش تحلیلی - انتقادی به بررسی دیدگاه جورج پاتیسون در باب رابطۀ دین و هنر می‌پردازیم. پاتیسون تأملات خود را در مسیر آنچه مندرج می‌کند که خود الهیات هنر نامیده است. او به این نتیجه رسیده که هنر نه ابراز زیردست الهیات، بلکه نوعی نگرش زیبایی‌شناختی به جهان هستی است، نگرشی که ضمن پاسداشت گوهر زندگی، به رهاوردی معنوی منتهی خواهد شد. او نگاه مطلوب خود را بیش از کلیسا و الهیات رسمی مسیحی، در طریقت بودایی ذن جست‌وجو می‌کند و البته همزمان از رمانتیسم و اندیشۀ پست‌مدرن فاصله می‌گیرد. اما به‌نظر می‌رسد حاصل نظریات او نه الهیات هنر، بلکه رویکردی هنری به دین و تفسیری زیبایی‌شناختی از زندگی است که می‌توان آن‌ را با تعبیر الهیات هنری متمایز کرد و اشکال‌های وارد بر آن ‌را برشمرد.
صفحات :
از صفحه 571 تا 587
تاریخ ادیان و مذاهب جهان (جلد دوم)
نویسنده:
عبدالله مبلغی آبادانی
نوع منبع :
کتاب , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
منطق,
چکیده :
کتاب حاضر که مجموعه چند جلدی است به بررسی تاریخ ادیان و مذاهب جهان در نقاط مختلف جهان به ویژه به بررسی دین اسلام و شخصیت پیامبر اکرم صل الله علیه و اله و سلم می پردازد.
تبیین آموزه فدیه در مسیحیت و شفاعت در تشیع
نویسنده:
احمد رضا مفتاح، محسن ربانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان,
چکیده :
آموزه فدیه از اصول اساسی الهیات مسیحی در مورد نجات است. مسیحیان بر این باورند که به خاطر گناه آدم نسل بشر نیز گناهکار شد و خدا برای رهانیدن بشر از گناه، عیسی (ع) را فرستاد تا بر صلیب رود و کفاره گناه آدم شود. هر کسی که به مرگ و رستاخیز عیسی (ع) ایمان ‌آورد، نجات به او اعطا خواهد شد؛ اما از نظر شیعه سرشت انسان پاک است و انسان با ایمان و عمل صالح می‌تواند خودش نجات را به دست آورد. البته، رحمت خدا و شفاعت ائمه اطهار (ع) نیز برای رسیدن به رستگاری به انسان کمک خواهد کرد. گرچه آموزه فدیه مسیحیان با شفاعت مورد نظر شیعیان وجوه اشتراکی دارد، اما جایگاه اعتقادی و نیز کارکرد آنها با هم تفاوت ماهوی دارند. آموزه کفاره از ارکان اساسی الهیات مسیحی؛ به ویژه مسأله نجات محسوب می‌شود و در صورتی که این آموزه دچار خدشه شود، تمام ساختار الاهیات مسیحی فرو می‌ریزد؛ در حالی‌ که مسأله شفاعت در آموزه‌های شیعی نقش مکمل را ایفا می‌کند و نقش انسان نادیده گرفته نمی‌شود.
صفحات :
از صفحه 143 تا 160
  • تعداد رکورد ها : 10