مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
الهیات اعتدالی الهیات پویشی
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 506
دفاع مقدس تئودور استودیت از نمادها: الهیات و فلسفه در بیزانس قرن نهم (مطالعات مسیحی اولیه آکسفورد) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Torstein Theodor Tollefsen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
OUP Oxford ,
چکیده :
چکیده ماشینی : دفاع مقدس تئودور استودیت از نمادها، تحقیقی در مورد الهیات شمایل سنت تئودور استودیت ارائه می دهد، عمدتاً همانطور که در سه ردیه او از شمایل شکنان، Antirrhetici tres adversus iconomachos ارائه شده است. تورشتاین تئودور تولفسن «فلسفه تصاویر» تئودور را بررسی می‌کند، یعنی آموزه‌های او درباره تصاویر و استدلال‌های او که مشروعیت تصاویر را به طور کلی و مسیح را به طور خاص توجیه می‌کنند. تولفسن کاوشی تاریخی، الهیاتی و فلسفی در مورد دکترین تئودور درباره تصاویر و استدلال‌های او در توجیه حقانیت تصاویر و مسیح ارائه می‌کند. علاوه بر عناصر اصلی دفاع تئودور از شمایل، مانند مسئله مسیح شناسی، رابطه بین تصویر و نمونه اولیه، مسئله تکریم، توضیح او در مورد اینکه چرا ممکن است درباره تصویری بگوییم «این مسیح است» و این کتاب دارای مقدمه ای است که تئودور را در تاریخ فلسفه بیزانس با تفکر بدیع او در مورد شخصیت معرف نماد قرار می دهد: او دانشی نسبت به مباحث منطقی سنتی دارد و می تواند از اشکال استدلالی در مقابله با مخالفان شمایل شکن خود استفاده کند. این جلد همچنین ضمیمه ای ارائه می دهد که نشان می دهد با توجه به ویژگی مسیحیت به عنوان یک دین، ساختن تصاویر به نوعی طبیعی است.
مسیح و نظم مخلوق: دیدگاه‌هایی از الهیات، فلسفه و علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew B. Torrance (editor), Thomas H. McCall (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Zondervan ,
چکیده :
چکیده ماشینی : بر اساس ایمان مسیحی، عیسی مسیح مکاشفه نهایی نه تنها از ماهیت خدای خالق است، بلکه در مورد چگونگی ارتباط خدای خالق با نظم خلقت نیز می باشد. عهد جدید صراحتاً عمل آفرینش را به شخص عیسی مسیح مرتبط می‌کند - که او نیز در خلقت مشارکت دارد و گفته می‌شود که با اعمال مشارکت خود رستگاری نهایی خلقت را از مشکلاتی که در حال حاضر به آن مبتلا هستند، تضمین کرده است. الهیات مسیحی پیشنهاد می‌کند که عیسی مسیح، کلام متجسد و حکمت خدا، عاملی که روح خدا در میان ما در او حضور دارد، منطق و سرفصل همه چیز است - زمانی که ما آن را تجربه و کشف می‌کنیم. طبیعت و تمام معماهای آن؛ خود ماده بنابراین مسیح شناسی برای الهیات خلقت کاملاً اساسی است، زیرا این امر هم در کتاب مقدس و هم در الهیات اولیه مسیحیت آشکار شده است. با همه اینها، گفتگوی معاصر درباره علم و ایمان، تا حد قابل توجهی تمایل دارد که اهمیت عیسی مسیح را نادیده بگیرد و در عوض بر یک «خدای شگفت‌انگیز» یا «خدای الهیات طبیعی» تمرکز کند. چنین خداباوری عمومی از منظر الهیات مسیحی در سطوح مختلف مشکل ساز است و گاه به الاهیاتی کم و بیش دئیستی منتهی شده است: این تصور که خدا جهان را آفریده، سپس تا حد زیادی آن را به حال خود رها کرده است. چنین الاهیاتی با تفسیرهای کلاسیک مسیحی از خلقت، مشیت، رستگاری و آخرت شناسی فاصله زیادی دارد. بر این اساس، الهیات آفرینش فقط مربوط به «آغازهای دور» یا اعمال دوردست یک مبتکر الهی نیست. در عوض، عیسی مسیح متجسد، خود - به طور قابل توجهی - وسیله و هدفی است که خود خلقت برای آن وجود دارد. اگر بخواهیم در مورد دنیای خود درست فکر کنیم، آن را مطالعه کنیم و عاقلانه در آن زندگی کنیم، باید اهمیت او را به طور متمرکز در نظر بگیریم. چنین ادعای جسورانه ای ممکن است به چه معنا باشد، و چرا عیسی مسیح توسط الهیات مسیحی گفته می شود که برای درک رابطه کلی خدا با نظم خلقت بسیار مهم است؟ این اهمیت برای علم چه معنایی دارد؟ مسیح و نظم آفریده شده با جمع آوری بینش دانشمندان کتاب مقدس، الهیات، مورخان، فیلسوفان و دانشمندان به این سؤالات می پردازد. این مجموعه مقالات میان رشته‌ای، اهمیت عیسی مسیح را برای درک جهان خلقت، به‌ویژه که آن جهان توسط علوم طبیعی مشاهده می‌شود، بازتاب می‌دهد. از مشارکت کنندگان مسیح و نظم خلقت می توان به مرلین مک کورد آدامز، ریچارد باکهام، دبورا هارسما، پل موزر، موری رای، جیمز کی. ای. اسمیت، نورمن ویرزبا، ان تی رایت و غیره اشاره کرد.
دموکراسی الهی: الهیات سیاسی پس از کارل اشمیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Miguel Vatter
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
ظهور و نابودی الهیات سیاه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alistair Kee
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Publishing; Routledge ,
چکیده :
چکیده ماشینی : الهیات سیاه در دهه 1960 به عنوان پاسخی به آگاهی سیاهان ظهور کرد. در آفریقای جنوبی نقد قدرت است. در بریتانیا این یک الهیات سیاسی فرهنگ سیاه پوست است. شکل غالب الهیات سیاهان در ایالات متحده آمریکا بوده است که در اصل تحت تأثیر قدرت سیاه و انتقاد نژادپرستی سفیدپوستان قرار گرفته است. از آن زمان به بعد ادعا می کند که چشم انداز خود را گسترش داده است تا ظلم و ستم بر اساس نژاد، جنسیت و طبقه را در بر گیرد. نویسنده در این کتاب این ادعا را به ویژه توسط الهیات زنانه (زنان سیاه پوست) به چالش می کشد. الهیات سیاه‌پوست و زن‌گرا، تحلیل‌های ناکافی از نژاد و جنسیت ارائه می‌کنند و هیچ توضیحی درباره ستم طبقاتی (اقتصادی) ندارند. به جز چند استثنای قابل توجه، الهیات سیاه در ایالات متحده مانتراهای دهه 1970، گفتمان مدرنیته را تکرار می کند. با رضایت از سرمایه داری آمریکایی، نمی تواند به منبع فقیر شدن سیاهپوستان آمریکایی در داخل بپردازد. این جنبش «آفریقایی-آمریکایی» که با خیال‌پردازی رمانتیک از آفریقا قناعت می‌کند، در دفاع از آفریقای معاصر در برابر جاه‌طلبی‌های جهانی غارتگرانه آمریکا شکست می‌خورد.
معنا و روش در الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catherine Cornille
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell ,
چکیده :
چکیده ماشینی: اولین مروری نظام مند بر حوزه الهیات تطبیقی معنا و روش در الهیات تطبیقی ترکیبی از و طرحی برای حوزه نوظهور الهیات تطبیقی ارائه می دهد. این کتاب رویکردهای مختلف به این حوزه، تأثیر دیدگاه‌های دینی سایر ادیان بر نحوه انجام الهیات تطبیقی و ویژگی‌های هرمنوتیک تطبیقی الهیات را مورد بحث قرار می‌دهد. همچنین مروری بر انواع یادگیری و اهمیت الهیات تطبیقی برای الهیات اعترافی سنتی ارائه می دهد. اگرچه این کتاب عمدتاً از نمونه‌هایی از الهیات تطبیقی مسیحی استخراج می‌شود، اما چارچوب روش‌شناختی را ارائه می‌کند که ممکن است برای هر سنت دینی اعمال شود. معنا و روش در الهیات تطبیقی با تشریح تمایز اساسی بین رویکردهای اعترافی و فرااعترافی به الهیات تطبیقی آغاز می شود. این کتاب همچنین شش نوع ممکن از یادگیری الهیات تطبیقی را شناسایی و بررسی می‌کند و به پرسش‌های مختلفی در رابطه با رابطه بین الهیات تطبیقی و اقراری می‌پردازد. نگاهی منحصر به فرد و عینی به حوزه الهیات تطبیقی برای دانشمندان دین و متکلمان ارائه می دهد که می خواهند کار خود را در حوزه وسیع تری بفهمند یا قرار دهند. شامل سؤالات روش شناختی و رویکردهایی است که برای متکلمان تطبیقی از هر سنت دینی اعمال می شود. این رشته، در حالی که دیدگاه‌های منحصربه‌فردی را پیش می‌برد که ممکن است موضوع بحث‌های مستمر در میان متکلمان باشد. معنا و روش در الهیات تطبیقی، مبنای مهمی را برای محققان فراهم می‌کند تا کار خود را در حوزه وسیع‌تر الهیات تطبیقی قرار دهند و منبعی ضروری برای هر کسی است که به آن علاقه‌مند است. الهیات در گفتگو با سنت های دینی دیگر انجام می شود. فینالیست نثر 2021 در بخش الهیات و مطالعات دینی.
الهیات‌سازی برگزیت: نقد آزادی‌خواهانه و پسااستعماری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony G. Reddie
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این کتاب تحلیلی جامع از چالش الهیاتی ارائه شده توسط دوران جدید پس از برگزیت ارائه می دهد. رای همه پرسی به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا منجر به تغییری لرزه ای در نحوه نگاه و قضاوت بخشی از جمعیت بریتانیا در مورد هموطنان خود شده است. افزایش متعاقب آن تعداد گزارش‌شده از حوادث با انگیزه نژادی و فضای توهین‌آمیز و منفی‌گرایی که به کسی که به‌عنوان بریتانیایی «اصیل» تلقی نمی‌شود، باید برای همه مردم نگران‌کننده باشد. این کتاب متشکل از مجموعه‌ای از مقالات است که به جنبه‌های مختلف معنای انگلیسی بودن و راه‌هایی که کلیساها در بریتانیا و ایمان مسیحی می‌توانند و باید به موج فزاینده ناسیونالیسم انگلیسی سفید پاسخ دهند، می‌پردازد. این یک چالش تحریک‌آمیز برای بیگانه‌هراسی است که اغلب تحمل می‌شود، و همچنین پاسخ کم بسیاری از رهبران کلیسا در بریتانیا. این نقد از طریق یک مدل پیشگویانه و پسااستعماری الهیات سیاهان ارائه می شود که حس اولیه استحقاق سفیدها و «بومی گرایی» منطقه ای را که بیشتر بحث رفراندوم را فراگرفته بود، به چالش می کشد. مقالات این کتاب کلیسا و جامعه گسترده‌تر را به چالش می‌کشد تا عدالت و برابری را برای همه تضمین کنند، نه فقط یک احساس ممتاز از استحقاق برای برخی. برای هر محققی از الهیات سیاه، سیاسی و آزادیبخش و همچنین کسانی که در مطالعات فرهنگی از دیدگاه پسااستعماری درگیر هستند، بسیار جالب خواهد بود.
ایمان، عقل و کتاب مقدس در الهیات دونالد جی. بلوش [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
David R Coward
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : دونالد جی. بلوش، الهی‌دان آمریکایی و استاد حوزه علمیه، سخنگوی برجسته انجیلی‌گرایی پروتستانی معاصر است، موضعی الهیاتی که جایی بین بنیادگرایی و نئوارتدوکسی قرار دارد. بلوش که به‌شدت تحت‌تأثیر الهی‌دان آلمانی، کارل بارت است، روش‌شناسی را به کار می‌گیرد که در آن الهیات تنها بر اساس وحی است، بدون اینکه توسط فلسفه یا استدلال‌های عقل بشری پشتیبانی شود. برای بلوک، وحی اساساً با فرهنگ بشری و اشکال فکری انسانی بیگانه است. به همین دلیل، وحی را نمی توان با عقل درک کرد، بلکه فقط با ایمان قابل درک است. دیدگاه بلوش به دوگانگی بین ایمان و عقل منتهی می‌شود، دوگانگی که در نهایت تأثیر نظام الهیات او را حداقل از سه طریق می‌آموزد. اول از همه، بلوش نمی تواند از بینش فرهنگ سکولار به نفع الهیات استفاده کند. ثانیاً، بیزاری بلوش از فلسفه منجر به رسیدگی ناکافی او به مسئله هرمنوتیکی می شود. سرانجام، درک بلوش از بیگانگی بین وحی و فرهنگ تنها می تواند به بی ربطی فزاینده الهیات در دنیای مدرن منجر شود.
الهیات مسیحی و اخلاق پزشکی: چهار رویکرد معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tubbs, James B
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
علم و آفرینش: جست و جوی تفاهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John C. Polkinghorne
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جان سی. پولکینگ هورن، کشیش دانشمند مشهور بین المللی، در این جلد دوم (که در ابتدا در سال 1988 منتشر شد) از سه گانه خود، که شامل علم و مشیت و یک جهان نیز می شد، به پرسش های اساسی در مورد چگونگی ارتباط جهان بینی های علمی و الهیاتی با یکدیگر می پردازد. دکتر. پولکینگ‌هورن نشان می‌دهد که چگونه یک فرد دارای تفکر علمی به کار تحقیق الهیات نزدیک می‌شود، و چنین فرض می‌کند که قیاس نزدیکی بین نظریه و آزمایش در علم و اعتقاد و درک در الهیات وجود دارد. او دیدگاه تازه‌ای در مورد پرسش‌هایی از این قبیل ارائه می‌کند: آیا امروز شاهد احیای الهیات طبیعی هستیم - جستجوی خدا از طریق اعمال عقل و مطالعه طبیعت؟ بینش های فیزیک مدرن در مورد درهم آمیختن نظم و بی نظمی چگونه با آموزه مسیحی آفرینش مرتبط است؟ رابطه بین ذهن و ماده چیست؟ پولکینگ‌هورن بیان می‌کند که "بینش‌های قابل‌توجهی که علم در مورد کارکردهای معقول جهان به ما می‌دهد، توضیحی عمیق‌تر از آنچه که خود می‌تواند ارائه دهد، فریاد می‌زند. اگر قرار باشد دین را جدی بگیریم. ادعای آن مبنی بر اینکه جهان مخلوق خداست، باید آنقدر متواضع باشد که از علم بیاموزد که آن جهان واقعاً چگونه است. گفتگوی بین آنها فقط می تواند متقابل را غنی کند."
  • تعداد رکورد ها : 506