جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 218
سیره‏نگارى در تاریخ اسلام
نویسنده:
سید محمد طیبی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
سیره‏نگارى به عنوان یکى از شاخه‏هاى مهم تاریخ‏نگارى اسلامى، در رویکرد مسلمانان به تاریخ‏پژوهى و مطالعات تاریخى نقش مهم و ارزنده‏اى ایفا کرده است. به عبارت دیگر، سیره‏نگارى که با ثبت و ضبط سیره پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله آغاز شد، مدخل و دروازه پهناورى بود که مسلمانان از مسیر آن به مطالعه و بررسى دیگر رخ‏دادها و تدوین آن‏ها راغب شدند. در این مقاله، نگارنده کوشیده است تا معنا و مفهوم سیره، علل و عوامل پیدایش و شکوفایى سیره‏نویسى، ویژگى‏ها و مشخصه‏هاى کتاب‏هاى سیره و معدود مطالب مرتبط دیگرى را مورد بررسى و پژوهش قرار دهد. یافته‏ها مبیّن آن است که در پیدایش و شکوفایى سیره‏نویسى، شناخت و عمل به سنت و سیره پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله (به عنوان دومیّن منبع حُکمى مسلمانان) عامل مهم و اصلى بوده است. عامل مزبور موجب شده تا از صدر اسلام تاکنون آثار فراوانى به رشته تحریر در آید. در بیان ویژگى‏ها و مشخصه‏هاى کتاب‏هاى سیره مى‏توان به مواردى، همانند کاربرد و استفاده از شیوه حدیثى و خبرى در طرح رخ‏دادها و حوادث، قرار گرفتن مطالب در هاله تقدّس، دخالت داشتن گرایش‏هاى فکرى ـ عقیدتى و سیاسى در طرح یا عدم طرح برخى وقایع و حوادث و تلاش معدودى از سیره‏نویسان متأخر در پیرایه زدایى و تحلیل گزارش‏ها اشاره داشت.
مسیحیان در قلب حکومت اسلامی: زندگی کلیسایی و پژوهش در عراق عباسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Thomas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اثر جنبه هایی از زندگی مسیحی را در بغداد و اطراف آن در قرون اولیه حکومت عباسی پوشش می دهد. این کتاب هر دو مضامین گسترده را بررسی می کند، مانند جایگاه صومعه ها در زندگی فرهنگی مسلمانان، اتهامات اسلام به عنوان عبادت رمزی، و پاسخ مسلمانان به استدلال های عذرخواهی مسیحی.
تاریخ اعراب: از قدیم الایام تا امروز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Philip K. Hitti (auth.) (فیلیپ خوری هیتی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
UK: Macmillan Education,
افسانه‌های شراة (خوارج)، هویت‌های اباضی: شهادت، زهد و تشکیل جامعه اسلامی اولیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Adam Gaiser (آدام گایزر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of South Carolina Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تحلیل انواع متون اولیه اسلامی برای درک فرآیندهای شکل گیری هویت و جامعه آدام گایزر در افسانه های شورات، هویت های ابادی، خاستگاه ها و توسعه اولیه مفاهیم اسلامی از شهادت و ادبیات شهادت را بررسی می کند. او فهرست یا فهرست شهدا (شهادت‌شناسی) اوایل شورات (خوارج) را در زمینه اواخر دوران باستان بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که ادبیات شورات، آن‌طور که می‌توان آن را بازسازی کرد، با شهادت‌های مسیحیان پیشین و دیگر گروه‌های مذهبی، به‌ویژه، تداوم دارد. در عراق، و اینکه این ادبیات قدرتمند در شورات قرن هفتم [میلادی] از طریق جانشینان آنها، اباضیه، منتقل شد. گیزر منابع اشعار و روایات را به‌عنوان گزارش‌های شبه تاریخی و کاربرد آن‌ها در آفرینش‌های ادبی که برای رفع نیازهای خاص جمعی، به‌ویژه نیاز به ایجاد و شکل‌دهی هویت طراحی شده‌اند، بررسی می‌کند. گیزر نشان می‌دهد که چگونه این گزارش‌ها ویژگی‌هایی را در قرن هشتم، از جمله روایت‌های شهادت مسیحیت شرقی، انباشته کردند - مانند شب زنده‌داری‌های شبانه، پذیرش رواقی مرگ، و معجزات -. با ایجاد نقاط کانونی تقوا که می‌توان حول آن هویت جمعی شکل گرفت، چنین گزارش‌هایی برای استفاده در فعالیت‌های تبلیغی در شمال آفریقا و شبه جزیره عربستان مناسب بودند. گیزر همچنین شکل‌دهی مجدد این روایات را برای اهداف ساکت‌تر مستند می‌کند: تأکید بر رفتار معتدل و نه خشونت‌آمیز، دیپلماسی و احترام به دیگر فرقه‌های اسلامی به‌عنوان توحیدی بودن، به جای محکوم کردن آنها به عنوان گناهکار. گایزر، همراه با روایت‌های تازه‌سازی، تلاش‌های ابادی را برای گردآوری مجموعه‌ها در نسب‌نامه‌ها، هم فرهنگ‌های زندگی‌نامه‌ای و هم دودمان ایمان حقیقی که افراد و جوامع را به قدیسان و شهدای محلی مرتبط می‌کند، شرح می‌دهد. او همچنین نشان می‌دهد که چگونه این تاریخ پررنگ‌تر به شکل‌گیری قواعد و مقامات حاکم بر شورا انجامید. گایزر با استفاده از مواد خطی به ندرت بررسی شده برای روشن کردن فرآیندهایی مانند شکل‌گیری هویت و حفظ مرزهای مشترک، مسیری را دنبال می‌کند که طی آن این ادبیات شهادت طلبی و پیامدهای بالقوه خطرناک آن نهادینه، مهار و کنترل شدند.
اهل سنت و شیعه: تاریخ سیاسی اختلاف [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(ایتان راندل)Laurence Louër, Ethan Rundell(لارنس لوئر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخ قانع کننده ای از نفاق باستانی که همچنان جهان اسلام را از هم جدا می کند. هنگامی که محمد [ص] در سال 632 بدون وارث درگذشت، سنی ها معتقد بودند که انتخاب جانشین باید به نزدیک ترین یارانش باشد، اما شیعه معتقد بود که خداوند به پیامبر الهام کرده است تا پسر عمو و داماد خود، علی [ع] را به عنوان منصوب کند. رهبر. بنابراین انشعابی آغاز شد که قدمتی تقریباً به اندازه خود اسلام دارد. لورنس لوئر داستان این رقابت باستانی را روایت می کند و خوانندگان را از آخرین روزهای محمدی به درگیری های سیاسی و اعتقادی سنی ها و شیعیان امروز می برد. در یک روایت تاریخی گسترده که جهان اسلام را در بر می گیرد، لوئر نشان می دهد که چگونه شکاف بین سنی و شیعه هرگز فقط یک مناقشه بر سر جانشینی نبوده است - پرسش هایی درباره ماهیت اقتدار سیاسی اسلامی مورد بحث است. او تصور گسترده سنی‌ها و شیعیان را به‌عنوان دشمنان سرسختی که دائماً در حال جنگ با یکدیگر هستند، به چالش می‌کشد و نشان می‌دهد که چگونه آنها در دوره‌های مختلف در طول تاریخ اسلام با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته‌اند. لوئر نشان می‌دهد که چگونه تنش‌های فرقه‌ای بسته به شرایط سیاسی آن لحظه، چه برای تحکیم حاکمیت نخبگان، چه برای اعمال کنترل روحانی بر دولت، یا سرپیچی از قدرت‌ها، شعله‌ور یا آرام شده است. سنی ها و شیعیان به موقع و تحریک آمیز، چشم انداز مورد نیاز را در مورد ریشه های تاریخی درگیری های امروزی ارائه می دهند و نشان می دهند که چگونه هر دو شاخه اسلام به شیوه های غیرمنتظره ای بر یکدیگر تأثیر گذاشته و از یکدیگر تقلید کرده اند. این کتاب جذاب و قابل دسترس همچنین زمینه های منطقه ای متنوع شکاف سنی و شیعه را بررسی می کند و بررسی می کند که چگونه جوامع و سیاست ها را در کشورهایی مانند عراق، پاکستان، عربستان سعودی، ایران، یمن و لبنان شکل داده است.
تاریخ اسلام: سال 23 تا 35 دوره خلافت عثمان: بر اساس درس گفتارهای استاد دکترسید حسن افتخارزاده
نویسنده:
مؤلف: سیدحسن افتخارزاده؛ ویراستاران: نیره روحی، عبدالحسین طالعی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , درس گفتار،جزوه وتقریرات
وضعیت نشر :
نبا,
تاریخ مختصر اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karen Armstrong (کارن آرمسترانگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Modern Library,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هیچ دینی در دنیای مدرن به اندازه اسلام ترسناک و نادرست نیست. این تخیل مردم را به عنوان یک ایمان افراطی که تروریسم، حکومت استبدادی، سرکوب زنان و جنگ داخلی را ترویج می کند، آزار می دهد. تاریخچه کوتاه کارن آرمسترانگ در بازنگری حیاتی این دیدگاه محدود از اسلام و تقطیر سال‌ها تفکر و نوشتن در مورد این موضوع، نشان می‌دهد که ایمان با سریع‌ترین رشد در جهان، پدیده‌ای بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که نوع بنیادگرایانه مدرن آن نشان می‌دهد.
تاریخ اسلام: سال 11 تا 23 هجری دوران خلافت ابوبکر و عمر
نویسنده:
مؤلفان: حسن افتخارزاده، عبدالحسین طالعی؛ ویراستاران: سمیرا مهدی‌نژاد، نیره روحی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , درس گفتار،جزوه وتقریرات
وضعیت نشر :
نبا,
واپسین روزهای زندگی محمد [ص] : نگرشی بر مرگ مرموز پیامبر اسلام
نویسنده:
هاله الوردی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
آمازون,
چکیده :
چکیده فارسی آمازون: اثرات آنچه در واپسین روزهای زندگی پیامبر اسلام اتفاق افتاد تا امروز بر زندگی مسلمانان سایه انداخته است. این کتاب چگونگی وفات پیامبر [ص] و اهمیت ماجراهای آخرین روزهای زندگی او را با همه نگفته ها و نشنیده های تکان دهندۀ آن بگونۀ مستند مورد بررسی قرار می دهد. هاله الوردی استاد دانشگاه المنار تونس کوشیده است با پژوهش تاریخی آن روزها انحناهای قامت انسانی پیغمبر اسلام را ترسیم نموده او را از زیر آوار اسطوره های دینی و اعتقادی بیرون کشد و به عرصۀ تاریخ برگرداند. بازسازی تاریخی وی سراسر مبتنی بر قرآن و تفاسیر مختلف آن، مجموعه های احادیث (چه سنی و چه شیعه)، سیره ها و شرح غزوات پیغمبر می باشد. همه آنچه درین کتاب آمده در گرامی ترین متون و نصوص اسلامی وجود دارد ولی از حافظۀ جمعی زدوده شده اند.
تفسیر اسلام: تاریخچه تفکر اسلامی بندلی جوزی
نویسنده:
by Tamara Sonn (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
انگلیس: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب، سون اولین ترجمه انگلیسی تاریخ جنبش های فکری در اسلام (1928) را ارائه می دهد، متنی اساسی از مدرنیسم عرب که توسط روشنفکر فلسطینی بندلی الجوزی (1871-1942) نوشته شده است. جوزی در آن کتاب اولین تفسیر مارکسیستی از تاریخ را ارائه کرد و توسعه اندیشه اسلامی. اهمیت تداوم کار او در روش انتقادی جوزی در ارزیابی مجدد گزارش های «شرق شناسان» اروپایی و مسلمانان کلاسیک از تاریخ اسلام نهفته است. پنجاه سال قبل از شرق شناسی برجسته ادوارد سعید، جوزی امپراتوری را شناسایی کرد. منافع به عنوان نقطه ضعف در هر دو روش. ترجمه سون این نقد ماهرانه و سرگرم کننده تاریخ اسلام را زنده می کند. مقدمه او اندیشه جوزی را هم با روشنفکران پست مدرن و هم با اصلاح طلبان مسلمان که به مبارزه برای به کارگیری اسلام به عنوان اصول زندگی معاصر ادامه می دهند، قرار می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 218