جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
سیمای نیازهای انسان از منظر قرآن کریم
نویسنده:
مهدی تمری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش در صدد آن است که نیازهای انسان را از دیدگاه قرآن کریم و روایات، ترسیم و تحلیل نماید و برای رسیدن به این هدف کلی، اهداف فرعی: اهمیت انسان شناسی، ویژگی های انسان شناسی اسلامی، مفهوم نیاز و انواع نیازهای انسان طراحی گردیده است. با توجه به موضوع و هدف پژوهش و همچنین امکانات موجود، روش تحقیق تحلیلی-توصیفی برای موضوع انتخاب و با استفاده از فن فیش برداری، مطالب جمع آوری گردید. پس از بررسی و تحلیل یافته های پژوهش نتایج ذیل حاصل گردید: با توجه به نقشی که انسان شناسی در خداشناسی، اعتقاد به نبوت، معاد، تعیین تکالیف و وظایف انسان، شناخت استعدادها و نیازهای او و تربیت و اخلاق دارد، با اهمیت تلقی گردید. انسان از دیدگاه اسلام موجودی جسمانی - روحانی است که با پایان دنیا جسم او از بین می رود ولی روح او به حیات جاودانی خود ادامه می دهد و در جهان آخرت از نتیجه اعمالش بهره مند می شود. انسان شناسی اسلامی دارای ویژگی های مهمی از قبیل جامعیت، همگانی بودن، تناسب با فطرت انسان، اتقان و استحکام و توجه به مبدأ و معاد است. از دیدگاه اسلام و قرآن نیاز به مجموعه عواملی اطلاق می شود که انسان در طول حیات مادی و معنوی خود به آن ها احتیاج دارد. از دیدگاه قرآن کریم نیازهای انسان دو دستة مادی و معنوی می باشند که مهمترین نیازهای مادی او عبارتند از: تغذیه، پوشاک، مسکن، نیاز جنسی، کار و ثروت، و مهمترین نیازهای معنوی او عبارتند از: عبادت، کمال طلبی، علم، تعلیم و تربیت، قانون، عدالت، آزادی، اجتماع، دین، امنیت، احترام، هدفمندی، محبت، زیبایی و میل به جاودانگی. مهمترین محدودیت این تحقیق این بود که هیچ کتاب تحلیلی و یا اختصاصی در زمینه مذکور وجود نداشت و در کتب مختلف اسلامی صرفاً به ذکر آیات و یا روایاتی در این زمینه و بدون هیچگونه تحلیل اکتفا شده است. پیشنهاد می شود نیازهای انسان بصورت تطبیقی از دیدگاه اسلام و روانشناسی مورد مطالعه قرار گیرد.
سیمای نیک بختان و بدبختان در قرآن
نویسنده:
محمد محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه آیاتی که درباره یِ نیک بختان و بدبختان است، به طور گزینشی گردآوری و ترجمه و شرح شده است. برخی از مهم ترین عناوین این پایان نامه به این قرار است: اخسرین، اشقی، اصحاب الجحیم، افاک اثیم،...، اشدون، صابرین، عبادالرحمن،....
سیمای پیامبر اعظم(ص) در قرآن و سنت
نویسنده:
لیلی یزدانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق که با عنوان پیامبر اعظم صلی الله علیه و اله در قرآن و سنت ارائه شده ، از دو بخش تشکیل می گردد و هر بخش مشتمل بر فصلهایی می باشد . بخش اول این تحقیق که پیامبر اعظم صلی الله وعلیه و اله در قران نام دارد . مشتمل بر پنج فصل است . در فصل اول بخش اول روزشماری از زندگی پیامبر صلی الله وعلیه و اله ارائه شده و حتی الامکان سعی شده است مهمترین وقایع حوادث زندگی پیامبر صلی الله وعلیه و اله همراه با آیاتی که پیرامون آنها در قرآن موجود است . بیان ، ودر مورد هر یک به صورت خلاصه مباحثی ذکر گردد. در فصل دوم بخش اول که با عنوان سیمای پیامبر صلی الله وعلیه و اله در قران ارائه شده است حتی الامکان تمامی اوصاف وبیاناتی که در قرآن پیرامون شخصیت رسول گرامی صلی الله وعلیه و اله وارد شده ، طی چندین زیر فصل به آنها پرداخته شده است . که در این فصل می توان به عبودیت ، خاتمیت پیامبر ( ص) ، صاحب خلق عظیم و... اشاره کرد. با توجه به اهمیت موضوع معراج پیامبر صلی الله وعلیه و اله فصل سوم بخش اول به این عنوان اختصاص داده شده است و سعی بر آن بوده است تمامی آیات مربوط به این واقعه وابعاد مختلف آن دراین فصل مورد بررسی قرار گیرد. در فصل چهارم بخش اول راهکارهای پیامبر صلی الله وعلیه و اله در زدودن شرک مورد بررسی قرار گرفته است . در این فصل راهکارهای پیامبر صلی الله وعلیه و اله در این زمینه که شامل 1. تشویق و تهدید 2. استدلال – تبیین و گفت و گو 3. ایجاد محرومیت های اجتماعی 4. جنگ و مبارزه می باشد با توجه به آیات وارده در این قسمت بیان ، و پیرامون هرمورد مباحثی ذکر گردیده است . در فصل پنجم بخش اول چگونگی برخورد پیامبر با پیروان سایر ادیان مورد بررسی قرار گرفته است . که در این فصل به برخورد پیامبر با یهودیان و مسیحیان و معجزه مباهله پرداخته شده است . بخش دوم این تحقیق که پیامبر صلی الله وعلیه و اله در سنت نام دارد مشتمل بر سه فصل می باشد : فصل اول بخش دوم ، پیامبر صلی الله وعلیه و اله در نهج البلاغه نام گرفته است که در این فصل سعی شده است تمام سخنان حضرت علی علیه السلام پیرامون رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و اله که در لابه لای خطبه ها ، نامه ها و حکمت های آن حضرت وجود داشته بیان گردد . در فصل دوم بخش دوم که عنوان پیامبر صلی الله وعلیه و اله در نگاه امام صادق علیه السلام را به خود اختصاص داده سعی شده است گوشه هایی از شخصیت رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و اله از زبان امام صادق علیه السلام بیان گردد. فصل سوم بخش دوم به فعالیت خلفا سه گانه در حفظ سنت و سیره پیامبر از طریق حفظ سخنان و احادیث آن حضرت پرداخته شده است . در پایان سخن بیان می کنیم که موضوع پیامبر اعظم صلی الله وعلیه و اله در قران و سنت از گستردگی بسیار زیادی برخوردار است بنابراین سعی شده است عناوینی بیشتر مورد بررسی قرار گیرد که از نظر اهمیت در درجه بالاتری قرار گرفته اند.
سیمای حضرت مریم (س) در قرآن و مقایسه آن با اناجیل
نویسنده:
سکینه حجازی کیاکجوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش شناخت مقام و شخصیت برجسته مریم (ع) از دیدگاه قرآن و نفی مطالب غیرمنطقی و غیرواقعی در اناجیل است.در بررسی این پژوهش که با روش کتابخانه ای و مراجعه به منابع مختلف از جمله کتب تفسیری و تاریخی و اناجیل، که در ابتدا بصورت فیش برداری و در انتها تدوین و نگارش آنها در قالب نوشته های منسجم با عنوان پایان نامه صورت گرفت.نتایج نشان می دهد که اینکه مریم صدیقه (ع) شخصیت مورد تائید قرآن، پس از ولادت عیسی تا پایان زندگی همواره مورد تهمت و آزار قوم بنی اسرائیل قرار گرفت اما با اتکاء به خدا خود را برای هر پیشانمد ناگواری آماده کرد، متاسفانه در اناجیل اربعه ناشناخته مانده است.
سیمای حضرت مریم در آیینه قرآن و منابع معتبر مسیحی و یهودی
نویسنده:
صدیقه نبوی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه حضرت مریم (ع) در آیات قرآن و تورات و انجیل مورد تحقیق قرار گرفته و حاوی مطالبی چون عفت، پاکدامنی، کمال و تقرب او به پروردگار، نیز صبر و تواضع و سایر فضائل اخلاقی آن حضرت است.
سیمای موسی(ع) در قرآن
نویسنده:
اعظم احمدلو
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مباحث اصلی این پایان نامه در سه بخش تدوین شده است: بخش اول درباره حیات حضرت موسی علیه السلام از هنگام تولد تا زمان بعثت و بخش دوم در زمینه مبارزه آن حضرت با فرعون تا زمان هلاکت اوست و در بخش سوم تحت عنوان رخدادهای زندگی حضرت موسی علیه السلام این موضوعات بررسی شده است: گوساله پرستی قوم آن حضرت، گاو بنی اسرائیل، قارون، موسی و خضر علیهماالسلام و در پایان زندگی حضرت موسی علیه السلام به طور تطبیقی در تورات و قرآن بررسی گردیده است.
سیمای مهدی در قرآن و تفاسیر فریقین
نویسنده:
حسن مسگرفرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه به بررسی سیمای مهدی در آیات قرآن با استفاده از تفاسیر سنی و شیعی پرداخته و شامل پنج فصل است. در فصل اول با عنوان سیمای مهدی در قرآن پس از بحث از جری و تطبیق، و ظهر و بطن آیاتی که به طور عام یا خاص بر حضرت مهدی دلالت دارند، بررسی شده اند. در فصل دوم به اصحاب مهدی در قرآن و فصل سوم به غیبت مهدی در قرآن اختصاص دارد. در فصل چهارم از نشانه های ظهور در قرآن و در فصل پنجم از قیام و حکومت مهدی در قرآن سخن رفته است.
سیمای مشرکین در قرآن و حدیث
نویسنده:
ناصر ابراهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه شرک است و در آن درباره موضوعات ذیل بحث شده است: توحید و شرک، توسل،شفاعت، پاسخ شبهات وهابیت. در این پایان نامه بواقع سیمای مشرکان نمایانده شده است؛ نه مشرکان به معنای لغوی که شامل همه کسانی است که برای خدای یگانه شریکی قائلند و نه مشرکان به معنای معهود عصر رسول خدا (ص) که آن حضرت در میان آنان به پیامبری مبعوث شد .
سیمای مسیح و مریم(ع) در قرآن و اناجیل
نویسنده:
نسرین وکیلیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه سیمای مسیح و مریم(ع) در دو بخش بررسی تطبیقی شده است: بخش اول به بررسی سیمای مریم و مسیح(ع) در قرآن اختصاص یافته و در آن آیات قرآن در زمینه سرگذشت مریم، تولد عیسی، معجزات عیسی و الوهیت او مورد بحث قرار گرفته است. در بخش دوم سیمای مریم و مسیح(ع) در اناجیل اربعه بررسی شده است. حاصل تحقیق این است که میان شخصیت مریم و مسیح(ع) در قرآن و اناجیل اربعه مشابهت های بسیار و تفاوت های اندکی وجود دارد.
سیمای حضرت مسیح در قرآن و انجیل
نویسنده:
جلال الدین قدسیان اقدام
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق حاضر مشتمل بر دو بخش با این مباحث است: بخش اول، سیمای حضرت مسیح در انجیل: انتظار ظهور مسیح موعود و بشارت آن در آیین یهود، بشارت ظهور مسیح از نظر تلمود، اناجیل اربعه، انجیل های چهارگانه و نسب نامه عیسی، انجیل و تولد مسیح، تناقضات موجود در انجیل، سیمای مسیح از نظر انجیل، حواریون و عیسی، تعالیم مسیح، انجیل و رسالت عیسی، مسیحیت و تثلیث، مصلوب شدن عیسی از نظر انجیل؛ بخش دوم، سیمای حضرت مسیح در قرآن کریم: قرآن و لفظ عیسی، قرآن و ذکر نسب نامه مسیح، ماجرای شبیه به جریان عیسی در قرآن، قرآن و رفع تثلیث، عدم امکان الوهیت مسیح از نظر قرآن، توفی حضرت مسیح از دیدگاه قرآن و مشتبه شدن آن بر اصحاب اناجیل.
  • تعداد رکورد ها : 18137