جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
امدادهای غیبی و شرایط بهره مندی در قرآن
نویسنده:
خادم حسین فاضلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق حاضر دارای هفت فصل است: فصل اول، کلیات: تبیین موضوع تحقیق، اهمیت و ضرورت تحقیق، انگیزه و اهداف تحقیق، بیان مسئله و سئوال های اصلی تحقیق، منابع تحقیق، مراحل تحقیق، شیوه ی تحقیق، پیشینه ی پژوهش، مشکلات و محدودیت های تحقیق، نگاهی به واژه های تحقیق (کاربرد واژه های امداد، غیب و شهود، رحمان و رحیم، نصر، فتح، سکینه، رُعب در لغت و قرآن)؛ فصل دوم، سنت امداد غیبی و ویژگی های آن: سنت امداد غیبی (تعریف سنت و امداد غیبی و قانونمند بودن امداد غیبی)، اثبات امداد غیبی از سه منظر (قرآن، عقل، حدیث)، چشم اندازی به بعضی از جوامع اسلامی؛ فصل سوم، انواع امدادهای غیبی: امدادهای اجتماعی (امدادهای اجتماعی فراگیر مانند امداد در اصل هستی، امداد در امور مادی و دنیائی و امداد با ارسال انبیا، امدادهای اجتماعی غیرفراگیر مانند نزول برکت به مؤمنان، فرشتگان و امداد مؤمنان، امداد با عوامل طبیعی و امداد در برقراری حکومت مستضعفین)، امدادهای فردی (الهام و اشراق، توفیق الهی، خواب های راستین)؛ فصل چهارم، شرایط و موانع امدادهای غیبی: شرایط امدادهای غیبی مانند یاری دین و امداد، توکل و امداد غیبی، ایمان و تقوا، دعا، اخلاص، پایداری)، موانع امداد غیبی (عدم اطاعت از رهبری، غرور و خودنگری و...)؛ فصل پنجم، نمونه های امداد در امت های پیشین: امداد نوح(ع)، امداد موسی(ع)، اصحاب کهف و امدادهای غیبی، طالوت و امداد غیبی، کعبه و امداد غیبی؛ فصل ششم، امداد غیبی در زندگی پیامبراسلام(ص): امداد در دوران کودکی، امداد در شرح صدر، امداد در شهرت نام و آوازه، امداد در جریان هجرت، امداد در جهت ایجاد الفت؛ فصل هفتم، خلاصه گیری و پیشنهاده.
مهرورزی اجتماعی از دیدگاه قرآن و روایات
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق با عنوان «مهرورزی اجتماعی از دیدگاه قرآن و روایات» از یک پیش گفتار و پنج بخش تشکیل شده است. مهرورزی یکی از اساسی ترین شاخه های اخلاق به شمار می رود. در سخن پیشین، موضوع، بیان ضرورت، اهداف، پیشینه، مشکلات و محدودیت های موضوع بررسی شده است. بخش اول به مفهوم شناسی حقیقت مهرورزی، انواع مهرورزی، ضرورت زندگی اجتماعی در پرتو مهرورزی و جایگاه مهرورزی در ادیان آسمانی و جوامع بشری اختصاص دارد. در بخش دوم، معیارهای مهرورزی در اسلام از دیدگاه قرآن و روایات بررسی شده است. در بخش سوم، مطالبی پیرامون عوامل پیدایش و پایداری مهرورزی و همچنین موانع پیدایش و آفت های مهرورزی با استفاده از قرآن و روایات بیان شده است. بخش چهارم به احکام و آثار مثبت و منفی مهرورزی اختصاص دارد. بخش پنجم به بررسی شبهاتی که بر مسلمانان و دین اسلام وارد شده از قبیل: نبود مهرورزی میان مسلمانان، ناسازگاری جهاد با عطوفت و مهربانی اسلامی و ناسازگاری مجازات اسلامی با مهرورزی اجتماعی، پرداخته است. کلمات کلیدی: مهر ورزی اجتماعی پیدایش پایداری موانع آفات آثار مثبت آثار منفی مجازات
قرآن کریم و هدفهای تربیت
نویسنده:
محمدحسن آموزگار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نویسنده در این پایان نامه، نخست اهداف تربیت رااز دیدگاههای دانشمندان اسلامی چون ابن سینا، خواجه نصیر، ابن خلدون، سهروردی و امام خمینی بررسی کرده، سپس با استفاده از مضامین قرآنی دو دسته ازاهداف تربیتی را تحت عناوین هدفهای تربیتی فردی وهدفهای تربیتی اجتماعی را بررسی و معرفی کرده است.
قساوت قلب، پیامدها و راهکارهای درمان آن از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
محمد امین صابری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قساوت قلب و سنگ دلی یک بیماری روحی و روانی است و اهل لغت آن را به معنای تحول، دگرگونی و خالص هر چیز معنا کرده اند. قلب در قرآن و روایات به معنای عقل و درک، روح و جان و... است که حالت قساوت و رقّت بر آن عارض می گردد. قساوت، حالتی است که انسان به سبب آن، از دردها و مصیبت هایی که به دیگران می رسد متأثر نمی شود. شکی نیست که منشأ این صفت در یک تعبیر کلی، همان غلبه درنده خویی است؛ زیرا بسیاری از افعال و کردارهای زشت و ناهنجاری های روحی از این صفت ناشی می شود. قلب دارای حالات مثبت و منفی است، مهم ترین آثار و پیامدهای قساوت قلب عبارت اند از: اثرناپذیری از مواعظ قرآن، ترک تضّرع و زاری به درگاه خداوند، تحریف کلام خداوند و.... در بخش دیگری از این رساله به زمینه ها و علل پیدایش قساوت قلب و روش های پیش گیری از آن (عبادت و بندگی خداوند، توجه و بیداری از خواب غفلت، ترک گناه و...) اشاره شده است.
 ارتباط مسائل فقهی با اخلاق ... اخلاص در بینش قرآنی
نویسنده:
مریم دانشی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مباحث این پایان نامه عبارتند از: اخلاص در لغت واصطلاح قرآن، روایات، اخلاق و عرفان، اهمیت اخلاص، ابعاد اخلاص، آثار اخلاص، چهره مخلصان،موانع اخلاص، مراتب اخلاص، ارتباط میان نیت واخلاص و بالاخره راههای تحصیل اخلاص.
 ارزش ایثار از دیدگاه قرآن و سنت و آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
لیلی رباط جزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از فضایل اخلاقی « ایثار» است. ایثار به معنی بذل کردن، عطا کردن، دیگری را بر خود ترجیح دادن است، این رساله نتیجه تحقیق و بررسی در مسأله ایثار است که به بیان جایگاه آن در قرآن و روایات و پیامدهای فردی و اجتماعی و آسیب شناسی فرهنگ ایثار پرداخته شده است. تحقیق به روش کتابخانه ای صورت گرفته، که از کتاب های ارزشمند اخلاقی، احادیث و تفاسیر اسلامی استفاده شده و شامل بخش های زیر می باشد. بخش اول: کلیات اخلاق که شامل دو فصل اخلاق و گزیده ای از نظریات مختلف در باب معیار فعل اخلاقی است. بخش دوم: که در آن به مفاهیم کلی اشاره شده شامل دو فصل ایثار و جهاد، که در این فصل ابتدا به معنای اصطلاحی و لغوی ایثار پرداخته شده و بعد ارتباط ایثار و جهاد بررسی شده است، فصل دوم در ورد شرایط عفو وگذشت است که ایثار و گذشت در چه مواقعی جایز است و در چه مواقعی عدم جواز عفو و گذشت صورت می گیرد. بخش سوم: ایثار در آیات و روایات بررسی شده است و در بخش چهارم ایثار در سیره معصومین و اصحاب ایشان مطرح شده است. بخش پنجم به آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی اثار و آسیب شناسی فرهنگ ایثار اشاره شده است. و در پایان فرهنگ ایثار و شهادت در اسلام مطرح شده و از شهادت به عنوان یکی از مصادیق و جلوه های ایثار نام برده شده است.
 ارزش حسن خلق و پیامدهای فردی و اجتماعی آن در قرآن و سنت
نویسنده:
معصومه ساده نصرآباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از نیازهای انسان بعد از رشد جسمانی که در این رشد حیوانات و نباتات نیز مشترک هستند، نیاز به رشد و تکامل در بعد اخلاقی و روحانی است و از آنجایی که امام علی ( ع) فرمود: « حسن الخلق راس کل بر» ؛ نیکویی سرآمد همه ی نیکی هاست . پس حسن ارزشهای اخلاقی و روحانی انسان را رشد و به کمال می رساند. حسن خلق عبارت از گشاده رویی ، مدارا و سازش ،احترام و ادب و سخن نیکو و تحمل و بردباری مزاحمت های ایجاد شده از طرف دیگران می باشد. حسن خلق در تمامی افراد به طور یکسان وجود ندارد گاهی افراد به طور فطری از این موهبت الهی بهره مند هستند و افرادی نیز از آن بی بهره می باشند و از آنجایی که انسان صاحب اختیار و قابل تربیت می باشد راه هایی برای کسب و پرورش حسن خلق وجود دارد از طریق تفکر و روش عملی و الگو قراردادن صاحبان حسن خلق در زندگی و معاشرت با آنها می توان این ارزش و اخلاق انسانی را در باطن رشد داد و به صورت ثابت در آورد. حسن خلق در قرآن و رویات از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد و خداوند متعال نرم خویی و مدارا و سازش و حسن خلق پیامبر اعظم اسلام را عامل موفقیت در هدایت مردم به سوی اسلام و بسط آن در جهان دانسته است و با حسن خلق می توان از خودخواهی اجتناب ورزید و با تمام افراد جامعه با مهر و محبت رابطه برقرار کرد و نیز در قرآن سفارش شده است که همواره بدی را با نیکی پاسخ دهید تا میان شما دشمنی به دوستی تبدیل شود. در روایات نیز ارزش حسن خلق با اصیل ترین ارزش ها برابر دانسته شده است ، لذا انسان زمانی به خوشبختی و سعادت و موفقیت می رسد که در روابط با نزدیکان از جمله با همسر و فرزند و پدر و مادر و در جامعه با همه مردم از حسن خلق بهره مند باشد ، اما در اجتماع گاهی افرادی مخالف حق و پیرو امیال نفسانی و شیطانی هستند که با خیانت و ظلم به دیگران، قصد رسیدن به اهداف خود را دارند، از این جهت حسن خلق و نرمی و سازش با این گروه لازم نیست بلکه روش دیگری باید اتخاذ کرد و با شدت و مبارزه با آنان رفتار نمود. حسن خلق علاوه بر آثار مفید و مهم ظاهری و معنوی در زندگی فردی و اجتماعی در دنیا، از آثار بسیار ارزنده در زندگی اخروی همراه می باشد و طبق روایات رسیده اگر انسان در اعمال و عبادات ضعیف باشد با حسن خلق می تواند به درجات عالی و پاداش های بسیار نایل گردد و از سوی دیگر نقطه مقابل حسن خلق بدخویی است که عامل اصلی انزجار و شکست انسان می باشد و اعمال و عبادات انسان را حبط و نابود می کند و ثمره و نتیجه آن درد و عذاب جسمی و روحی در دنیا و عذاب ها و شکنجه های اخروی و رسیدن به آتش جهنم می باشد.از آنجایی که اسوه ها و نمونه های کامل حسن خلق در جهان هستی پیامبران الهی و ائمه معصومین علیهم السلام و عارفان به حق می باشند ، پس با ذکر و مطالعه در زندگی این بزرگواران می توان ایشان را سرمشق زندگی خود قرار داد. کلیدواژه ها: اخلاق: خوبیها، سرشتهای درونی- جمع خلق حسن خلق: حسن به معنای خوب، نیکو ، زیباست و خلق به معنای خوی عادت است خوش سخن: خوش کلام ، نیکو سخن خوش منش: سازگار، شاد، شادمان مدارات: نرمی کردن، به مهربانی رفتار کردن ملایمت: رفتار آرام سازگاری ، خوش خویی احسان: نیکی کردن، نیکویی کردن درباره ی کسی نیکی: خوبی خوش برخورد: کسی که با خوشرویی و مهربانی با مردم رو به رو شود، مردم دار، مهربان
 ارزش تفکر در قرآن و حدیث
نویسنده:
مهوش آل بویه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه در پنج فصل نوشته شده و مباحث آن عبارتند از: معنای لغوی تفکر، مفهوم اصطلاح تفکر ازدیدگاه قرآن، موضوعات درخور تفکر از منظر آیات،احادیثی از فریقین درباره تفکر، معنای تعقل و عقل ازنظر دانشمندان و رابطه میان علم و عقل و جهل با تفکر.
استدلال قرآن بر توحید
نویسنده:
محسن شصتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مهم ترین موضوعاتی که در این تحقیق با تکیه بر آیات قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفته است، به این قرار است: ربوبیت الهی؛ توحید و فطرت؛ نفی توهمات در توحید؛ ابراهیم(ع) قهرمان توحید. نویسنده نخست ربوبیت الهی را ثابت کرده است؛ آن گاه توحید و فطرت را شرح داده، پس از آن باورهای غلط را همچون فرزند و شریک قائل شدن برای خدا رد کرده، در ادامه ابراهیم(ع) را قهرمان توحید معرفی کرده و استدلال های آن حضرت را در این زمینه بیان کرده است. وی نتیجه می گیرد که وحدانیت حق را از راه قرآن می توان اثبات کرد. برخی از دلایل قرآن در این زمینه عبارتند از: اعتقاد به توحید در فطرت آدمی است. قدرت حقیقی از آن خداست. تنها خداوند قادر به دفع ضرر از آدمیان یا جلب خیر برای آنان است.
 اسرار و خواص و فضایل آیات و سور قرآن کریم
نویسنده:
فرحناز خوش زبان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پژوهش حاضر مشتمل بر سه بخش با این مباحث است: بخش اول، فضیلت قرائت قرآن و مذمت کوتاهی کنندگان؛ بخش دوم، فضائل و خواص سور؛ بخش سوم، فضائل و خواص آیات: در این بخش فضائل و خواص آیاتی از 11 سوره مورد بررسی قرار گرفته است.
  • تعداد رکورد ها : 18137