جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
رضایی سعید, منوچهری مهشید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر، با هدف استاندارد ساختن مقیاس خلاقیت تورنس در گروه معلمان مرد و زن مقطع متوسطه شهر تهران اجرا گردید. نمونه ای با حجم 483 نفر به صورت چند مرحله ای از 40 دبیرستان شهر تهران انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس 60 سوالی خلاقیت تورنس، بر پایه مقیاس لیکرت با درجات 0 تا 20 بود. نتیجه مرحله نهایی، هم گونی عبارت ها، بر پایه ضریب کلی آلفای کرونباخ ضریب اعتباری برابر با 0.871 به دست آمد. سپس بر اساس سه شاخص عمده ارزش ویژه، نسبت واریانس تبیین شده توسط هر عامل و طرح شیب دار، تعداد 7 عامل برای مجموعه 59 ماده ای پرسشنامه خلاقیت استخراج گردید. برای نام گذاری عامل ها از چرخش واریماکس استفاده شد که منجر به استخراج عامل های 1. بسط 2. سیالی 3. لذت بردن از تجارب تازه 4. توجه به جزییات 5. حل مسایل دشوار و پیچیده 6. ابتکار 7. انعطاف پذیری گردید. با توجه به عوامل مذکور، مقیاس خلاقیت حاصل از این پژوهش به گونه کلی عوامل موثر بر خلاقیت را با توجه به نظرات تورنس (1959) و پیشینه های مطالعاتی پوشش می دهد. از نتایج دیگر این تحقیق این که معلمان مرد در عامل های ابتکار و سیالی، بهتر از معلمان زن عمل کردند، اما تفاوت بین میانگین ها در هر دو جنس معنی دار نبود. پس اگر 483 نفر معرف جامعه اصلی باشند، میانگین نمره خلاقیت جامه اصلی با 99% اطمینان بین 0.16±1.28، یعنی در دامنه 1.1 تا 1.3 قرار دارد، با توجه به میانگین نمره خلاقیت کل آزمودنی ها و مقایسه آن با نرم مقوله ای مقیاس، جامعه حاضر از خلاقیت نسبتا زیادی برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 47 تا 68
نویسنده:
ایمانی محسن, کرامتی معصومه
نوع منبع :
نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقاله حاضر تلاشی برای تحلیل و نقد و تبیین افکار «نیچه» در قلمرو انسان شناسی است. نیچه فیلسوفی است که به مسایل گوناگون فلسفی و تربیتی توجه کرده است، او علاقه خاصی نسبت به این مسایل دارد با در نظر گرفتن این حقیقت که در کشور ما تعداد قابل ملاحظه ای تحقیق در مورد انسان شناسی و تعلیم و تربیت از دیدگاه «نیچه» انجام نشده، تصمیم گرفته شد افکار این فیلسوف در قلمرو انسان شناسی و تعلیم و تربیت مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. او برخی روش های تربیتی را برای رسیدن به مقام انسان برتر مطرح می کند از قبیل: استفاده از گفت و گو، تفکر انتقادی، و خودانضباطی، فرضیه هایی که در این پژوهش ارایه می دهیم عبارتند از: 1. هدف غایی تربیت از منظر «نیچه» ارتقای انسان به مقام انسان برتر است.2. اصول از منظر نیچه شامل اصل آزادی، تداوم عمل مطلوب، تفکر، اعتدال می باشد. 3. محتوای مورد تاکید او: فرهنگ و هنر، تاریخ، تربیت بدنی است. 4. روش های تربیتی مورد تاکید او شامل: روش اجرای فعالیت های مورد علاقه، ورزش خودکنترلی، روش تفکر انتقادی، روش محول کردن وظیفه در حد توان، روش پرورش متوازن توانمندی ها و استعدادها است.
صفحات :
از صفحه 105 تا 122
نویسنده:
فاطمه زیباکلام مفرد، سمیرا حیدری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مبانی، اصول، اهداف، محتوا و روش های تعلیم و تربیت، همواره از مهم ترین مسایلی بوده است که در عرضه علوم تربیتی مورد توجه قرار گرفته است. درباره این ابعاد از تعلیم و تربیت، میان صاحب نظران و مربیان بزرگ توافق نبوده است. در میان اندیشمندان اسلامی، ابن سینا به عنوان فیلسوف مکتب مشا نه تنها دارای آرای مستقیمی در این موارد است، بلکه به نظر می رسد که با توجه به متون گوناگونی که از اندیشمند در دسترس است، بتوان به دلالت هایی که بتواند برای پژوهشگران و علاقه مندان مفید واقع شوند دست یافت. به امید آن که این تحقیق بتواند بابی نو برای پژوهش و اندیشه ورزی در مورد این فیلسوف و مربی گران قدر بگشاید.
صفحات :
از صفحه 89 تا 113
نویسنده:
بهرامی احسان هادی, اسلمی الهه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر، با هدف بررسی رابطه سازگاری زناشویی و سبک فرزندپروری والدین با سلامت روانی و جسمی فرزندان طراحی و اجرا شده است. نمونه این مطالعه، 154 دانش آموز (80 دختر و 74 پسر) دوره متوسطه شهرستان شیراز، همراه با والدینشان است که به شیوه نمونه برداری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای ارزیابی سازگاری زناشویی والدین، از پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپنیر (DAS)، برای سنجش سبک فرزندپروری والدین، از پرسشنامه سبک فرزندپروری بامریند و برای بررسی سلامت عمومی فرزندان، از پرسشنامه سلامت عمومی (Sf-36) استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که از مجموع متغیرهای پژوهش، متغیرهای سازگاری زناشویی پدر، سازگاری زناشویی مادر و سبک فرزندپروری پدر نقش تعیین کننده ای در تبیین سلامت روانی و جسمی فرزندان به عهده دارند.
صفحات :
از صفحه 63 تا 81
نویسنده:
افروز غلامعلی, کلانتری فتح اله, نصرتی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر به بررسی تاثیر پیش سازمان دهنده ها در یادگیری دانش آموزان پسر پایه دوم دبیرستان دردرس جغرافیا می پردازد. نمونه مورد مطالعه شامل 184 نفر از دانش آموزان پسر در رشته های تجربی، ریاضی، و علوم انسانی شهر شیراز است که دانش آموزان شرکت کننده در پژوهش به صورت تصادفی انتخاب شدند. روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و نوع طرح پژوهش به شیوه آزمایشی است. ابزار اندازه گیری در تحقیق عبارت از یک آزمون محقق ساخته (بیست سوال چهار گزینه ای) است که به عنوان پیش آزمون بر روی هر دو گروه اجرا شد. پس از آن به گروه آزمایشی قبل از تدریس درس جغرافیا پیش سازمان دهنده و به گروه کنترل تدریس جغرافیا بدون پیش سازمان دهنده ارایه گردید. بدین ترتیب نتایج یافته ها نشان داد که نمرات دانش آموزان در پیش آزمون تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشته است اما در پس آزمون نمرات افزایشی در گروه آزمایشی ملاحظه گردید؛ بنابراین پیش سازمان دهنده ها نقش موثری بر یادگیری دانش آموزان دارند. گروهی که پیش سازمان دهنده ها را دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل، از یادگیری بهتری برخوردارند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 15
نویسنده:
اخوان تفتی مهناز, موسوی سیده فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مطالعه حاضر به بررسی رابطه رشد اجتماعی و رشد زبانی در دانش آموزان دختر پایه اول دبستان های دولتی شهر قزوین پرداخته و هدف آن تعیین چگونگی رابطه بین این دو متغیر و نشان دادن اهمیت رشد اجتماعی و تاثیر آن بر رشد زبانی دانش آموزان دختر پایه اول است. به همین منظور 30 دانش آموز بطور تصادفی مرحله ای از جامعه دانش آموزان دختر پایه اول انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. روش پژوهش علی - مقایسه ای است. نتایج بدست آمده از اجرای آزمون رشد زبان Told-P-3 و پرسشنامه رشد اجتماعی واینلد نشان داد که رابطه همبستگی بین رشد زبانی و رشد اجتماعی با ضریب 0.59 معنادار است. همچنین از محاسبه ضرایب همبستگی که بین خرده مهارت های رشد زبانی به ترتیب گوش کردن، سازماندهی، صحبت کردن، معناشناسی و نحو و رشد اجتماعی به عمل آمد. می توان رابطه همبستگی بین هر کدام از خرده مهارت های رشد زبانی و رشد اجتماعی را (به ترتیب) با ضرایب 0.51، 0.47، 0.45، 0.47 و 0.58 معنادار دانست. علاوه بر این، نتایج حاصل از آزمون T که برای مقایسه سن حقیقی آزمودنی ها با سن هنجار آنها و خرده آزمون های رشد زبان به عمل آمد، نشان داد که سن حقیقی آزمودنی ها در خرده آزمون های 1، 3، 4، 5 و 6 با سن هنجار آنها مطابقت داشت و فقط در خرده آزمون 2، سن حقیقی آزمودنی ها یک سال نسبت به سن هنجاری آنان تاخیر داشت.
صفحات :
از صفحه 125 تا 141
نویسنده:
رحیمی صالح, رضایی باسمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تعداد 1747 عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترای روان شناسی، علوم تربیتی، کتابداری و اطلاع رسانی از سال 1338 تا تابستان 1386، با هدف تحلیل گرایش های موضوعی آن ها، با استفاده از روش تحلیل محتوا بررسی گردید. یافته ها نشان می دهد که در مورد پایان نامه های تولید شده علوم تربیتی در دوره مورد بررسی، بیشترین سهم از آن چهار مقوله "مدیریت"، "آزمون ها و مقیاس ها"، "برنامه درسی و آموزش"، و "فلسفه آموزش و پرورش"، با مجموع بیش از 59 درصد کل پایان نامه ها تولید شده این گرایش بوده و بقیه آن، حدود 41 درصد، میان 29 مقوله موضوعی دیگر توزیع گردیده است. در مورد پایان نامه های تولید شده روان شناسی در دوره مورد بررسی، بیشترین سهم به ترتیب "روان شناسی تربیتی"، "روان شناسی شناختی"، "روان شناسی عمومی" و "روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی"، با مجموع بیش از 58 درصد کل پایان نامه های تولید شده این گرایش بوده و بقیه آن، یعنی حدود 42 درصد میان 10 مقوله موضوعی دیگر توزیع گردیده است. در رشته کتابداری و اطلاع رسانی، حوزه هایی مانند "مواد و منابع"، "رکوردهای کتاب شناختی"، "کتابخانه و مراکز منابع" و "کنترل کتاب شناختی"، در مجموع، بیش از 53 درصد کل پایان نامه های تولید شده را به خود اختصاص داده اند و بقیه آن حدود 47 درصد میان 13 مقوله موضوعی دیگر توزیع گردیده است. در تمامی رشته ها، گرایش پایان نامه ها بیشتر ناشی از رویکرد نظام رسمی دانشگاهی به مباحث درسی است و حضور موضوعات جدید بسیار کم رنگ است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 21
نویسنده:
شرفی جم محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در مرحله اول، بحران هویت را باید به مثابه رویکردی آسیب شناسانه به مبحث هویت ملاحظه کرد و چنانچه مولفه های آسیب را در پدیده هویت مورد شناسایی قرار گیرد، خود زمینه ای برای آسیب زدایی تلقی خواهد شد. در زمینه سوابق تاریخی هویت در ایران، بررسی مقطعی از تاریخ گذشته یعنی از حدود 170 سال پیش، اهمیت اساسی دارد؛ زیرا غرب با دانش و کارشناسی نوین و نیز دانش و فن آوری نطامی برتر، زمینه نوعی سلطه را بر سرزمین های اسلامی، به ویژه ایران، فراهم نمود. رویکردهای ایران در مواجهه با تمدن غرب، غالبا متکی بر الف) رویکرد طرد، نفی، و انکار و ب) رویکرد مرغوب شدن، خودباختگی، و تسلیم بوده و متاسفانه رویکرد سومی که به گزینش آگاهانه از تمدن غرب متمایل باشد در کار نبوده است؛ و لذا عقب افتادگی جامعه ایران در آن زمان و بعد تا حدودی محصول از دست دادن هویت و خوباوری ما تلقی می شود. نقاط آسیب پذیر هویت در ایران عبارتند از گسست فرهنگی، تضاد نسل ها، تحولات فزاینده، فقدان تمامیت، فن آوری ماهواره ای، مهاجرت وسیع، و شهرهای بزرگ.
صفحات :
از صفحه 45 تا 60
نویسنده:
ابویی اردکان محمد, نقشینه نادر, شیخ شعاعی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
گفتار، یکی از روش های آسان و کارآمد مبادله ای اطلاعات توسط انسان ها به حساب می آید. به همین دلیل ایجاد قابلیت های درک و تولید گفتار در ماشین نیز تحت عنوان «فن آوری پردازش گفتار» عمل انتقال اطلاعات به آن را سریع تر و راحت تر می کند. تاریخ شروع طراحی سیستم های تولید گفتار «به قرن هجدهم و قبل از سیستم های تشخیص گفتار در قرن بیستم باز می گردد. علت این امر، ساده تر بودن تولید گفتار رایانه ای نسبت به تشخیص است. در سیستم های تولید گفتار، از قواعد آواشناسی استاندارد هر زبان خاص برای تولید گفتار استفاده می شود و در سیستم های تشخیص گفتار از دو روش تشخیص بر مبنای کلمات هر زبان خاص و تشخیص بر مبنای واج های - عناصر صوتی تشکیل دهنده هر کلمه - هر زبان استفاده می شود. کاربردهای فن آوری پردازش گفتار در این مقاله در مقوله کاربردهای کلی و کاربرد در کتابخانه با تاکید بیشتر، مورد بررسی قرار گرفته اند. در این مقاله در دو مقوله مجزا، کاربردهای مورد استفاده کتابداران و کاربران بررسی شده است. محدودیت های فن آوری تشخیص گفتار قابل بررسی است و در نهایت عواملی مانند آموزش، انتظامات، انگیزه، آزمون پذیری، و انتخاب سیستم متناسب با وظیفه مورد انتظار از عوامل موفقیت فن آوری تشخیص خصوصا تشخیص گفتار به حساب می آیند.
صفحات :
از صفحه 85 تا 104
نویسنده:
احمدی نفیسه, حری عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحقیق حاضر، با هدف ارزیابی وب گاه های کتابخانه های مرکزی دانشگاه های دولتی کشور بر اساس ابعاد، سازه ها و مولفه های موجود در "وب کوال" و ارایه الگوی پیشنهادی در این زمینه صورت پذیرفته است. در این پژوهش، با استفاده از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه وب کوال به بررسی سیزده کتابخانه مرکزی دانشگاهی دولتی دارای وب در کشور، که تا پایان دی ماه سال 1385، در فهرست کتابخانه ها و مراکز اسناد سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به ثبت رسیده اند، پرداخته شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که از نظر کاربران، بیشترین میزان ارزش گذاری سازه ها در بین سیزده وب گاه مورد مطالعه، متعلق به سازه "اطمینان" و کمترین آن، متعلق به سازه "زمان پاسخ دهی" در بعد "سودمندی" است. بیشترین اختلاف پتانسیل میان سیزده وب گاه مورد مطالعه (3.79)، متعلق به میانگین کل سازه های موجود در بعد «جذابیت» وب گاه کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز و کمترین آنها (0.3)، متعلق به میانگین کل سازه های بعد «سهولت استفاده» وب گاه کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. در مجموع، با توجه به ابعاد و سازه های وب کوال، وب گاهی که بیشترین امتیاز را از نظر کاربران کسب کرده، وب گاه کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کم ترین امتیاز نیز متعلق به وب گاه کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز است.
صفحات :
از صفحه 41 تا 62
  • تعداد رکورد ها : 134