مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 413
معرفت و قدرت در فلسفه های حمیدالدین کرمانی و ملاصدرا شیرازی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sayeh Meisami (سایه میثمی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing;Palgrave Macmillan,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب بررسی تطبیقی ​​دو متفکر بزرگ شیعی، حمید الدین کرمانی از مصر فاطمی و ملاصدرا از ایران صفوی است که توانمندی متقابل گفتمان‌های مربوط به شکل‌گیری دانش و اقتدار دینی-سیاسی را در برخی زمینه‌های اسماعیلی و دوازده امامی نشان می‌دهد. کتاب به بررسی مفاهیم، ​​روایات و ادله ای می پردازد که به ایجاد و توسعه گفتمان در مورد ولایت مطلقه امام و نمایندگان ایشان کمک کرده است. برای نشان دادن این امر، فرازهای کلیدی از متون اولیه به زبان عربی و فارسی ترجمه شده و از نزدیک مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد تا ترکیب گفتمان های فلسفی، صوفیانه، کلامی و کتاب مقدس را برجسته کند. همچنین این کتاب تأثیر گفتمانی نصیرالدین طوسی را به عنوان کلیدی برای انتقال روایات علم و حجیت اسماعیلی به فلسفه شیعی متأخر و تداوم آن تا دوران جدید و معاصر به ویژه در روایت ولایت فقیه مورد بحث قرار می دهد. جمهوری اسلامی ایران.
اندیشه اسلامی در قرون وسطی: مطالعات در متن، انتقال و ترجمه، به افتخار هانس دایبر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(ویم ریون) Anna Akasoy, Wim Raven (آنا آکاسوی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Publishing ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخ اندیشه اسلامی در قرون وسطی، تأثیر فلسفه و علم یونانی و شکل‌گیری سنت کلامی خاص، تاریخی طولانی و پیچیده است. مقالات این جلد که به هانس دایبر، یکی از محققان پیشگام در این زمینه اختصاص دارد، بینش های جدیدی را از دیدگاه های مختلف ارائه می دهد: فلسفی، فلسفی و تاریخی. موضوعات از فلسفه و الهیات اسلامی، در طول تاریخ علم، انتقال به سایر فرهنگ های قرون وسطی تا زبان و ادبیات را شامل می شود. آنها علاوه بر اکتشافات خاص خود، تصوری از پویایی تاریخ فکری اسلامی قرون وسطی و همچنین از تنوع رویکردهای مورد نیاز برای درک این پویایی به دست می‌دهند.
گلچینی از فلسفه در ایران جلد 3: الهیات فلسفی در قرون وسطی و پس از آن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Seyyed Hossein Nasr, Mehdi Aminrazavi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ایران خانه یکی از معدود تمدن های جهان است که بیش از دو هزار و پانصد سال است که دارای سنت مستمر تفکر فلسفی بوده است. با توسعه الهیات اسلامی در قرون وسطی، بسیاری از مکاتب آن با جریان های فلسفی موجود فارسی در تعامل بودند و به یک کلام فلسفی متمایز یا الهیات جزمی تبدیل شدند. از استادان قطعی متکلمان شیعه و سنی، ایرانیان متعددی بودند، از جمله غزالی و فخرالدین رازی که در اینجا حضور برجسته ای دارند. گزیده های مهمی از مکاتب کلامی شیعه و سنی (از جمله معتزله و اشعریه) در این جلد گنجانده شده است که بسیاری از آنها تاکنون هرگز در غرب به صورت ترجمه در دسترس نبوده اند.
از «حلقه آلکوین» تا «مکتب اکسر»: منطق، الهیات و فلسفه در قرون وسطای اولیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Marenbon
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه اولین گزارش مدرن از توسعه فلسفه در دوران رنسانس کارولینژی است. دکتر مارنبون استدلال می‌کند که در اواخر قرن هشتم، الاهیات‌دانان با اشتیاقشان برای منطق هدایت شدند تا پرسش‌های واقعاً فلسفی را برای خود مطرح کنند. مضامین اصلی فلسفه قرن نهم - جوهر، مقولات ارسطویی، مسئله جهانی ها - این بود که متفکران را در سراسر قرون وسطی به خود مشغول کند. از این رو، نخستین دوره فلسفه قرون وسطی، دوره شکل گیری بود. این اثر مبتنی بر مطالعه تازه منابع دست‌نویس است. اندیشه‌های دانشمندانی چون آلکوین، کاندیدوس، فردگیسوس، راترامنوس کوربی، جان اسکاتوس اریوجنا و هیریک اوسر به تفصیل بررسی و با منابع آنها مقایسه شده است. و شواهد گوناگونی برای روشن کردن محیطی که این متفکران در آن شکوفا شده‌اند استفاده می‌شود. نسخه‌های انتقادی کامل بدنه مهمی از مطالب فلسفی قرون وسطی، که بسیاری از آن‌ها قبلاً منتشر نشده بودند، گنجانده شده‌اند.
خاطرات ویتگنشتاین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(هرمین ویتگنشتاین) Rush Rhees; Hermine Wittgenstein (راش ریس)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
سفر فلسفی عبداللطیف بغدادی از متافیزیک ارسطو تا علم متافیزیکی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Cecilia Martini Bonadeo
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اثر شرح مفصلی از داده‌های موجود درباره زندگی‌نامه عبداللطیف بغدادی، طرح کلی اندیشه فلسفی او و تحلیل مفصلی از بازنگری او در متافیزیک یونانی و عربی پیش از ابن‌سینایی ارائه می‌کند.
اسلام و عقلانیت: تأثیر غزالی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Georges Tamer (ed.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Publishers ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد شرحی از ابوحامد غزالی (متوفی 505/1111) به‌عنوان متکلم عقلانی ارائه می‌دهد که همزیستی از فلسفه و کلام ایجاد کرد و عقلانیت را در تصوف دمید. اکثر مقالات این مقاله به موضوعات مهم آثار غزالی می پردازد که بیانگر برخورد عقلانی او با قرآن و موضوعات اصلی الهیات اسلامی و زندگی روزمره مسلمانان است. برخی از مشارکت‌های دیگر به منابع غزالی می‌پردازد و اینکه چگونه تلاش‌های فکری او بعداً توسط محققانی که همان دغدغه آشتی دادن دین و عقلانیت در اسلام، مسیحیت و یهودیت را داشتند، مورد استقبال قرار گرفت. با مشارکت بنیامین آبراهاموف، هانس دایبر، کن گاردن، آونر گیلادی، اسکات جیردنر، فرانک گریفل، استیون هاروی، آلفرد ایوری، ژول یانسنس، تانلی کوکونن، لوئیس خاویر لوپز-فرجات، ویلفرد مادلونگ، یحیی ام.میچو، یحیی ام.اریک اورمزبی، M.Sait Özervarlı، و Hidemi Takahashi.
تاریخ فلسفه در اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Boer, Tjitze J. de؛ مترجم: Edward R. Jones
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
مبانی متافیزیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Rea (رئا مایکل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه اشینی: متافیزیک: مبانی مقدمه ای مختصر و جذاب برای مطالعه فلسفی برخی از مهم ترین و اساسی ترین جنبه های جهانی است که در آن زندگی می کنیم. متافیزیک با توجه به سؤالاتی در مورد هستی، زمان، هویت، تغییر و سایر عناصر اساسی روش های عقل سلیم و علمی ما در مورد جهان، مدت هاست که مردم را مجذوب خود کرده است. اما برای افراد ناآشنا، بسیاری از مسائل و مشکلات می توانند به طرز گیج کننده ای پیچیده و غیرقابل حل به نظر برسند. در این کتاب پر جنب و جوش و روشن، مایکل ریا به بررسی و توضیح سوالات اصلی در مطالعه متافیزیک می پردازد - سوالاتی مانند: • چه رابطه ای بین یک شی و خصوصیات آن یا بین یک شی و اجزای آن وجود دارد؟ • زمان چیست و آیا سفر در زمان امکان پذیر است؟ • آیا انسان ها آزاد هستند؟ • تداوم یک شی یا شخص در طول زمان چیست؟ این ویرایش دوم به طور کامل بازنگری شده است و شامل فصل جدیدی در متافیزیک جنسیت است. با پیشنهاداتی برای مطالعه بیشتر و واژه نامه ای از اصطلاحات کلیدی، Metaphysics: The Basics یک مقدمه ایده آل برای کسانی است که برای اولین بار به این موضوع می پردازند.
مباحث کلاسیک در فلسفه و کلام اسلامی روز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Abbas Yazdani (auth.), Prof. A-T. Tymieniecka, Nazif Muhtaroglu (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Netherlands: Springer ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه از مطالعات در موضوعات کلاسیک الهیات و فلسفه اسلامی که عمدتاً توسط دانشمندان جوان اسلامی تألیف شده است، به طور یکسان برای خوانندگان اسلامی و غربی ارائه شده است. در حالی که سؤالاتی که در اینجا مورد بررسی قرار می‌گیرند کلاسیک هستند، این مطالعات قطعاً به طور محدود بر موضوعات تاریخی یا ترسیم پیوند ایده‌ها متمرکز نیستند. بلکه از جست‌وجوی شخصی هر یک از نویسندگان، که با توجه به دغدغه‌های معاصر به‌دنبال درک دوباره موضوعات قدیمی هستند، سرچشمه می‌گیرند. آنها ضمن قدردانی از مزایای پیشرفت تکنولوژیک مدرن بشریت، اهمیت حکمت موروثی اسلامی را در پرداختن به مشکلاتی که با این پیشرفت همراه است به خوبی تشخیص می دهند. با جذب این مطالعات، دو نتیجه قابل توجه به دست می آید. اولاً، چرخش فناورانه-پراگماتیک تمدن امروزی، که هسته متافیزیکی اندیشه اسلامی و مسیحی را تخریب می‌کند و جست‌وجوی حقیقت را خاموش می‌کند، در حال سست کردن چنگال آن است. دغدغه‌های جهانی بشریت خواستار یک درک اصیل احیا شده از متافیزیک است که باید از طریق تکامل نوع بشر غنی شود. در این روشنگری جدید، که می درخشد و اشاره می کند، حکمت اسلامی اکنون وارد شده و مشارکت دارد. ثانیاً، جست‌وجوی روشنایی نوین اسلامی در مورد دغدغه‌های همیشگی روح‌های بشری در به اشتراک گذاشتن بینش‌ها و دیدگاه‌های فلسفی نویسندگان ما در فراسوی مرزهای فرهنگی در مواجهه با متفکران گذشته و حال غرب تجلی می‌یابد. این اثر پیوندهای گرانبهای متفکران اسلامی و غربی را که در قرون وسطی شکل گرفت و سپس بر هم خورد، تجدید می کند.
  • تعداد رکورد ها : 413