جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
عملکرد یهود درقران با تکیه بر نظر آیت الله جوادی آملی
نویسنده:
محمد جیریایی شراهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دانشگاه اراک: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
چکیده پایان نامه: تحقیق پیش رو به بررسی عملکرد یهود در قرآن با تکیه بر نظر آیت الله جوادی آملی پرداخته است. در قرآن به قوم یهود و نوع اعمال این طایفه در برابر انبیا، دستورات کتب آسمانی و در برابر دین اسلام بسیار اشاره شده است. لذا از خود آیات قرآن ضرورت و اهمیت پرداختن به این موضوع را در می- یابیم . بعث انبیای متعدد در بین این قوم، برتری یهود ، توطئه و حیلت این مردمان نسبت به اسلام و تحریف تورات و مواردی از این دست که همگی موید قرآنی دارد بر ضرورت پژوهش پیش رو می افزاید. در پژوهش حاضر سعی بر این شده تا حد ممکن از نظرگاه قرآن و با استناد به تفسیر تسنیم به موضوع بپردازیم. لذا طبیعی است که روش تحقیقی در این رساله از نوع کتابخانه ای و یا اسنادی باشد. در مجموع یافته های پژوهش به اختصار عبارتند از: 1. در قرآن به طور گسترده به یهود اشاره شده است و عملکرد یهود موضوع آیات زیادی قرار گرفته است. 2. عملکرد جامعه یهود بر مبنای نص قرآنی یکسان نیست. برخی از آنان دارای کنشی منصفانه و مومنانه و برخی عملکردی متعصبانه و جاهلانه توام با لجاجت از خود به جا گذاشته اند. 3. تعبیرات به کار گرفته شده از سوی برخی از یهود نسبت به ذات قدسی اله و پیامبران و کتب آسمانی حاکی از آن است که آنان اندک احترام برای آن مقدسات قائل نبوده و هیچ گاه مطیع اوامر الهی نبودند. 4. قرآن کلام حق و سخن معتدل است لذا در بیان اعمال یهود حقوق اقلیت مصلح از یهود را پاس داشته است و به نیکی از صالحان امت یهود یاد کرده است
دانشگاه اسلامی از منظر قرآن وروایات با تکیه بر آراء رهبر انقلاب اسلامی ایران
نویسنده:
غزاله رضایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دانشگاه اراک: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چکیده پایان نامه: اسلامی شدن دانشگاه از شاخصه های مهم اسلامی شدن جامعه و درنهایت اسلامی شدن زندگی بشر است. و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، از نان شب دانشگاه واجب تر است.آنچه تاکنون در رابطه با اسلامی شدن دانشگاه ها انجام گرفته است؛ به بیان بزرگان این عرصه، کافی و مطلوب نیست و در حوزه اجرا و عمل و تدوین برنامه های اجرایی، فعالیت های چشم گیری دیده نمی شود. نویسنده در این پایان نامه با استفاه از آموزه های قرآن کریم، روایات و سیره چهارده معصوم (علیهم السلام)، بیانات امام خمینی(ره)، آیت الله خامنه ای، اساتید و بزرگان حوزه و دانشگاه، به تدوین برنامه ای نوین و اجرایی برای دانشگاه های ایران اسلامی پرداخته است. البته دراین پژوهش تکیه بر آراء رهبر معظم انقلاب می باشد. فصول این پایان نامه عبارتند از: 1- کلیات 2- خصوصیات علم در دانشگاه اسلامی 3- ویژگی دانشگاهیان دانشگاه اسلامی 4- فضای دانشگاه اسلامی 5- نتیجه گیری. باتوجه به این نوشتار، دانشگاه اسلامی، دانشگاهی است که علم آن اجتهادی و پالایش شده، عالم و متعلم آن دارای نیت الهی و نو اندیش و فضای حاکم بر دانشگاه مانند فضای مسجد، تعبد محور باشد. همه امور در این دانشگاه به یک سو حرکت می کنند و هدف اسم رب است.
منظومه الهجره النبویه فی القران الکریم دراسه تاصیلیه موضوعیه تحلیلیه
نویسنده:
/ تالیف محمد عقله ابوغزله
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
م‍ف‍اه‍ی‍م‌ اس‍ت‍خ‍ب‍اری‍ه‌ ق‍ران‍ی‍ه‌
نویسنده:
م‍ح‍م‍دن‍ورال‍دی‍ن‌ ش‍ح‍اده‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ع‍م‍ان‌: م‍ک‍ت‍ب‍ه‌ ال‍رائ‍د,
کلیدواژه‌های اصلی :
گزیده ای از تفسیر موضوعی قرآن کریم
نویسنده:
جعفرزاده علی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
معناشناسي و پيام كلمات قرآن كريم
نویسنده:
تاليف عبدالجبار غواصي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
نقش دین و معنویت در امنیت و تاثیر آن بر رفتار متصدیان امنیت از منظر قرآن واحادیث
نویسنده:
/حسنعلی رودباری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
ق‍ص‍ه‌ه‍ای‌ ق‍رآن‌ ب‍ه‌ق‍ل‍م‌ روان‌
نویسنده:
م‍ح‍م‍د م‍ح‍م‍دی‌اش‍ت‍ه‍اردی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‏‫ت‍ه‍ران‌‬‬‏‫: ن‍ب‍وی‌‬‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
السّورة القرآنية، خصائصها ومعاييرها
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : نوشتار حاضر به تبيين ويژگي‌هاي سوره‌هاي قرآن، تقسيمات صورت گرفته در آن، کيفيت نزول، نحوه چينش آن‌ها در قرآن کريم و آثار و خواص هر يک از سُوَر مي‌پردازد. نويسنده ضمن بررسي خصوصيات سوره‌هاي قرآني، تعريفي از قرآن کريم و ويژگي‌هاي آن ارائه مي‌دهد. وي در چهار فصل به تشريح اوصاف سوره‌هاي قرآن و آموزه‌هاي مندرج در آن‌ها پرداخته است. در فصل اول مباحثي کلي درباره معناي قرآن، مفهوم لغوي و اصطلاحي سوره، وارد شدن لفظ سوره در قرآن، مفهوم آيه در لغت و اصطلاح، اقسام قرآن، حکمت تقسيم قرآن، حکمت نزول تدريجي قرآن، نزول قرآن بر حسب حاجت، اقسام سوره‌هاي قرآن، مفهوم سوره‌هاي مکي و مدني، تقسيم سوره‌ها بر حسب زمان و مکان، وجود ناسخ و منسوخ در سوره‌هاي قرآني، اهميت تشخيص سوره‌هاي مکي و مدني و راه تشخيص آن، خصوصيات سوره‌هاي مکي و مدني، اقسام سوره بر حسب کوتاهي و بلندي آن را مي‌خوانيم. فصل دوم به ترتيب سوره‌ها و آيات قرآني اختصاص دارد و توقيفي بودن ترتيب سوره‌ها و آيات قرآن به دستور پيامبر اسلام(ص) و معيار چينش سوره‌ها و آيات به ترتيب فعلي تبيين شده است. نگارنده در همين زمينه به بحث درباره وجود برخي روايات در زمينه خواص تعدادي از سوره‌ها، شروع بعضي از سوره‌ها با حرف ندا، حروف مقطعه، جمله خبريه، جمله شرطيه، جمله امريه، دعا، حمد، تسبيح و پايان گرفتن تعدادي از سوره‌ها با اوصاف پيامبر(، بيان وعد و وعيد الهي، قصه گذشتگان، دعا، اوصاف قرآن، اشاره به علم الهي، اوصاف قيامت، ذکر بخشي از اعمال حسنه، پاره‌اي از اسامي و اوصاف الهي، بعضي وصايا و فرايض، و جزاي مؤمنان مي‌پردازد. در ادامه اين فصل، اسامي برخي سوره‌ها و وجه تسميه آن‌ها و انواع تسميه، مانند تسميه به اسم موضوع، تسميه سوره به صفتي خاص، تسميه سوره به آيه يا کلمه‌اي خاص و... همراه با تعداد اسامي سوره‌هاي قرآني تبيين شده است. فصل چهارم به اسلوب خطاب در سوره‌هاي قرآني، انواع خطاب در قرآن و اقسام آن همچون: خطاب‌هاي امري، نهي، ترغيب، ترساندن، جدل، تمثيل و قصص، آثار و فضايل سوره‌هاي قرآن و روايات متعددي در اين زمينه اختصاص دارد.
السّنن القرآنيّه البلاء والغضب‌الالهي نموذجاً
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : اين نوشتار به بررسي سنّت بلا و غضب خداوند در قرآن کريم مي پردازد و مراحل و شرايط اجراي سنن الهي در باره انسان ها و امت هاي گناهکار و فاسد را بيان مي کند. نويسنده اسباب و عللي را که موجب جريان اين سنت الهي براي امم مختلف مي گردد، از منظر قرآن کريم استخراج کرده و ويژگي هاي آن را شرح مي دهد. پژوهش حاضر در چهار فصل سامان يافته است. نويسنده در فصل اول کلياتي در زمينه معناي لغوي، قرآني و اصطلاحي بلا، غضب، فتنه(آزمايش)، سنّت و مِحَن ارائه کرده و با بيان نقش سنّت‌هاي الهيِ قرآني در نظام تکوين و تشريع، و ارتباط ميان نظام مذکور را بررسي مي کند. آن گاه اقسام سنن الهي مندرج در قرآن کريم، مانند سنن اجباري، اختياري، جاري، خارقه، تکويني و انساني را معرفي نموده و اَشکال منطقي مربوط به آن ها را شرح مي دهد. وي در فصل دوم به تحليل سنّت‌هاي قرآني و ضوابط استخراج شان از قرآن کريم پرداخته، ذکر دليل براي کارهاي خداوند (افعال الهي) را يکي از راه‌هاي استخراج سنت هاي مذبور بر مي شمارد. ذکر شدن افعال الهي در سياق جمله شرطيه، منوط کردن فعلي از افعال خداوند به انجام يا ترک يک فعل به وسيله انسان و وارد شدن لفظ "کذلک" درسياق قصّه هاي قرآني يا صدور حکمي از جانب خداي متعال در قرآن کريم، از ديگر روش هاي استخراج سنت الهي در کتاب خدا قلمداد مي شود. فصل سوم به تجزيه و تحليل قرآني سنّت بلا و مراحل تکامل و اجراي آن توسّط پروردگار اختصاص دارد، که صورت‌هاي مختلف جريان اين سنت براي مؤمنان و غير مؤمنان و نمونه هايي از اجراي آن درباره اقوام پيشين در قرآن توضيح مي دهد. در فصل چهارم به تحليل قرآني سنت غضب الهي مي پردازد و مراحل تکوين و اجراي آن در حقّ فرد يا افرادي را که مستحقّ اجراي چنين سنّتي هستند، بررسي مي کند. نويسنده چگونگي و علت اجراي اين سنت را در قرآن کريم نيز بيان کرده، آياتِ در برگيرنده اين سنت الهي را اجمالاً شرح مي دهد. راهکارهاي ايمن ماندن از سنت بلا و غضب الهي و بيان ويژگي‌هاي کلي سنت هاي قرآني، مانندِ اطراد، خدايي بودن، ارتباط با اختيار و اراده انسان داشتن، تعارض نداشتن با قانون علّيّت، تنافي نداشتن با اختيار افراد، شمول داشتن، ثابت و مستمر بودن، حتمي بودن و غيرقابل تغيير بودن آن ها از ديگر مطالب اين نوشتار محسوب مي شود.
  • تعداد رکورد ها : 18137