جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
منهج السلف فی فهم النصوص بين النظرية والتطبيق
نویسنده:
محمد ابن السید علوی المالکی الحسنی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: المکتبه العصریه,
چکیده :
کتاب منهج السلف فی فهم النصوص بین النظریه و التطبیق توسط محمد بن سید علوی مالکی حسنی به رشته تحریر در آمده است. همانا دینی که مورد قبول خداوند و نزد وی می باشد فقط اسلام است و دین اسلام و پیامبر اکرم (ص) تمام پیروان این دین را به مودت و محبت و برادری و عدم تفرقه و اختلاف دعوت کرده است و اختلاف و تفرقه را از طرف شیطان بیان می دارد. نویسنده در این کتاب درصدد بیان این است که روش قدما و پیروان این دین منتخب الهی را از همان صدر اسلام را بشناساند. این کتاب شامل مقدمه و چهار قسمت می باشد. موضوعات این اقسام عبارتند از: قسم اول مباحثی را در میدان عقیده مطرح می نماید. در قسم دوم به بحث و بررسی در میدان نبوت می پردازد. در قسم سوم مباحثی از فقه قرآن و سنت را مطرح می نماید. قسم چهارم به بحث و بررسی در میدان بدعت پرداخته است. نویسنده در پایان بیان می دارد که خداوند در قرآن می فرماید مسلمانان باید به ریسمان الهی چنگ بزنند و دست از تفرقه و اختلاف بردارند و حتی بسیاری از احادیث نبوی به وحدت و اتحاد و برادری و برابری بین تمام مسلمانان سفارش کرده اند, لذا سوال اینجاست که خداوند و پیامبرش با آن همه سفارش به وحدت و اتحاد چرا فرقه وهابیت به هر بهانه واهی به تفرقه و اختلاف و حتی ارتداد بقیه مسلمین دامن می زنند؟
معجم ما ألفه علماء الأمة الإسلامية للرد على خرافات الدعوة الوهابية
نویسنده:
اعداد و تنظيم: عبدالله محمدعلي
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
معجم ما ألفه علماء الأمة الإسلامية للرد علی الخرافات الدعوة الوهابية، اثر عبدالله محمدعلى است كه به زبان عربى به معرفى كتب علماى فرق مختلف اسلامى در ردّ فرقه ضاله وهابيت پرداخته است. انگيزه تأليف جمع‌آورى رديه‌هاى فراوان علماء مذاهب و فرق مختلف اسلامى بر خرافات وهابيت تا هر مسلمانى را به خطر اين فتنه و انحراف پيروانش آگاه كند.
المشروع الوهابی : لطمس الآثار والعمائر الاسلامیة، منهج لمحو التاريخ وقطيعة مع التوحيد الإسلامي
نویسنده:
محمد نعمة السماوی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بی جا: دار الکتب التاریخیه ,
چکیده :
کتاب حاضر درباره نقد وهابیت، عملکرد، خرابکاری و از بین بردن تاریخ و ایمان و عقیده مردم می باشد. کتابی ارزشمند که به بررسی لطمات جبران ناپذیری که وهابیت به عقاید مردم زده است می پردازد.
فتنة الوهابيّة (نسخه تایپی)
نویسنده:
احمد بن زيني دحلان
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فتنة الوهابية، اثر شيخ احمد زيني دحلان (مفتي مكه مكرّمه)؛ تأليف قرن سيزدهم به زبان عربی و با انگيزه نقد آيين وهابيت به رشته تحرير در آمده است. كتاب حاضر «فتنة الوهابية»، بدون هر گونه فهرستی از محتويات كتاب، و يا مقدمه، پيشگفتار و توضيحي ابتدایی و يا شرح حالي از مؤلف و غيره، متن كتاب آغاز گرديده و بدون هر گونه عنوان اصلی و فرعي و يا فصل و بخش‌بندي در متن كتاب به پايان رسيده است.
ملحق البراهين الجليّة في رفع تشكيكات الوهابيّة
نویسنده:
مرتضى الرضوي
نوع منبع :
کتاب , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ملحق البراهين الجليّة فى رفع تشكيكات الوهابيّة به زبان عربى، اثر سيد مرتضى رضوى نويسندۀ مصرى است كه اسامى 77 تن از علماى اهل سنّت را كه در ردّ وهابيت مطلب نوشته‌اند،ذكر كرده است. كتاب «البراهين الجليّة فى رفع تشكيكات الوهابيّة» نوشتۀ سيد محمدحسن قزوينى بوده كه مؤلف، كتاب حاضر را ملحق به آن قرار داده است. در ابتداى كتاب جمله‌اى از «ابوحامد بن مرزوق الدمشقى»آورده است كه «محمد بن عبدالوهاب» مؤسس اين فرقه را مورد اصابت تيرهاى علماء اسلام از شرق و غرب عالم مى‌داند.سپس در ارائۀ نام علماء به شيوۀ واحدى عمل نمى‌كند.در بعضى موارد تنها به ذكر نام عالم اكتفا مى‌كند:در تعدادى از موارد نام كتاب را نيز مى‌آورد.در برخى مانند«سيد احمد بن زينى دحلان» مفتى مكّه عبارات كتاب را نيز آورده و تفصيل داده است.
قاموس شتائم الألبانی و الفاظ المنکره التی یطلقها فی حق علماء الامه و فضلائلها و غیرهم
نویسنده:
حسن بن علی السقاف
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الامام النووی,
چکیده :
کتاب قاموس شتائم البانی توسط حسن بن علی السقاف به رشته تحریر درآمده است بی شک آنچه از یک اهل علم وآشنا با متون اسلام انتظار می رود بیش از آن چیزی است که از یک جاهل به این مسائل می توان انتظار داشت . امروزه به فرقه ای برمیخوریم که هرچند ادعای منسوب بودن به سلف و سنت را دارند اما آنچه از اعتقادات و علمای این فرقه به گوش می رسد متاسفانه مغایر باتعلیمات اولیه اسلام همچون خوش برخوردی و حفظ عرض و آبروی مسلمانان می باشد.آنچه از عنوان این کتاب فهمیده می شود آنست که نویسنده درصدد بیان توهین ها وتهمت های البانی یکی از علما ومفتیان وهابیت نسبت به سایر علما در مورد نظرات وفتوای ایشان بوده است . نویسنده این کتاب در مقدمه ، سفارش اسلام به خوش برخوردی ونیز سیره نبوی در حسن خلق ومعاشرت را گوشزد نموده وسپس مخاطب را دعوت به قضاوت در مورد سخنان وطرز بیان مسائل توسط البانی ، می نماید . این کتاب شامل دومجموعه دیگر نیز می باشد : البراهین الناسفه للانوار الکاسفه : که در رد کتاب (بالانوار الکاشفه لتناقضات الخساف الزائقه وکشف ما فیها من الزیغ والتحریف والجاوزه ) نوشته شده است. کتاب الاحق الماحق المنقض علی ایقاف الزاهق: که در آن نویسنده ارداه نموده تا برخی تناقضات و کلمات البانی را پاسخ بدهد لذا با آوردن متن آن نظرات در ذیل آن جواب مستند وکافی را آورده است . میتوان اینگونه بیان داشت که نویسنده با اتیان این مطالب مستند توانسته عدم علمیت و مستند بودن سخنان واتهامات البانی را اثبات نماید
أقوال المرضیه فی الرد على الوهابیه
نویسنده:
محمد عطا بن ابراهیم الكسم
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره: بی نا,
چکیده :
کتابچه مختصر ولی مفید حاضر درباره وهابیت و رد عقاید و شبهات آنان می باشد.
نصيحة لإخواننا علماء نجد
نویسنده:
يوسف بن السید هاشم الرفاعی؛ قدم له محمد سعید رمضان البوطی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق: دار اقراء,
چکیده :
این اثر در نقد و بررسی دیدگاه‌ها و اندیشه‌های وهابیت به ویژه مساله زیارت اهل قبور و بنای بر قبور است. کتاب با اشاره به حدیث (الدین النصیحة) شروع شده و سپس با اشاره به بیش از پنجاه مورد از اعتقادات وعملکرد وهابیت ونقد وبررسی آنها در قالب نصیحت سعی داشته تا کج ‌فهمی‌ها و برخی از تعصبات خالی از خرد را تا حد امکان پاسخگو باشد. نویسنده در نصایح خود به مسائلی اشاره کرده که جزو مهمترین و اصولی‌ترین مبانی اسلام بوده و متاسفانه امروزه به محل اختلاف بین مسلمانان تبدیل شده و محل پرورش آن نیز مهد اسلام و محل نزول وحی شناخته شده است که برخی از آنها از این قرارند: افترا و تهمت کفر به سایر مسلمانان برخی اقدامات تبعیض آمیز برخی خرابکاریها مانند انهدام برخی آثار اسلامی‌ عملکرد وهابیت در قبال برخی از مصادیق تعظیم شعائر عملکرد وهابیت در مورد حرم نبوی و.. البته در پایان کتاب نیز چند بخش مجزا باعنواین زیر اضافه شده است: معرفی کتاب‌هایی در بحث زیارت؛ مسئله بنای بر قبور؛ بحث تسویه قبور. در خاتمه روی سخن نویسنده با حکام ممالک سعودی بوده و ضمن اشاره به برخی از اعمال نابخردانه دولت ایشان در مواجهه با سایر مسلمانان آنها را نصیحت نموده است. عناوین اصلی کتاب شامل: اشاره؛ مقدمه مترجم؛ تقریظ دکتر رمضان بوطی؛ نصیحتی چند، از سر وظیفه؛ بنای بر قبور؛ تسویه قبور.