جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317327
چرا پیامبر گرامی اسلام ـ صلی الله علیه وآله ـ و امام علی(ع) ساده زندگی می کردند و لباس های کهنه و مندرس می پوشیدند در حالی که امام صادق ـ علیه السلام ـ لباس های زیبا و لطیف می پوشیدند آیا علی ـ علیه السلام ـ قبل از خلافتش نیز زاهدانه زندگی می کرد؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
عصرامام جعفر صادق ـ عليه السلام ـ عصر پيدايش افكار و عقائد گوناگون در ميان مسلمانان است. در آن دوران برخورد ميان آراء و عقائد گوناگون پيرامون مسائل مختلف در نهايت شدت رواج داشته است. امام ـ عليه السلام ـ طبق رسالتي كه بر عهده داشت با هرگونه افكار و ع بیشتر ...
در معنی «فزت و ربّ الکعبه» است که می‌گویند به خدای کعبه رستگار شدم، این سخن چه معنا دارد زیرا گوینده آن امیر المؤمنین ـ علیه السّلام ـ است، و رستگار شدن از این فرد که در زمان کودکی به پیامبر ایمان آورده مناسب نیست، آیا معنی صحیح‌تری وجود دارد؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
كلمة فوز عبارت است از رسيدن به آرزو و خير و خوبي و رهايي از شر پليدي (الفوز: النجاة و الظفر بالامنية و الخير)[1] بعضي از لغت دانان عرب در مورد معناي آن گفته‌اند فوز همان نجات يافتن و در سلامت قرار گرفتن است.[2] فزتُ فعل ماضي و متكلم وحده مي‌باشد و رب بیشتر ...
کلیدواژه‌های فرعی :
نگرشی اسلامی بر نسبت دین و دانش
نویسنده:
محمد حسین جمشیدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
بررسی نسبت داده های وحیانی (دین) و یافته های بشری (دانش)، از دیر زمان مورد توجه اندیشمندان علوم انسانی قرار گرفته است. به دنبال پدیدآمدن منازعات میان دانش و دین از یک سو و تلاش گروهی از اهل دانش در جهت طرح جدایی این دو و طرح معناداری و حقانیت گزاره های علمی و نفی معناداری گزاره های دینی بر مبنای اصل تحقیق پذیری و پیدایش بحران معنویت، مسئله نسبت دانش و دین مورد توجه جدی قرار گرفته است. این مسئله از همان آغاز ظهور مکتب اسلام مورد توجه این آیین و پیروانش بوده است و امروزه نیز از دغدغه های ما مسلمانان است. بر این اساس، در نوشتار حاضر به این پرسش می پردازیم که در عصر پیدایش علم جدید و در قبال طرح مسئله ی ناسازگاری آن با دین (یعنی آنچه محصول وحی الهی است) اسلام چه نظری دارد؟ برای پاسخ، پس از ایضاح مفاهیم «علم» و «دین» و بررسی ویژگیهای اسلام به عنوان یک مکتب به بیان رابطه علم و دین از نظرگاه اسلامی می پردازیم.
صفحات :
از صفحه 1 تا 29
گفتگوی چهار جانبه
نویسنده:
مرتضی مطهری
نوع منبع :
کتاب , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
صدرا,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«گفتگوی چهار جانبه» تالیف مرتضی مطهری، جلسه گفتگوی استاد شهید مطهری، آیت الله خامنه ای، دکتر شریعتی و فخر الدین حجازی که در حدود سال 1355 هجری شمسی در تهران برگزار شده، تحت عنوان گفتگوی چهار جانبه می باشد که مطالب مطرح شده در آن به خوبی فضای فکری و فرهنگی جامعه مخصوصا دانشجویان و روشنفکران آن زمان یعنی سال های نزدیک به انقلاب اسلامی را نشان می دهد. این سخنان ضمن اینکه ویژگی های فکری هر یک از صاحب نظران فوق را آشکار می سازد، حاکی از نکته سنجی و انحراف شناسی و استقامت رای شهید آیت الله مطهری می باشد.
بررسی نظریه‌ی «معرفت ناگرایی سیاسی» از منظر فیلسوفان غربی و متفکران مسلمان
نویسنده:
احمد واعظی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
فضای فلسفه‌ی سیاسی نظیر دیگر شاخه‌های حکمت عملی، مشتمل بر قضایای ارزشی و هنجاری است. تحلیل­ های شکاکانه نسبت به ماهیت قضایای هنجاری و ارزشی عدّه‌ای را به «معرفت‌ناگرایی» و رویکردی غیر شناخت‌گرایانه نسبت به حوزه‌ی فلسفه‌ی سیاسی کشانده است که بر اساس آن، گزاره‌های الزامی و ارزشی و اخلاقیِ مربوط به اندیشه‌ی سیاسی را از سنخ باور و تصدیق و معرفت ندانند. در مقاله‌ی حاضر، ضمن بررسی و نقد ادله‌ی مهم «معرفت‌ناگرایی سیاسی» به پی­آمدها و نتایج این معرفت‌ناگرایی در قلمرو فلسفه‌ی سیاسی اشاره شده است. همچنین مقاله کوشیده است در فضای تفکر سیاسی اسلامی نیز از احتمال گرایش به «معرفت‌ناگرایی» بر اساس تحلیل ادراکات اعتباری و عدم امکان اقامه‌ی استدلال در قضایای هنجاری و ارزشی بحث نماید. از نتایج این تحقیق، اثبات این نکته است که وجود عدم توافق در پاره‌ای از داوری‌ها و گزاره‌های حوزه‌ی سیاست، هرگز دلیلی بر «معرفت­ ناگرایی» نخواهد بود، همچنان که نشان خواهد داد که دست‌کم برخی از داوری‌های ارزشی ما راجع به موضوعات سیاسی به «معتبر» و «نامعتبر» و «درست» و «نادرست» تقسیم می‌شوند و بسیاری از گزاره‌های حوزه‌ی سیاست استدلال‌پذیر است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 48
خاتمیت از منظر متفکران معاصر
نویسنده:
اعظم پیش بین، عباس جوارشکیان
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: دانشگاه فردوسی مشهد,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
خاتمیت یکی از مؤلفه های اساسی دین اسلام است که به موجب آن، پیامبر اسلام (ص) آخرین پیامبر آسمانی و دین اسلام آخرین دین آسمانی است. اصل خاتمیت در بین مسلمانان از بدیهیات اسلام به شمار می رود. یکی از عوامل مؤثر در ختم نبوت، بلوغ فکری و اجتماعی بشر است که در این میان دیدگاه های متفکرانی همچون علامه اقبال و استاد مطهری و تبیین دکتر شریعتی و دکتر سروش قابل توجه است. در نوشته حاضر علاوه بر آن که به تبیین مبانی و محورهای هر نظریه و نقدهای وارد بر آن ها پرداخته می شود، اشاره مختصری نیز به جایگاه باور به امامت در هر نظریه و سازگاری یا عدم سازگاری آن با آراء صاحب نظران یاد شده در خصوص خاتمیت خواهد شد. در پایان بر این نکته تاکید می گردد که ملاک و مبنای خاتمیت هر چه که باشد به معنای بی نیازی کامل از رهبر و پیشوای آسمانی نیست. به تعبیر دیگر، خاتمیت در واقعیت امر به معنای ختم پیامبری و وحی جدید است نه به معنای ختم هر نوع رهبری و زعامت آسمانی، بنابراین بشر به هر درجه ای از بلوغ فکری و عقلی نایل شود هم چنان نیازمند به ولایت و زعامت از ناحیه معصوم (ع) است.
صفحات :
از صفحه 49 تا 78
آیا امام علی «علیه السلام» خودش را مصداق آیه تطهیر و آیه 55 سوره مائدیه (انما ولیکم) و آیه 63 و 67 سوره مائده که دین با او کامل می شود و رسالت پیامبر به وسیله او انجام می گیرد می دانسته یا خیر؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
آن بزرگوار در موارد متعدد براي اثبات حقانيت خود به آيات مورد نظر استشهاد نموده است كه برخي از آن موارد را ذكر مي كنيم. 1ـ استشهاد امام «عليه السلام» به آيه: انما وليكم الله... «ابن بابويه» (شيخ صدوق) با اسناد خود، از ابو سعيد ورّاق و او از پدرش و او بیشتر ...
قرائت های مختلف از دین
نویسنده:
احمد واعظى
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
شبی که حضرت علی ـ علیه السلام ـ در بستر پیامبر خوابیدند اگر بگوییم که حضرت علم لدنی (غیب) داشتند می دانستند شهید نمی شوند و ارزش کار پایین می آید. و نمی توان گفت حضرت علم غیب نداشتند چون غیر ممکن است. شبهه را برایم رفع کنید.
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
سوال مورد نظر را با تبيين و توضیح دو نکته پی می گیریم: الف: شجاعت، ایثار، فداکاری، و از جان گذشتن و دیگر کارهای از این قبیل در صورتی که با انگیزه درست و در راستای اهداف بلند انسانی و اسلامی انجام گردد ارزش و کمال محسوب می شود و در تحقق این افعال از بیشتر ...
سوالاتی که مطرح می شود متأسفانه عین سوال پاسخ داده نمی شود مثلاً‌ ما سوال کردیم که در شب لیلة المبیت خوابیدن حضرت علی ـ‌ علیه السلام ـ‌ جنبه عقلائی آن روشن نیست چون اگر جای حضرت نمی خوابید مشکلی پیش نمی آمد حضرت می خوابید یا نمی خوابید دشمن که محل خواب پیامبر را خالی می دید حضرت را تعقیب می کرد.
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
براي اين كه به عين سوال پاسخ داده شود به اصل واقعه ليلةالمبيت و كيفيت وقوع و زمان وقوع آن و نيز زمان آغاز محاصره خانه پيغمبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ‌ توسط مشركان قريش و لحظه هجوم آنان به بستر رسول خدا كه امير المؤمنين ـ‌ عليه السلام ـ‌ در بیشتر ...
کلیدواژه‌های فرعی :
  • تعداد رکورد ها : 317327