مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 61
راهنمای کمبریج برای داروین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(گرگوری رادیک)Jonathan Hodge, Gregory Radick(جاناتان هاج)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چارلز داروین همچنان موضوع بحث‌های پر انرژی در زمینه‌های فلسفه، تاریخ علم، زیست‌شناسی و تاریخ ایده‌ها است. این جلد مجموعه‌ای از مقالات تازه سفارش‌شده از متخصصان حوزه‌هایشان را ارائه می‌دهد و راهنمای قابل دسترس را از طریق اندیشه داروین برای خوانندگان دانشجو فراهم می‌کند.
درباره منشا تکامل: ردیابی «ایده خطرناک داروین» از ارسطو تا DNA [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Gribbin, Mary Gribbin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: نظریه تکامل توسط انتخاب طبیعی به طور کامل و بی سابقه از مغز چارلز داروین شکل نگرفت. ایده تکامل از زمان یونان باستان به شکل های مختلف وجود داشته است. و همچنین نظریه‌پردازی در مورد تکامل با آنچه دانیل دنت «ایده خطرناک داروین» نامیده است متوقف نشد. در این کتاب جدید پرفروش، جان و مری گریبین، نویسندگان علمی پرفروش، تاریخچه ایده تکامل را بررسی می‌کنند و نشان می‌دهند که چگونه نظریه داروین بر اساس آنچه پیش از این بوده و چگونه در قرن بیستم توسعه یافته است، از طریق درک ژنتیک و اساس بیوشیمیایی. تکامل، به اصطلاح "سنتز مدرن" و فراتر از آن. داروین سزاوار به رسمیت شناختن خود به عنوان مدافع اصلی ایده انتخاب طبیعی است، اما همانطور که نویسندگان نشان می‌دهند، سهم او یکی از حلقه‌های زنجیره‌ای بود که تا دوران باستان گسترش می‌یابد و امروزه نیز در حال جعل است.
از متافیزیک داروینی به سوی درک تکامل مکانیسم های تکاملی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Momme von Sydow (مامی فون سیدو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Universitätsverlag Göttingen,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تحلیل تاریخی و فلسفی ژن داروینیسم و ​​داروینیسم جهانی اگرچه چارلز داروین پیش‌بینی کرد که نظریه‌اش «مابعدالطبیعه را جذاب می‌کند»، حتی او نیز از انواع مسیرهایی که نظریه‌اش در واقع طی کرده است شگفت‌زده می‌شود. این امر هم در رابطه با ژن داروینیسم، یک رویکرد داروینی خالص که زیست‌شناسی علوم اجتماعی را انجام می‌دهد، و هم داروینیسم فرآیندی که در رشته‌های روان‌شناسی، فلسفه علم و اقتصاد یافت می‌شود، صدق می‌کند. اگرچه داروینیسم اغلب با نظریه های بیولوژیکی بسیار تأیید شده مرتبط است، به نظر می رسد برخی از تفاسیر آن از ادعاهای توتولوژیک نیز سود می برند، جایی که شهرت علمی استفاده ایدئولوژیک را پوشش می دهد. این کتاب اصول مرکزی داروینیسم را به صورت تاریخی و همچنین سیستماتیک مورد بحث قرار می دهد، برای مثال تاریخچه پارادایم های مختلف داروینی، بحث واحدهای انتخاب، و مسئله فلسفی استقرا به عنوان مبنای داروینیسم متافیزیکی. این کتاب به طور اساسی به این ادعای داروینی می پردازد که تکامل توسط قانون تغییر ناپذیر و بی رحمانه انتخاب طبیعی اداره می شود. به طور متناقض، نظریه داروین یک نظریه ایستا و غیر تکاملی تکامل است. کتاب حاضر پیشینه تاریخی را ترسیم می‌کند و پیشنهادهایی ارائه می‌کند که ممکن است به جایگزینی این رویکرد با ایده تکامل مکانیسم‌های تکاملی کمک کند (به «دست‌های ترسیمی» اشر روی جلد مراجعه کنید). این دیدگاه حتی تمایل به غلبه بر کوری کسب دانش فرآیندهای اولیه داروینی را نشان می دهد و اجازه می دهد تا مقداری آزادی از محیط های خارجی وجود داشته باشد. این کتاب ابتدا یک رویکرد رادیکال داروینی را توسعه می دهد، سپس این رویکرد را از درون نقد می کند. حتی داروینیسم نیز تمایل به فراتر رفتن از خود دارد. اگرچه این کتاب به چندین موضوع تجربی می پردازد، اما یافته های خاصی را به چالش نمی کشد. در عوض بر بسیاری از بینش‌های داروینیسم بنا می‌شود و پیشنهادی برای تفسیر شواهد تجربی شناخته‌شده در پرتوی متفاوت ارائه می‌کند. باید راه را برای توسعه بیشتر درک طبیعت که فراتر از متافیزیک داروینی است، هموار کند.
تکاملِ تکامل‌گرایی در چین، 1870-1930 [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
شیائوکسینگ جین
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اولین ارجاعات به داروین در چین، که از طریق شبکه مبلغان پروتستان انجام شد، در اوایل دهه 1870 پدیدار شد: اصل دگرگونی عمومی و ایده هایی در مورد منشاء بشری به چشم انداز فکری چین منتقل شد. تنها با «احساس تکاملی» که یان فو در اواسط دهه 1890 برانگیخت، خوانندگان چینی شروع به یادگیری اصول داروینی مانند «مبارزه برای هستی» و «انتخاب طبیعی» کردند. ترجمه Origin خیلی دیرتر در سال 1902 آغاز شد و تلاش اولیه گمراه کننده بود. ما جونوو در ترجمه خود از پنج فصل اول کتاب که قبل از سال 1906 منتشر شد، از راهبردهای زبانی برای اصلاح متون داروین استفاده کرد تا تحول گرایی مترقی یان را منعکس کند. اما ما در ترجمه کامل این کتاب در سال 1920، کار قبلی خود را دوباره انجام داد. منشاء کامل چینی هیچ احساسی در جامعه بیولوژیکی ایجاد نکرد. با این حال، انتخاب عمدی، جذب و تصاحب ایده‌های داروینی توسط چینی‌ها طی چند دهه آینده، تکامل جدید را در محیط فرهنگی خود جذب کرد. مورد «داروین در چین» به جزئیات زمینه چینی خاصی می‌پردازد که درک ما را از اینکه چگونه مخاطبان نظریه‌های علمی جدید می‌توانند به طور فعال در فرآیندهای تخصیص و جهانی‌سازی مشارکت کنند، در عین حال انتشار، اصلاح و جذب ایده‌های داروینی در زمینه محلی را عمیق‌تر می‌کند.
فعل الهی و انتخاب طبیعی : علم، ایمان و تکامل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joseph Seckbach (جوزف سکباخ) ,(ریچارد گوردون) Richard Gordon
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
World Scientific,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بحث بین فعل الهی، یا ایمان، و انتخاب طبیعی، یا علم، توجه بسیار زیادی را به خود جلب کرده است. این کتاب بسیار فراتر از دیدگاه‌های معمول و متضاد پروتستان آمریکایی و دیدگاه‌های الحادی است، و همچنین شامل دیدگاه‌های یهودیان، مسلمانان و کاتولیک‌های رومی است.این شامل استدلال هایی از طرفداران مختلف طراحی هوشمند، آفرینش گرایی و داروینیسم است، و همچنین موضوع حساس چگونگی گنجاندن تکامل در برنامه درسی زیست شناسی دبیرستان را پوشش می دهد. این کتاب که شامل مشارکت‌های نویسندگان برجسته و برنده جوایز است، همچنین حاوی گفت‌وگوهایی است که هر فصل را دنبال می‌کند تا انگیزه بیشتری برای خوانندگان فراهم کند و تصویر کاملی از این موضوع «داغ» که به مبانی علم و دین می‌پردازد. مطالب: پیشینه الهیات، فلسفه و علم.به سوی هماهنگی علم و دین؛ آیا رویکرد صرفاً علمی به منشأ حیات در جهان کافی است؟ دیدگاه های علمی در مورد عمل الهی; گفتگوی بین ایمان و عقل.برنامه های درسی علوم در مدارس کشورهای مختلف؛ آیا مسیرهای احتمالی برای همگرایی وجود دارد.حیات هوشمند در عالم و عمل الهی; نتیجه.
موسوعة العلامة البلاغي المجلد5: رحلة المدرسية و المدرسة السيارة فى نهج‌الهدى
نویسنده:
تحقیق محمد حسون
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , آثار مرجع , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: المرکز العالی للعلوم والثقافه الاسلامیه,
چکیده :
کتاب موسوعه علامه بلاغی که در نه جلد تدوین شده است به زندگی، وفات و آثار این علامه بزرگوار می پردازد. تعلیقات، تخریجات، توضیح مطالب و پانوشت های علمی و فنی از ویژگی های این کتاب است. جلد پنجم به نام رحلة المدرسية و المدرسة السيارة فى نهج‌الهدى است. اين كتاب به صورت مناظره‌اى تحرير شده است، كه در آن به صورت استدلالى با رد اديان ديگر، حقانيت دين اسلام با بيان روشن و منطق استوار اثبات گرديده است. اين شيوه يكى از ابتكارات امام بلاغى در اين فن محسوب مى‌شود. اين كتاب به فارسى به نام «مدرسه سيار» و نيز به اردو ترجمه شده است، كه ترجمه فارسى آن به قلم خود مرحوم بلاغى است. شمارى از مباحث كه در اين كتاب مورد پژوهش نقادانه قرار گرفته است، عبارتند از: خطاب كردن با عنوان «أب» در بين مسيحيان با منع انجيل از آن؛ منع آدم(ع) از درخت؛ آيا در پيش خداوند دروغ و نيرنگ هست؟؛ نفى جسمانیت از خدا و علم مطلق او؛ داستان فرزندان آدم و تورات؛ نسخ عهدين؛ آتش نمرود و ابراهيم(ع)؛ هارون و تورات.
نقد فلسفة دارون
نویسنده:
محمدرضا نجفي؛ محقق: حامد ناجي اصفهاني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: مؤسسة التاریخ العربي,
چکیده :
کتاب "نقد فلسفة دارون" اثر " آیت الله العظمی شیخ محمدرضا نجفی اصفهانی معروف به ابوالمجد" می باشد او در این اثر دو بخشی، به تصریح خودش، نخست نظریة تکامل را از جهت دینی و سپس از جهت علمی نقد کرده و در مرحلة بعد با ذکر دلایل ایجابی و اثباتی درباره وجود باری، به رد شبهات منکران خدا و به ویژه پیروان ماتریالیسم دیالکتیک پرداخته است. بر مبنای چنین اندیشه‌هایی است که مسجدشاهی به مطرح کردن نظریة تکامل و نقد آن همت می‌گمارد. او می‌گوید نظریة تکامل به فرض صحت الزاماً با اعتقاد به صانع منافات ندارد و اگر مشکل و اختلافی هست صرفاً در کیفیت خلقت، بویژه کیفیت خلق انسان، است اندیشة داروین ــ بر خلاف آنچه بعضی پیروان و شاگردان او گفته‌اند ــ مستلزم انکار خالق و ماوراءالطبیعه نیست و مهمترین عالمان و قائلان به نظریة تکامل به منافات نداشتن نظریة تکامل با وجود خدا اشاره کرده اند. او در این زمینه از لامارک، والاس، تامس هاکسلی، هربرت اسپنسر و خود داروین نام می‌برد. به نظر می‌رسد که عمده ‌ترین منبع مسجدشاهی در بحث از نظریة تکامل، فلسفة النشوء و الارتقاء اثر لودویگ بوخنر به ترجمة شبلی شُمَیِّل بوده که به آن استنادات دقیقی دارد اما او چنان‌که خود تصریح می‌کند از ترجمة اثر اصلی داروین نیز استفاده کرده است او بر مبنای این آثار با طرح آرای داروین، به رد تبار مشترک انسان و حیوان پرداخته است. توجه او در نقد نظریة تکامل از نظر دینی، بویژه به نظریات ارنست هکل معطوف است. وی می کوشد با دو روش اعتبار و قطعیت نظریه را نقد کند: یکی نشان دادن تعارض در آرای نظریه پردازان تکامل، و دیگری بر شمردن شواهد تجربی مغایر با شواهد ذکر شده در نظریة تکامل. در بخش دوم به دفاع از دینداری به نحو عام، و نه دینی خاص پرداخته شده است. نخست درباره وجود صانع، که آن را بدیهی و بی نیاز از برهان می‌داند او با ذکر کشفیات و اختراعات گالیله و نیوتن و ادیسون و هاروی و مارکونی ، از صناعات و اکتشافات جدید علمی و صنعتی دفاع می‌کند و آن‌ها را مغایر با دین نمی‌داند و می‌گوید دین منافی آزادی افکار در کشف قوانین طبیعت واختراع صنایع مفید نیست
الداروينية المتأسلمة: أزمة منهج
نویسنده:
عمرو عبد العزیز
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مصر: دار القمري,
آیا تکامل یک واقعیت است؟
نویسنده:
هادی صمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 61