جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 13
آیا مسیح واقعاً متناقض است؟ برخی از دغدغه های روش شناختی از فلسفه علم [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
MARÍA DEL ROSARIO MARTÍNEZ-ORDAZ
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: دو تا از مهم ترین نتایج کتاب «مسیح متناقض» عبارتند از: (1) شناسایی مسیح به عنوان موجودی بدون مشکل متناقض و نیز (2) پایه گذاری تحقیقات در مورد پیامدهای منطقی وجود مسیح، که کاملاً متناقض است، در یک موجود خاص. 'تئوری'. با توجه به ارتباط بسیار زیاد کتاب «مسیح متناقض بیل» برای مطالعه ناسازگاری، دغدغه اصلی من در اینجا این است که تأثیر برخی از انتخاب‌های روش‌شناختی پشت پیشنهاد بیل را بررسی کنم - این کار به منظور شناخت دقیق‌تر دامنه مشارکت بیل. برای انجام این کار، من بر روی سه سوال اصلی تمرکز خواهم کرد: 1. برای شناسایی یک تناقض چه چیزی لازم است؟ 2. چگونه می توانیم یک تناقض واقعی را از یک تضاد ظاهری یا زمانی تشخیص دهیم؟ 3. اگر یک تضاد واقعی را در یک نظریه شناسایی کنیم، واقعاً از آنجا می توانیم به کجا برویم؟
عیسی آریایی: متکلمان مسیحی و کتاب مقدس در آلمان نازی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Susannah Heschel
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press ,
مسیح شناسی تحلیلی و تفسیر الهیاتی عهد جدید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas H. McCall
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این مطالعه از منابع الهیات تحلیلی معاصر و تفسیر الهیات عهد جدید به منظور بررسی مجموعه ای از مسائل مهم در مسیح شناسی استفاده می کند. این اولین اثر در مسیح شناسی تحلیلی است که هم از مطالعات اخیر در مطالعات کتاب مقدس و هم از کمک های اخیر به فلسفه تحلیلی و الهیات استفاده می کند. توماس اچ. مک کال مضامین اتحاد با مسیح و ایمان مسیح را که توسط مفسران "آخرالزمانی" و "دیدگاه جدید" الهیات پولس توسعه یافته است، بررسی می کند. این جلد تجزیه و تحلیل دقیقی از پیشنهادهای جزمی اخیر در مورد هویت مسیح و آموزه انتخاب ارائه می دهد، و بررسی بحث های مربوط به تبعیت از پسر در عبرانیان را ارائه می دهد. همچنین رابطه پسر متجسد با پدرش را در الهیات یوهانی بررسی می کند. مک کال درگیری الهیاتی مبتنی بر تفسیر را با کار اخیر در مورد جایگاه منطق در آموزه تجسم ارائه می دهد.
پرسش فلسفی از مسیح [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Caitlin Smith Gilson (کیتلین اسمیت گیلسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا شخصیت مسیح دلیل فلسفی را با چالش نهایی فلسفی خود ارائه می دهد؟ فکر به عنوان اندیشه در مورد تصویر مسیح در اناجیل چه می تواند بگوید؟ گیلسون استدلال می کند که هرمنوتیک فراموش شده کمال کلید بازاندیشی در مقولات اساسی عقل و ایمان را فراهم می کند. از منظری کاملاً فلسفی، گیلسون، شخصیت مسیح را در اناجیل به‌عنوان یک جوهره منحصربه‌فرد بررسی می‌کند که دیگر نه قابل ردیابی است و نه قابل تقلیل به هیچ‌گونه تأثیرات کمک‌کننده. آنقدر منحصر به فرد که فراتر رود و در عین حال همه جنس های مقایسه ای را در بر گیرد. آنقدر منحصر به فرد است که نه خود گواهي خود را بلکه ناگزيري خود را در خود دارد. پرسش فلسفی مسیح ایده های اساسی بیان شده در مسیحیت را بررسی می کند: ایده انسان-خدا، معنای ایمان، ماهیت فیض، مرگ، رستاخیز، گناه و بخشش. هرمنوتیک کمال قابل کشف پیشامضایی در تراژدی‌های یونانی، نمونه‌ای در داستایوفسکی، که از نظر روش‌شناسی در آنسلم، آکویناس، پاسکال و کیرکگور یافت می‌شود، در ماهیت معرفت‌شناختی و متافیزیکی آن مورد بحث قرار می‌گیرد. ایمان جایگزین صرفاً فلسفی، همانطور که در کارل یاسپرس و اریک وگلین نشان داده شده است، مورد بحث، تحلیل و نشان داده شده است که هم از نظر فلسفی و هم از نظر الهیات ناقص است.
در دفاع از مسیح شناسی شورایی: یک مقاله فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Pawl, Timothy
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این اثر، توضیحی منظم و آگاهانه از تاریخ مسیحیت هفت اجلاس اول کلیسای جهان مسیحیت تقسیم نشده، از شورای اول نیکیه در 325 بعد از میلاد تا شورای دوم نیکیه در سال 787 پس از میلاد را ارائه می دهد. تیموتی پاول با فرض حقیقت مسیح شناسی آشتی به خاطر استدلال، به این فکر می کند که آیا استدلال های فلسفی خوبی وجود دارد که تناقض یا عدم انسجام را در آن آموزه نشان می دهد. او تعاریف اصطلاحات مهم در بحث و متافیزیک مفیدی را برای درک تجسم ارائه می دهد. در دفاع از مسیح شناسی آشتی، سه نوع ابژه فلسفی را به مسیح شناسی آشتی مورد بحث قرار می دهد. اولاً، مشکل اساسی فلسفی پیش روی مسیح شناسی را برجسته می کند - چگونه یک چیز می تواند هم خدا و هم انسان باشد، در حالی که هر چیزی که شایسته نام "خدا" است باید دارای ویژگی های خاصی باشد، و با این حال به نظر می رسد که چیزی که به درستی بتوان آن را "انسان" نامید، نمی تواند همان ویژگی ها را دارند؟ سپس این بحث را مورد بررسی قرار می دهد که اگر شخص دوم تثلیث مقدس تغییرناپذیر یا زمانی بود، همانطور که مسیح شناسی آشتی اقتضا می کند، آن شخص نمی تواند چیزی شود، و بنابراین نمی تواند انسان شود. در نهایت، پاول به این ایراد می پردازد که اگر مسیح واحدی وجود دارد، پس در مسیح ماهیت یا اراده واحدی وجود دارد. با این حال، اگر آن مشروط صادق باشد، مسیح شناسی آشتی نادرست است، زیرا مقدمه مشروط را بر صدق تأیید می کند، اما صدق نتیجه را انکار می کند. پاول از مسیح شناسی آشتی در برابر این اتهامات دفاع می کند و استدلال می کند که هر سه شیء فلسفی نمی توانند مسیح شناسی آشتی را ناسازگار یا نامنسجم نشان دهند.
مسیحیت به عنوان حقیقت عرفانی: و اسرار دوران باستان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rudolf Steiner, Andrew Welburn, Christopher Bamford, Michael Debus
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Anthroposophic Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ریشه های باطنی غربی مسیحیت. در آغاز قرن بیستم، رودولف اشتاینر یک سلسله سخنرانی ایراد کرد که آنها را بازنویسی کرد و به عنوان کتاب «مسیحیت به عنوان حقیقت عرفانی» منتشر کرد. این اثر مهم نقطه عطفی در توسعه باطنی گرایی غربی و درک عمیق تر ما از ریشه ها، توسعه و معنای مسیحیت است. اشتاینر در زندگی نامه خود درباره این اثر نوشت: "قصد من صرفاً ارائه محتوای عرفانی مسیحیت نبود، بلکه هدف من این بود که سیر تحول آن را از اسرار باستان تا راز گلگوتا به گونه ای توصیف کنم که نیروها را آشکار کند. به عنوان اثری در این تکامل که فقط نیروهای زمینی و تاریخی نبودند، بلکه انگیزه های معنوی و فرازمینی بودند. من می خواستم نشان دهم که محتوای ارائه شده در اسرار باستان به شکل تصاویر آیینی از وقایع رخ داده در کیهان است، رویدادهایی که در کیهان رخ می دهند. سپس از کیهان به زمین در رمز و راز گلگوتا به عنوان یک واقعیت محسوس که در صفحه تاریخ تحقق یافته است، منتقل شد. مسیحیت به عنوان حقیقت عرفانی کتابی اساسی است، هم در توسعه خود اشتاینر و هم در باطن گرایی غربی و هم برای درک ما از واقعه مسیح. در اینجا خوانندگان پیشرفت تکاملی را از اسرار باستانی از طریق فیلسوفان بزرگ طمع تا وقایعی که در اناجیل به تصویر کشیده شده است، خواهند یافت. کتابی در مجموعه کلاسیک در انسان‌شناسی
مسیح (علیه ‏السلام) در عهد عتیق
نویسنده:
محسن پورمحمد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
چکیده :
اصل نبوت براى معتقدان به تورات و تلمود امرى مسلم است. اساس ايمان دانشمندان يهود اين است كه خداوند اراده و خواست خود را به وسيله سخنگويانى از ميان خود مردم، كه پيامبر خوانده مى‌شوند، به انسان‌ها اطلاع داده است. در مقابل، انسان‌ها موظف و مكلف به انجام خواست و اراده او هستند. كلمه «نبوت» در كتاب مقدس داراى معانى متفاوتى است. در قاموس كتاب مقدس چنين آمده است: «نبوت لفظى است كه مقصور از آن اخبار از خدا و امورات دينيه به تخصيص اخبار از امور آينده است.» اين كلمه به معناى سخنگو و بازگوينده سخن هم به كار رفته است. علاوه بر آن، در مورد جادوگران و مزدبگيرانى كه مى‌توانستند آينده افراد را حدس بزنند نيز استعمال شده است. در متون قديمى‌تر عهد عتيق، «نبوت» بيش‌تر به معناى برانگيختن، الهام گرفتن و انذار دادن است، ولى در متون بعدى به معناى فرمان دادن و بيش از همه، به معناى پيش‌گويى و اخبار از آينده است، به گونه‌اى كه نبوت و پيش‌گويى با هم آميخته شده‌اند. اين پيشگويى‌ها سبب جلب اعتماد مردم به نبى مى‌شد و نبى نيز از همين عامل براى جلب مردم به خداشناسى و ايجاد ترس از ارتكاب گناه و تقويت روحيه مؤمنان بهره مى‌گرفت. بعضى از پيشگويى‌ها آميخته‌اى از وعد و وعيد و يا به صورت تفسير عباراتى بود كه بر توى و نيكوكارى دلالت مى‌كرد. در این مقاله به موضوعات زیر پرداخته می شود: يكتاپرستى؛ بشارت به منجى؛ اوضاع دشوار پيش از ظهور حضرت مسيح (عليه السلام)؛ زمان ظهور حضرت مسيح (عليه السلام)؛ جهان در عصر ظهور حضرت مسيح(عليه السلام)؛ عيسى مسيح (عليه السلام)، پسر انسان و پيامبر الهى.
تبیین آموزه فدیه در مسیحیت و شفاعت در تشیع
نویسنده:
احمد رضا مفتاح، محسن ربانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان,
چکیده :
آموزه فدیه از اصول اساسی الهیات مسیحی در مورد نجات است. مسیحیان بر این باورند که به خاطر گناه آدم نسل بشر نیز گناهکار شد و خدا برای رهانیدن بشر از گناه، عیسی (ع) را فرستاد تا بر صلیب رود و کفاره گناه آدم شود. هر کسی که به مرگ و رستاخیز عیسی (ع) ایمان ‌آورد، نجات به او اعطا خواهد شد؛ اما از نظر شیعه سرشت انسان پاک است و انسان با ایمان و عمل صالح می‌تواند خودش نجات را به دست آورد. البته، رحمت خدا و شفاعت ائمه اطهار (ع) نیز برای رسیدن به رستگاری به انسان کمک خواهد کرد. گرچه آموزه فدیه مسیحیان با شفاعت مورد نظر شیعیان وجوه اشتراکی دارد، اما جایگاه اعتقادی و نیز کارکرد آنها با هم تفاوت ماهوی دارند. آموزه کفاره از ارکان اساسی الهیات مسیحی؛ به ویژه مسأله نجات محسوب می‌شود و در صورتی که این آموزه دچار خدشه شود، تمام ساختار الاهیات مسیحی فرو می‌ریزد؛ در حالی‌ که مسأله شفاعت در آموزه‌های شیعی نقش مکمل را ایفا می‌کند و نقش انسان نادیده گرفته نمی‌شود.
صفحات :
از صفحه 143 تا 160
كليساى ارتدوكس قبطى و قرائت اوليه از مسيحيت
نویسنده:
محمدحسن صالح
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
چکیده :
مسيحيان مصر از ديرباز در اين كشور حضور داشته و در مقاطع مختلف تاريخى نقش آفرينى نموده اند. كليساى ارتدوكس مصر كه امروز به كليساى ارتدوكس قبطى مشهور است، بعد از شوراى جهانى كالسدون از بقيه كليساهاى شرقى و غربى كناره گيرى كرد و مستقلا به حيات خود ادامه داد. در اين مقاله با روش توصيفى ـ تحليلى، با اشاره به بزنگاه هاى مهم تاريخى اين كليسا، به مهم ترين ويژگى هاى اعتقادى و عملى آن اشاره شده است. نگارنده معتقد است كليساى قبطى امتداد اختلافات خاص مسيح شناسى در دوره آباء مسيحى است كه به طور مشخص ميان دو كليساى اسكندريه و انطاكيه در جريان بود. از اين رو، مهم ترين ويژگى اين كليسا مسيح شناسى تك ذات انگارانه آن است كه متأثر از الهيات يونانى مآب مدرسه اسكندريه است. از سوى ديگر، پيوند اين كليسا با رهبانيت، سبب تداوم آن در طول تاريخ و عبور از تنگناهاى مختلف شده است. همچنين اين كليسا در دهه هاى اخير كوشيده است اختلافات اعتقادى خود با كليساى كاتوليك رم را به حداقل برساند.
صفحات :
از صفحه 71 تا 86
  • تعداد رکورد ها : 13