جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
نویسنده:
خیر محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی اهداف زندگی در دانشجویان سال اول رشته های علوم تربیتی و روان شناسی در دو جامعه متفاوت ایرانی و آمریکایی بود. بدین منظور تعداد شصت و پنج دانشجوی آمریکایی (44 دختر، 21 پسر) از دو دانشگاه وست ویرجینیا و بوستون و پنجاه و پنج دانشجوی ایرانی (39 دختر، 16 پسر) از دانشگاه شیراز که به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شده بودند، به پرسشنامه اهداف زندگی (LGQ؛ خیر، 2008) پاسخ دادند. یافته های به دست آمده نشان داد که دانشجویان ایرانی در مجموع سه اولویت بیان شده به ترتیب به اهداف «ادامه تحصیل در سطح بالاتر»، «ازدواج و تشکیل خانواده» و «رشد معنوی» را انتخاب نموده بودند. دانشجویان آمریکایی نیز در مجموع سه اولویت به ترتیب «ازدواج و تشکیل خانواده» و «رشد اقتصادی» و «اتمام تحصیلات فعلی» را بیان نموده بودند. هم چنین نشان داده شد که 90 درصد از دانشجویان ایرانی هدف ایده آل خود را در زمینه تحصیلات دکتری و بالاتر ذکر کردند، در حالی که تنها 31 درصد از دانشجویان آمریکایی به این اشاره کردند. به علاوه، هدف قابل حصول در رمینه تحصیلات را 65 درصد از دانشجویان ایرانی دکتری و بالاتر ذکر کردند، در حالی که تنها 3 درصد از دانشجویان آمیریکایی به این هدف اشاره نمودند. در بیان هدف شغلی نیز بین دو گروه ایرانی و آمریکایی تفاوت معنادار مشاهده شد، این تفاوت به این شکل بود که نزدیک به نیمی از دانشجویان ایرانی «هیات علمی شدن» را به عنوان هدف شغلی خود برگزیده بودند، در حالی که تنها 8 درصد از دانشجویان آمریکایی این هدف را انتخاب نموده بودند. نتایج به دست آمده با توجه به نظریه های «فشار محیطی»، «محرومیت نسبی»، «خود-تعینی» و تحقیقات پیشین مورد بحث و نتیجه گیری قرار گرفت.
صفحات :
از صفحه 69 تا 97
نویسنده:
به پژوه احمد, بشارت محمدعلی, غباری بناب باقر, فولادی فاطمه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر، به منظور بررسی تاثیر آموزش راهبردهای شناختی - رفتاری بر کاهش اضطراب امتحان در دانش آموزان دختر پایه سوم دبیرستانی در رشته ریاضی انجام گردیده است. بدین منظور، هفتاد و دو نفر از دانش آموزان دختر پایه سوم رشته ریاضی در دوره دبیرستان از منطقه شش آموزش و پرورش شهر تهران، به وسیله نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. روش پژوهش، آزمایشی و بر اساس طرح پیش آزمون - پس آزمون، با گروه کنترل و انتساب تصادفی بود. یک هفته قبل از امتحانات نوبت اول، مقیاس اضطراب امتحان (ساراسون، 1978)، به عنوان پیش آزمون توسط دانش آموزان مورد مطالعه تکمیل گردید. پس از تشکیل دو گروه سی و شش نفری، به عنوان گروه های آزمایشی و کنترل، برنامه آموزش راهبردهای شناختی - رفتاری جهت کاهش اضطراب امتحان، به مدت شش جلسه در مورد گروه آزمایشی به اجرا در آمد. سپس یک هفته قبل از امتحانات نوبت دوم، بار دیگر مقیاس اضطراب امتحان در مرحله پس آزمون توسط آزمودنی ها در هر دو گروه تکمیل گردید. تحلیل داده های بدست آمده، با توجه به ماهیت اندازه گیری گروه ها در دو مرحله پیش و پس آزمون، با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر صورت گرفت. نتایج، حاکی از کاهش معنادار اضطراب امتحان در گروه آزمایشی بود.
صفحات :
از صفحه 3 تا 21
نویسنده:
خدایاری فرد محمد, غباری بناب باقر, عابدینی یاسمین, به پژوه احمد, شکوهی‌ یکتا محسن, پاک نژاد محسن, افروز غلامعلی, فقیهی علی نقی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیقات نشان داده اند که دین داری پدیده ای مرکب از انواع رفتارها و نگرش هاست. اندیشمندان مسلمان نیز به دین، به عنوان پدیده ای چند بعدی نگریسته اند. به موازات تحولات نظری در زمینه تبیین دین، یکی از مهم ترین مسایل در مطالعه دین داری، کمبود ابزارهای روا و پایا برای سنجش نگرش دینی است. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف ساخت و آماده سازی مقیاس سنجش دین داری دانشجویان کشور، تعداد 2182 دانشجو را که در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل بودند، با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از میان تمامی دانشجویان دانشگاه های شهر تهران انتخاب و مورد مطالعه قرار داده است. ساخت و آماده سازی مقیاس سنجش دین داری دانشجویی، در چهار مرحله (سه مرحله مقدماتی و یک مرحله نهایی) صورت گرفت. نتایج، نشان دهنده روایی ملاکی، روایی تفکیکی و روایی سازه مطلوب این مقیاس است. پایایی مقیاس نیز با استفاده از روش بازآزمایی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. به طور کلی مشاهده شد که دین داری سازه ای پیچیده و چند بعدی است که ابعاد مختلف شناختی، عاطفی و رفتاری دارد و شامل رابطه انسان با خداوند، دیگران، خویشتن و جهان هستی است. این نتایج به دست آمده با نتایج پژوهش های داخلی و خارجی صورت گرفته برای تهیه و تدوین مقیاس های دینی همخوانی دارد.
صفحات :
از صفحه 23 تا 45
نویسنده:
به پژوه احمد, غباری بناب باقر, حسین خان زاده فیروزجاه عباسعلی, حجازی الهه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف پژوهش حاضر مقایسه مهارت های اجتماعی دانش آموزان پسر کم شنوای دوره راهنمایی در مدارس تلفیقی و استثنایی شهر تهران است. در پژوهش پس رویدادی حاضر، 60 نفر از دانش آموزان کم شنوا شرکت داشتند که از این تعداد 30 نفر در مدارس ویژه دانش آموزان ناشنوا و 30 نفر دیگر در مدارس تلفیقی شهر تهران به تحصیل اشتغال داشتند. در این پژوهش، موقعیت آموزشی به عنوان متغیر مستقل و مهارت های اجتماعی دانش آموزان کم شنوا به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. دانش آموزان مورد مطالعه از نظر هوش، پیشرفت تحصیلی، نوع ناشنوایی و دوره تحصیلی همتا سازی شده اند. برای ارزیابی مهارت های اجتماعی دانش آموزان از مقیاس درجه بندی مهارت اجتماعی گرشام و الیوت (1990) ویژه دانش آموزان راهنمایی استفاده شده که توسط معلم دانش آموزان تکمیل گردیده است. یافته های به دست آمده نشان می دهد که میانگین نمره مهارت های اجتماعی دانش آموزان کم شنوای شاغل به تحصیل در مدارس تلفیقی از میانگین نمره مهارت های اجتماعی دانش آموزان کم شنوای شاغل به تحصیل در مدارس استثنایی بالاتر بود ولی این تفاوت از لحاظ آماری معنادار نبود.
صفحات :
از صفحه 63 تا 83