مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 123
ابن عرفة الورغمي (716 هـ- 803 هـ/ 1316 م- 1401 م) ومساهمته في الفكر العقدي بالغرب الإسلامي
نویسنده:
عيساوي الخذير, حروز عبد الكريم؛ اشراف: عبد الغني حروز
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چهره‌های فکری و فقهی در جهان اسلام فراوان است، علم فراوانی برای ما گذاشتند تا در ظلمت جاهلیت ما را روشن کند، برخی جمع آوری شده و برخی در لابه لای کتاب هایی که نیاز به جمع آوری دارد، پراکنده است، از جمله. زندگی هر مسلمانی که یکی از ارکان قوم مغرب زمین، جزء هویت دینی و نقطه عطف فرهنگی و تمدنی آن است. امام ابن عرفه الورغمی (716ق-803ق/1316م-1401م) از برجسته ترین شخصیت های اندیشه عقیدتی مغرب زمین به شمار می رود که نهضت فقه و تفسیر بر دستان او فعال بود. این موضوع تحقیق ماست.
أثر المذهب الأشعري في الغرب الإسلامي
نویسنده:
عبد الصمد, توفيق مزاري
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علیرغم علاقه ای که اندیشه اشعری در شرق اسلامی از سوی محققان و اندیشمندان، چه از نظر تحول تاریخی و چه از منظر دلالت های فکری آن، به خود جلب کرده است، این اندیشه در غرب اسلامی جز در دوره های متأخر تحقیق و پژوهش اندکی باقی ماند. قابل توجه است که حضور فرقه اشعری در غرب اسلامی، حضوری شبیه به حضور فرقه های اعتقادی پیش از خود نبود، زیرا از این جهت متمایز بود که به ریشه یابی و مرزبندی که ادامه داشت قرن چهارم یا پنجم هجری قمری تا به امروز، و همین امر باعث رشد طبیعی آن شد تا اینکه به یک عنصر اساسی در میراث اعتقادی و فکری آن تبدیل شد. عبدالواحد بن عشر (متوفی 1040 ق) این را در راهنمای منصوب که هویت اعتقادی و فقهی مراکش را تعریف می کند، بیان کرده است: در عقد اشعری، فقه مالک و روش جنیدالسالک، مشاهده تاریخی تأثیر مذهب اشعری در کشورهای مغرب زمین ما را به بررسی واقعیت اعتقادی و اعتقادی آن در دوره بین فتح اسلامی تا ظهور دولت الموروی در قرن دهم هجری سوق می دهد.
إضافات المتكلمين على أهل اللغة العربية: مسائل النحو والصرف نموذجا
نویسنده:
حسن الخطاف
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: خداوند شریعت خود را بر پیامبرش محمد صلی الله علیه و آله نازل کرده و زبان عربی را ساخته است راهی برای درک آن از این رو، زبان شرط لازم برای فهم منابع بود; قرآن و سنت و شاخه های آنها از علوم اعتقادی و کلامی، عقاید و مبانی، تفسیر و آن علوم، حدیث و اصطلاحات آن. اما بزرگترین این علوم، علم عقیده و کلام و ... است بزرگترین مناقشه تاریخ علوم اسلامی بین این علم و زبان عربی رخ داد، تأثیر بر آن و متاثر از آن، و تحقیق به نشان دادن این تأثیر و بیانی از محبت، که توجه به این دو علم را می طلبد: علم مبانی دین و زبان شناسی تمرکز بر جایگاه اهل سنت و معتزله و تأثیر آنها بر زبان از طریق فهم و تحت تاثیر آن. این تحقیق به دو بخش تأثیر و تأثر تقسیم شده است.
المذهب الأشعري زمن دولة المرابطين (448-541هـ /1056-1147م) جدل الفقهاء و السلطة
نویسنده:
عبد الغني حروز .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مذهب اعتقادی و فقهی که به طور رسمی در زمان مرابطین رایج بود ، مذهب امام مالک ، اهل تسلیم و تفویض - که دارای قطب هایی بودند که از وی دفاع می کردند - به ویژه فقها - و نمایندگانی که اصول و مطالب آن را گسترش دادند. اما با وجود این، این دوره به بازنمایی اندک از اندیشه های اشعری شهرت داشت، زیرا کلام اشعری محدود بود و نمایندگان کمی داشت، از سوی دیگر کلام اهل سنت ظهور کرد و فقه استدلالی رونق گرفت و یکی از شاخص های این جریان ابن رشد پدربزرگ (متوفی 520 ق) بود ، همانطور که در این مدت شاهد بودیم ، فقها بر تمام جنبه های زندگی کنترل کامل داشتند و تصمیمات با اهمیتی را در سطح مذهبی صادر کردند - حادثه سوزاندن کتاب احیا علوم دینی امام غزالی - که نتایج آن در سطح سیاسی منعکس شد. جایی که ابن تومرت از این حادثه سوء استفاده کرد و با محدود کردن ایده های این فقها به فروع فقه مالکی آن را برای مبارزه با سلطه مرابطین پیش برد.
مسائل کلامیة لدى العلامة ابن خلدون: دراسة نقدیة
نویسنده:
مصعب الخير إدريس السيد مصطفى الإدريسي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
موقفُ الرَّازي من مسائِلِ الأسماء والأحكام فی التفسیر الکبیر - دراسة نقدیة فی ضوء عقیدة أهل السنة والجماعة
نویسنده:
إیلاف بنت یحیی إمام؛ إشراف: یحیی بن محمد ربیع
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این رساله تحصیلی که متعاقبا با عنوان «موقفُ الرَّازي من مسائِلِ الإيمان والأسماء والأحكام - عرضٌ ونقْدٌ» به صورت کتاب چاپ شده، از موضع اندیشه سلفی و قرائت وهابیت به نقد «تفسیر کبیر» و اندیشه فخر رازی و اشاعره پرداخته است.
الالزامات الكلامية للقول بالجوهر الفرد في الفكر الاسلامي: نموذج المعتزلة و الاشاعرة
نویسنده:
اعداد الطالب: خلفات ميلود, اشراف: شريف الدين بن دوبة
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
الدليل النقلي في الفكر الكلامي بين الحجية والتوظيف
نویسنده:
أحمد قوشتي عبد الرحيم
نوع منبع :
کتاب , رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قصیم - عربستان: الجمعیة العلمیة السعودیة للدراسات الفکریة المعاصرة (کلیة الشریعة والدراسات الإسلامیة، جامعة القصیم),
  • تعداد رکورد ها : 123