مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
کفر اعتقادی کفر جحود کفر عملی کفر نفاق
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 99
بحار الانوار المجلد 68
نویسنده:
محمدباقر بن محمدتقی مجلسی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
وضعیت نشر :
بیروت: دار احیاء التراث العربی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (علیهم السلام)» مشهور به بحار الانوار، مفصل‌ ترین مجموعه حدیثی شیعه است که با نظارت علامه مجلسی تألیف شده است. تألیف این کتاب که مجموعه‌ ای از آموزه‌ ها و تعالیم شیعی است، بیش از ۳۰ سال طول کشیده و گروهی از شاگردان علامه مجلسی او را در این کار یاری کرده‌ اند. مؤلف، کتاب را بر اساس ۲۵ موضوع کلی طراحی و آن را در ۲۵ جلد جای داده است (در دوره‌ های اخیر به صورت ۱۱۰ جلدی منتشر می‌ شود.) در هر جلد ریز موضوعات مربوط به آن را در ابواب مختلف گرد آورده است. او در هر باب، ابتدا آیات قرآنی مرتبط با موضوع را ذکر کرده و تفسیر آنها را می‌ آورد و در مرحله بعد احادیث مربوط به آن باب را نقل می‌ کند. مجلسی تلاش کرده است که در بحار الانوار تمام موضوعات و مسائل موجود را پوشش دهد. برای مثال، این مجموعه با عنوان کتاب العقل و الجهل آغاز و با مباحث مربوط به خداشناسی و توحید، عدل الهی، و تاریخ پیامبران ادامه پیدا می‌ کند. از جلد ۱۵ تا ۵۳ چاپ ۱۱۰ جلدی، به تاریخ زندگی و فضایل پیامبر اسلام (ص) و حضرت زهرا (س) و امامان شیعه (ع) اختصاص دارد. بحار الانوار به خاطر ذکر مستند بیشتر روایت‌ های منقول از ائمه شیعه (ع)، باب‌ بندی موضوعات، شرح و بیان بسیاری از روایات، تحقیقات گوناگون کلامی، تاریخی، فقهی، تفسیری، اخلاقی، حدیثی و لغوی، نزد محققان و پژوهشگران مقامی والا داشته است؛ چنانکه با وجود حجم زیاد، از همان روزگار تألیف، نسخه‌ های خطی بسیاری از آن نوشته شده و با رواج صنعت چاپ، همه یا بخش‌ هایی از آن بارها به چاپ رسیده است. برخی از عناوین و موضوعاتی که در این جلد به آن پرداخته شده است عبارتند از: تتمه کتاب الإیمان و الکفر، تتمة ابواب مکارم الاخلاق مشتمل علي الصدق، الشکر، الصبر و الیسر بعد العسر، الاجتهاد و الحث علی العمل، اداء الفرائض و اجتناب المحارم، ترک العجب و الاعتراف بالتقصیر، الوفاء، العفاف، السكوت، الحياء من الله و من الخلق، السكينة و الوقار، الغيرة، الشجاعة، الاقتصاد و ذم الاسراف، السخاء، حسن العاقبة، حسن الخلق، الحلم، العفو، الكظم الغيظ و...
بحار الانوار المجلد 67
نویسنده:
محمدباقر بن محمدتقی مجلسی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
وضعیت نشر :
بیروت: دار احیاء التراث العربی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (علیهم السلام)» مشهور به بحار الانوار، مفصل‌ ترین مجموعه حدیثی شیعه است که با نظارت علامه مجلسی تألیف شده است. تألیف این کتاب که مجموعه‌ ای از آموزه‌ ها و تعالیم شیعی است، بیش از ۳۰ سال طول کشیده و گروهی از شاگردان علامه مجلسی او را در این کار یاری کرده‌ اند. مؤلف، کتاب را بر اساس ۲۵ موضوع کلی طراحی و آن را در ۲۵ جلد جای داده است (در دوره‌ های اخیر به صورت ۱۱۰ جلدی منتشر می‌ شود.) در هر جلد ریز موضوعات مربوط به آن را در ابواب مختلف گرد آورده است. او در هر باب، ابتدا آیات قرآنی مرتبط با موضوع را ذکر کرده و تفسیر آنها را می‌ آورد و در مرحله بعد احادیث مربوط به آن باب را نقل می‌ کند. مجلسی تلاش کرده است که در بحار الانوار تمام موضوعات و مسائل موجود را پوشش دهد. برای مثال، این مجموعه با عنوان کتاب العقل و الجهل آغاز و با مباحث مربوط به خداشناسی و توحید، عدل الهی، و تاریخ پیامبران ادامه پیدا می‌ کند. از جلد ۱۵ تا ۵۳ چاپ ۱۱۰ جلدی، به تاریخ زندگی و فضایل پیامبر اسلام (ص) و حضرت زهرا (س) و امامان شیعه (ع) اختصاص دارد. بحار الانوار به خاطر ذکر مستند بیشتر روایت‌ های منقول از ائمه شیعه (ع)، باب‌ بندی موضوعات، شرح و بیان بسیاری از روایات، تحقیقات گوناگون کلامی، تاریخی، فقهی، تفسیری، اخلاقی، حدیثی و لغوی، نزد محققان و پژوهشگران مقامی والا داشته است؛ چنانکه با وجود حجم زیاد، از همان روزگار تألیف، نسخه‌ های خطی بسیاری از آن نوشته شده و با رواج صنعت چاپ، همه یا بخش‌ هایی از آن بارها به چاپ رسیده است. برخی از عناوین و موضوعاتی که در این جلد به آن پرداخته شده است عبارتند از: تتمة کتاب الایمان و الکفر، تتمة الابواب مکارم الاخلاق (باب 39 الي 59) مشتمل علي: ما به کمال الانسان و معنی المروءة و الفتوة، المنجیات و المهلکات، اصناف الناس و مدح حسان الوجوة و مدح البله، حب الله تعالی، ترک الشهوات و الاهواء، الاخلاص، الورع، الزهد، الخوف و الرجاء و حسن الظن بالله تعالي.
پاگانی‌مسیحی‌: یک مسیر فراگیر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joyce Higginbotham , River Higginbotham
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: درباره نویسندگان جویس و ریور هیگینبوهام در طول دهه گذشته کلاس های بت پرستی تدریس کرده اند. آنها اجتماعات محلی و ملی بت پرستان را برنامه ریزی و سازماندهی کرده اند، مقالاتی برای نشریات بت پرستی نوشته اند، در برنامه های رادیویی و تلویزیونی ظاهر می شوند، در کلیساهای مسیحی و جهانی یونیتاریست سخنرانی می کنند و در مجالس بین ادیان شرکت می کنند. آنها همچنین به تأسیس شورای سنت های معنوی جایگزین کمک کردند که میزبان رویدادهای عمومی بت پرستی و جایگزین در غرب میانه بود.
کتاب راهنمای کمبریج در خداناباوری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Martin (Editor) (مایکل مارتین)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هجده تن از دانشمندان برجسته جهان در کتاب «همنشین بی‌خدایی کمبریج» مقاله‌های اصلی را درباره جنبه‌های مختلف بی‌خدایی ارائه می‌کنند: تاریخچه آن، چه باستانی و چه مدرن، دفاع، و پیامدهای آن. این موضوع از نظر پیامدهای آن برای طیف گسترده ای از رشته ها، از جمله فلسفه، دین، فمینیسم، پست مدرنیسم، جامعه شناسی و روانشناسی مورد بررسی قرار می گیرد. در دفاع از آن، هم برهان خداباوری کلاسیک و هم معاصر مورد نقد قرار می‌گیرد و از برهان شرور و محال، همراه با مبنای غیردینی برای اخلاق، دفاع می‌شود. این مقالات درک گسترده ای از الحاد و مقدمه ای روشن برای این موضوع بحث برانگیز ارائه می دهند.
الحاد در مسیحیت: دین خروج و پادشاهی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ernst Bloch , J. T. Swann (trans.)(ارنست بلوخ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در قرن بیست و یکم، دین مورد حمله قاطع ترقی خواهان سکولار در مستندها، نظرات و آثار پرفروش بین المللی قرار گرفته است. آتئیست های مبارز، هر نوع ادیان را تقبیح کرده اند، که منجر به قطب بندی فکری خام شده است که در آن اعتقادات و میراث مذهبی باید رد یا به طور کلی پذیرفته شوند. در آتئیسم طولانی مدتی که در مسیحیت در دسترس نبود، ارنست بلوخ راهی برای خروج از این بحث یا/یا ارائه می دهد. او منشأ مسیحیت را در تلاش برای یافتن ریشه‌های اجتماعی آن بررسی می‌کند و به دنبال مطالعه دقیق کتاب مقدس و جذابیت آن برای افراد «عادی و بی‌اهمیت» است. بلوخ در وعده کتاب مقدس مدینه فاضله و تضاد متون مقدس با اقتدار، جاذبه مسیحیت را برای ستمدیدگان قرار می دهد. او از طریق تحلیلی غنایی و در عین حال نزدیک و ظریف، تنش‌های موجود در کتاب مقدس را بررسی می‌کند که بی‌خدایی را به عنوان مقابله با خداباوری متافیزیکی استبدادی تحمیل شده توسط تفسیر روحانی ترویج می‌کند. او در قلب کتاب مقدس یک هسته بدعت‌گذار و این پیام پنهان را می‌یابد که به طور متناقض، یک مسیحی خوب باید لزوماً یک ملحد خوب باشد. این نسخه جدید شامل مقدمه ای از پیتر تامپسون، مدیر مرکز مطالعات Enrst Bloch در دانشگاه شفیلد است.
خداباوری، بی‌خدایی، و جهان‌شناسی مِه‌بانگ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William Lane Craig(ویلیام‌ لین کریگ); (كوينتين سميث)Quentin Smith
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علم معاصر این نظریه قابل توجه را به ما ارائه می دهد که جهان حدود پانزده میلیارد سال پیش با یک انفجار فاجعه بار به نام "بیگ بنگ" شروع به وجود کرد. این پرسش که آیا کیهان‌شناسی بیگ بنگ از خداباوری یا بی‌خدایی پشتیبانی می‌کند، مدت‌هاست که در میان عموم مردم و در کتاب‌های علمی رایج مورد بحث بوده است، اما مورد توجه فیلسوفان قرار گرفته است. این کتاب قصد دارد این شکاف را با استفاده از یک مناظره پایدار بین دو فیلسوف، ویلیام لین کریگ و کوئنتین اسمیت، که از مواضع مخالف دفاع می کردند، پر کند. کریگ استدلال می کند که انفجار بزرگی که جهان را آغاز کرد توسط خدا خلق شده است، در حالی که اسمیت استدلال می کند که انفجار بزرگ هیچ علتی ندارد. فصل های متناوب توسط دو فیلسوف به نقد و رد استدلال های قبلی می پردازد. استدلال های آنها بر اساس نظریه نسبیت اینشتین است و شامل بحثی در مورد کیهان شناسی کوانتومی جدید است که اخیرا توسط استیون هاوکینگ توسعه یافته و در تاریخ مختصر زمان رایج شده است.
سخنرانی نقد الحاد مدرن
سخنران:
رضا اکبری، حمید رضا شاکرین، حسن حسینی، فخر الدین طباطبایی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
توجیه‌ناپذیری الحاد ابن‌راوندی؛ مواضع معتزلیان در باب مذهب ابن‌راوندی
نویسنده:
عباس میرزایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده ابن‌راوندی متکلمی از معتزلیان شیعه‌شده‌ در سدۀ سوم هجری بوده که منابع کلامی و رجالی اهل سنت چهرۀ سیاهی از وی ارائه کرده‌اند. خاستگاه عمدۀ این گزارش‌ها به معتزلیان بازمی‌گردد. سؤال مطرح این است که چرا ابن‌راوندی این‌گونه مورد هجمۀ معتزلیان قرار گرفته است؟ آیا گرایش فلسفی و امامی شدن وی از یک‌سو و نوع نقدهای او بر آموزه‌های الهیاتی اعتزال از سوی دیگر در مواضع معتزلیان علیه وی مؤثر بوده است؟ فرضیۀ مطرح این است که علت این اتهامات و انتسابات را باید در تعاملات و تقابلات بین‌مذاهبی و جریان‌های فکری همان دوره بازکاوی کرد. در این مقاله تلاش می‌شود با بررسی و تحلیل گزارش‌های موجود در منابع شیعه و اهل سنت دربارۀ ابن‌راوندی این فرضیه اثبات شود و به این نتیجه دست یابیم که علت تخریب شدید ابن‌راوندی توسط معتزلیان را باید در انتقادهای تند و نسبت‌هایی که وی در دو حوزۀ توحید و عدل به بزرگان معتزلی داده است، در کنار گرایش‌های فلسفی وی رصد کرد.
صفحات :
از صفحه 833 تا 854
منهج القرآن في ذکر الإلحاد والملحدين دراسة استقرائية تحليلية
نویسنده:
حسن ثابت صلاح الحزامي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 13 تا 112
معماهای جدید درباره صفات الهی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Moti Mizrahi (موتی میزراهی)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: طبق خداشناسی سنتی غربی ، خدا تا درجه اعلی بزرگ (یا دارای کمال مطلق) است. به صراحت ، گفته می شود که خداوند دارای ویژگی های الهی زیر است: قدرت مطلق ، دانایی همه جانبه و خیرخواهی مطلق. در این مقاله ، من سه پازل در مورد این تصور از یک موجود اعلی و عظیم (یا دارای کمال مطلق) ارائه می دهم. اولین پازل درباره همه دانایی (علم مطلق الهی ) نشان می دهد که این ویژگی الهی ناسازگار است. پازل دوم در مورد همه کاره بودن و قدرت مطلق الهی نشان می دهد که این صفات الهی از نظر منطقی ناسازگار هستند. پازل سوم درباره عقلانیت و قدرت مطلق الهی نشان می دهد که این صفات الهی از نظر منطقی ناسازگار هستند.
  • تعداد رکورد ها : 99