مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
آیه 008 مدثر آیه 020 لقمان آیه 022 ذاریات آیه 023 ذاریات آیه 037 مریم آیه 041 الرحمن آیه 082 نمل آیه 110 یوسف آیه017 حدید آیه028 زخرف آیه061 زخرف
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 33
حقيقة الاعتقاد بالامام المهدي المنتظر
نویسنده:
احمد حسين يعقوب
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«حقیقة الاعتقاد بالامام المهدی المنتظر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف » اثر احمد حسین یعقوب، بررسی مبانی کلامی اعتقاد به امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و علایم و حوادث پیش و پس از ظهور و توضیح احادیث مربوط به امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و ویژگی‌های نظام سیاسی مطلوب اسلام می‌باشد که به زبان عربی و در سال ۲۰۰۰ م تالیف شده است. کتاب با مقدمه نویسنده در اشاره به مباحث آغاز و مطالب در پنج باب و هر باب در چندین فصل، تنظیم شده است. نویسنده در این اثر، از منابع حدیثی، تفسیری و تاریخ قدیم اهل سنت و شیعه امامیه استفاده کرده است. وی تلاش‌های جمعی و فردی عموم مکاتب فکری و روشنفکران دینی و غیردینی را برای اصلاح جوامع بشری، ناکارآمد دانسته، تنها راه نجات بشریت از ظلم و تجاوزگری و گسترش عدالت را در ظهور امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف دانسته است.
دراسة في علامات الظهور و یلیه توضيح الواضحات من اشكل المشكلات
نویسنده:
جعفر مرتضى العاملي
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دراسة في علامات الظهور و توضيح الواضحات من اشكل المشكلات به زبان عربى اثر سيد جعفر مرتضى عاملى(متولد 1363ق) مى‌باشد. اثر، درصدد بيان نشانه‌هاى ظهور امام زمان(عج) با روش ابتكارى در بخش اول و در بخش دوم به نقد و ارزيابى علمى كتاب‌هاى بيان الائمه و خطبه البيان پرداخته است. هدف مؤلف از تدوين در پيش‌گفتار اين‌گونه آمده: «كه اثر موضوع نشانه‌هاى ظهور را مورد نقد و بررسى قرار مى‌دهد كه تا حد زيادى جنبه سلبى به خود گرفته؛ يعنى برخورد با علامات ظهور از زاويه‌اى كه هيچ‌گونه تناسب و انسجامى با اهداف حقيقى آن ندارد.» و ظاهراً اين مسأله بدان جهت است كه عده‌اى از منحرفان با استفاده سوء از احساسات منتظران مطالب كذب و تحريف شده‌اى را در قالب نشانه‌هاى ظهور به مشتاقان امام عصر(عج) ارائه داده‌اند و مؤلف اين اثر را در نقد آن‌ها تألیف نموده است. تألیف بخش اول به تاريخ رمضان 1421ق و بخش دوم جمادى‌الثانى 1424ق رقم خورده است.
حقیقة المهدویة
نویسنده:
منیر خباز؛ محقق: مرکز الدراسات التخصصیة في الامام المهدي علیه السلام
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
أجوبة الوافیة في رد شبهات الوهابیة المجلد 1
نویسنده:
قیصر تمیمي، علي حمود عبادي، شاکر عطیة ساعدي؛ مصحح: عبدالسادة ساعدي، أمیر کاظم حسون؛ ناظر: حاتم بخاتي، میثم خطیب
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
امام المهدي علیه السلام
نویسنده:
ادریس هاني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: دار المحجة البیضاء,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب "امام المهدی (ع) حقیقه تاریخیه ام فرضیه فلسفیه؟" اثر استاد "ادریس هانی" است. در این کتاب به روش تحلیلی انتقادی کوشش شده است که در ضمن شخصیت شناسی جعفر به شبهات احمد الکاتب پاسخ داده شود. شخصیت شناسی جعفر نشان می دهد که وی شایستگی لازم را برای امامت نداشته و ادعای کاتب بر اجماع شیعه بر امامت جعفر نادرست بوده و دلایلی که وی بر آن اقامه کرده است، اثبات ادعای وی نیست. کاتب در کتاب خود دلایلی نقلی، تاریخی و عقلی در انکار وجود امام زمان عجل الله تعالی فرجه مطرح می کند که یکی از آنها ادعای امامت جعفر، برادر امام عسکری علیه السلام، است. وی مدعی است که امام عسکری علیه السلام فرزندی نداشته و جعفر پس از وی ادعای امامت کرده و شیعه نیز به ندای وی لبیک گفته است و بر امامت وی اجماع داشته است.
مهدي المنتظر في الفكر الإسلامي
نویسنده:
سید ثامر هاشم العمیدی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
المهدى المنتظر في الفكر اسلامى، اثر عربى سيد‌‎ثامر هاشم العميدى، به بيان فضايل و مناقب حضرت مهدى(ع) پرداخته و با دلايل قاطع و روشن، عقيده مسلمانان در مورد ظهور حضرت مهدى(عج) در آخرالزمان را ارائه كرده است. كتاب با مقدمه مؤلف آغاز شده و مطالب، در 4 فصل ارائه گرديده است. در فصل اول، مؤلف با استفاده از كلام بزرگان اهل سنت از كتاب‌هاى خودشان، درستى و متواتر بودن احاديث مربوط به حضرت مهدى(عج) را اثبات كرده و در فصول بعد، پس از بررسى موانع شناخت حضرت مهدى(عج)، سؤالات و شبهات مطرح‌شده در مورد آن حضرت مورد نقد و بررسى قرار گرفته است. مؤلف سعى نموده جواب‌هاى متقن و محكم به شبهاتى كه در رابطه با برخى از موضوعات مهدویت مطرح شده ارائه نمايد و از اين رهگذر، مطالب «احمد الكاتب» را به‌طور مستقيم و غير مستقيم نقد كرده است.
درون مایه های قرآنی روایات امام رضا (علیه السلام) در موضوع مهدویت
نویسنده:
نویسنده:منصور لطفی مراللو؛ استاد راهنما:محمدعلی طاهری‌نژاد؛
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
چکیده برای بهره‏گیری از نظام قرآنی در شناخت مهدویت و نیز استفادۀ مؤثر از احادیث مربوطه، کشف ارتباط میان آنها می‏تواند مفید باشد که نگارنده بنا دارد در قالب بحث درون‏مایه‏های قرآنی احادیث امام رضا A، تصویر روشن‏تری از مهدویت به دست آورد. در این تحقیق، با متن‏پژوهی در احادیث مهدوی امام رضا &#۶۱۵۰۵; که به دو روش تطبیق لفظی و مفهومی صورت گرفته، تک تک احادیث به آیات قرآن عرضه شده و شواهد قرآنی این دسته از روایات از آیات قرآن استخراج شده است. به دست آوردن صحّت و سقم احادیث در عرضه به آیات قرآن و واکاوی مفاهیم معرفتی در جهت کشف بُن مایه‏های قرآنی و تبیین بخشی از مبانی قرآنی مهدویت و همچنین رسیدن به یک تبیین صحیح روایی از مهدویت در بیانات امام رضا &#۶۱۵۰۵; در مقولاتی چون «ویژگی‌های حضرت مهدی Q»، «سیر مقاطع عصر ظهور» و «بایسته‌های رفتاری در دوران غیبت و ظهور» از اهداف این پژوهش است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که در باب فضائل، برخی از روایات مهدوی امام رضا &#۶۱۵۰۵; اشاره به ویژگی‌های اختصاصی حضرت مهدی Q دارد. مانند: «پُر کنندۀ زمین از قسط و عدل» و برخی از خصوصیّات ایشان، مشترک با دیگر اهل‌بیت &#۶۱۵۳۸; است، مانند؛ «بهره‌مندی اهل‌بیت &#۶۱۵۳۸; از روح القدس». در مجموع فضائل اهل‏بیت &#۶۱۵۳۸; محدود به دنیا نیست؛ بلکه مرتبط با فضائل عوالمی و نشئاتی اهل‌بیت D است؛ مانند مفهوم باب‌اللهی که از فضائل عوالمی و متوسّم بودن از فضائل نشئاتی اهل‌بیت &#۶۱۵۳۸; است. با توجه به مبحث مهم «جغرافیای ظهور»، تصویری که روایات مهدوی امام رضا &#۶۱۵۰۵; به ما می‌دهد، بیانگر دو مقطع مهم دوران قبل و بعد از ظهور است؛ در مقاطع قبل از ظهور علاوه بر دوران غیبت، مقطع آخرالزمان به دو بخش مهم «ظهرالفساد» و «ظهر امرالله» تقسیم می‌شود. بر این اساس، روایات مرتبط با علائم عامۀ آخرالزمان در بخش اول آن ظاهر می‌شود و «تحولات در طبیعت» همچون زلزله و «ظهور آیات الهی» همچون خروج دابۀ الأرض در بخش دوم آن ظاهر خواهد شد. هر مقطعی از مقاطع آینده به تبع شرایط و موقعیت خاص خود، نیازمند رفتاری متناسب با آن مقطع است. بر همین مبنا در مقاطع قبل از ظهور، رفتارهایی چون ورع، تقیه، صبر و مفهوم حصن از رفتارهای متناسب این مقطع و در مقاطع بعد از ظهور، به تبع ظهور قائم &#۶۱۵۰۵; ارزشی‌ترین رفتارها تبعیت محض و همه جانبه از هادیان حیّ الهی است.
غيبة الصغرى والسفراء الاربعة
نویسنده:
فاضل المالكي
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مرکز الابحاث العقائدیه,
چکیده :
کتاب حاضر یک کتاب ارزشمند از فاضل مالکی درباره امام زمان عج و غیبت صغری و بحثی مختصر ولی مهم درباره بحث نیابت از امام و نواب اربعه ایشان می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 33