جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 114
خدا بدون ماوراء الطبیعه: دفاع از خداباوری علمی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Peter Forrest (پیتر فارست)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Cornell University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پیتر فارست برنامه ای از بهترین توضیح دفاعیاتی را توضیح می دهد. او معتقد است که از آنجایی که وجود خدا بهترین توضیح ممکن را برای حقایق مختلف ارائه می دهد، این حقایق از خداباوری حمایت می کنند. از جمله حقایق ذکر شده، مناسب بودن جهان برای زندگی، منظم بودن جهان، ظرفیت انسان برای پیشرفت فکری، تجربه نظم اخلاقی و اشکال مختلف زیبایی است. زیبایی که فارست را به عنوان شاهدی بر وجود خدا می‌شناسد، زیبایی حسی را نیز شامل می‌شود. زیبایی نظم طبیعی که توسط علوم آشکار شده است. و زیبایی ضرورت کشف شده توسط ریاضیدانان. فارست در پرداختن به نیاز به انگیزه کافی برای آفرینش حدس می‌زند که خداوند جهان را برای افراد مجسم خلق کرد، نه فقط برای زندگی آنها بر روی زمین، بلکه برای زندگی پس از مرگ. فارست ماهیت حدس و گمان چنین حسابی را تصدیق می کند. او پیشنهاد می‌کند که برای دفاع از خداباوری در برابر این اتهام که فرضیه‌ای بیش از حد اسراف‌آمیز است، به گمانه‌زنی‌های فلسفی نیز نیاز است. او با ارائه یک دفاع نظری در برابر برهان از شر، توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان از چنین حدس و گمان‌هایی برای حمایت از بهترین استدلال‌ها استفاده کرد، بدون اینکه خود نتیجه‌گیری‌ها صرفاً نظری شوند.
ارزیابی پاسخ پلنتینگا به « مسئله شر به مثابه دلیلی علیه وجود خدا »
نویسنده:
عباس یزدانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی ,
چکیده :
مسئله شر در جهان هستی،همواره به عنوان چالشی جدي براي باورهای دينی مطرح بوده اسـت . يكـی از مهمترين تقريرهای مسئله شر، اشكال منطقی شـر «Logical Problem of Evil» اسـت كـه بـه وسـيله انديشه وران ملحد به عنوان مهمترين دليل عليه وجود خداوند به كار گرفته می شود. پاسخ های متعددی تاكنون از سوی فيلسوفان دين به اين اشكال داده شده است كه در ميان آنها، پاسـخ فيلـسوف معاصـر امريكايی، آلوين پلنتينگا تحت عنوان دفاع مبتنی بـر اختيـار «Free will Defence» از اهميـت خاصی برخوردار است. هدف مقاله حاضر، بررسی و ارزيابی اشكال منطقی شر و پاسخ پلنتينگـا بـه آن و نقدهای وارد بر پاسخ پلنتينگا است و نشان داده خواهد شد كه اشكال منطقی شر و ادعای تناقض و ناسازگاری باورهای خداباوران ونيزنقدهای آنها بر پاسخ پلنتينگـا اسـتحكام كـافی را نـدارد و دفاع مبتنی بر اختيار پلنتينگا توانسته است به خوبی از عهـده ابطـال اشـكال منطقـی شـر بر آمـده و سازگاری منطقی باور به خدا و وجود شر را نشان دهد . از اينرو، می توان آن را دفاعی كامياب و قانع كننده در برابر اشكال منطقی شر دانست.
صفحات :
از صفحه 71 تا 94
راهنمای الحاد و فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Oppy, Graham
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley Blackwell,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فیلسوفان در طول تاریخ درباره وجود خدایان بحث کرده‌اند، اما تنها در سال‌های اخیر است که فقدان چنین اعتقادی به موضوع مهمی در تحلیل فلسفی، به‌ویژه برای فیلسوفان دین تبدیل شده است. اگرچه ردیابی خطوط تاریخی الحاد به عنوان فقدان اعتقاد به قدرت برتر دشوار است، رد مستدل، تأملی و متفکرانه خداباوری در بسیاری از محافل روشنفکری مدرن، از جمله فلسفه دانشگاهی، که در آن داده های انضباطی نشان می دهد که اکثر فیلسوفان خود را ملحد می دانند. به عنوان اولین کتاب در نوع خود که مجموعه ای از نوشته ها را در مورد جنبه های فلسفی الحاد، اعم از تاریخی و معاصر گرد هم می آورد، همنشین الحاد و فلسفه گفتگوی صریح، سازنده و جامع بین فلسفه و الحاد را برای بررسی راه هایی که در آن اندیشه الحادی با ایده ها و موضع گیری های مختلف از زیرشاخه های فلسفی و کلامی تلاقی می کند. The Companion با پرداختن به سؤالات اساسی و مناقشات طولانی که زیربنای تفکر فلسفی در مورد الحاد است، شروع می کند، و پیامدهای تحولات عمده در تاریخ فلسفه را برای جهان بینی الحادی مدرن بررسی می کند. این مقالات که به هشت بخش مجزا تقسیم شده اند، طیفی از متفکرانی را که به طور گسترده اعتقاد بر این بود که خداناباور بوده اند - از جمله دیوید هیوم، مری ولستون کرافت، کارل مارکس و الیزابت کدی استانتون - و انواع مختلف اعتراضات به خداباوری و الحاد، از جمله ایرادات منطقی را بررسی می کنند. شواهدی، هنجاری و احتیاطی. فصل های بعدی رابطه بین الحاد و متافیزیک، معرفت شناسی، اخلاق و فلسفه سیاسی را با محوریت موضوعاتی مانند عمل گرایی، پست مدرنیسم، آزادی، آموزش، خشونت و شادی ترسیم می کنند. همراه با الحاد و فلسفه که ماهرانه تنظیم شده و با تأمل سروده شده است، جاه طلبانه ترین و معتبرترین گزارش موجود از تفکر فلسفی در مورد الحاد است و منبع درجه یک برای دانشگاهیان، متخصصان و دانشجویان فلسفه، مطالعات دینی و الهیات است.
خداباوری و الحاد: استدلال‌های متضاد در فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Koterski, Joseph W.; Oppy, Graham
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA : Macmillan Reference,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مقابل دیدگاه های پیچیده فلسفی را در مورد همان 20 موضوع فلسفی در مورد وجود یا عدم وجود خدا ارائه می دهد.
خدا و جهان خارج [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Martin Smith
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تعدادی شباهت ظاهری بین اعتقاد به خدا و اعتقاد به وجود دنیای بیرونی فراتر از تجربیات ما وجود دارد. به نظر می رسد هر دو باور دیدگاه کلی فرد از واقعیت و جایگاه فرد در آن را مشروط می کنند – و با این حال دشوار است که ببینیم چگونه می توان از هر کدام دفاع کرد. هیچ‌یک از این دو باور احتمالاً دفاع پیشینی محض دریافت نمی‌کنند و به نظر می‌رسد هیچ مدرک تجربی که به نفع وجود خدا یا وجود جهان خارج استناد می‌کند، آشکارا در برابر شک‌کننده‌ای این سؤال را مطرح نمی‌کند. من با بررسی برخی استراتژی‌ها برای مقاومت در برابر بدبینی دنیای بیرونی بررسی خواهم کرد که تا چه حد می‌توان این موازی را پیش برد.
در باب وجود و ارتباط با خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Clement Dore
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف اصلی این کتاب این است که ثابت کند که باور به وجود خدا عقلانی است. برای نشان دادن ارتباط خداوند با اخلاق؛ و نشان دهد که چگونه خداوند به طور علّی با خلقتش ارتباط دارد. دور از نسخه ای از استدلال هستی شناختی دفاع می کند و استدلال الحادی را از رنج رد می کند. او استدلال می‌کند که فقط خدا می‌تواند دلیل برتری اخلاقیات باشد. او همچنین فراطبیعت گرایی اخلاقی را به عنوان نوعی از نظریه نگرش اخلاقی می داند و نشان می دهد که چگونه با نظریه های سکولار که قضاوت های معتبر در مورد خیر و شر اخلاقی را بر نگرش های موافق و مخالف استوار می کنند، مرتبط است. او دقیقاً نشان می‌دهد که با توجه به تبیین علمی، توضیح خداباورانه جهان تجربی چگونه می‌تواند جای پای خود را پیدا کند. روش او اتخاذ و دفاع از نسخه‌ای از پدیدارگرایی خداباورانه (برکلی‌مانند) و در این رابطه، تفسیری کاربردی-ابزارگرایانه از نظریه‌های علمی است.
بازگشت به عقل : نقدی بر بینه‌جویی عصر روشنگری و دفاع از عقل و باور داشتن خدا
نویسنده:
کلی جیمز کلارک؛ مترجمان: مهدی فرجی پاک و نعیمه پور محمدی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: علمی و فرهنگی,
چکیده :
کتاب: "بازگشت به عقل : نقدی بر بینه‌جویی عصر روشنگری و دفاع از عقل و باور داشتن خدا" یا با عنوان دیگر: "بازگشت به عقل : نقد رهیافت دلیل گرایی عصر روشنگری و دفاع از عقل و باور به خدا" نوشته مهمی است.کلی کلارک پیشرفت های جدید معرف شناسی فلسفه دین را بررسی می کند که گاه به آن ((معرفت شناسی اصلاح شده)) ، ((رد بینه جویی عصر روشنگری بدون انکار عقل)) یا ((تایید جزم گرایی)) می گویند. تا کنون این پیشرفت‌ها، جز در مقاله‌های پراکنده و فصل‌هایی از کتاب‌ها، در جایی نیامده‌اند. این کتاب برداشتی جامع، دقیق، واضح و بصیرت‌آمیز از آن‌هاست. کلی جیمز کلارک استادیار رشته فلسفه در کالج کالوین، گرندر رپیدز در میشیگان است.
در دفاع از خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karen Armstrong (کارن آرمسترانگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کارن آرمسترانگ با حرکت از عصر پارینه سنگی به امروز، جزئیات زیادی را که بشر برای تجربه واقعیت مقدسی که آن را با نام‌های بسیاری مانند خدا، برهمن، نیروانا، الله یا دائو می‌خواند، طی کرده است، ارائه می‌کند. آرمسترانگ با تمرکز به ویژه بر مسیحیت، اما شامل یهودیت، اسلام، بودیسم، هندوئیسم و ​​معنویت های چینی، به بررسی کاهش انگیزه نسبت به دین در زمان ما می پردازد، زمانی که تعداد قابل توجهی از مردم یا نمی خواهند با خدا کاری نداشته باشند یا کارآمدی ایمان را زیر سوال می برند. چرا خدا باور نکردنی شده است؟ چرا آتئیست ها و خداباوران به طور یکسان در حال حاضر به گونه ای درباره خدا فکر می کنند و صحبت می کنند که عمیقاً از تفکر اجداد ما منحرف است؟ آرمسترانگ با همان عمق دانش و بینش عمیقی که تمام کتاب های تحسین شده او را مشخص کرده است به این سؤالات پاسخ می دهد. روشن است که چگونه تغییر چهره جهان لزوماً اهمیت دین را هم در سطح اجتماعی و هم در سطح فردی تغییر داده است. و او استدلالی قوی و قانع کننده برای استفاده از بینش های گذشته ارائه می کند تا ایمانی ایجاد کند که به نیازهای عصر قطبی شده خطرناک ما صحبت کند. با این حال، او به ما هشدار می دهد که دین هرگز قرار نبود پاسخ هایی را ارائه دهد که در صلاحیت عقل بشری باشد. او می گوید که این نقش لوگو است. وظیفه دین این است که "به ما کمک کند با واقعیت هایی که هیچ توضیح آسانی برای آنها وجود ندارد، خلاقانه، مسالمت آمیز و حتی شادمانه زندگی کنیم." او همچنین تأکید می کند که دین به طور خودکار کار نخواهد کرد. او می‌گوید این یک رشته عملی است: بینش‌های آن نه از حدس و گمان انتزاعی، بلکه از «تلاش فکری اختصاصی» و «سبک زندگی دلسوزانه‌ای که به ما امکان می‌دهد از منشور خودخواهی بیرون بیاییم» نشأت می‌گیرد.
  • تعداد رکورد ها : 114