جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
فولادچنگ محبوبه, لطیفیان مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ادراک دانش آموزان از بافت خانوادگی بر خود گردانی، عادت های مطالعه، اطمینان به خود و ادراک از درس بود. بدین منظور تعداد 341 دانش آموز (188 دختر و 153 پسر) پایه اول دبیرستان از شهر شیراز، به شیوه خوشه ای تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه اقتباس شده از "استریج" (1998) را تکمیل کردند. یافته ها نشان داد که بین بافت های خانوادگی قاطع و صمیمی با متغیرهای خود گردانی، عادت های مطالعه، ادراک مثبت از درس، و اطمینان به خود، رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. بین بافت های خانوادگی استبدادی، انتقادگر و دل نگران، با نگرش منفی نسبت به درس رابطه معنی داری مشاهده شد. تحلیل رگرسیون مرحله ای را نشان داد که ادراک از بافت خانوادگی پیش بینی کننده متغیرهای مورد مطالعه است. برای مثال، بافت خانوادگی صمیمی، پیش بینی کننده معنی داری از مهارت های خود گردانی، عادت های مطالعه، ادراک از درس، و اطمینان به خود است و بافت های خانوادگی انتقادگر و دل نگران نیز ادراک از مشکل بودن درس را پیش بینی می کنند.
صفحات :
از صفحه 125 تا 145
نویسنده:
رحیمی صالح, رضایی باسمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تعداد 1747 عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترای روان شناسی، علوم تربیتی، کتابداری و اطلاع رسانی از سال 1338 تا تابستان 1386، با هدف تحلیل گرایش های موضوعی آن ها، با استفاده از روش تحلیل محتوا بررسی گردید. یافته ها نشان می دهد که در مورد پایان نامه های تولید شده علوم تربیتی در دوره مورد بررسی، بیشترین سهم از آن چهار مقوله "مدیریت"، "آزمون ها و مقیاس ها"، "برنامه درسی و آموزش"، و "فلسفه آموزش و پرورش"، با مجموع بیش از 59 درصد کل پایان نامه ها تولید شده این گرایش بوده و بقیه آن، حدود 41 درصد، میان 29 مقوله موضوعی دیگر توزیع گردیده است. در مورد پایان نامه های تولید شده روان شناسی در دوره مورد بررسی، بیشترین سهم به ترتیب "روان شناسی تربیتی"، "روان شناسی شناختی"، "روان شناسی عمومی" و "روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی"، با مجموع بیش از 58 درصد کل پایان نامه های تولید شده این گرایش بوده و بقیه آن، یعنی حدود 42 درصد میان 10 مقوله موضوعی دیگر توزیع گردیده است. در رشته کتابداری و اطلاع رسانی، حوزه هایی مانند "مواد و منابع"، "رکوردهای کتاب شناختی"، "کتابخانه و مراکز منابع" و "کنترل کتاب شناختی"، در مجموع، بیش از 53 درصد کل پایان نامه های تولید شده را به خود اختصاص داده اند و بقیه آن حدود 47 درصد میان 13 مقوله موضوعی دیگر توزیع گردیده است. در تمامی رشته ها، گرایش پایان نامه ها بیشتر ناشی از رویکرد نظام رسمی دانشگاهی به مباحث درسی است و حضور موضوعات جدید بسیار کم رنگ است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 21
نویسنده:
شریف سیدمصطفی, شاه حسینی افسر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این پژوهش مورد بررسی رابطه همبسته بین میزان مشارکت معلمان در تصمیم گیری در امور مدارس با روحیه آنان در شهرستان های شهرضا و دهاقان، در سه مقطع آموزش ابتدایی، راهنمایی و متوسطه می باشد. این پژوهش در شمار تحقیقات همبستگی است. جامعه آماری پژوهش 3392 نفر می باشد. نمونه آماری با استفاده از روش تصادفی طبقه ای متناسب با حجم، 150 نفر انتخاب گردید که پاسخ گوی دو پرسش نامه محقق ساخته روحیه و مشارکت بودند. پایایی پرسش نامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ برآورد گردیده است؛ پایایی پرسش نامه روحیه 0.81 و پایایی پرسش نامه مشارکت 0.87 برآورد گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های آمار استنباطی و نرم افزار spss صورت گرفته است. یافته های حاصل از آزمون ضریب همبستگی نشان داد که بین مشارکت معلمان در امور مدارس با روحیه آنان رابطه وجود دارد (p≤0.01). نتایج حاصل از آزمون t نشان داد که بین میزان مشارکت معلمان و روحیه آن ها با توجه به جنسیت تفاوت وجود دارد (p≤0.05). نتایج حاصل از آزمون واریانس نشان داد که بین میزان مشارکت معلمان در امور مدارس و روحیه آن ها بر حسب مقطع آموزش تفاوت وجود دارد (p≤0.01).
صفحات :
از صفحه 83 تا 100
نویسنده:
میرکمالی سیدمحمد, سبحانی نژاد مهدی, یوزباشی علیرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 159 تا 187
نویسنده:
مختاری نبی ابراهیم, مختاری معمار حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر تحلیل استنادی ماخذ مقالات تالیفی رشته مدیریت در مجلات "دانش مدیریت"، "فصلنامه مطالعات مدیریت"، و "مجله علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان" در سال های 1380-1375 است. روش انجام پژوهش تحلیل استنادی است. در این تحقیق تلاش شده است که با تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده، تعداد مقالات، تعداد استنادها، میانگین تعداد استنادها در هر مقاله، نوع منابع مورد استفاده، زبان، نیم عمر، منابع و منابع پربسامد تعیین گردد. برای سنجش سوالات تحقیق از آزمون T استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در 220 عنوان مقاله، 4116 بار به منابع دیگر استناد شده است. تعداد متوسط استناد در هر مقاله 18.70 استناد است. بالاترین میزان استناد 64.84) درصد( مربوط به کتاب است، زبان انگلیسی 71.59) درصد( از بیشترین استناد برخوردار است، و میزان استناد به منابع تالیفی 75.64) درصد( بسیار بیشتر از منابع ترجمه 24.35) درصد( در متون فارسی است. استنادها از میانگین نیم عمر 8.63 سال برخوردارند. بیشترین میانگین نیم عمر مربوط به پایان نامه ها 9.34) سال( است و کمترین میانگین نیم عمر به منابع الکترونیکی 0.76) سال( اختصاص دارد.
صفحات :
از صفحه 137 تا 158
نویسنده:
اعتمادزاده هدایت اله, جعفری سیدابراهیم, عابدی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
وجود شادمانی و دوست داشتن اوضاع و شرایط موجود، آثار قابل توجهی در سلامت روانی،‌ بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن و عملکرد تحصیلی دارد. در این پژوهش سعی شده است عوامل آموزشی، کالبدی و سازمانی موثر بر شادمانی دانش آموزان مدارس راهنمایی شهر اصفهان از نظر مدیران و مربیان پرورشی بررسی گردد. این پژوهش، با استفاده از روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه محقق ساخته بسته پاسخ بوده است. حجم نمونه پژوهش،‌ مشتمل بر 88 نفر مدیر و 96 مربی پرورشی است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که مدیران و مربیان پرورشی، هر سه عامل آموزشی، کالبدی و سازمانی را در شادمانی دانش آموزان موثر می دانند. همچنین، در متغیرهای دموگرافیک مربیان پرورشی بر عوامل سازمانی تاکید بیشتری داشته اند، در حالی که افراد با مدارک تحصیلی فوق دیپلم، بر عوامل آموزشی تاکید بیشتری داشته اند.
صفحات :
از صفحه 77 تا 100
نویسنده:
شمسی پور حمید, بشارت محمدعلی, صادقیان سعید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
براساس پژوهش های انجام شده، افسردگی هم در شکل گیری (ایجاد) و هم در پیش آگهی بیماری های قلبی عروقی و از جمله بیماری کرونری قلب نقش دارد. هدف پژوهش حاضر این بود که با بررسی رابطه استرس زناشویی و علائم افسردگی، نقش کیفیت روابط زناشویی را در علائم افسردگی زنان مبتلا به CHD تعیین و با زنان سالم مقایسه کند. شصت زن مبتلا به CHD و شصت زن سالم که از لحاظ سن و سطح تحصیلات با گروه زنان مبتلا به CHD همتا بودند، با اجرای پرسشنامه افسردگی بک (BDI) و مقیاس استرس زناشویی استکهلم (SMSS) در این پژوهش شرکت کردند. نتایج پژوهش نشان داد که میان استرس زناشویی و علائم افسردگی هم در زنان مبتلا به CHD و هم در زنان سالم رابطه معنی دار وجود دارد. علائم افسردگی در زنان مبتلا به CHD شایع تر از زنان سالم بود، اما میان استرس زناشویی این دو گروه تفاوت معنی دار وجود نداشت. نتایج پژوهش حاضر همچنین نشان داد که در میان زنان مبتلا به CHD به ترتیب سه عامل استرس زناشویی، چربی خون بالا و مصرف داروهای بتا بلوکر بیشترین توان پیش بینی واریانس علایم افسردگی را داشتند. نتایج پژوهش حاضر در این مقاله تبیین و تشریح خواهند شد.
صفحات :
از صفحه 21 تا 37
نویسنده:
خسروانی سولماز, گیلانی بیژن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به منظور بررسی رابطه خلاقیت و سلامت روان و همچنین تعیین این مطلب که هر یک از عناصر خلاقیت (ابتکار،‌ بسط، انعطاف پذیری و سیالی) تا چه حد می توانند ملاک های سلامت روان را پیش بینی کنند، 248 دانشجوی دختر و پسر به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند و از نظر میزان خلاقیت و ملاک های سلامت روانی به ترتیب توسط آزمون خلاقیت و مقیاس های اضطراب و افسردگی، حرمت خود و تنیدگی ادراک شده، مورد ارزیابی قرار گرفتند. ضرایب همبستگی نشان دادند که خلاقیت بالاتری داشتند، اضطراب، افسردگی و تنیدگی کمتری را تجربه می کردند و در ضمن، ارزش بیشتری برای خود قایل بودند. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که تنها، متغیر ابتکار، توان پیش بینی نمرات افسردگی و تنیدگی ادراک شده را داشت. علاوه بر آن، نتیجه تحلیل واریانس نمره های خلاقیت آزمودنی های دانشکده های مختلف،‌ بیانگر این مطلب بود که دانشجویان رشته هنر نسبت به دانشجویان رشته ادبیات و علوم انسانی به طور معنادار، خلاق تر بودند.
صفحات :
از صفحه 65 تا 83
نویسنده:
کریمی کیومرث, بشارت محمدعلی, رحیمی نژاد عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک های دلبستگی (ایمن، اجتنابی، دوسوگرا) و ابعاد شخصیت (نوروزگرایی، برونگرایی، تجربه پذیری، همسازی، وظیفه شناسی) بود. دویست و سی و سه دانشجوی دانشگاه تهران (102 پسر، 131 دختر) با پرکردن مقیاس دلبستگی بزرگسال (AAI) و مقیاس شخصیت پنج عاملی (NEO-FFI) در این پژوهش شرکت کردند. نتایج پژوهش حاضر به عنوان پژوهشی توصیفی نشان داد که: بین سبک دلبستگی ایمن با برونگرایی و هم سازی همبستگی مثبت معنی دار وجود دارد، بین سبک های دلبستگی ناایمن (اجتنابی و دوسوگرا) و نوروز گرایی همبستگی مثبت معنی دار وجود دارد، بین سبک های دلبستگی ناایمن (اجتنابی و دوسوگرا) و برون گرایی همبستگی منفی معنی دار وجود دارد، بین سبک دلبستگی دوسوگرا و وظیفه شناسی همبستگی منفی معنی دار وجود دارد، بین سبک دلبستگی دوسوگرا و وظیفه شناسی همبستگی منفی معنی دار وجود دارد، بین سبک دلبستگی اجتنابی و هم سازی منفی معنی دار وجود دارد. براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که مدل های درونکاری ایمن و ناایمن از خود و دیگران، که در چارچوب روابط دلبستگی نوزاد- مادر تشکیل می شوند، شکل گیری صفات شخصیت را تحت تاثیر قرار می دهند.
صفحات :
از صفحه 37 تا 55
نویسنده:
غلامعلی لواسانی مسعود, کیوان زاده محمد, کیوان زاده هدیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش رابطه پیش بین های سن، جنسیت، رتبه تولد، هوش هیجانی، انگیزه پیشرفت، ویژگی های خانواده، مدرسه و فعالیت های تحصیلی دانش آموزان با متغیر ملاک یا پیشرفت تحصیلی آنها بررسی شد. برای اجرای مقیاس ها، نمونه ای تصادفی شامل 415 دانش آموز دبیرستانی سال سوم رشته علوم تجربی (261 دختر و 154 پسر) شهر تهران انتخاب شدند. تحلیل داده ها مشخص کرد که از میان 16 متغیر پیش بین فقط 6 متغیر جنسیت، درستی انجام تکلیف، تحصیلات مادر، انگیزه پیشرفت، سن دانش آموز و درگیری والدینی در امر تحصیل ضرایب معناداری برای پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارند. تحلیل های رگرسیون برای بررسی اثرات تعدیل کنندگی جنسیت و تحصیلات مادر نشان داد که آن دو به ترتیب تعدیل کننده سن و درگیری والدینی برای پیشرفت تحصیلی هستند. هم چنان به پژوهش های بیشتری درباره فعالیت های تحصیلی دانش آموزان و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی نیاز داریم.
صفحات :
از صفحه 99 تا 123
  • تعداد رکورد ها : 134