جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
سیر تکاملی مسیحیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lyman Abbott (لایمن ابوت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: لیمن ابوت یک الهی‌دان لیبرال آمریکایی و از نزدیکان تئودور روزولت بود. او مردی میانه رو بود که در یک دوره تغییر در تلاش بود تا ایمان مسیحی را در میان مردم آمریکا احیا کند. این کتاب که برای اولین بار در سال 1893 منتشر شد، استدلال کرد که تجربه معنوی همیشه جدید است و بنابراین هر عصری نیاز به بیان جدیدی برای آن دارد. ابوت که به امکان همزیستی هماهنگ بین کلیسا و نظریه تکاملی معتقد بود، دینی «معقول تر و معتبرتر» را پیشنهاد کرد که سعی می کرد ایمان را با بیان آن با عبارات معاصر حفظ کند. او معتقد بود که علم و ایمان با هم سازگار هستند و هر دو عنصر طبیعی و معنوی متعلق به یک پادشاهی مشترک هستند که توسط قانون پیشرفت اداره می شود. ابوت با آمیختن ایمان به مسیحیت تاریخی با اعتقاد به پیشرفت و نظریه تکاملی، قصد داشت پلی بین زندگی مذهبی و تفکر فلسفی اواخر قرن نوزدهم ایجاد کند.
نگرشی اسلامی بر نسبت دین و دانش
نویسنده:
محمد حسین جمشیدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
بررسی نسبت داده های وحیانی (دین) و یافته های بشری (دانش)، از دیر زمان مورد توجه اندیشمندان علوم انسانی قرار گرفته است. به دنبال پدیدآمدن منازعات میان دانش و دین از یک سو و تلاش گروهی از اهل دانش در جهت طرح جدایی این دو و طرح معناداری و حقانیت گزاره های علمی و نفی معناداری گزاره های دینی بر مبنای اصل تحقیق پذیری و پیدایش بحران معنویت، مسئله نسبت دانش و دین مورد توجه جدی قرار گرفته است. این مسئله از همان آغاز ظهور مکتب اسلام مورد توجه این آیین و پیروانش بوده است و امروزه نیز از دغدغه های ما مسلمانان است. بر این اساس، در نوشتار حاضر به این پرسش می پردازیم که در عصر پیدایش علم جدید و در قبال طرح مسئله ی ناسازگاری آن با دین (یعنی آنچه محصول وحی الهی است) اسلام چه نظری دارد؟ برای پاسخ، پس از ایضاح مفاهیم «علم» و «دین» و بررسی ویژگیهای اسلام به عنوان یک مکتب به بیان رابطه علم و دین از نظرگاه اسلامی می پردازیم.
صفحات :
از صفحه 1 تا 29
  • تعداد رکورد ها : 4