جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
زحمتکش وجیهه, زمانی رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در تبیین افسردگی یکی از رویکردهای مورد بحث و بررسی، رویکرد شناختی است. مدل افسردگی بک از جمله رویکردهای شناختی است که طبق آن طرز تلقی بدبینانه بدون منطق، زمینه ساز شروع افسردگی و دوام آن است. این طرز تلقی منفی یا افکار منفی تکرار شونده اتوماتیک، مولفه مرکزی افسردگی هستند. شواهد حاکی است که در افراد افسرده، افکار منفی در سطح معناداری بالاتر از افراد غیر افسرده است. دسته ای از پژوهش ها به نقش افکار مثبت توجه نموده، مطرح ساخته اند که گاهی مهم ترین عامل تعیین کننده افسردگی، درجه افکار مثبت است تا درجه افکار منفی و در مقابل برخی از بررسی ها استدلال نموده اند که نسبت میان افکار مثبت و افکار منفی در این زمینه، حایز اهمیت است. به منظور بررسی این اختلاف نظر 200 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران به طور تصادفی فهرست افسردگی بک (BDI) و پرسشنامه افکار منفی و مثبت اتوماتیک ATQ-NP را تکمیل نمودند. در این پژوهش یافته های حاصل از تحلیل واریانس دو عاملی و همبستگی به دست آمده نشان می دهد تفکر مثبت و منفی در حالی که با یکدیگر مرتبط هستند، اطلاعاتی مستقل راجع به افسردگی فراهم می کنند. بین افسردگی و افکار منفی ارتباط مستقیم و بین افسردگی و افکار مثبت ارتباط معکوس وجود دارد. ضمن آن که تخریب افکار مثبت ویژگی برجسته تری از افسردگی است تا حضور افکار منفی پس آسیب تفکر مثبت در گروه افسرده و فقدان تفکر منفی در گروه غیر افسرده تعیین کننده هستند به عبارت دیگر؛ تفکر مثبت نه با افسردگی بلکه با شدت افسردگی ارتباط دارد.
صفحات :
از صفحه 21 تا 40
نویسنده:
بازرگان هرندی عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
کندوکاو برای شناسایی مسایل نظام های آموزشی و انجام پژوهش جهت شناخت پدیده های آن بر پایه دیدگاه های فلسفی معرفت شناختی و انتخاب روش تحقیق انجام می شود برای این منظور پژوهشگران، به طور ضمنی یا آشکار، یک دیدگاه فلسفی را مفروض داشته و مبتنی بر آن، نحوه گردآوری داده ها، تنظیم، تلخیص و چگونگی تحلیل شواهد را تعیین می کنند. از این رو، انتخاب روش تحقیق برای پی بردن به ناشناخته ها، بر پایه دیدگاه های فلسفی به عمل می آید. روش های تحقیق کمی مبتنی بر دیدگاه اصالت تحصلی است و روش های تحقیق کیفی بر سه دیدگاه دیگر استوار است. از آنجا که روش های تحقیق کمی و کیفی به تنهایی نمی توانند پیچیدگی های مسایل و عناصر تشکیل دهنده نظام های آموزشی را بدون اریبی مورد مطالعه قرار دهند، ترکیب این روش ها مورد استفاده قرار گرفته و از آن تحت عنوان روش های تحقیق آمیخته یاد شده است. در دهه گذشته استفاده از روش های تحقیق آمیخته گسترش یافته است. براین اساس، در این مقاله، به سوال های زیر پاسخ داده شده است: (الف) تحقیق آمیخته چیست، ویژگی های آن کدام اند و چه کاربردی دارد؟ (ب) مراحل انجام یک طرح تحقیق با روش های تحقیق آمیخته کدامند؟
صفحات :
از صفحه 101 تا 119
نویسنده:
ستاری صدرالدین, واعظی مظفرالدین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان مهارت های مدیران از نظر معلمان و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستان های پسرانه دولتی شهر تهران انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق معلمان و دانش آموزان سال سوم رشته علوم تجربی دبیرستان های پسرانه دولتی شهر تهران است که با روش نمونه گیری چند مرحله ای از جامعه معلمان 146 نفر انتخاب شده و داده های مورد نیاز برای بررسی مهارت های مدیران جمع آوری گردیده است. همچنین برای متغیر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، میانگین معدل های 3135 نفر دانش آموزان مدارس مورد مطالعه جمع آوری گردیده است نتایج نشان می دهد که اکثر مدیران مدارس از نظر معلمان دارای مهارت های مدیریتی در حد زیاد هستند، و همچنین بین مهارت های مدیران و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه معنی داری مشاهده نگردید.
صفحات :
از صفحه 163 تا 176
نویسنده:
شریفی نیا محمدحسین, افروز غلامعلی, رسول زاده طباطبایی سیدکاظم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
یکی از مشکلات زندان های کشور، میزان قابل ملاحظه ای وقوع رفتارهای ناهنجار و غیرقانونی زندانیان در محیط زندان است. این رفتارها، عمدتا عبارتند از: پرخاشگری و درگیری، سرپیچی از مقررات و قوانین، مصرف مواد و نگهداری داروهای غیرمجاز، خودآزاری و خودزنی، آشوبگری و تخریب اموال برای مقایسه میزان اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی و شناخت درمانی در کاهش رفتارهای مجرمانه فوق، 90 نفر از زندانیان زندان مرکزی قم به صورت تصادفی انتخاب و در سه گروه، ساماندهی شدند گروه اول و دوم، به عنوان گروه های آزمایشی، طی مدت 6 ماه به ترتیب در معرض درمان یکپارچه توحیدی و شناخت درمانی قرار گرفتند، ولی گروه سوم، جز در موارد بحرانی، مداخله سازمان یافته ای دریافت نمی کرد. هر سه گروه، قبل از مداخلات درمانی و دو هفته پس از پایان درمان، طی مدت 15 روز توسط مشاهده گران آموزش دیده به صورت نامحسوس، تحت مشاهدات بالینی قرار می گرفته و رفتارهای ناهنجار و غیرقانونی آنان در فرم های مخصوص، ثبت می گردید. تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پیش آزمون و پس آزمون، نشان داد که نرخ وقوع رفتارهای مجرمانه در هر دو گروه درمان یکپارچه توحیدی و شناخت درمانی به طور چشمگیری کاهش یافته است، اما مقدار کاهش در گروه یکپارچه توحیدی به طور معناداری، بیش از گروه شناخت درمانی بود.
صفحات :
از صفحه 41 تا 72
نویسنده:
فیض آبادی زهرا, فرزاد ولی اله, شهرآرای مهرناز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
همدلی در مفهوم درک دیدگاه دیگران و پاسخ دهی به وضعیت عاطفی و شناختی آنان، تاکنون به شیوه های مختلفی مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته است. استفاده از پرسشنامه ها، از جمله شیوه های رایج برای سنجش همدلی به ویژه در سنین بزرگسالی است. در این پژوهش، عوامل آزمون "فهرست واکنش های بین فردی" برای سنجش همدلی مورد مطالعه قرار گرفته است. نمونه تحقیق حاضر را 726 نفر از دانشجویان دختر و پسر مشغول به تحصیل در دانشگاه های دولتی شهر تهران تشکیل می دهند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شده اند. در این تحقیق، برای مطالعه عوامل آزمون، از هر دو روش تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که هر چند تعداد عوامل به دست آمده از طریق تحلیل اکتشافی، همانند پرسشنامه اصلی چهار عامل است، ولی گویه های مربوط به سنجش همدلی هیجانی (پریشانی فردی و توجه همدلانه) که در پرسشنامه اصلی در دو عامل جداگانه قرار می گیرند، تا حد نسبتا زیادی با یکدیگر تداخل پیدا کردند، به طوری که تعدادی از گویه های مربوط به سنجش "توجه همدلانه"، در عامل مربوط به سنجش "پریشانی فردی" قرار گرفت. به همین دلیل و با توجه به نتایج تحلیل عامل تاییدی (که همبستگی عامل چهارم را باعامل 1 و 2 نشان داد)، در نهایت یک مدل 3 عاملی پیشنهاد شد.
صفحات :
از صفحه 157 تا 178
نویسنده:
حجازی الهه, ذبیحی حصاری نرجس خاتون
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
با هدف شناسایی رابطه نظریه های ضمنی هوش و باورهای خودکار آمدی، تعداد 400 دانش آموز (160 دانش آموز پسر و 240 دختر) شاغل به تحصیل در دوره پیش دانشگاهی شهر مشهد و در رشته های ریاضی - فیزیک و علوم انسانی به طور تصادفی انتخاب شدند. برای ارزیابی نظریه های ضمنی هوش از پرسشنامه محقق ساخته و برای سنجش باورهای خود کار آمدی عمومی، از مقیاس خودکار آمدی عمومی، شوارز و جروسالم (2000) و برای سنجش خودکار آمدی تحصیلی از پرسشنامه بندورا (2000) استفاده شد. یافته ها نشان داد که: نظریه های ضمنی هوش قادر به پیش بینی باورهای خودکار آمدی (عمومی – تحصیلی) هستند، تفاوتی میان نظریه های ضمنی هوش دختران و پسران وجود ندارد در حالی که این تفاوت بر حسب رشته تحصیلی مشاهده می شود، دختران در مقایسه با پسران باورهای خودکار آمدی عمومی بالاتری دارند، باورهای خودکار آمدی دانش آموزان دو رشته تحصیلی متفاوت است و به طور کلی می توان نتیجه گرفت که نظریه های ضمنی هوش و باورهای خودکار آمدی ضمن ارتباط با یکدیگر تحت تاثیر جنسیت و رشته تحصیلی قرار دارند.
صفحات :
از صفحه 61 تا 81
نویسنده:
فدایی عراقی غلامرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
واژه های اطلاعات و ارتباطات دارای ابهام و پیچیدگی هایی است. هنوز یک تعریف جامعی در این مورد که مقبول همگان باشد وجود ندارد. در عین حال دو حوزه اطلاعات و ارتباطات با هم دارای فصل مشترکی هایی است که گاه به خلط مفاهیم می انجامد. اطلاعات دست مایه اصلی برای ارتباطات است ولی هر اطلاعاتی موجب ارتباط نمی شود. در حالیکه وقتی ارتباط برقرار شد اطلاعات بخوبی جریان پیدا می کند. ارتباط نیاز فطری انسان است و چنانچه به صورت سوال طرح شود- که غالبا هم طرح می شود ولو در قالب جمله سوالی نباشد- باعث جذب اطلاعات، ذخیره و ماندگاری آن می گردد. بنظر نویسنده کارآیی، مفهومی است که بیشتر به حوزه اطلاعات مربوط می شود و اثربخشی به حوزه ارتباطات، بنابراین، لازم است با استفاده از مدل ریاضی به تقویت و شفاف سازی جریان اطلاعات پرداخت تا راه برای ورود به حوزه معناشناسی، اطلاع شناسی و ارتباطات هموار گردد همدلی و مشارکت و اعتماد به طرف مقابل در جریان ارتباطات بحثی جدی و انسانی است که هنوز مدلی جهت بیان آن طرح نشده است. در جریان دوسویه ارتباطات، گذر از مجرای اطلاعات و اطلاع رسانی لازم است اما کافی نیست.
صفحات :
از صفحه 85 تا 108
نویسنده:
نشاط نرگس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
غالبا هنگام مطالعه مسایل مربوط به کنترل سیستم های پیچیده، اختلالات این نوع سیستم ها از بابت درجه نظم و سازمانشان مورد توجه قرار می گیرد. خاصیت اساسی هر سیستم سازمند را در آن می دانند که کمابیش منظم باشد. اطلاعات نیز در سیر توسعه خود با مفهوم آنتروپی، نگانتروپی، و نظم و بی نظمی که محققان ترمودینامیک در قرن نوزدهم ابداع کرده اند پیوند یافته است. هرچه بی نظمی بیشتر باشد حضور اطلاعات در سیستم کمتر است. اما نظریات کنونی برآنند که نظم و بی نظمی، هر دو، ابزار سنجش آنتروپی و هر یک قابل تبدیل به دیگری است. اطلاعات در حاشیه بی نظمی و از حرکات موزون نظم و بی نظمی حاصل می شود و نوآوری ها از دل چنین الگویی سربر می آورد.
صفحات :
از صفحه 141 تا 156
نویسنده:
کرامتی محمدرضا, حسینی بی بی مریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش، اثر یادگیری مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس فیزیک بررسی شد. از بین 7109 نفر از دانش آموزان دبیرستان های ناحیه 3 آموزش و پرورش مشهد، تعداد 220 نفر به طور تصادفی به عنوان گروه آزمایشی (107 نفر) و کنترل (113) گزیده شدند. معلمان گروه آزمایشی طی 15 نشست در زمینه یادگیری مشارکتی آموزش داده شدند. دانش آموزان گروه آزمایشی، 29 جلسه به روش مشارکتی در درس فیزیک آموزش دریافت نمودند. آزمون معلم ساخته پیشرفت تحصیلی فیزیک، ابزار اساسی تحقیق بود. میانگین های مستقل در این پژوهش، با روش آماری t تحلیل شد. بر اساس یافته های پژوهش میانگین های دو گروه تفاوت معناداری با هم داشت. نتایج نشان داد پیشرفت تحصیلی دانش آموزانی که به روش مشارکتی آموزش داده می شوند، بیش تر از دانش آموزانی است که به روش معمول آموزش دریافت می کنند. افزون بر این، نتایج حاکی از آن بود که دختران بیش از پسران یادگیری مشارکتی سود می برند. انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه در ایران ضروری به نظر می رسد.
صفحات :
از صفحه 147 تا 166
نویسنده:
واعظی مظفرالدین, حسینی رسول, موسوی سیدمهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
عنوان تحقیق حاضر عبارت است از: تعیین رابطه بین نظرات مدیران درباره محتوای دوره های آموزش ضمن خدمت و مهارت های حرفه ای آنان در دبیرستان های پسرانه شهرستان کرمانشاه. در واقع، هدف اصلی این پژوهش آن است که دریابد محتوای آموزشی دوره ها تا چه میزان مطلوبیت داشته و توانسته است مهارت های مدیران را پوشش دهد. برای این منظور، به بررسی پیشینه مربوط به اصول و معیارهایی که می بایست در هر محتوای مطلوب و مدون به کار رود پرداخته شد و به منظور سنجش مطلوبیت محتوای دوره ها 7 معیار در نظر گرفته شد که در آن نظرات مدیران در مورد میزان رعایت این اصول و معیارها در محتوای دوره ها بررسی شد. پس از آن، به تعیین رابطه میان این نظرات و مهارت های مدیران پرداخته شد. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل تمامی مدیران دبیرستان های پسرانه شهرستان کرمانشاه است. برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از دو نوع پرسشنامه (پرسشنامه محتوا - پرسشنامه مهارت های حرفه ای) استفاده گردیده است و با تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به وسیله روش های آمار توصیفی و استنباطی، نتایج زیر به دست آمد: مدیران از نظر مهارت فنی در سطح پایین تر از متوسط و در حد نامطلوب بوده و از نظر مهارت های انسانی و ادراکی در حد بالاتر از متوسط و مطلوب قرار دارند. میان نظرات مدیران درباره محتوای دوره های آموزشی و مهارت فنی مدیران همبستگی مثبت و معنی دار به دست آمده در مورد مهارت های انسانی و ادراکی رابطه به دست آمده، معنی دار نیست. همچنین، مدیران دارای مدرک تحصیلی مدیریت تنها از نظر مهارت ادراکی در مقایسه با مدیران فاقد مدارک تحصیلی مدیریت دارای تفاوت بوده و سطح مهارت ادراکی مدیران دارای مدارک تحصیلی مدیریت بالاتر از مدیران دیگر است.
صفحات :
از صفحه 123 تا 145
  • تعداد رکورد ها : 134