مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 274
رو به رشد: الهیات و طبیعت بشر در عصر فضیلت
نویسنده:
Jaco J. Hamman
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Baylor University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : رو به رشد، پیامدهای الهیاتی و روانشناختی شیفتگی بشر به فناوری را بررسی می کند. نویسنده Jaco Hamman بررسی می‌کند که چگونه روابط مجازی ما با و از طریق تبلت‌ها، تلفن‌ها، کنسول‌ها و صفحه‌نمایش‌ها به طور بالقوه جایگزین‌های اعتیادآوری برای روابط واقعی انسانی شده‌اند. همانطور که هامان نشان می‌دهد، در پایه انقلاب تکنولوژیک، پرسش‌های الهیاتی وجود دارد - پرسش‌هایی درباره معنای بودن و تبدیل شدن به یک شخص در دنیای فناوری. هامن استدلال می‌کند که جذابیت فناوری‌های ارتباطی امروزی، به‌ویژه نیاز به اتصال مداوم و آنلاین بودن، عمیقاً ریشه در اساسی‌ترین راه‌هایی دارد که انسان‌ها توسعه می‌دهند. رابطه انسان با فناوری، آینه محیط نگهداری است که بین کودکان خردسال و مراقبان اصلی آنها ایجاد شده است. دنیای مجازی با اشتیاق عمیق بشریت برای برقراری مجدد آن محیط حیات بخش اولیه و یادآوری اولین روابط عاشقانه و دلسوزانه بازی می کند. انسان ها با دست زدن به تلفن و تعامل آنلاین، نشاط، ترس، آرامش و اعتماد به نفس ناشی از تعلق، کشف و کسب دانش را دوباره مشاهده می کنند. فناوری فضایی را فراهم می‌کند که در آن خود می‌تواند بازی کند، احساس زنده بودن کند و واقعی باشد. رشد، الهیات، انسان‌شناسی، علوم اعصاب، نظریه روابط ابژه (به ویژه کار D. W. Winnicott) و تحقیقات تجربی را برای شناسایی هوش‌های لازم برای شکوفایی انسان در یک دنیای مجازی به طور فزاینده انسان‌ها در مواجهه با هجوم مداوم پیشرفت‌های سریع فناوری شکوفا می‌شوند - حتی اگر برای انجام این کار باید رشد کنند.
فلسفه رئالیستی ارسطویی ریاضیات: ریاضیات به عنوان علم کمیت و ساختار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James Franklin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یک فلسفه ریاضی ارسطویی بن بست بین دیدگاه افلاطونی و اسم گرایی در مورد ریاضیات را می شکند. ریاضیات نه مطالعه اشیاء انتزاعی و نه زبان یا منطق صرف، علم جنبه های واقعی جهان به اندازه زیست شناسی است. برای اولین بار، یک فلسفه ریاضی، ریاضیات کاربردی را در مرکز قرار می دهد. جنبه های کمی جهان مانند نسبت ارتفاعات و جنبه های ساختاری مانند تقارن و تداوم بخشی از جهان فیزیکی و از موضوعات ریاضیات هستند. اگرچه برخی از ساختارهای ریاضی مانند بی‌نهایت‌ها ممکن است بیش از حد بزرگ باشند که در حقیقت قابل تحقق نباشند، اما همه آنها قادر به تحقق هستند. این کتاب با آگاهی از پیشینه نویسنده در فلسفه و ریاضیات، اما با رعایت مثال‌های ساده، نشان می‌دهد که چگونه درک نوزاد از الگوها با تجسم و اثبات به بنای وسیع دانش ریاضی ناب و کاربردی مدرن گسترش می‌یابد. اما با حفظ مثال‌های ساده، این کتاب نشان می‌دهد که چگونه درک نوزاد از الگوها با تجسم و اثبات به عمارت وسیع دانش ریاضی ناب و کاربردی مدرن گسترش می‌یابد.
مفهوم اثبات در ریاضیات، فلسفه و علوم کامپیوتر [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب تحقیقاتی را در اختیار خواننده قرار می‌دهد که از «اثبات» هومبولت کولگ که در پاییز 2013 در برن برگزار شد، که متخصصان برجسته‌ای را که به طور فعال با مفهوم «اثبات» در فلسفه، ریاضیات و علوم رایانه درگیر بودند، گرد هم آورد. هدف این جلد این است که وسعت و عمق موضوع را رعایت کند و مفاهیم جاری مرتبط و پیشرفت‌های فنی را با «اثبات» در آن زمینه‌ها ارائه دهد.
احتمال و شکاکیت استقرایی هیوم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David C. Stove (دیوید سی. استو)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Clarendon Press; Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این کتاب بررسی احتمالات و شکاکیت استقرایی دیوید هیوم است. هیوم برای دیدگاه شکاکانه ای که از استنتاج استقرایی داشت، تنها یک استدلال ارائه کرد. این استدلال تنها موضوع این کتاب است. این کتاب به سه بخش تقسیم شده است. بخش اول نکاتی را در مورد احتمال ارائه می کند. بخش دوم استدلال هیوم برای شکاکیت استقرایی را مشخص می کند. در نهایت، بخش سوم استدلال هیوم برای شکاکیت استقرایی را ارزیابی می کند.
واقعیت اعداد: فلسفه ریاضیات فیزیکی‌انگار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Bigelow
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با در نظر گرفتن ماتریالیسم متافیزیکی، نور جدیدی بر ریاضیات می افکند. نویسنده اعداد و مجموعه های طبیعی، واقعی و خیالی را با ویژگی ها و روابط فیزیکی مشخص شناسایی می کند. نظریه مجموعه ها ما را به درک نادرست از ماهیت ریاضیات وسوسه می کند. بیگلو این افسانه را به چالش می کشد که اشیاء ریاضی را می توان در وجود تعریف کرد. با بازسازي اعداد به عنوان ويژگي ها يا روابط فيزيكي واقعي، غيرزباني، رياضيات را مي توان از تبعيد عقيم و انتزاعي خود به ميان دنياي فيزيكي كه ما به آن تعلق داريم، عقب كشيد.
علم و ضرورت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Bigelow, Robert Pargetter
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب از یک نظریه ابتکاری از رئالیسم علمی حمایت می کند که در آن به ریاضیات و منطق اهمیت داده می شود. نویسندگان استدلال می‌کنند که اگر ریاضیات را مطالعه کلیات، ویژگی‌ها و روابط، الگوها و ساختارها، انواع چیزهایی که می‌توانند همزمان در چندین مکان باشند، می‌توان به‌طور واقع‌بینانه فهمید. آنها با در نظر گرفتن این نوع افلاطون گرایی علمی به عنوان نقطه عزیمت خود، نشان می دهند که چگونه نظریه کلیات می تواند احتمال، قوانین طبیعت، علیت و تبیین را توضیح دهد و پیامدهای آن را در همه این زمینه ها کشف کند. این کتاب مهمی برای همه فیلسوفان علم، منطق دانان و متافیزیکدانان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی آنها خواهد بود. خوانندگان همچنین شامل کسانی می شود که خارج از فلسفه به رابطه متقابل فلسفه و علم علاقه مند هستند.
دیدگاه‌های فلسفی در مورد بی‌نهایت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Graham Oppy (گراهام اپی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گراهام اوپی با بررسی پرسش‌های فلسفی درباره بی‌نهایت، بررسی می‌کند که چگونه نامتناهی در همه جا کمین کرده است، هم در علم و هم در افکار معمولی ما درباره جهان. او همچنین بسیاری از معماها و پارادوکس‌هایی را که در قطار بی‌نهایت دنبال می‌شوند، تحلیل می‌کند و به مفاهیم ساده‌ای مانند شمارش، اضافه کردن و به حداکثر رساندن مشکلات جدی فعلی می‌پردازد. از دیگر موضوعات مورد بررسی می توان به ماهیت مکان و زمان، نامتناهی ها در علم فیزیک، بی نهایت ها در نظریه های احتمال و تصمیم، ماهیت روابط جزء/کل، نظریه های ریاضی نامتناهی و رگرسیون نامتناهی و اصول دلیل کافی اشاره کرد.
خلاصه بحث: «ذات گرایی جدید در فلسفه علم معاصر جریانی مهم امّا ناآشنا در ایران معاصر»
نویسنده:
ابراهیم داد جو
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مجمع عالی حکمت اسلامی,
چکیده :
علم فیزیک سه مقطع پیشانیوتنی، نیوتنی، و نسبیّت و کوانتوم را پشت سر گذاشته است. هر مقطع دارای لوازم فکری فلسفی خاص به خود بوده است. فیزیک پیشانیوتنی به ذات‌گرایی قدیم و واقع‌گرایی خام و به فلسفه متقدمین و فلسفه اسلامی، فیزیک نیوتنی به ضدّذات‌گرایی و ضدّواقع‌گرایی و به غالب فلسفه‌های معاصری که در ایران رواج دارند، و فیزیک نسبیّت و کوانتوم به ذات‌گرایی و واقع‌گرایی جدیدی که عمدتاً در ایران ناشناخته است رهنمون شده‌اند. فلسفه اسلامی که در بستر فیزیک پیشانیوتنی به بار نشسته و به ذات‌گرایی قدیم و واقع‌گرایی خام رهنمون شده است با ظهور فیزیک نیوتنی و لوازم ضدّذات‌گرایانه و ضدّواقع‌گرایانه آن، توان پیشروی خود را از دست داد و دست بسته در کناری نظاره‌گر ماند. فلسفه اسلامی برای اینکه بازسازی گشته و امروزین شود به یاری جریان ذات‌گرایی و واقع‌گرایی جدید نیازمند است. فلسفه اسلامی با بازسازی خود می‌تواند، از منظری ذات‌گرایانه و واقع‌گرایانه، به بازسازی فلسفه عمومی، معرفت شناسی و فلسفه علم مبادرت ورزیده و به تبع آن‌ها در پیشبرد واقع‌بینانه سایر علوم و امور، و به تبع آن‌ها در حلّ و فصل واقع‌بینانه مسائل و مشکلات، سهم به سزائی داشته باشد.
مبانی استنباط علمی: نسخه پنجاهمین سالگرد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Wesley C. Salmon, Christopher Hitchcock
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University Of Pittsburgh Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پس از انتشار در سال 1967، مبانی استنباط علمی به نسلی از دانشجویان و محققان در مورد مسئله استقراء، تفسیر احتمالات و نظریه تایید آموزش داد. پنجاه سال بعد، کتاب Wesley C.Salmon یکی از روشن ترین مقدمه ها برای این مشکلات اساسی در فلسفه علم باقی مانده است. سالمون با کتاب مبانی استنباط علمی، دیدگاهی منسجم از ماهیت استدلال علمی ارائه کرد، زیربنای فلسفی تحقیقات علمی را بررسی کرد و خوانندگان را با جنبش های کلیدی در معرفت شناسی و فیلسوفان برجسته قرن بیستم آشنا کرد - مانند کارل پوپر، رودولف. کارنپ، و هانس رایشنباخ-ارائه یک ارزیابی انتقادی و توسعه دیدگاه‌های متمایز خود در مورد موضوعاتی که امروزه هنوز از اهمیت اصلی برخوردار هستند. این نسخه سالگرد اثر بنیادی سالمون در فلسفه علم دارای مقدمه‌ای مفصل از کریستوفر هیچکاک است که به بررسی ریشه‌ها، تأثیرات و مضامین اصلی کتاب، تأثیر و تأثیرات ماندگار آن، اختلافاتی که مطرح کرد، و جایگاه آن در مطالعات جاری، می‌پردازد. بازبینی ایده‌های سالمون برای مخاطبان جدیدی از فیلسوفان، مورخان، دانشمندان و دانشجویان.
کتاب راهنمای احتمالات و فلسفه آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alan Hajek (editor), Christopher Hitchcock (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشنی: نظریه احتمالات ابزار کلیدی علوم فیزیکی، ریاضی و اجتماعی است. همچنین نقش مهمی در فلسفه ایفا کرده است: در معرفت شناسی، فلسفه علم، اخلاق، فلسفه اجتماعی، فلسفه دین و جاهای دیگر. می توان موردی را مطرح کرد که احتمال به اندازه منطق، جزئی از مجموعه ابزار فیلسوف است. علاوه بر این، بین نظریه احتمالات و فلسفه، یک خیابان دوطرفه پربار وجود دارد: نظریه بیشتر از کار فیلسوفان خبر می دهد، و تحقیق فلسفی، به نوبه خود، نور قابل توجهی را بر این نظریه می افکند. این کتاب راهنما تأثیر فلسفه بر احتمالات و احتمالات بر فلسفه را دربرمی گیرد و بیشتر می کند. نزدیک به چهل مقاله وضعیت بازی را خلاصه می کند و بینش های جدیدی را در زمینه های مختلف تحقیقاتی در تلاقی این دو زمینه ارائه می دهد. مقالات مورد توجه ویژه پزشکان احتمالی است که به دنبال درک بیشتری از مبانی ریاضی و مفهومی آن هستند، و به فیلسوفانی که می خواهند در لبه برش تحقیقات در این زمینه سرعت بگیرند. در اینجا چیزهای زیادی برای جذب خوانندگان فلسفی وجود دارد که به ویژه روی احتمال کار نمی کنند، اما می خواهند درباره آن و کاربردهای آن بیشتر بیاموزند. در واقع، این جلد باید به طور کلی برای کنجکاوهای فکری جذاب باشد. به هر حال، اینجا چیزهای زیادی برای کنجکاوی وجود دارد. ما انتظار نداریم که همه مخاطبان این جلد آموزش کاملی در نظریه احتمال داشته باشند. و در حالی که احتمال به کار بسیاری از فیلسوفان مرتبط است، آنها اغلب پیشینه چندانی در فرمالیسم آن ندارند. با در نظر گرفتن این موضوع، ما با "احتمال برای همه - حتی فیلسوفان" شروع می کنیم، آغازگر آن بخش هایی از نظریه احتمال است که ما معتقدیم برای فیلسوفان مهم است که بدانند. بقیه جلد به هفت بخش اصلی تقسیم شده است: تاریخ; فرمالیسم؛ جایگزین های نظریه احتمال استاندارد؛ تفاسیر و مسائل تفسیری; قضاوت احتمالی و کاربردهای آن؛ کاربردهای احتمال: علم; و کاربردهای احتمال: فلسفه.
  • تعداد رکورد ها : 274