مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 187
ایمان و مکان: جستاری در معرفت‌شناسی دینی تجسم یافته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark R. Wynn (مارک آر. وین)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: Faith and Place شناخت مکان را به عنوان مبنایی برای تفکر در مورد رابطه بین باور دینی و زندگی تجسم یافته ما می گیرد. معرفت شناسی اخیر دین به قیاس های سکولار مختلف برای باورهای دینی متوسل شده است - به ویژه آنالوگ هایی که برگرفته از ادراک حسی و ساخت نظریه علمی است. این رویکردها تمایل دارند ارتباط نزدیک بین باور دینی و رابطه اخلاقی، زیبایی‌شناختی و غیره درگیر ما با جهان مادی را نادیده بگیرند. مارک وین با در نظر گرفتن شناخت مکان به عنوان نقطه آغازی برای معرفت شناسی دینی، قصد دارد خصلت تجسم یافته، کنش مدار، ادراک-ساختار، و الهام گرفته از عاطفه فهم دینی را در کانون روشن تری قرار دهد. این مطالعه نوآورانه اهمیت مذهبی یک سایت را از نظر i درک می کند. توانایی آن برای ایستادگی برای برخی از حقیقت فراگیر در مورد زندگی انسان. ii حفاظت آن از معانی تاریخی، جایی که این معانی ادعای عملی بر معانی واقع در زمان‌های بعدی می‌کنند. و iii. جهت دادن توجه مؤمن به معنایی مقدس، از طریق تصاحب قانونی سایت. وین پیشنهاد می‌کند که مفهوم «خدا» مانند مفهوم «مکان نابغه» عمل می‌کند، جایی که مکان مربوطه، مجموع واقعیت مادی است. او استدلال می کند که معرفت خدا تا حدی شامل درک داستانی و حسی از اهمیت مکان های خاص است.
 آراء معاصر در باب معرفت شناسی دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
R. Douglas Geivett, Brendan Sweetman
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این کتاب بی‌نظیر که در نوع خود اولین کتابی است که پوششی همه جانبه و متعادل از همه چشم اندازهای عمده درباره توجیه عقلی باوردینی ارائه می‌دهد، توسط جمعی از پیشروترین فیلسوفان دین جهان نوشته شده است . این کتاب در شش بخش تنظیم شده است و هر فصل رهیافتی عمده به معرفت‌شناسی دینی را بیان می‌کند.این کتاب با مباحثی درباره فرضیات آتئیسم شروع می‌شود و سپس مهم‌ترین واکنش‌ها از جانب خدا انگاران را مطرح می‌کند و مباحثی هم‌چون ایمان‌گرایی ویتگنشتاین، معرفت‌شناسی اصلاح شده ، الهیات طبیعی، و باور عقلانی مبتنی بر تجربه دینی را مطرح می‌کند. بخشی مقدماتی و روشن در این کتاب به دانشجویان کمک می‌کند تا رهیافت‌های مختلف را مورد ارزیابی و سنجش قرار دهند. این کتاب به نحوی تدوین شده است که هم دیدگاهی روشن نسبت به آثار معاصر را مطرح می‌کند و هم سلسله ای از دیدگاه های جدید نسبت به منابع کلاسیک مانند بحث مفصل سوئین برن به انتقاد هیوم از برهان نظم و همچنین ارزیابی و بسط برهان شرط‌بندی پاسکال را مورد بحث قرار می‌دهد. این کتاب می‌تواند در گستره‌ای وسیع هم برای دانشجویان لیسانس و هم بالاتر در دوره‌های فلسفه دین و معرفت‌شناسی مورد استفاده قرار گیرد.
بازنگری جنسیت در فلسفه دین: عقل، عشق و موقعیت معرفتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anderson, Pamela Sue
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Publishing ,
کلیدواژه‌های اصلی :
مسائل معرفت دینی (مجموعه فلسفه دین) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Terence Penelhum
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Macmillan ,
از قبض و بسط کانتی تا قبض و بسط کواینی؛ گفتاری در معرفت­‌شناسی، خطاشناسی و هرمنوتیک نظریۀ تکامل معرفت دینی
نویسنده:
حسین دباغ
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دین آنلاین,
چکیده :
عبدالکریم سروش، در سلسله مقالات خویش از 1367 تا 1369 نظریۀ تکامل معرفت دینی را مطرح میکند؛ نظریه­‌ای که بعدها با عنوان قبض و بسط تئوریک شریعت منتشر شد و در دهۀ چهارم عمر سروش در مجلۀ کیهان فرهنگی به طبع رسید. دقیقاً از ابتدای طرح این نظریه معرکۀ آرا در می­‌گیرد و مخالفت­ها آشکار می­‌شوند؛ یکی آن را شکاکانه می­‌خواند، دیگری آن را پوزیتیویسم­وار نسبیت­گرا می­‌داند و . . . اما موافقان هم از پا نمی­‌نشینند و به مخالفان پاسخ می­دهند. خلاصه­‌هایی از اصل نظریه نیز عرضه می­‌شود و دست آخر نقدهای همدلانۀ بسیاری هم بر آن نوشته می­‌شود. شاید به جرات بتوان گفت قبض و بسط از مهم­ترین کتاب­‌هایی است که پس از انقلاب اسلامی روحانیون، حوزویان و دانشگاهیان آن را نقد و بررسی کرده­‌اند.
ایمان عقلانی: پاسخ‌های کاتولیک به معرفت‌شناسی اصلاح‌شده [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Linda Trinkaus Zagzebski (لیندا ترینکاس زاگزبسکی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Notre Dame Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگرچه معرفت‌شناسی اصلاح‌شده مجموعه‌ای مهم و بدیع از معرفت‌شناسی دینی است، اما غالباً توسط فیلسوفان کاتولیک مورد توجه قرار نگرفته است. در عین حال، برخی از مطالب کلامی و فلسفی که بیشتر بر اندیشه کاتولیک تأثیر گذاشته است، توسط اصلاح طلبان نیز نادیده گرفته شده است. ایمان عقلانی شامل 9 مقاله جدید از فیلسوفان کاتولیک است که کار اخیر معرفت شناسان اصلاح شده، از جمله آلوین پلانتینگا، نیکلاس ولترستورف و جورج ماورودس را به طور انتقادی ارزیابی می کنند. اگرچه مشارکت کنندگان از دیدگاهی کاملاً کاتولیک استفاده می کنند، مقالات آنها به هیچ وجه کاملاً بحث برانگیز نیست. در عوض، هر یک نشان دهنده درک اهمیت معرفت شناسی اصلاحی و تأثیر آن بر فلسفه دینی معاصر است. با توجه به این واقعیت که فیلسوفان کاتولیک و پروتستان اغلب با کار یکدیگر ناآشنا هستند، اولی معمولاً در فلسفه تومیستی یا قاره ای و دومی در فلسفه انگلیسی-آمریکایی، هدف اصلی این مجموعه تحریک گفت و گو بین این دو است. گروهی از فیلسوفان مسیحی
معرفت و واقعیت مقالاتی در بزرگداشت الوین پلانتینگا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edited by, THOMAS M. CRISP, MATTHEW DAVIDSON, DAVID VANDER LAAN
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این کتاب مجموعه مقالاتی است که توسط جمعی از فلاسفه و معرفت‌شناسان بزرگ معاصر در جشن نامه‌ای برای بزرگداشت پلانتینگا نوشته شده است. ▪️در مقاله اول تومبرلین استاد دانشگاه کالیفرنیا به بحث از حضورگرایی و بالفعل‌گرایی (Actualism and Presentism) می‌پردازد دیدگاه‌هایی که به ترتیب معتقدند جز آن‌چه که حضورا هست چیزی وجود ندارد و جز آن‌چه که بالفعل وجود دارد چیزی نیست. ▪️در مقاله دوم پیتر ون اینوانگن به بحث از عوارض مشخصه می‌پردازد و دو دیدگاه نومینالیسم و افلاطون‌گرایی را مورد بحث قرار می‌دهد. ▪️در مقاله سوم جان ال پولاک به بحث از من و نولیپسیسم می‌پردازد. آیا برای نام‌گذاری و تشخیص نیاز به موجودی به نام " من " هست و یا ربات نیز می‌تواند بنامد؟ او این مساله را در بطن مساله گسترده‌تر رابطه ذهن و بدن مورد تامل قرار می‌دهد. ▪️النئور استامپ در مقاله چهارم به مساله مهم جوهر و تفاوت آن با مصنوعات در متافیزیک آکوئیناس می‌پردازد. ▪️مقاله پنجم مقاله‌ای است از فیلسوف برجسته ویلیام آلستون درباره معرفت‌شناسی و متافیزیک و در پی راه‌هایی است که این دو حوزه به هم می‌پیوندند و با یکدیگر مرتبط می‌شوند. ▪️در مقاله ششم ولترستورف به مساله خود اعتقاد ساز یا خود شکل دهنده به اعتقاد می‌پردازد. ▪️در مقاله هفتم برگمن به معمایی در مورد درون‌گرایی می پردازد. ▪️مقاله هشتم از فومرتون به بحث از درون‌گرایی شناختی، تضمین فلسفی یا یقین فلسفی می‌پردازد. ▪️در مقاله نهم از طبیعت‌گرایی علمی و ارزش معرفت سخن به میان می‌آید. ▪️در مقاله دهم مایکل رئا به طبیعت‌گرایی و رئالیسم اخلاقی می‌پردازد. ▪️در مقاله یازدهم به منطق و معرفت‌شناسی بیزی پرداخته می‌شود و در رابطه با مشکلی در شرط‌گذاری بیزی سخن گفته می‌شود. ▪️در مقاله دوازدهم کیث یاندل به مساله ماتریالیسم و حیات پس از مرگ می‌پردازد. ▪️ مقاله سیزدهم نیز به مساله الوهیت و تثلیث اختصاص دارد.
بررسی نقش انسجام گرایی و نظریه تعامل‎ در الگوی تحصیل معرفت دینی
نویسنده:
امیر عبدالهی خلج ، عباس ایزدپناه
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پژوهش با رویکرد مفهوم‎پردازی‌ با افزودن روش ترکیبی به بررسی دو مفهوم تعامل‎گرایی و انـسجام‎گرایی در مـقام مـفاهیمی مـوجود در بافت ساختارهای‌ معرفتی‌، در زمـینه فلسفه معرفت دینی می‎پردازد و می‎کوشد بـا ملاحظۀ محدودیت‎های معرفت دینی و با کاوش‌ در‌ ابرگرایش تعامل‎گرایی و سـاختار مـعرفتی‌ انسجام‎گرایی، پیشنهادی‌ را‌ برای توجیه گزاره ها و نوع ارتباط‌ آنها‌ در حوزه معرفت دینی ارائه دهـد. ضروری است پس از بازخوانی دو مفهوم تعامل‎گرایی و انـسجام‎گرایی در فلسفه معرفت دینی، مفاهیم متناظر با آنها با توجه بـه مـلاحظات ساختاری بافت جدید بیان‌ ‎شود‌. با در نظر‌ گرفتن ماهیت ساختارهای تعاملی و انسجام‎گرا و نیز با لحاظ کردن چیستی معرفت دینی و الزامات آن‌، می‎توان‌ الگوی سـاختار مـطلوب را معرفت دینی عقلانی اعتدالی منسجم تعامل‎گرا با حفظ و حوزة به کارگیری هر یک در نظر گرفت. سـاختار معرفت دینی عقلانی اعتدالی، برای تقویت توجیه‎پذیری و بـسط مـبانی از متن به خارج از آن و همچنین به منظور پایش روشمند انسجام ساختار، به صورت دائم از حـلقه‌هـای انسجامی و سازوارهای تعاملی بهره‌ می‎برد و در سطحی مماس بـا عمل نیز برای پاسـخ بـه‎هنگام به چالشها و پرسشهای نظری و عـملی، بـه صورت موقت، آنها را به کار می‎گیرد تا مجددا ساختار بازسازی شود.
ایمان به خدا: پژوهشی در معرفت‌شناسی دین [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
George I. Mavrodes (جورج مورودس)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Random House,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به جنبه ای محدود از دین می پردازد. هر دینی که به خوبی توسعه یافته باشد، موجودیت بسیار پیچیده ای است که اجزایی از انواع بسیار متفاوت را متحد می کند. احتمالاً هیچ دین زنده ای وجود ندارد که شامل مجموعه ای از باورهای مشخصه، برخی اعمال تجویز شده یا توصیه شده (عمومی یا خصوصی، یا هر دو)، برخی از احساسات یا عواطف مشخصه، و برخی نهادها یا ترتیبات اجتماعی نباشد. علاوه بر این، ادیان معمولاً پیروان خود را در اشکال خاصی از تجربه درگیر می کنند. با توجه به پیچیدگی‌هایی که ایجاد می‌کند، علاقه به دین مشابه دیگر علایق و فعالیت‌های فراگیر بشری است، مانند آن‌هایی که بنگاه‌های علمی ایجاد می‌کنند. با این حال، برای برخی اهداف، تفکیک جنبه های یک پدیده پیچیده و بحث در مورد یکی از این جنبه ها به صورت جداگانه، تا آنجا که ممکن است، مفید است. این روشی است که من در اینجا اتخاذ خواهم کرد. بحث من اساساً معطوف به آن عنصر علاقه دینی است که بر اعتقادات متمرکز است، با چیزی که می توان آن را جنبه ی ملایم دین نامید. برخی از جنبه‌های دیگری که ذکر کردم - به ویژه تجربه دینی و تا حد بسیار کمی، نهادهای دینی - مورد بحث قرار می‌گیرند، اما فقط تا حدی که من آنها را مرتبط با سؤالات مربوط به اعتقاد بدانم. اما، البته، نباید چنین تفسیر شود که این جنبه‌های دیگر دین مهم نیستند.
  • تعداد رکورد ها : 187