جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
از نظریه سیاسی تا الهیات سیاسی: چالش های مذهبی و چشم انداز دموکراسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Aakash Singh, Péter Losonczi
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در طول دو دهه گذشته، ما شاهد چیزی بوده ایم که خوزه کازانووا به عنوان "مذهب عمومی شدن" توصیف کرده است. این یک روند منحصر به ملل سنتی مذهبی نبوده است. بلکه در محیط‌های متنوعی مانند ساخت هویت سیاسی جدید روسیه یا در گفتمان‌های سیاسی «پس از 11 سپتامبر» ایالات متحده قابل مشاهده بوده است. با کمال تعجب، مظاهر مهم مذهبی نیز بر گفتمان های سیاسی در بریتانیا و اخیراً در فرانسه تأثیر گذاشت. تا حدی در نتیجه این پدیده‌ها، اکنون بحث فشرده‌ای در مورد سازگاری بی‌طرفی دموکراسی لیبرال در رابطه با نظرات با انگیزه مذهبی در گفتمان‌های عمومی و شرایطی که تحت آن چنین مشارکت‌های مذهبی می‌تواند به طور قابل قبولی «عمومی» شود، شکل می‌گیرد. این کتاب مجموعه‌ای از مقالات پیرامون دین و دموکراسی را ارائه می‌کند که مهم‌ترین پرسش‌هایی را که این بحث‌ها را در نقطه‌های تلاقی آن‌ها در تئوری سیاسی، الهیات سیاسی و فلسفه دین مورد بحث قرار می‌دهد و چالش‌ها و چشم‌اندازهای این بحث را مورد بررسی قرار می‌دهد. عصر جدیدی که به تبعیت از هابرماس، می توان آن را پساسکولار نامید.
ترجمه امر مقدس: دین و پست سکولاریسم در اثر اخیر یورگن هابرماس [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Dafydd Huw Rees
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه «چرخش پساسکولار» را که توسط فلسفه یورگن هابرماس از سال 2001، با تمرکز ویژه بر نظریه سیاسی او اتخاذ شده، بررسی می کند. این استدلال می کند که چرخش پساسکولار اساساً ناشی از محدودیت های پارادایم فلسفی هابرماس در تفکر پسامتافیزیکی بود. سپس مدل او از دموکراسی مشورتی پساسکولار را تحلیل می‌کند و استدلال می‌کند که این مدل باید به دلیل تکیه بر رویه غیرقابل اجرا ترجمه مقدس به سکولار رد شود. پایان نامه به سه بخش تقسیم می شود. بخش 1 تحلیلی از جایگاه دین در نوشته های هابرماس درباره نظریه اجتماعی از دهه 1970 و 1980 است. شرح اصلی او از زبان دینی و «زبان‌سازی امر مقدس» را که با گذار از جوامع سنتی به جوامع مدرن همراه است، تشریح می‌کند. بخش دوم بر پارادایم تفکر پسا متافیزیکی هابرماس تمرکز دارد و نشان می‌دهد که این پارادایم شرایطی را برای متفکران پسامتافیزیکی ایجاد می‌کند تا مفاهیم دینی را مناسب کنند. همچنین استدلال می‌کند که ناتوانی هابرماس در پرداختن به «مشکل انسان‌شناسی» در اصطلاحات پسا متافیزیکی منجر به چرخش او به پست سکولاریسم شد. بخش 3 به بررسی مدل دموکراسی مشورتی پساسکولار می پردازد که هابرماس از سال 2001 برای آن استدلال کرده است. با استناد به گزارش های زبان دینی از قسمت 1 و تخصیص از قسمت 2، به این نتیجه می رسد که روش ترجمه مقدس به سکولار که مدل بر اساس آن relies قابل اجرا نیست
تأملاتی در مورد خدا و مرگ خدا: فلسفه، معنویت و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard White (ریچارد وایت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: خدا چیست؟ ایمان به خدا یعنی چه؟ بعد از مرگ خدا چه اتفاقی برای خدا می افتد؟ این کتاب «مرگ خدا» را از منظر فلسفی بررسی می‌کند. این کتاب بر توحید، شرک و فطرت متمرکز است و اهمیت تازه‌ای از معنویت - و «معنوی، اما نه دینی» - در پاسخ به مرگ خدا را مورد بحث قرار می‌دهد. در سال‌های اخیر، باورهای دینی رو به افول بوده است، اما سکولاریسم نمی‌تواند نیازهای معنوی ما را برآورده کند. ما اکنون در عصری "پساسکولار" زندگی می کنیم که در آن رابطه بین فلسفه، معنویت و دین باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد. این کتاب به عنوان یک مقاله اکتشافی، خواننده را در سطح عمیقی درگیر می کند و متفکران مدرن مختلفی از جمله نیچه، هگل، فروید، لویناس، آسمان و بوبر را در نظر می گیرد. این یک مراقبه پایدار در مورد منشاء خدا، مرگ خدا، و آینده "خدا" به عنوان یک ایده آل راهنما ارائه می دهد.
سیاستِ دینِ پساسکولار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ananda Abeysekara (آناندا آبیسکارا)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آناندا آبیسکارا مدعی است که دموکراسی، همراه با هنجارهای سکولار گرامی آن، بر ایده یک وعده موکول به آینده بنا شده است. ریشه در وعده مسیحایی دموکراسی این باور است که هویت مذهبی - سیاسی - مانند بودایی، هندو، سینهالی، مسیحی، مسلمان یا تامیل - را می توان نقد کرد، خنثی کرد، بهبود داد و تغییر داد، حتی در حالی که از نسل کشی گذشته جدایی ناپذیر باقی می ماند. . او استدلال می کند که این باور ساده دقیقاً همان چیزی است که ما را از به چالش کشیدن خشونت نهفته در حاکمیت سیاسی پسااستعماری منحرف می کند. در عین حال، ما نمی‌توانیم به سادگی مفهوم دموکراتیک را کنار بگذاریم، زیرا این مفهوم عمیقاً در درون خود مدرنیست، سرمایه‌دار و اومانیست ما نفوذ می‌کند. ابی‌سکارا در کتاب «سیاست دین پساسکولار» ما را دعوت می‌کند تا میراث‌های اخلاقی-سیاسی خود را بازنگری کنیم و به آن‌ها نه به‌عنوان مشکل، بلکه به‌عنوان آپوریا، به معنای دریدی، یعنی به‌عنوان تضادها یا بن‌بست‌هایی که قابل حل نیستند، نگاه کنیم. او استدلال می کند که نظریه پردازی انضباطی در دین و سیاست قادر به شناسایی ابهامات مدرنیته پسااستعماری ما نیست. میراث های نابهنجار، که مانند شبح هایی هستند که نمی توان آنها را آرزو کرد، نوع جدیدی از تفکر را می طلبد. این تفکر است که ابیسکارا آن را عزاداری و ارث بردن نامیده است. عدم ارث بردن روشی برای تعمق در تاریخ است که هم از دوتایی ساده به خاطر سپردن و فراموشی اجتناب می‌کند و هم دیدگاهی اصیل در مورد میراث، حافظه و زمان ارائه می‌کند. Abeysekara در محیط‌ها و فرهنگ‌های ایالات متحده، فرانسه، انگلستان، سریلانکا، هند و تبت قرار دارد. او در ارائه نمونه‌های عینی دین در زندگی عمومی، وظیفه بازسازی مقدمات نابه‌هنجار لیبرالیسم و ​​سکولاریسم را زیر سوال می‌برد. او از طریق خوانش دقیق نیچه، هایدگر، آرنت، دریدا، باتلر، و آگامبن، و همچنین فوکو، اسد، چاکرابارتی، بالیبار و ژیژک، راهی برای اندیشیدن در مورد آینده سیاست پست سکولار به خوانندگان ارائه می دهد که هم پویا و هم خلاق است.
پس از سکولاریسم: بازاندیشی دین در سیاست جهانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Erin K. Wilson (auth.) (اِرین کِی ویلسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: با بی ثبات کردن مفروضات غالب در مورد ماهیت دین، اکنون نیاز به توسعه روش های جدید تفکر در مورد این پدیده همیشه حاضر در سیاست جهانی وجود دارد. این کتاب رویکرد جدیدی را برای درک دین و رابطه آن با سیاست در غرب و در سطح جهانی برای روابط بین الملل ترسیم می کند.
نقد پساسکولاریسم
نویسنده:
علی مجتبی‌زاده، مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
وضعیت نشر :
حوزه علمیه قم، مرکز مدیریت,
چکیده :
کتاب حاضر، با موضوع مباحث توصیفی و پاسخ‌گویی به شبهات به رشته تحریر درآمده است و ضمن طرح مباحث توصیفی پساسکولاریسم و بررسی و نقد اصول و مبانی آن، به روند این جریان فکری در جمهوری اسلامی ایران نیز پرداخته است. کتاب در چهار بخش تدوین شده: بخش اول به تعریف مفهوم سکولاریسم و پساسکولاریسم می‌پردازد در فصل دوم اصول و مؤلفه‌های پساسکولاریسم مورد بحث قرار می‌گیرد و در بخش سوم به نقد اصول فکری پساسکولاریسم می‌پردازد و در پایان نقد تبیین اجتماعی پساسکولاریسم از دین را واکاوی می‌نماید.
پس از مرگ خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vattimo , Gianni; Caputo , John D.; Robbins , Jeffrey W
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: از قدیم تصور می شد که هر چه مدرن تر شویم، کمتر مذهبی خواهیم بود. با این حال، رستاخیز اخیر در ایمان، قطعیت این اعتقاد را به چالش کشیده است. در این مقالات و مصاحبه های اصلی، فیلسوفان هرمنوتیک و نظریه پردازان پست مدرن، جان دی. کاپوتو و جیانی واتیمو با کارهای گذشته و حال یکدیگر در مورد این موضوع درگیر می شوند و در مورد گذار ما از سکولاریسم به پست سکولاریسم تأمل می کنند. کاپوتو و واتیمو به عنوان دو تن از شخصیت‌هایی که بیشترین کمک را به تأملات نظری در مورد چرخش فلسفی معاصر به دین داشته‌اند، تغییرات، تحریف‌ها و اصلاحاتی را که بخشی از ایمان پست مدرن ما و نیروهای شکل‌دهنده تخیل دینی امروز هستند، بررسی می‌کنند. این متفکران با دقت و تخیل استدلال خود را به موضوعاتی از تروریسم تا تعصب و از سیاست گرفته تا رسانه و فرهنگ مرتبط می‌کنند، این متفکران همچنان به ابداع مجدد حوزه فلسفه هرمنوتیک با ذکاوت، لطف و اشتیاق ادامه می‌دهند.
دنیوی شدن و نظریه انتخاب عقلانی دین
نویسنده:
مجید موحد مجد،احسان حمیدی زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه ادیان و مذاهب,
چکیده :
نظریه انتخاب عقلانی، نظریه‌ای است که برخی از صاحب­نظران متقدم، به ویژه اقتصاددانان کلاسیک و مردم­شناسان­ اقتصادی و اجتماعی، به آن توجه ویژه داشته‌اند و صورت خام ایده انتخاب عقلانی را برخی از آنها پردازش کرده‌اند. تبیین رفتارهای دینی مردم در دنیای مدرن بر مبنای تبیین­های نظریه دنیوی ­شدن اهمیت قابل توجهی در جامعه­شناسی دین داشت. اما این نظریه به علت پاره­ای کاستی­ها نمی­تواند تبیین جامع و کاملی را فراهم کند. از همین‌رو به نظر می‌رسد نظریه انتخاب عقلانی، به عنوان یک رویکرد جدید در جامعه­شناسی دین، می­تواند برخی از کاستی­های نظریه دنیوی ­شدن را جبران کند. این نظریه با تبیینی که از تکثر دینی در دنیای مدرن ارائه می­دهد شکل دیگری از دنیوی شدن را مطرح می­کند که در خود دین بروز یافته است. این امر اهمیت ارائه نظریه­های پساسکولار را افزایش داد تا امکان ارائه تبیین جامع­تری از وضعیت دین در دنیای مدرن فراهم شود. بر این اساس، نظریه انتخاب عقلانی دین نشان می­دهد که نقش دین در جوامع کاهش نمی­یابد و دین می‌کوشد خودش را با اقتضائات جامعه مدرن همراه کرده، در استدلال­های خود از براهین معتبر عقلی مبتنی بر بازار و سود و زیان استفاده کند
صفحات :
از صفحه 109 تا 128
  • تعداد رکورد ها : 8