جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3237
مناظرات فی العقائد و الاحکام المجلد 1
نویسنده:
عبدالله حسن؛ مقدمه نویس: باقر شریف قرشی
نوع منبع :
کتاب , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«مناظرات فى العقائد و الاحكام»، تأليف عبدالله حسن، از نويسندگان معاصر است كه به زبان عربى در دو مجلد و مشتمل بر مناظرات مختلف كلامى و فقهى أئمه اطهار عليهم السلام و علماى شيعه با مخالفان مى ‏باشد. نويسنده در مقدمه كتاب با ذكر اين نكته كه نه تنها عامه مردم كه بسيارى از محققين نيز از حقيقت مبادى و فكر مذهب شيعى بى اطلاع هستند و از سوى ديگر مناظرات، دائرة المعارف‏ هاى علمى سرشار از ادله علمى و حقائق تاريخى است، لذا علاقه خاصى به گردآورى مناظرات و تحقيق علمى آنها پيدا مى ‏كند كه نتيجه آن تأليف اثر حاضر است. جزء اول مناظرات به مباحث كلامى اختصاص يافته و 78 مناظره در 19 موضوع ارائه شده است. در جزء دوم نيز با موضوع شرايع و احكام 41 مناظره در 15 موضوع آمده است كه در فهرست قابل دسترسى است.
منا‌ظرات‌ جرت‌ فی‌ بلاد ما‌وراء النهر فی‌ الحکمه‌ و الخلاف‌ و غیرهما‌ بین‌ الاما‌م‌ فخر الدین‌ الرازی و غیره‌
نویسنده:
فخر رازی، محمد بن‌ عمر، ۵۴۴؟ - ۶۰۶ق‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مناظره،گفتگو و میزگرد
سلف الصالح
عنوان :
نویسنده:
مركز الأبحاث العقائدية، مقدمه: شیخ محمد حسون
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب ارزشمند حاضر از مرکز ابحاث عقایدیه ، یک کتاب رد شبهات و دفاع از ساحت مقدس تشیع می باشد. دفاع از احقیت امام علی ع برای خلافت، جواب به شبهات سلفیه ها و... درباره تشیع، رد اقوال سلفیه درباره عبدالله بن سبا و... از موضوعات مطرح شده در کتاب می باشد.
موسوعه عقائد الائمه الاطهار: معرفه الله - الجزء الثانی (ع - و)
نویسنده:
نويسنده:علاء الحسون؛ بمساعدة جمع من‌الفضلا؛ برعایة محمدجواد الفاضل‌اللنکرانی؛ [تهیه‌کننده] قسم‌التحقیق والنشر فی مرکز فقه‌الائمةالاطهار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: مرکز فقهی ائمه اطهار (ع),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مروری بر دیدگاه‌های امامان شیعه در مورد شناخت خداوند و اسماء و صفات الهی است. . در این مجلد در ادامه جلد قبل به ترتیب حروف الفبا به بررسی معنای اسامی و صفات خداوند از حرف "عین" تا حرف "واو" پرداخته شده و زوایای گوناگون آنها با توجه به دیدگاه‌های امامان در ادعیه مناجات‌ها و زیارت‌نامه‌ها بررسی گردیده است. در همین راستا نگارنده به اسما، افعال و صفاتی از خداوند متعال مانند: عدل، عرش، عزت، عزم، عصمت، عطاء، عطف، عفو، علم، علوّ، عقاب، عهد، عون، عین، غضب، غفران، غلبه، غنی، غوث، غیرت، فرج، فرح، فضل، فعل، قبض و بسط، قدرت، قدوسیت، قدم، قرب، قضاء، قهر، قول، قیام، قیومیت، کبریایی، کرامت، کرم، کرامت، کلام، کلمات، کمال، کید، کینونت، لسان، لطف، مالکیت، مجد، مشیت، معروف، مکر، ملکوت، منتریال منع، نعمت، نقمت، نور، هدایت، وارثیت، وجود، وحدانیت، وصف، ولایت، وعد، وفاء، وقار و هیمنه اشاره کرده و معنای آنها را با عنایت به روایات به صورت اجمالی بیان کرده است.
معراج الهدایة (دراسة حول الإمام علی علیه السلام و منهج الإمامة)
نویسنده:
سعید یعقوب
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
مرکز الابحاث العقائدیة,
چکیده :
«معراج الهداية» تاليف سعيد يعقوب كه به زبان عربی به طبع رسیده، ابتدا ماهیت و مفهوم امامت تشریح می شود؛ سپس امامت و رهبری و نیز راه های شناخت امام معرفی می گردد. مباحث بعدی كتاب درباره امامت و ولایت، به ویژه امامت حضرت علی (ع) است.
معراج السعادة
نویسنده:
احمد بن محمد مهدی نراقی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه انتشارات هجرت,
چکیده :
«معراج السعادة» ، عنوان کتابی در اخلاق اسلامی با رویکرد عقلی و نقلی، تألیف ملا احمد نراقی (نراقی ثانی)، فرزند ملا محمد مهدی نراقی می باشد. این کتاب را می‌ توان تلخیص فارسی کتاب جامع السعادات دانست که در آن مباحث اخلاقی با روش عقلی بیان شده است. در عین حال معراج السعادة فقط ترجمه و تلخیص جامع السعادات نیست، بلکه در بیان و روش، تفاوت هایی با آن دارد و در بسیاری از موارد، مباحث اجمالی جامع السعادات، به تفصیل در معراج السعادة آمده است. تفاوت عمده جامع السعادات و معراج السعادة آن است که استدلال، برهان و رویکرد عقلی در جامع السعادات پر رنگ‌ تر است. اما معراج السعاده بر وجهه نقلی و خطابی مباحث افزوده است. از آنجا که مخاطب معراج السعادة عموم مردم است، نویسنده کوشیده تا مطالب با ارائه شواهد نقلی و روایی یا آمیزه‌ ای از نقل و دلیل، با ذکر اشعار و با زبانی روان و جذاب و به دور از پیچیدگی‌ های مباحث علمی بیان گردد. از این رو استفاده از آیات و روایات در معراج السعادة بیشتر از جامع السعادات است. همچنین گفتنی است که تبویب و ترتیب و فصول و عناوین این دو کتاب تا حدودی تفاوت دارند، مثلا باب اول جامع السعادات دارای شانزده فصل است اما باب اول معراج السعادة ده فصل دارد که در سه فصل، عنوان مشترک و در دو فصل محتوای مشترک دارند؛ بنابراین، در معراج السعادة برخی از فصول جامع السعادات یافت نمی شود و همچنین برخی از فصولی که در آن یافت می‌ شود در جامع السعادات موجود نیست.
معاد یوم القیامة
نویسنده:
علی موسى کعبی
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
قم: مرکز الرسالة,
چکیده :
کتاب «المعاد يوم القيامة» نگاشته علي موسى كعبي، پژوهشی است درباره معنی و آثار اعتقاد به معاد. نگارنده در آغاز، ادله حتمیت و قطعیت معاد را متذکر می‌ شود، سپس ادله قرآنی و عقلی مبتنی بر حدوث معاد را تبیین می‌ کند. از منظر وی حکمت و عدالت اقتضا می‌ کند که قیامتی به وقوع پیوندد. برهان دیگری که نویسنده برای اثبات معاد اقامه می‌ کند برهان تجرد روح است. در انتهای کتاب معاد جسمانی و روحانی، موت، سکرات موت، برزخ و بهشت و جهنم نیز توضیح داده می‌ شود.
مع الشیعة الإمامیة فی عقایدهم
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
تهران: نشر مشعر,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«مع الشيعة الإمامية في عقائدهم»، تأليف آيت‌ الله جعفر سبحانى، كتابى است با موضوع اعتقادات شيعه اماميه كه به زبان عربى در يك جلد نگارش شده است. نويسنده در ابتداى كتاب، پيش از ورود به فصول كتاب، در بخشى با عنوان «رسائل برخى بزرگان شيعه»، هفت رساله و نامه اعتقادى را ارائه كرده است. اولين نوشته، به قلم مبارك امام رضا (ع) در پاسخ به مطالبه مأمون نگارش شده كه از ايشان درخواست نمود كه اسلام ناب را موجز و مختصر براى وى بنويسد. در ابتداى اين رساله مباحث اعتقادى و در انتهاى آن به فروعات فقهى پرداخته شده كه نويسنده مباحث فقهى را ذكر نكرده و به كتاب «عيون أخبار الرضا» ارجاع داده است. در ادامه اين بخش، عرضه نمودن سيد عبدالعظيم حسنى عقايدش را بر امام هادى (ع) و رسائلى از صدوق، شريف مرتضى، كراجكى و شيخ طوسى ارائه شده است.
براهین القاطعة فی شرح تجرید العقائد الساطعة المجلد 3
نویسنده:
محمدجعفر استرآبادی
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم : بوستان کتاب,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«البراهین القاطعة فی شرح تجرید العقائد الساطعة» تالیف محمد جعفر استرآبادی، شرحی است به زبان عربی بر تجرید الاعتقاد اثر خواجه نصیر طوسی. مقدمه کتاب درباره زندگی و احوال خواجه نصیر و متن تجرید الاعتقاد است. مولف قبل از پرداختن به مباحث اصلی کتاب به بیان معنای بسم الله الرحمن الرحیم می‌ پردازد و پس از آن طی شش مقصد به بررسی موضوعاتی در زمینه الهیات به معنی اعم و نیز الهیات به معنی اخص می‌ نشيند. استرآبادی قبل از ورود به مباحث اصلی کتاب پنج مقدمه ذیل را ذکر می‌ کند: در اولین مقدمه به بیان تفاوت علم کلام با علم تصوف (عرفان) می‌ پردازد. در مقدمه دوم به بیان موضوع کلام می‌ پردازد و موضوع علم کلام را مبدا و معاد معرفی می‌ کند. در مقدمه سوم به بیان فائده علم کلام می‌ پردازد. در مقدمه چهارم به یادآوری این نکته می‌ پردازد که علم کلام می‌ تواند به عنوان دانشی که تمام علوم شرعی بر محور آن بچرخد در نظر گرفته شود. مقدمه پنچم به بیان فرق اصول دین و اصول مذهب اختصاص یافته است و این موضوعی است که استرآبادی به تفصیل درباره آن به بحث نشسته است. مولف، در جلد دوم به مباحث ذيل مي پردازد: مقصد رابع: فی الاصل الثالث من اصول الدین (نبوت). مقصد خامس: فی الاصل الرابع (امامت).
براهین القاطعة فی شرح تجرید العقائد الساطعة المجلد 2
نویسنده:
محمدجعفر استرآبادی
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: بوستان کتاب ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«البراهین القاطعة فی شرح تجرید العقائد الساطعة» تالیف محمد جعفر استرآبادی، شرحی است به زبان عربی بر تجرید الاعتقاد اثر خواجه نصیر طوسی. مقدمه کتاب درباره زندگی و احوال خواجه نصیر و متن تجرید الاعتقاد است. مولف قبل از پرداختن به مباحث اصلی کتاب به بیان معنای بسم الله الرحمن الرحیم می‌ پردازد و پس از آن طی شش مقصد به بررسی موضوعاتی در زمینه الهیات به معنی اعم و نیز الهیات به معنی اخص می‌ نشيند. استرآبادی قبل از ورود به مباحث اصلی کتاب پنج مقدمه ذیل را ذکر می‌ کند: در اولین مقدمه به بیان تفاوت علم کلام با علم تصوف (عرفان) می‌ پردازد. در مقدمه دوم به بیان موضوع کلام می‌ پردازد و موضوع علم کلام را مبدا و معاد معرفی می‌ کند. در مقدمه سوم به بیان فائده علم کلام می‌ پردازد. در مقدمه چهارم به یادآوری این نکته می‌ پردازد که علم کلام می‌ تواند به عنوان دانشی که تمام علوم شرعی بر محور آن بچرخد در نظر گرفته شود. مقدمه پنچم به بیان فرق اصول دین و اصول مذهب اختصاص یافته است و این موضوعی است که استرآبادی به تفصیل درباره آن به بحث نشسته است. مولف، در جلد دوم به مباحث ذيل مي پردازد: مقصد ثالث: فی الاصل الاول من اصول الدین (توحید). مولف ضمن این مقصد طی فصلی به بحث از عدل هم که جزء اصول مذهب شناخته می شود می‌ پردازد.
  • تعداد رکورد ها : 3237