مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 41
از خلال محنت فراوان: الهیات آزار و اذیت در کتب انجیل لوقا و اعمال رسولان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Scott Cunningham
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic ,
تأملاتی در مورد خدا و مرگ خدا: فلسفه، معنویت و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard White (ریچارد وایت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: خدا چیست؟ ایمان به خدا یعنی چه؟ بعد از مرگ خدا چه اتفاقی برای خدا می افتد؟ این کتاب «مرگ خدا» را از منظر فلسفی بررسی می‌کند. این کتاب بر توحید، شرک و فطرت متمرکز است و اهمیت تازه‌ای از معنویت - و «معنوی، اما نه دینی» - در پاسخ به مرگ خدا را مورد بحث قرار می‌دهد. در سال‌های اخیر، باورهای دینی رو به افول بوده است، اما سکولاریسم نمی‌تواند نیازهای معنوی ما را برآورده کند. ما اکنون در عصری "پساسکولار" زندگی می کنیم که در آن رابطه بین فلسفه، معنویت و دین باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد. این کتاب به عنوان یک مقاله اکتشافی، خواننده را در سطح عمیقی درگیر می کند و متفکران مدرن مختلفی از جمله نیچه، هگل، فروید، لویناس، آسمان و بوبر را در نظر می گیرد. این یک مراقبه پایدار در مورد منشاء خدا، مرگ خدا، و آینده "خدا" به عنوان یک ایده آل راهنما ارائه می دهد.
پرهیزکاری روسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Arseniev, Nicholas
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Faith Press,
ملت اسلام: لویی فراخان و  پیروانش [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dawn-Marie Gibson (auth.) (داون ماری گیبسون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
US: Palgrave Macmillan ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به بررسی روش‌های گوناگونی می‌پردازد که ملت رستاخیز وزیر فراخان برای مردانی از پیشینه‌های مختلف درخواست می‌کند. داون ماری گیبسون تعدادی از موضوعات از جمله ایمان، خانواده و جامعه را بررسی می‌کند و از تحقیقات آرشیوی و مصاحبه‌های عمیق استفاده می‌کند. این کتاب راه های چندوجهی مواجهه مردان با ملت اسلام (NOI) و هدایت اخلاقی و هنجارهای جنسیتی آن را در نظر می گیرد. گیبسون عواملی را که مردان را به سمت NOI جذب می‌کند، توصیف و تشریح می‌کند، در حالی که چالش‌هایی را که این مردان به‌عنوان افراد تازه مسلمان با آن مواجه می‌شوند، در نظر می‌گیرد. او درباره تلاش‌های مختلف بین مذاهب و جامعه‌ای که مردان درگیر آن هستند بحث می‌کند و کار آنها را با همتایان مسیحی و مسلمان خود ارزیابی می‌کند. برای پایان دادن به بحث، این کتاب نگاهی به راهپیمایی عدالت یا دیگر راهپیمایی NOI در سال 2015 برای بزرگداشت بیستمین سالگرد راهپیمایی میلیون مرد در واشنگتن دی سی دارد.
تأملی برجایگاه دین در تحولات اخلاق سیاسی غرب
نویسنده:
حسین رحمت الهی، امید شیرزاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مقوله‌های خیر (زندگی خوب)، نقش ویژه‌ای در هدف‌گذاری و معنابخشی به زندگی انسان ایفا کرده و با عرضۀ آموزه‌هایی معطوف به زندگی مطلوب، به «فرارَوی» انسان از آنچه به آن دچار است، تغییر زندگی و گذار از «هست» به «باید» یاری می‌رساند. در عین حال، ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیر زیست جمعی و نقش انکارناپذیرِ زمینه‌ها و نهادهای اجتماعی چون دولت در حیات انسان موجب شده است تا سنجشِ نسبت «جامعه» با «خیر» به یکی از دغدغه‌های خاطر اندیشمندان بدل شود و در این ‌بین اخلاق سیاسی از دیرباز، متکفل ارائۀ رهیافت مناسبی در باب نسبت نهاد دولت با دین بوده است. نوشتار حاضر در راستای بررسی تحولات اخلاق سیاسی در غرب، پس از تحلیل اجمالیِ فراز و نشیب‌های تاریخیِ مسیحیت از قرون وسطی تا دوران معاصر، به ایدۀ غالب سیاسی یعنی بی‌طرفی دولت در قبال دین می‌پردازد و در آخر، رویکرد انتقادی کمال‌گرایی که در اواخر سدۀ بیستم و توسط نوفضیلت‌گرایانِ غربی احیا شده است، از نظر خواهد گذشت. رویکرد اخیر در نقد معضلات ناشی از تکثر اخلاقی غرب،خواهان احیای دین به‌مثابۀ منبع تشخیص گزاره‌های اخلاقی، ‌انگاری اخلاقی و تقویت جماعت است و پیرو تفکر ارسطویی، رسالت دولت در قبال خیر و نقش تربیتی این نهاد را یادآوری می‌کند.
صفحات :
از صفحه 723 تا 742
مبانی نظریه خط مشی حوزه فراغت از منظر حکمت اسلامی
نویسنده:
مجید قربانعلی دولابی ، محسن لبخندق ، صبورا امین فر
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
از منظر برخی نظریه­پردازان فراغت، هسته اصلی یا مهم­ترین مؤلفه سبک زندگی است. در حالی که سیاست­های موجود در این حوزه فاقد نظریة خط‌مشی منسجمی است که به طور شفاف وضعیت مطلوبی را که سیاست­گذاران در صدد تحقق آنند، تبیین کند و روشنگر چارچوب عمل حاکمیت در این حوزه باشد. در پژوهش حاضر برآنیم تا با استفاده از مفاهیم برخاسته از منابع حکمی و روایی مبانی نظریة خط‌مشی در این خصوص را سامان دهیم. در بررسی منابع حکمی در جستجوی ریشه­های فراغت جویی روش تحقیق مورد استفاده روش قیاسی-برهانی و دلالت‌پژوهی است. مفهوم محوری برای تحقق رضایت و آرامش و بهجت، درک جایگاه لذت و انواع و مراتب و ویژگی­های هریک از این انواع و مراتب است. لذت به دو امر وابسته است: یکی رسیدن به کمالی که خیر است؛ دوم به ادراک آن، از آن جهت که کمال خیر است. بر این اساس حوزه فراغت افراد به صورت کلان منطقه الفراغی نیست که دین برای آن برنامه­ای نداشته باشد، بلکه لازم است، رشد دهنده و در جهت کمال فرد تعریف شود. علاوه بر ویژگی غفلت‌زدایی، باید بستری برای سوق دادن فرد در جهت لذات برتر و بالاتر تلقی شود. در صورت پیوند فرد با نظام­های معنایی ناسازگار با فطرت، فرد دچار شیء وارگی و از خودبیگانگی می­شود و تنها اتحاد و پیوند با نظام معنایی که مطابق با فطرت وی است لذت و آرامش عمیق و پایدار ایجاد می­کند.
صفحات :
از صفحه 137 تا 175
إنسان مفرط في إنسانيته
نویسنده:
فردریش نيچه، محمد الناجی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
This World, 'Adams Worlds', and the Best of All Possible Worlds
نویسنده:
Stephen Grover
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
'Adams worlds' are possible worlds that contain no creature whose life is not worth living or whose life is overall worse than in any other possible world in which it would have existed. Creating an Adams world involves no wrongdoing or unkindness towards creatures on the part of the creator. I argue that the notion of an Adams world is of little value in theodicy. Theists are not only committed to thinking that this world was created without wrongdoing or unkindness but also must rule out the possibility that the world might have been better had God not existed. Nor is there much reason, independent of the availability of a satisfactory theodicy, for believing that the actual world is an Adams world. The need for a theodicy constructed along Leibnizian lines, incorporating the claim that this world is the best possible, is thus reinforced.
رابطۀ باور و عمل دینی: دیدگاه جان کاتینگهام با تأکید بر نظر پاسکال دربارۀ تقدم عمل دینی بر باور دینی
نویسنده:
مهدی غفوریان، امیرعباس علیزمانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کاتینگهام به پیروی از پاسکال معتقد است که دین به‌سبب آنکه از موجودی متعالی سخن می‌گوید که فراتر از درک و فهم عقلانی بشر بوده و بالطبع به‌دلیل استفاده از زبانی که آکنده از نماد، تمثیل، استعاره و حکایت است، اساساً امکان ندارد مورد تحلیل عقلانی واقع شود. به این‌ترتیب، اثبات یا انکار وجود خداوند از طریق صرفاً استدلال عقلانی ناممکن است. با وجود این، کاتینگهام از آنجا که با الهام از پاسکال، درکی عملی از دین دارد و دین را چیزی بیش از آموزه‌های نظری - عقیدتی می‌داند، از استدلالی عملی برای نشان دادن معقولیت باور به خداوند و نه برای اثبات وجود او استفاده می‌کند. از آنجا که آدمی با نظرورزی قادر به فهم خداوند نیست، راه مواجهۀ با خداوند نه نظری بلکه عملی است؛ با به‌کارگیری احساسات و عواطف و درگیری عملی با آموزه‌ها و باورهای دینی، می‌توان معقولیت باورهای دینی را دریافت و حضور خداوند در زندگی را حس کرد. بر این اساس، تغییر و تحول درونی منوط بر به‌کار بستن اعمال و ورزه‌های مورد توصیۀ ادیان و سنت‌های معنوی است.
صفحات :
از صفحه 273 تا 285
  • تعداد رکورد ها : 41