مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
آموزه‌ها‌ی مسیحی آیین‌های مسیحی ارمنی (مسیحیت) فرقه‌های مسیحی مسیحیت آسیا مسیحیت آغازین مسیحیت آفریقایی- آمریکایی مسیحیت اروپا مسیحیت استرالیا مسیحیت افریقا مسیحیت امریکای لاتین مسیحیت تبشیری مسیحیت در ایران مسیحیت در بریتانیا مسیحیت در چین مسیحیت در ژاپن مسیحیت در کانادا مسیحیت شرقی مسیحیت قبطی مسیحیت نسطوری مسیحیت نوین مسیحیت هندی
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 95
کتاب راهنمای ادیان ابراهیمی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Silverstein , Adam J. , Stroumsa , Guy G. , Blidstein , Moshe B.
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب راهنمای ادیان ابراهیمی آکسفورد شامل مطالعات معتبر و در عین حال قابل دسترس در مورد موضوعات مختلفی است که در مقایسه با یهودیت، مسیحیت، و اسلام، و همچنین با تعاملات بین پیروان این ادیان در طول تاریخ سروکار دارند. مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی قرن هاست که انجام شده است. اغلب اوقات، این مطالعات منعکس کننده یک رویکرد جدلی به جای یک رویکرد کلی به موضوع بود. از قرن نوزدهم، مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی نه به صورت فشرده و نه سیستماتیک دنبال نشده است و اخیراً است که مطالعه تطبیقی ​​یهودیت، مسیحیت و اسلام مورد توجه جدی تری قرار گرفته است. این جلد به پیدایش و توسعه مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی کمک می کند، رشته ای که اکنون در مراحل شکل گیری خود است. این کتاب شامل دیدگاه‌های انتقادی و حمایتی درباره مفهوم ادیان ابراهیمی و بحث‌هایی درباره نقش شخصیت ابراهیم در این ادیان است. این شامل 32 مقاله، توسط برجسته ترین دانشمندان در زمینه، در مورد تعاملات تاریخی بین جوامع ابراهیمی است. در مورد کتاب مقدس و تفسیر آنها; درباره مفاهیم تاریخ دینی؛ در موضوعات و شاخه های مختلف اندیشه دینی، مانند توحید و عرفان; در مورد مناسک نماز، طهارت و تقدس، در مورد عشق در ادیان سه گانه و در مورد بنیادگرایی. این جلد با سه پایان نوشته شده توسط سه شخصیت تأثیرگذار در جوامع مسیحی، یهودی و مسلمان به پایان می رسد تا دیدگاه گسترده تری در مورد مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی ارائه دهد. این اثر نوآورانه، خوانندگان را با چالش ها و پاداش های مطالعه این سه دین با هم آشنا می کند.
مدرنیته و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William Nicholls (سردبیر: ویلیام نیکولز)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wilfrid Laurier Univ. Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویلیام نیکولز می نویسد: «می توان استدلال کرد که موضوع محوری بحث در میان متکلمان در دویست سال گذشته، رابطه بین مدرنیته و سنت مسیحی بوده است». مدرنیته چیست - یک دیدگاه فلسفی یا مجموعه ای از ایده ها؟ مدرنیزاسیون - یک فرآیند اجتماعی چیست؟ آیا همان طور که بسیاری از الهی دانان و جامعه شناسان در غرب معتقدند مدرنیته همان سکولاریته است؟ آیا تأثیر مدرنیته سنت های دینی را تضعیف می کند؟ آیا واکنش‌های سنت‌های دینی غیرغربی به مدرنیته مشابه سنت‌های غربی است یا انطباق‌های متمایز و بومی با همان توسعه جهانی. اینها دغدغه‌هایی است که گروه بین‌رشته‌ای پژوهشگران در این جلد به آن‌ها می‌پردازند. مشارکت کنندگان عبارتند از: موشه آمون ("آرمان شهر و ضد آرمان شهر")، آلن دیویس ("ظهور نژادپرستی در قرن نوزدهم: نشانه مدرنیته")، رابرت الوود جونیور ("مذهب مدرن به عنوان دین عامیانه")، ایروینگ هگزام. ("مدرنیته یا واکنش در آفریقای جنوبی: مورد دین آفریقایی")، شوتارو آیدا ("مذاهب جدید ژاپنی")، شلیا مک دونا ("مدرنیته در نگرش اسلامی")، ویلیام نیکولز ("تعالی نهفته: معنویت در یک علم و" عصر بحرانی)، کی. داد پریتیپل (مدرنیته و مطالعات دینی)، تام سینکلر-فاکنر («احتیاط: اخلاق گرایان در کار»)، هیوستون اسمیت («آیا مدرنیته می تواند متعالی را تطبیق دهد؟» و جان ویلسون («مدرنیته») و دین: مشکل دیدگاه").
راسل درباره دین: گزیده هایی از نوشته های برتراند راسل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
برتراند راسل؛ گرد آوری: استفان اندر سون, لوئیس گرین اسپان
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
روتلج,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «راسل در باب دین» گزیده ای جامع و در دسترس از نوشته برتراند راسل در مورد دین و موضوعات مرتبط از اوایل قرن تا پایان عمر او ارائه می دهد. تأثیر دین تقریباً در تمام نوشته‌های برتراند راسل از رساله‌های ریاضی تا داستان‌های اولیه‌اش نفوذ کرده است. این مجموعه جامع از نوشته ها نمای کلی روشنی از رشد تفکر او درباره دین ارائه می دهد. راسل به عنوان یک فیلسوف، مورخ، منتقد اجتماعی و فردی خصوصی با دین مبارزه می کند. مقالات برگزیده به ترتیب زمانی مرتب شده‌اند و تفکر راسل را با اظهارات شخصی او و دیدگاه‌های او درباره دین و فلسفه، دین و علم، دین و اخلاق، دین و تاریخ را در بر می‌گیرد. این مجموعه توسعه و تنوع تفکر راسل در مورد دین را نشان می‌دهد و خواننده را در معرض تمام جنبه‌های کار او در این زمینه قرار می‌دهد.
الحاد در مسیحیت: دین خروج و پادشاهی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ernst Bloch , J. T. Swann (trans.)(ارنست بلوخ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در قرن بیست و یکم، دین مورد حمله قاطع ترقی خواهان سکولار در مستندها، نظرات و آثار پرفروش بین المللی قرار گرفته است. آتئیست های مبارز، هر نوع ادیان را تقبیح کرده اند، که منجر به قطب بندی فکری خام شده است که در آن اعتقادات و میراث مذهبی باید رد یا به طور کلی پذیرفته شوند. در آتئیسم طولانی مدتی که در مسیحیت در دسترس نبود، ارنست بلوخ راهی برای خروج از این بحث یا/یا ارائه می دهد. او منشأ مسیحیت را در تلاش برای یافتن ریشه‌های اجتماعی آن بررسی می‌کند و به دنبال مطالعه دقیق کتاب مقدس و جذابیت آن برای افراد «عادی و بی‌اهمیت» است. بلوخ در وعده کتاب مقدس مدینه فاضله و تضاد متون مقدس با اقتدار، جاذبه مسیحیت را برای ستمدیدگان قرار می دهد. او از طریق تحلیلی غنایی و در عین حال نزدیک و ظریف، تنش‌های موجود در کتاب مقدس را بررسی می‌کند که بی‌خدایی را به عنوان مقابله با خداباوری متافیزیکی استبدادی تحمیل شده توسط تفسیر روحانی ترویج می‌کند. او در قلب کتاب مقدس یک هسته بدعت‌گذار و این پیام پنهان را می‌یابد که به طور متناقض، یک مسیحی خوب باید لزوماً یک ملحد خوب باشد. این نسخه جدید شامل مقدمه ای از پیتر تامپسون، مدیر مرکز مطالعات Enrst Bloch در دانشگاه شفیلد است.
نیچه و اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roy Jackson (روی جکسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
نظریه الهام لفظی املایی و مقایسه آن در مسیحیت کاتولیک و تشیع
نویسنده:
پدیدآور: ابوالحسن پورقربانی؛ استاد راهنما: محراب صادق‌نیا؛ استاد مشاور: حمید بخشنده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نحوه ارتباط خدا با انسان از دیر باز، یکی از موضوعات چالش برانگیز همه ادیان بوده است. ادیان به بیان های مختلف این ارتباط را تشریح کرده اند. در میان همه ادیان، ادیان ابراهیمی این ارتباط را به گونه خاصی بیان کرده اند که لازمه آن پدیده وحی و الهام است. در دو دین اسلام و مسیحیت، خداوند از طریق وحی و الهام، پیام ها و دستورات و هر آنچه که برای هدایت انسان ها لازم بوده را به پیامبران و نویسندگان کتاب مقدس ابلاغ می کند. در هر دو دین اسلام و مسیحیت این مسئله به صورت جدی مورد بحث متکلمان و الاهی دانان واقع شده و هر کدام از این ادیان هم تعابیر مختلفی از مسئله وحی و الهام دارند. این تحقیق تلاش کرده است یکی از نظریات در این باره را، که در اسلام به آن "نظریه وحی لفظی" و در مسیحیت "نظریه الهام املایی" می گویند، را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. این نظریه ها بیان می کنند که قرآن و کتاب مقدس از طرف خداست و پیامبران یا نویسندگان آن، هیچ دخالتی در به وجود آمدن آنها نداشته اند و نویسندگان آنها تنها هر آنچه را خداوند گفته است، نوشته اند. همچنین در این تحقیق، مشابهتی که گمان می رود بین این دو نظریه در دو سنت تشیع و کاتولیک وجود داشته باشد، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
رویکردهای تفسیری فمینیستی از کتاب مقدس با تاکید بر داستان آفرینش
نویسنده:
پدیدآور: فرزین فیضی زاد پدیدآور: روح اله مهدوی حاجی استاد راهنما: لورنس انویه تکیه استاد راهنما: مهدی لک‌زائی استاد مشاور: فاطمه توفیقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
داستان آفرینش در کتاب مقدس (پیدایش 1-3)، از متون قابل تأمل و مورد توجه الاهیدانان فمینیست است. در این متن، موضوعاتی چون آفرینش حوا به عنوان اولین زن، آفرینش او برای کمک به آدم (مرد)، گناه و نقش حوا در وقوع این گناه، هبوط و... طرح شده که همه این موارد مورد توجه عموم مفسران و به ویژه مفسران فمینیست قرار گرفته است. در بررسی تفاسیر فمینیستی از کتاب مقدس، با تنوع و تفاوت‌های جدی تفسیرهای فمینیستی مواجه هستیم. دلیل تنوع تفسیرها احتمالاً تفاوت در الف) مبانی تفسیری و ب) جهان-بینی جنسیتی متفاوت مفسران بوده است. این تفاسیر متفاوت ذیل پنج جریان تفسیری دسته‌بندی شده که عبارت‌اند از: تفاسیر لیبرال، تفاسیر انجیلی، تفاسیر مخالف کتاب مقدس، تفاسیر تعالی و تفاسیر پست‌مدرن. جریان لیبرال (مانند سارا گریمکی و فیلیس تریبل) و انجیلی (مانند گیلبرت بایلزیکین) می‌خواهند در کنار اعتقاد به مبانی فمینیسم، مسیحی باقی بمانند. این دو جریان در داستان آفرینش، به دنبال اثبات برابری در آفرینش و هویت، میان زن و مرد بوده‌اند. هر دو جریان، جنسیت را ساخته جامعه و فرهنگ مردسالار می-دانند. تفاوت جریان لیبرال با انجیلی این است که جریان لیبرال، در مقایسه با جریان انجیلی تعهد کمتری به وحیانی بودن کتاب مقدس دارد و به متن با سوءظن نگریسته و آن را با عدم اعتماد تفسیر می‌‌کند. نویسندگان فمینیستی که در دسته مخالف کتاب مقدس قرار می‌گیرند (مانند مری دیلی)، امیدی به ارائه تفسیر مبتنی بر تجارب زنان ندارند و به دلیل ساختار و متن مردسالارانه کتاب مقدس، ارائه هر تفسیری را موجب استحکام مردسالاری می‌دانند. مفسران تعالی (مانند الیزابت گلد دویس ) در امتداد مفسران مخالف کتاب مقدس با تاکید بر تفاوت ذاتی زن و مرد، با نمادسازی و بازخوانی اسطوره‌ها و معرفی ایزدبانو‌ان به عنوان آفریننده جهان، ادبیات برتر بودن زنان بر مردان را شکل داده و الاهیات مخصوص به زنان را ارائه می‌کنند. در جریان پست مدرن مفسرانی چون میکه بل معتقدند معنای ثابتی در متن وجود ندارد، بلکه متن در تعامل با خواننده تکثر خوانش را پدید می‌آورد.
بررسی روایت های جدیدبرهان مسیحی اثبات وجود خدا از راه معجزه (روایت تیلیش، هالند، سویین برن)
نویسنده:
نرجس دانشی استاد راهنما: نعیمه پورمحمدی استاد مشاور: محمدتقی انصاری‌پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
معجزه (Miracle) در عرف عام بر حوادثی شگفت‌آور، فوق قدرت بشری، خارج از جریان عادی طبیعت و حوادث فراطبیعی اطلاق می‌شود. در مسیحیت معجزات عیسی را بینه‌هایی برای تأیید ماهیت الهی او می‌دانند و بنا به قول پولوس قدیس یکی از معجزه‌های مسیحی (رستاخیز) آن اندازه ضروری است که دین مسیحیت بدون آن ناممکن می‌شود؛ از این رو بررسی برهان معجزه برای دین پژوهان حائز اهمیت است. نوشتار پیش رو با روش کتابخانه‌ای و به شیوه‌ی توصیفی - تحلیلی به بررسی روایت‌های جدید برهان مسیحی اثبات وجود خدا از راه معجزه می‌پردازد؛ روایت قدیم از راه معجزه‌ها با اشکالات هیوم، مک کینون و فلو به چالش کشیده شده است. در برابر این اشکالات إلاهیدانان دو موضع را برگزیدند: گروهی مانند تیلیش و هالند، تلاش کردند که معجزه را از مفهوم اصلی آن خارج ساخته و با ارائه‌ی تعریفی جدید از معجزه، آن را قابل دفاع نمایند. 2. گروهی نیز مانند سویین برن با پذیرفتن تعریف سنتی معجزه با چینش استدلالاتی، در مقام پاسخگویی به اشکالات وارده بر این برهان قرار گرفته و تلاش کردند تا حمل حکم قدیمی - عدم امکان معجزه- را بر این موضوع - معجزه- ممتنع سازند. در مقام ارزیابی بین این دو موضع باید گفت که إلاهیدانانی که به بازسازی استدلال‌های برهان معجزه پرداخته‌اند، رویکردی معقولانه‌تر دارند؛ چرا که گروه اول، معجزه را به مثابه یک برهان، از برهانی بودن خود خارج می‌سازند و اگر نگوییم مرتکب مغالطه‌ی عدول از تعریف شده‌اند در نهایت، کارشان به نفی معجزه و یا به تقلیل گرایی می‌انجامد. اما موضع گروه دوم افزون برآنکه تقریر معجزه را از صورت برهانی خارج نمی‌کند، همچنان کارکرد آن را برای جامعه خداناباوران حفظ می‌کند.
نحو نظریه جدیده فی علم الاجتماع الدینی: الطوطمیه - الیهودیه - النصرانیه - الاسلام
نویسنده:
ی‍وس‍ف‌ ش‍ل‍ح‍ت‌؛ ت‍ح‍ق‍ی‍ق‌ و ت‍ق‍دی‍م‌: خ‍ل‍ی‍ل‌ اح‍م‍د‌خ‍ل‍ی‍ل‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارال‍ف‍اراب‍ی‌,
دین مسیح
عنوان :
نویسنده:
برایان ویلسون؛ ترجمه‌: حسن افشار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مرکز,
چکیده :
دین‌ها از عناصر مهم شکل‌دهنده‌ی فرهنگ ملتها در طول تاریخ بوده‌اند و آشنایی با آنها در واقع آشنایی با بخشی مهم از فرهنگ و تاریخ فرهنگی بشریت است. کتاب‌های این مجموعه دانستنی‌هایی مفید و ضروری درباره‌ی اعتقادات دینی ملل و اقوام مختلف جهان به دست می‌دهند و پس از شرح گذشته‌ی تاریخی ادیان مختلف، وضع کنونی هر دین و پیروان آن را نیز بررسی می‌کنند. هر کتاب به وجوه و ابعاد گوناگون یکی از ادیان جهان می‌پردازد و تعالیم، روایات، تشکیلات و مناسک و شعایر آن را توصیف می‌کند. بخشی از کتاب حاضر به وضعیت دین مسیح در برخورد با مدرنیته و عصر پسامدرن می‌پردازد و مسایل مربوط به گسترش مسیحیت در جهان را بررسی می‌کند.
  • تعداد رکورد ها : 95