جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 134
نویسنده:
نصر احمدرضا, سلطانی اصغر, پورقاضی اعظم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
آموزش علوم، به عنوان یکی از مهم ترین حوزه های دانش بشری، همواره مورد توجه جوامع توسعه یافته بوده و راه گشای توسعه اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و فرهنگی است. با این وجود، ساختار فعلی آموزش علوم، چه در مراکز تربیت معلم و چه در آموزش عالی کشور، تفاوت های اساسی با کشورهای توسعه یافته دارد. با توجه به نبود دوره ویژه آموزش علوم در نظام آموزش عالی، این مقاله به بررسی ضرورت تاسیس و چگونگی ساختار آموزشی و محتوای برنامه درسی یک دوره کارشناسی ارشد آموزش علوم می پردازد. جامعه آماری پژوهش، شامل تمامی متخصصان آموزش علوم کشور است و از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته برای جمع آوری داده ها استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک مقوله بندی انجام شده است.
صفحات :
از صفحه 189 تا 210
نویسنده:
‏فراهانی محمدنقی, فرزاد ولی اله, مختاری فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از این تحقیق، مطالعه ویژگی های سیاهه شخصیتی خشم حالتی- صفتی اسپیلبرگر (فرم شماره 2) بر روی جمعیت دانشجویی (20-29 ساله) در دانشگاه اصفهان بوده است. پرسشنامه مذکور، اندازه گیری جامعی را در تجربه، بیان و کنترل خشم فراهم می آورد. پرسشنامه شامل 57 گویه در 6 مقیاس، 5 زیر مقیاس و یک شاخص تجربه، بیان و کنترل خشم است. در نمونه آمریکایی، پرسشنامه نشان داده است که دارای اعتبار و پایایی است. مطالعه کنونی، داده های اولیه روی پرسشنامه ایرانی را نشان می دهد. پاسخ دهندگان به پرسشنامه، 600 دانشجو از دانشگاه اصفهان و 30 نمونه بیماران روان پزشکی از بیمارستان روان پزشکی فارابی اصفهان بوده اند. نتایج، فراهم کننده حمایت اولیه از مدل عاملی خشم در نمونه ایرانی است. علاوه بر این، نشان می دهد که دارای اعتبار و پایایی مناسب است. میانگین ها به طور عمده، شبیه نمونه آمریکایی است. از راه بررسی آزمون t نشان داده شده است که پرسشنامه ه بین نمونه عادی و بیماران روان پزشکی تفاوت نشان می دهد در نهایت، نتایج این مطالعه با نظر اسپیلبرگر (1999) مطابقت دارد.
صفحات :
از صفحه 165 تا 188
نویسنده:
افروز غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در همه جوامع رشد یافته، یکی از معیارها و شاخصه های موفقیت و کارآمدی نظام آموزش و پرورش، کاربردی بودن برنامه های آموزشی است.به طور کلی، در غالب موارد دوازده سال از گستره عمر پویای کودکان و نوجوانان کشور در کلاس ها و مدارس، با هدایت و نظارت وزارت آموزش و پرورش سپری می گردد.در مجموع، در سایه دوازده سال تلاش، برخی به آموزش عالی راه می یابد، بسیاری دیپلم ناقص و یا دیپلم ردی نامیده می شوند. در واقع، پدیده دیپلم ردی در سال های اخیر اندک اندک بیشتر شده است. اما آن چه که همه، به طور عمده، در زندگی اجتماعی و حرفه ای خود، از آن بهره می برند، یادگیری های کاربردی (خواندن، نوشتن، ریاضیات، دانش عمومی و مهارت های اجتماعی) است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 2
نویسنده:
عابدی صمد, کرم دوست نوروزعلی, رحیمی نژاد عباس, حجازی الهه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر، با هدف شناسایی متغیرهای آموزشی مرتبط با عملکرد تحصیلی دانش آموزان سوم راهنمایی در درس علوم (بر اساس داده ها و نتایج مطالعه تیمز - آر)، و ارایه الگوی مناسب رگرسیونی، جهت پیش بینی عملکرد تحصیلی آنان صورت گرفت. به همین منظور، کل 5301 نفر دانش آموز پایه سوم راهنمایی شرکت کننده در مطالعه تیمز - آر، که به صورت سرشماری انتخاب شده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از بین متغیرهای آموزشی که داده های مربوط به آن ها در مطالعه تیمز - آر جمع آوری شده بود، 9 متغیر از طریق روش غیر آزمایشی با طرح تحقیق همبستگی و با استفاده از روش های آماری، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که همه متغیرهای آموزشی وارد شده در تحقیق، دارای ضریب همبستگی معناداری (در سطح (p<0.01 با متغیر ملاک بودند. همچنین، مدل رگرسیونی جهت پیش بینی متغیر ملاک (پیشرفت تحصیلی) بر اساس متغیرهای آموزشی وارد شده در تحقیق ارایه گردید که از 9 متغیر آموزشی، 8 متغیر در پیش بینی متغیر ملاک نقش داشته و در مجموع، 16.3 درصد از تغییرات، متغیر ملاک را تبیین می کردند و بقیه تغییرات متغیر ملاک (83.7 درصد)، توسط متغیرهای دیگر (متغیرهای فردی، خانوادگی، اجتماعی، و بعضی از متغیرهای آموزشی و...) که محقق آن ها را در نظر نگرفته و وارد مدل نشده اند تبیین می گردد.
صفحات :
از صفحه 133 تا 151
نویسنده:
افروز غلامعلی, علی پور احمد, زایجانی شادنوش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به منظور مقایسه گروه خون والدین کودکان با نشانگان داون و والدین کودکان عادی و بررسی ترکیب گروه های خونی پدر و مادر کودکان با نشانگان داون، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، 240 نفر از والدین دانش آموزان با نشانگان داون (120 نفر تهران، 60 نفر ارومیه، 60 نفر اصفهان) مدارس کودکان استثنایی و 240 نفر از والدین کودکان مدارس عادی انتخاب شدند. سپس با استفاده از پرسشنامه، مصاحبه ساختاری و بررسی پرونده های پزشکی و در صورت نیاز با آزمایش خون، گروه خون و ارهاش والدین کودکان با نشانگان داون و کودکان عادی تعیین شد. تحلیل نتایج، با استفاده از آزمون مجذور کا و z نشان داد که بین گروه خون مادر و فراوانی تولد کودک با نشانگان داون، رابطه معناداری وجود ندارد. اما بروز نشانگان داون از پدران دارای گروه خونی O- و O+ بیشتر و از پدران با گروه خونی B+ کمتر بود. بررسی فراوانی ترکیب گروه خونی والدین کودکان با نشانگان داون، نشان داد که ترکیب گروه های خونی (مادر O-، و پدر O+) و (مادر A+، و پدر A-)، با سطح اطمینان 95%، موجب بروز نشانگان داون در کودک می گردد. همچنین، هر گاه گروه خونی هر دو والد منفی باشد، هیچ کودکی با نشانگان داون ملاحظه نمی شود. این نتایج، چشم اندازی نو را در حیطه سبب شناسی نشانگان داون مطرح می کند.
صفحات :
از صفحه 179 تا 202
نویسنده:
بهرامی احسان هادی, اسلمی الهه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر، با هدف بررسی رابطه سازگاری زناشویی و سبک فرزندپروری والدین با سلامت روانی و جسمی فرزندان طراحی و اجرا شده است. نمونه این مطالعه، 154 دانش آموز (80 دختر و 74 پسر) دوره متوسطه شهرستان شیراز، همراه با والدینشان است که به شیوه نمونه برداری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای ارزیابی سازگاری زناشویی والدین، از پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپنیر (DAS)، برای سنجش سبک فرزندپروری والدین، از پرسشنامه سبک فرزندپروری بامریند و برای بررسی سلامت عمومی فرزندان، از پرسشنامه سلامت عمومی (Sf-36) استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که از مجموع متغیرهای پژوهش، متغیرهای سازگاری زناشویی پدر، سازگاری زناشویی مادر و سبک فرزندپروری پدر نقش تعیین کننده ای در تبیین سلامت روانی و جسمی فرزندان به عهده دارند.
صفحات :
از صفحه 63 تا 81
نویسنده:
بهرامی احسان هادی, باقرپورکماچالی صغری, فتحی آشتیانی علی, احمدی علی اصغر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
به منظور بررسی رابطه الگوهای فرزندپروری با سلامت روانی و موفقیت تحصیلی فرزندان، یک نمونه 400 نفری از دانش آموزان سال سوم راهنمایی منطقه چهار، شامل 200 دختر و 200 پسر که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، به پرسشنامه 28 سوالی سلامت روانیگلد برگ همراه با پرسشنامه اطلاعات شخصی پاسخ دادند. پدر 400 تن از این دانش آموزان نیز به پرسشنامه الگوهای فرزندپروری بامریند پاسخ دادند. موفقیت تحصیلی در این پژوهش، میانگین معدل نیمسال قبلی فرزندان بود. متغیر مستقل اصلی الگوهای فرزندپروری والدین و متغیرهای وابسته سلامت روانی و موفقیت تحصیلی فرزندان دختر و پسر بودند. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که سلامت روانی و موفقیت تحصیلی فرزندان با الگوهای فرزندپروری قاطع و اطمینان بخش، بیش از سلامت روانی و موفقیت تحصیلی فرزندان با الگوهای فرزندپروری استبدادی و سهل گیر است. به علاوه، سلامت روانی و موفقیت تحصیلی فرزندان با تحصیلات پدر، رابطه مثبت و معنی دار داشت. که نتایج نشان می دهد، افزایش اطلاعات پدران باعث آگاهی آن ها نسبت به یک سبک تربیت در مورد فرزندانشان شده و این موضوع منجر به در پیش گرفتن سبک تربیتی بهتر در آن ها می گردد.
صفحات :
از صفحه 87 تا 100
نویسنده:
شایسته فر عباس, جعفری سیدابراهیم, شریف سیدمصطفی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این مقاله، بررسی تاثیر جهانی شدن بر محتوای برنامه درسی از دیدگاه اعضای هیات علمی دانشکده های علوم تربیتی دانشگاه ها و کارشناسان ستادی آموزش و پرورش کشور می باشد. روش تحقیق توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل؛ 1- کلیه کارشناسان ستادی آموزش و پرورش که در سال 1383-1382 در ادارات کل استان ها به فعالیت می پردازند، 2- کلیه اعضای هیات علمی گروه علوم تربیتی که در دانشکده های علوم تربیتی دانشگاه های کشور در سال 1383-1382 مشغول به فعالیت هستند، می باشند. روش نمونه گیری تحقیق برای گروه اول، هدفمند است و 55 نفر به پرسشنامه پاسخ داده اند. برای گروه دوم از روش نمونه گیری جامع (سر شماری) استفاده شده است و 55 نفر به پرسشنامه پاسخ داده اند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته؛ شامل 11 سوال بسته پاسخ می باشد. برای برآورد پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب نهایی پرسشنامه 0.95 برآورد شد. روایی محتوای پرسشنامه مورد تایید چند تن از صاحبنظران و اعضای هیات علمی گروه علوم تربیتی قرار گرفت. ابزار دیگر جمع آوری داده ها، فرمت مصاحبه شامل سه مولفه اصلی و یازده زیر مجموعه می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که از نظر اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور و کارشناسان ستادی آموزش و پرورش بیشترین تاثیر جهانی شدن بر روی محتوای آموزشی، متناسب با نیازهای دنیای کار، توجه به رشته ها و موضوعات تلفیقی و در نظر گرفتن توانایی فراگیران مقاطع تحصیلی و میزان مظالب است که باید مورد توجه دست اندرکاران قرار گیرد و همچنین کم ترین تاثیر مربوط به رشته ها و موضوعات علمی مجزا بوده است.
صفحات :
از صفحه 9 تا 32
نویسنده:
احمدی نفیسه, حری عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحقیق حاضر، با هدف ارزیابی وب گاه های کتابخانه های مرکزی دانشگاه های دولتی کشور بر اساس ابعاد، سازه ها و مولفه های موجود در "وب کوال" و ارایه الگوی پیشنهادی در این زمینه صورت پذیرفته است. در این پژوهش، با استفاده از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه وب کوال به بررسی سیزده کتابخانه مرکزی دانشگاهی دولتی دارای وب در کشور، که تا پایان دی ماه سال 1385، در فهرست کتابخانه ها و مراکز اسناد سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به ثبت رسیده اند، پرداخته شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که از نظر کاربران، بیشترین میزان ارزش گذاری سازه ها در بین سیزده وب گاه مورد مطالعه، متعلق به سازه "اطمینان" و کمترین آن، متعلق به سازه "زمان پاسخ دهی" در بعد "سودمندی" است. بیشترین اختلاف پتانسیل میان سیزده وب گاه مورد مطالعه (3.79)، متعلق به میانگین کل سازه های موجود در بعد «جذابیت» وب گاه کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز و کمترین آنها (0.3)، متعلق به میانگین کل سازه های بعد «سهولت استفاده» وب گاه کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. در مجموع، با توجه به ابعاد و سازه های وب کوال، وب گاهی که بیشترین امتیاز را از نظر کاربران کسب کرده، وب گاه کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کم ترین امتیاز نیز متعلق به وب گاه کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز است.
صفحات :
از صفحه 41 تا 62
نویسنده:
فاطمه زیباکلام مفرد، سمیرا حیدری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مبانی، اصول، اهداف، محتوا و روش های تعلیم و تربیت، همواره از مهم ترین مسایلی بوده است که در عرضه علوم تربیتی مورد توجه قرار گرفته است. درباره این ابعاد از تعلیم و تربیت، میان صاحب نظران و مربیان بزرگ توافق نبوده است. در میان اندیشمندان اسلامی، ابن سینا به عنوان فیلسوف مکتب مشا نه تنها دارای آرای مستقیمی در این موارد است، بلکه به نظر می رسد که با توجه به متون گوناگونی که از اندیشمند در دسترس است، بتوان به دلالت هایی که بتواند برای پژوهشگران و علاقه مندان مفید واقع شوند دست یافت. به امید آن که این تحقیق بتواند بابی نو برای پژوهش و اندیشه ورزی در مورد این فیلسوف و مربی گران قدر بگشاید.
صفحات :
از صفحه 89 تا 113
  • تعداد رکورد ها : 134