جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
نویسنده:
غباری بناب باقر, یوسفی نمینی آوازه سادات
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سبک های دلبستگی به خدا و میزان توکل در دانشجویان دانشگاه تهران بود. در این پژوهش چهارصد و نود و چهار دانشجو (299 زن، 195 مرد) از میان 8 دانشکده دانشگاه تهران شرکت کردند، برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز، از پرسشنامه ارتباط با خدا (ATG؛ رووات و کرکپاتریک، 2002) و پرسشنامه راهیابی در حوادث و رخدادهای زندگی (QADHS؛ غباری و همکاران، 1382) استفاده شد. بررسی نتیجه همبستگی چندگانه نشان داد که بین ابعاد توکل به خدا و دلبستگی، ایمن همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد. درحالی که بین ابعاد توکل به خدا و سبک های دلبستگی اضطرابی و اجتنابی، همبستگی منفی و معنادار وجود داشت. همین نتیجه در مورد تفویض امور به خدا و ابعاد آن با سبک های دلبستگی به خدا نیز تکرار شد. هم چنین، تحلیل داده ها نشان داد که دختران دانشجو در نمره توکل و تفویض امور به خدا بالاتر از پسران بودند. مقایسه دختران و پسران در سبک های دلبستگی اجتنابی بیش تری برخوردار بودند. از لحاظ وضعیت تاهل میان دانشجویان مجرد و متاهل، تفاوت معناداری از جهت توکل، تفویض و یا سبک های دلبستگی مشاهده نشد.
صفحات :
از صفحه 121 تا 141
نویسنده:
حقیقت فرشته, رسول زاده طباطبایی سیدکاظم, شایگان نژاد وحید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این پژوهش بررسی الگوهای زیستی-روانی-اجتماعی با استفاده از ارزیابی رابطه یک متغیر روان شناختی (نیرومندی «من» با شدت درد در بیماران (M.S) بود. بدین منظور دویست و سی و هفت بیمار (192 زن، 45 مرد) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از میان بیماران مراجعه کننده به انجمن (M.S) شهر اصفهان، در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد که پرسشنامه های چندوجهی درد (MPI-52؛ کرنز و همکاران، 1985) و نیرومندی «من» (PIES-32؛ مارکستروم، سابینو، تورنر، برمن؛ 1997) را تکمیل کنند. یافته ها نشان داد که میان نیرومندی «من» و شدت درد ادراک شده در بیماران مبتلا به (M.S) رابطه منفی معناداری مشاهده می شود. هم چنین یافته ها نشان داد که در نوع پیشرونده ثانویه بیش ترین میزان شدت درد و کم ترین میزان نیرومندی «من» گزارش شده است. این پژوهش شواهد تجربی در حمایت از الگوی زیستی-روانی-اجتماعی فراهم آورده و نشان می دهد که عوامل روان شناختی نیز در تجربه شدت درد موثر هستند. برخی از مولفه های نیرومندی «من» (امید و کارآیی)، شدت بیماری و سن می توانند شدت درد را در این بیماران پیش بینی کنند. تحلیل مانوا نیز نشان داد که در نوع پیشرونده ثانویه بیش ترین میزان شدت درد و کم ترین میزان نیرومندی «من» گزارش شده است. این پژوهش شواهد تجربی در حمایت از الگوی زیستی- روانی- اجتماعی فراهم آورده و نشان می دهد که عوامل روان شناختی نیز در تجربه شدت درد موثر هستند.
صفحات :
از صفحه 27 تا 46
نویسنده:
فدایی عراقی غلامرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
واژه های اطلاعات و ارتباطات دارای ابهام و پیچیدگی هایی است. هنوز یک تعریف جامعی در این مورد که مقبول همگان باشد وجود ندارد. در عین حال دو حوزه اطلاعات و ارتباطات با هم دارای فصل مشترکی هایی است که گاه به خلط مفاهیم می انجامد. اطلاعات دست مایه اصلی برای ارتباطات است ولی هر اطلاعاتی موجب ارتباط نمی شود. در حالیکه وقتی ارتباط برقرار شد اطلاعات بخوبی جریان پیدا می کند. ارتباط نیاز فطری انسان است و چنانچه به صورت سوال طرح شود- که غالبا هم طرح می شود ولو در قالب جمله سوالی نباشد- باعث جذب اطلاعات، ذخیره و ماندگاری آن می گردد. بنظر نویسنده کارآیی، مفهومی است که بیشتر به حوزه اطلاعات مربوط می شود و اثربخشی به حوزه ارتباطات، بنابراین، لازم است با استفاده از مدل ریاضی به تقویت و شفاف سازی جریان اطلاعات پرداخت تا راه برای ورود به حوزه معناشناسی، اطلاع شناسی و ارتباطات هموار گردد همدلی و مشارکت و اعتماد به طرف مقابل در جریان ارتباطات بحثی جدی و انسانی است که هنوز مدلی جهت بیان آن طرح نشده است. در جریان دوسویه ارتباطات، گذر از مجرای اطلاعات و اطلاع رسانی لازم است اما کافی نیست.
صفحات :
از صفحه 85 تا 108
نویسنده:
منصوری نغمه, شریفی ونداد, فرهودیان علی, رادگودرزی رضا, رحیمی موقر آفرین, محمدی محمدرضا, سهیمی ایزدیان الهه, نجاتی صفا علی اکبر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زمینه: مقاله حاضر، بخشی از پروژه بررسی و تحلیل مقالات پژوهشی بهداشت روان کشور است که به بررسی پژوهش های انجام شده در خصوص بهداشت روان مدارس در سال های 1352 تا 1381 می پردازد.روش: روش پژوهش از نوع مقطعی - توصیفی است. بدین منظور از بانک مقالات پژوهشی بهداشت روان کشور (Iran psych) استفاده شده که شامل تمامی مقالات پژوهشی چاپ شده در مجلات علمی داخلی و نمایه شده در بانک های معتبر خارجی است. انتخاب مقالات از بانک، بر مبنای تعاریف مطرح در زمینه بهداشت روان مدارس صورت گرفته که شامل اختلالات و مشکلات روانی دانش آموزان، مسایل آموزشی و عوامل تسهیل کننده و ارتقا دهنده رشد در ابعاد گوناگون بوده است.یافته ها: از تعداد 3031 مقاله بهداشت روان، 362 مقاله (11.9 درصد) به موضوع بهداشت روان مدارس اختصاص یافته است. انتشار مقالات در این حیطه، در سال های اخیر (1377 تا 1381) از رشد بارزی (4 برابر سال های پیشین) برخوردار بوده است و بیشتر در مجلات اختصاصی روان شناسی و علوم رفتاری منتشر گردیده اند. در بین حوزه های مختلف پژوهشی ابتدا حوزه علوم روان شناختی و پس از آن حوزه علوم بالینی بیشترین میزان این مقالات را به خود اختصاص داده اند. در غالب پژوهش ها از روش مقطعی - تحلیلی استفاده شده است. نویسندگان اول مقالات را بیشتر مردان تشکیل می دادند و اغلب دارای مدارک دکترا بودند.نتیجه گیری: با توجه به مشکلات دانش آموزان در مدارس، رشد فزاینده مقالات در سال های اخیر در زمینه بهداشت روان مدارس امید بخش است، اما سیاستگذاران با فراهم سازی فرصت های بیشتر می توانند این سیر صعودی را تسریع بخشند و پژوهشگران را بیشتر به انجام تحقیقات آزمایشی (که طبق نتایج کمتر به آن پرداخته شده است) و اقدامات جهت پیش گیری ترغیب نمایند و زمینه را برای انجام تحقیقات ملی جهت تصمیمات کلی در نظام آموزشی مهیا سازند.
صفحات :
از صفحه 101 تا 122
نویسنده:
حسنی جعفر, هادیان فرد حبیب
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی طیف وسیعی از اختلالات شناختی را تجربه می کنند. از جمله این نقایص می توان به نقص در فرآیندهای توجه در این بیماران اشاره کرد. هدف تحقیق حاضر، مقایسه نگهداشت توجه در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد بهنجار است. بدین منظور، 32 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی (15 بیمار حاد و 17 بیمار مزمن)، 32 بیمار مبتلا به افسردگی اساسی (14 بیمار با علایم روان پریشی و 18 بیمار بدون علایم روان پریشی) و 32 نفر از افراد بهنجار با دامنه سنی 19 تا 51 سال انتخاب گردیدند. هر سه گروه آزمودنی بر اساس متغیرهای جنس، سن و سطح تحصیلات همتاسازی شده و توسط آزمون عملکرد پیوسته مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی در مقایسه با بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد بهنجار در تمام متغیرهای آزمون عملکرد پیوسته (پاسخ صحیح، حذف پاسخ و ارایه پاسخ غلط) به طور معناداری ضعیف تر عمل کرده بودند. همچنین، بیماران مبتلا به افسردگی اساسی در مقایسه با افراد بهنجار در متغیرهای پاسخ صحیح و حذف پاسخ آزمون عملکرد پیوسته به طور معناداری دارای عملکرد ضعیف تری بودند. در کل، نتایج تحقیق حاضر با نتایج سایر تحقیقات در فرهنگ های مختلف همسو می باشد.
صفحات :
از صفحه 159 تا 184
نویسنده:
صادقی ناهید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
نقش معلمان در آموزش و یادگیری، به ویژه در دوره ابتدایی بسیار مهم است. زیرا معلمان با عملکردی با کیفیت بالا، مهم ترین عامل در بالا رفتن کیفیت یادگیری دانش آموزان هستند. با توجه به این که بخش اعظم یادگیری، در محیط یاددهی و یادگیری انجام می شود و سنجش آموخته های دانش آموزان، بخش جدایی ناپذیری از فرآیند یاددهی و یادگیری است، بنابراین سنجش باید در متن این فرآیند قرار گیرد تا عملکرد یاد گیرندگان به سطح مطلوب برسد. از سوی دیگر، رشد حرفه ای معلمان نقش مهمی در بالا رفتن یادگیری دانش آموزان و اصلاحات در آموزش و پرورش به عهده دارد، بنابراین برای رشد دانش محتوایی و دانش پداگوژی معلمان، توجه به رشد حرفه ای مستمر آنان ضرورت دارد. یک طرح تحقیق، به منظور طراحی الگوی رشد حرفه ای معلمان دوره ابتدایی، از طریق سنجش مستمر آموخته های دانش آموزان تدوین و اجرا شد. در بخشی از این طرح، از شیوه مصاحبه گروه های کانونی برای گردآوری تعامل نظرهای معلمان در مورد شیوه های متداول و مطلوب سنجش آموخته های دانش آموزان و نیاز حرفه ای آنان استفاده شد. در این مقاله، ضمن معرفی شیوه مصاحبه گروه های کانونی، تعامل نظرهای معلمان پایه پنجم ابتدایی در موارد فوق گزارش و تفسیر می شود.
صفحات :
از صفحه 47 تا 75
نویسنده:
حدادی کوهسار علی اکبر, روشن چسلی رسول, اصغرنژادفرید علی اصغر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر به بررسی مقایسه ای رابطه هوش هیجانی با سلامت روان و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان شاهد و غیرشاهد می پردازد. بدین منظور از میان کلیه دانشجویان شاهد و غیرشاهد (دختر و پسر) مقطع تحصیلی کارشناسی دانشگاه تهران که در سال تحصیلی 83-82 مشغول به تحصیل بودند، تعداد 300 نفر (150 شاهد و 150 غیرشاهد) به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. جهت جمع‌ آوری داده ها نیز از پرسشنامه 33 ماده ای هوش هیجانی شرینگ، پرسشنامه 28 ماده ای سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر و معدل کل واحدهای دوره لیسانس استفاده شد. نتایج بدست آمده با استفاده از شاخص های آماری همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل واریانس چندمتغیره (manova) تجزیه و تحلیل گردید. نتایج بیانگر عدم همبستگی بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی، همبستگی معنادار با سلامت روان و همبستگی معنادار بین سلامت روان و پیشرفت تحصیلی است. از سوی دیگر، مقایسه میانگین های دو گروه شاهد و غیرشاهد نشان دهنده تفاوت معنادار در هوش هیجانی کل و عدم تفاوت معنادار در دو جنس، عدم تفاوت معنادار در هوش هیجانی کل و عدم تفاوت معنادار در دو جنس، عدم تفاوت معنادار دو گروه شاهد و غیر شاهد در سلامت روان کل و تفاوت معنادار در دو جنس است.
صفحات :
از صفحه 73 تا 97
نویسنده:
فاطمه زیباکلام مفرد، سمیرا حیدری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مبانی، اصول، اهداف، محتوا و روش های تعلیم و تربیت، همواره از مهم ترین مسایلی بوده است که در عرضه علوم تربیتی مورد توجه قرار گرفته است. درباره این ابعاد از تعلیم و تربیت، میان صاحب نظران و مربیان بزرگ توافق نبوده است. در میان اندیشمندان اسلامی، ابن سینا به عنوان فیلسوف مکتب مشا نه تنها دارای آرای مستقیمی در این موارد است، بلکه به نظر می رسد که با توجه به متون گوناگونی که از اندیشمند در دسترس است، بتوان به دلالت هایی که بتواند برای پژوهشگران و علاقه مندان مفید واقع شوند دست یافت. به امید آن که این تحقیق بتواند بابی نو برای پژوهش و اندیشه ورزی در مورد این فیلسوف و مربی گران قدر بگشاید.
صفحات :
از صفحه 89 تا 113
نویسنده:
غلامعلی لواسانی مسعود, ملت ندا, کرمدوست نوروزعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی آزمون مدل ساختاری باورهای معرفت شناختی در تنظیم یادگیری (خود تنظیمی و تنظیم بیرونی) با توجه به نقش واسطه ای ساختارهای انگیزشی و راهبردهای پردازش اطلاعات در دانشجویان دانشگاه تهران بود. به همین منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای چندمرحله ای نمونه ای متشکل از 480 آزمودنی (290 دختر، 190 پسر) انتخاب شد. جهت ارزیابی متغیرهای پژوهش از پرسشنامه های باورهای معرفت شناختی (SEQ-63؛ به نقل از براتن و استرومسو، 2004)؛ مقیاس خودکارآمدی تحصیلی (ASEM-10؛ مک ایلروی و بانتیگ، 2002)، پرسشنامه راهبردهای پردازش اطلاعات (SPQ-21؛ بیگس، 1987)، مقیاس تنظیم یادگیری (ILS-25؛ ورمانت، 1998)، پرسشنامه علاقه به رشته یا مطالعه (SIQ-18؛ شیفل و همکاران، 1993)، پرسشنامه زیرمقیاس اضطراب امتحان (MSLQ-5؛ پینتریچ، 1991) استفاده شد و داده های حاصل از آن ها با استفاده از روش معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های این پژوهش حاکی از تایید اثرات مستقیم و معنادار باورهای معرفت شناختی بر ساختارهای انگیزشی، ساختارهای انگیزشی (خودکارآمدی تحصیلی و اضطراب امتحان) بر راهبردهای پردازش اطلاعات و هم چنین راهبردهای پردازش بر تنظیم یادگیری (خودتنظیمی و تنظیم بیرونی) است. راهبردهای پردازش اطلاعات و ساختارهای انگیزشی مذکور (به غیر از علاقه) اثرات واسطه ای معناداری در ارتباط بین باورهای معرفت شناختی و تنظیم یادگیری داشتند.
صفحات :
از صفحه 47 تا 67
نویسنده:
میرکمالی سیدمحمد, مختاریان فرانک
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه ای فشارهای شغلی و روش های مقابله با آن در بین 96 نفر از مدیران مدارس متوسطه دولتی (53 مدیر زن و 43 مدیر مرد) در 10 منطقه آموزشی شهر تهران صورت گرفته است. داده ها از طریق پرسشنامه فشار شغلی و روش های مقابله ای گردآوری شد. نتایج تحقیق گویای آن است که بین فشار شغلی مدیران زن و مرد مدارس متوسطه شهر تهران تفاوت معنی داری وجود ندارد. فشار شغلی هر دو گروه در رابطه با عوامل فشارزای ناشی از نقش، روابط کاری در سازمان و ساختار آن، وضعیتی مشابه را نشان داد، اما در زمینه عامل فشارزای ناشی از شغل و محیط کار، تفاوت معنی داری بین دو گروه زن و مرد مشاهده گردید. متغیرهای جمعیت شناختی تحصیلات، سابقه کار و سابقه مدیریت رابطه منفی و معنی داری را با فشار شغلی نشان داده اند. یافته های پژوهش، موید وجود رابطه منفی و معنی دار بین روش های مقابله ای مساله محور در هر چهار مولفه حمایت اجتماعی، مسوولیت پذیری، مشکل گشایی برنامه ریزی شده و ارزیابی مجدد مثبت با فشار شغلی است. در عین حال، نتایج تحقیق نشان داد که روش های مقابله ای هیجان محور در هر چهار مولفه رویارویی مقابله ای، دوری گزینی - فاصله گیری، فرار - اجتناب و خویشتن داری رابطه منفی و معنی داری با فشار شغلی دارند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 22