جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 57
محمد [ص] و مؤمنان: در باب خاستگاه‌های اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fred M. Donner
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Belknap Press of Harvard UP,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ریشه های اسلام در سال های اخیر موضوع بحث های فزاینده ای بوده است. دیدگاه سنتی، که اسلام را به عنوان یک دین متمایز خودآگاهانه و مرتبط با زندگی و آیات پیامبر اسلام در غرب عربستان معرفی می کند، از دهه 1970 توسط مورخانی که درگیر مطالعه انتقادی منابع مسلمانان بودند، به چالش کشیده شد. فرد دانر، مورخ برجسته در محمد و مؤمنان، دیدگاهی روشن و بدیع از چگونگی تکامل اسلام برای اولین بار ارائه می دهد. او استدلال می‌کند که خاستگاه اسلام در چیزی است که ما می‌توانیم آن را «جنبش مؤمنان» بنامیم که توسط پیامبر اسلام آغاز شد - جنبشی اصلاح دینی که بر توحید سخت و رفتار صالح مطابق با قانون نازل شده خداوند تأکید دارد. بنابراین جنبش مؤمنان در سال‌های اولیه خود شامل مسیحیان و یهودیان صالح نیز می‌شد، زیرا مسیحیان و یهودیان مانند مؤمنان قرآنی یکتاپرست بودند و پذیرفتند که در اطاعت از شریعت نازل شده خود به درستی زندگی کنند. این اعتقاد که مسلمانان یک جامعه دینی مجزا و کاملاً متمایز از مسیحیان و یهودیان را تشکیل می دهند، یک قرن بعد ظهور کرد، زمانی که رهبران جنبش مؤمنان تصمیم گرفتند که فقط کسانی که قرآن را وحی نهایی خدای یگانه و محمد می دانند. به عنوان پیامبر خاتم، واجد شرایط مؤمنان. این امر آنها را به طور قاطع از موحدانی که به اناجیل یا تورات پایبند بودند جدا می کرد.
الگوی تامین اجتماعی صدر اسلام و دلالت های آن برای الگوهای نوین
نویسنده:
نادران الیاس, آقانظری حسن, حسینی سیدرضا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 5 تا 28
بررسی فضایل بنی هاشم در صدر اسلام در نهج البلاغه
نویسنده:
مریم گنجعلیخان حاکمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
ما مسلمانان معتقدیم که حضرت محمّد (ص) بهترین الگو و اسو? ماست و همانا شناخت پیامبر گرامی اسلام (ص) و خاندان مکرم او روشن کنند? مسیر حقیقت و سیر الی الله است. ایشان از تبار بنی‌هاشم و طایف? قریش می‌باشند و بدلیل ویژگی‌ها و خصلت‌های خاندانشان از شهرت خاصی در بین مردم برخوردار بوده‌اند. علت انتخاب این موضوع عشق و علاقه به پیامبر خدا حضرت محمد (ص) و آشنایی بیشتر با فضائل خاندان بنی‌هاشم است. مراجع این تحقیق نهج‌البلاغه و مستندات تاریخی برگرفته از منابع اصلی بوده که با استفاده از آنها سعی شده زوایای پنهان شخصیت این خاندان روشن شود تا هم خود از این دریای بیکران فضیلت قطره‌ای برگیرم و هم تلاش در این زمینه چراغی فراسوی نسل جوان ما باشد. پایان‌نامه موجود در شش فصل تهیه و تدوین شده که فصل اول آن شامل کلیاتی است که به بررسی علت انتخاب موضوع و اهمیت آن می‌پردازد؛ فصل دوم از کلام مولی علی (ع) استفاده شده که شامل خطبه‌ها و نامه‌ها و کلمات قصار آن حضرت است و توسط سید رضی جمع‌آوری شده و با موضوع پایان‌نامه همخوانی دارد و هدف از آن بهره‌مندی از صفات اخلاقی و ویژگی‌های بارز آنان برای انتخاب صحیح مسیر زندگی بوده؛در فصل سوم با شخصیت‌هایی چون هاشم، قُصَی بن کلاب، عبد مناف و عبدالمطلب آشنا می‌شویم؛ در فصل چهارم فرزندان عبدالمطلب و فرزندان عباس و ویژگی‌ها و صفات و اخلاق آنها مورد توجه قرار گرفته است. و فصل پنجم به توصیف و تحلیل و شناسایی فرزندان عبدالله که پدر گرامی پیامبر خداست، می‌پردازد.
بررسی وضعیت و جایگاه کنیزان در حجاز و شام از آغاز اسلام تا پایان دوره امویان
نویسنده:
حسن رمضان پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پیش از ظهور اسلام، بردگان هم در میان اعراب متمدن شام و هم در میان بادیه نشینان حجاز و نجد وجود داشتند و رفتار مناسبی با آن‌ها نمی‌شد. در پی ظهور اسلام اگرچه پیشوای دین، دستوراتی مبنی بر رفتار مناسب با کنیزان ارائه داد، اما در عمل، این توصیه‌ها بر زمین می‌ماند، به ویژه که تعداد کنیزان در پی فتوحات اسلامی رو به فزونی رفت. در دوره اموی، تجارت نیز به افزایش تعداد زنان کنیزشده منجر شد و عده‌ی زیادی کنیز وارد جهان اسلام شدند. در بین مسلمانان این کنیزان کارکردهای مختلف داشتند، از جمله خدمت و انجام امور خانگی، برپایی و اجرای مراسم طرب و آوازه خوانی. اینان هم چنین مورد تلذذ و بهره برداری جنسی مالکان خود واقع می‌شدند.این پژوهش برآن است تا با روش توصیفی ـ تحلیلی با مراجعه به منابع و مآخذ و نقد و بررسی گزارش‌هایی که با مراجعه به کتابخانه گردآوری شده، به بررسی و تحلیل نقش و جایگاه کنیزان در دوره‌ی تاریخی پیدایش اسلام و گسترش قلمرو اسلامی بپردازد.
اسلام در فراسوى مکه - نگاهى به بیعت‏ یثربیان با پیامبر خداصلى الله علیه وآله در عقبه اولى؛ زمینه‏ ها و پیامدها
نویسنده:
حامد منتظرى مقدم
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
با وفات ابوطالب و خديجه، ديگر مكه حريم مطمئنى براى پيامبر (ص) و پيروانش نبود. از اين رو، رسول خدا (ص) براى تداوم رسالت الهى اش و به منظور رهانيدنِ ياران خود از آزار كافران، در پىِ آن بود كه به پايگاه و پناهى استوار دست يابد. موسم حج، كه مشركان نيز آن را محترم مى شمردند، فرارسيد و اين خود فرصتى مناسب بود تا پيامبر (ص) براى شناساندن «اسلام» به قبايل عرب همت گمارد. «عقبه منى»، گردنه اى سخت گذر در بيرون از مكه، در اين موسم، از سال يازدهم تا سيزدهم بعثت، شاهد صحنه هايى از پرشورترين ابراز احساسات اوسيان و خزرجيانى است كه بيزار از ستيز و عداوت و شيفته پيوندى برادرانه بودند. همانان به جان پذيراى راهبرى محمد (ص) و آيين او شدند. در جدال ميان يثربيان بت پرست و يهوديان يثرب، همواره يهوديان تهديد مى كردند كه به زودى، با ظهور پيامبرى تازه مردمان يثرب را نابود و بت پرستى شان را واژگون خواهند كرد و اين تهديد، خود زمينه ساز بود تا اهل يثرب در ياورى اين آيين مبين پيشى گيرند و به دريافت نشانِ پرافتخار «انصار» مفتخر شوند. اين گزارش، توصيفى است از «اسلام انصار» كه خود بى گمان سرفصلى مهم در تاريخ اسلام است و در آن پيمان، «عقبه اول»، زمينه ها و پيامدهاى آن، به عنوان نخستين آشنايىِ جمعىِ يثربيان با اسلام و مقطعى مهم از پديده تاريخىِ مورد بحث، بررسى خواهد شد.
عدی بن حاتم که بود و چه نقشی در حوادث صدر اسلام داشت؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
عدىّ بن حاتم بن عبد الله بن سعد بن حشرج، که ‌مانند پدرش حاتم طایی به سخاوت شهره بود، یکی از صحابیان پیامبر اسلام(ص) به شمار می‌آمد.[1] در مورد زمان مسلمان شدن عدی اختلافاتی وجود دارد؛ برخی سال هفتم هجرت،[2] و گروهی سال نهم و یا دهم را ذکر کرده‌اند.[3 بیشتر ...
پادکست: اسلامِ آغازین از نگاه دیگران
نوع منبع :
صوت , مناظره،گفتگو و میزگرد
اسلام آنگونه که دیگران دیدند: بررسی و ارزیابی نوشته های مسیحی، یهودی و زرتشتی در رابطه با تاریخ اسلام نخستین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert G. Hoyland
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Gorgias Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مشاهده اسلام آن گونه که دیگران آن را دیدند: بررسی و ارزیابی نوشته های مسیحی، یهودی و زرتشتی در مورد اسلام اولیه از مجموعه مطالعات در دوران باستان متاخر و اسلام اولیه، کتابی از محقق خاورمیانه رابرت جی. هویلند است. این کتاب شامل مجموعه گسترده‌ای از منابع اولیه یونانی، سریانی، قبطی، ارمنی، لاتین، یهودی، فارسی و چینی است که بین سال‌های 620 تا 780 پس از میلاد در خاورمیانه نوشته شده است، که بررسی گزارش‌های شاهدان عینی از وقایع تاریخی در طول دوره شکل‌گیری را ارائه می‌کند. از اسلام این کتاب متن شواهد بیش از 120 منبع قرن هفتمی را ارائه می‌کند که یکی از آنها (توماس پرسبیتر) حاوی چیزی است که هویلند معتقد است «اولین اشاره صریح به محمد در یک منبع غیر اسلامی است:» در سال 945، 7، در روز جمعه 7 فوریه (634) در ساعت نهم، جنگی بین رومیان و اعراب محمدی (طیایة المحمت) در فلسطین در 19 کیلومتری شرق غزه رخ داد. رومیان گریختند و بریدن پاتریسیون را که اعراب کشتند، پشت سر گذاشتند. حدود 4000 روستای فقیر فلسطین، مسیحی، یهودی و سامری در آنجا کشته شدند. اعراب تمام منطقه را ویران کردند. به گفته مایکل جی. مورونی، هویلند بر تشابهات بین گزارش‌های مسلمان و غیرمسلمان از تاریخ تأکید می‌کند و تأکید می‌کند که متون غیرمسلمان اغلب همان تاریخ متون مسلمان را توضیح می‌دهند، حتی اگر قبلاً ثبت شده باشند. او نتیجه می گیرد که «رفتار هویلند با مواد، عاقلانه، صادقانه، پیچیده و بسیار مفید است». (منبع: ترجمه ماشینی ویکی پدیای انگلیسی)
توضیحات رابرت هویلند درباره آثار غیرمسلمانان در دورۀ اسلام آغازین
نوع منبع :
فیلم , مناظره،گفتگو و میزگرد
وضعیت نشر :
کانال آپارات دورنما,
چکیده :
در این ویدئو، رابرت هیلند، استاد دانشگاه نیویورک، در قالب گفت‌وگویی که در ژانویه ۲۰۱۸ در پاکستان انجام شده است، توضیحاتی را دربارۀ تاریخ اسلام آغازین و اهمیت نوشته‌های غیرمسلمانان در این دوره ارائه می‌دهد. او همچنین درباره کتاب خودش «دیدن اسلام آن‌گونه که دیگران دیده‌اند» و نسبت آن با کتاب استادش پاتریشیا کرون و مایکل کوک یعنی «هاجریه: ساختن جهان اسلامی» مطالبی بیان می‌کند.
جایگاه و نقش زنان صدر اسلام در بیعت و هجرت
نویسنده:
حبیب زمانی محجوب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در نظام سیاسی اسلام نقش و جایگاهی که برای زنان در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مشخص شده، کمتر از مردان نیست. بر این اساس، از مسائل مهم برای زنان متعهد مسلمان آشنایی با چگونگی مشارکت و حضور در این عرصه هاست. بدین منظور، باید از نظرگاه اسلام در این خصوص، و نیز از سیر تاریخی نقش زنان در عرصه های سیاست و اجتماع مطلع گردند. بیعت و هجرت از مفاهیم مهم و اساسی فرهنگ سیاسی اسلام و از حوادث مهم و تأثیرگذار تاریخ صدر اسلام است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که زنان مسلمان همپای مردان در این عرصه حضور فعال داشته و تاریخی ماندگار از خود به یادگار نهاده اند. این نوشتار با بررسی منابع تاریخی و مذهبی، و با روشی توصیفی بر این هدف است که جلوه هایی از مشارکت سیاسی زنان صدر اسلام را در دو عرصه بیعت و هجرت، که از حوادث مهم و سرنوشت ساز تاریخ صدر اسلام به شمار می روند، بررسی نماید.
صفحات :
از صفحه 91 تا 102
  • تعداد رکورد ها : 57