جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
کتاب راهنمای احتمالات و فلسفه آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alan Hajek (editor), Christopher Hitchcock (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشنی: نظریه احتمالات ابزار کلیدی علوم فیزیکی، ریاضی و اجتماعی است. همچنین نقش مهمی در فلسفه ایفا کرده است: در معرفت شناسی، فلسفه علم، اخلاق، فلسفه اجتماعی، فلسفه دین و جاهای دیگر. می توان موردی را مطرح کرد که احتمال به اندازه منطق، جزئی از مجموعه ابزار فیلسوف است. علاوه بر این، بین نظریه احتمالات و فلسفه، یک خیابان دوطرفه پربار وجود دارد: نظریه بیشتر از کار فیلسوفان خبر می دهد، و تحقیق فلسفی، به نوبه خود، نور قابل توجهی را بر این نظریه می افکند. این کتاب راهنما تأثیر فلسفه بر احتمالات و احتمالات بر فلسفه را دربرمی گیرد و بیشتر می کند. نزدیک به چهل مقاله وضعیت بازی را خلاصه می کند و بینش های جدیدی را در زمینه های مختلف تحقیقاتی در تلاقی این دو زمینه ارائه می دهد. مقالات مورد توجه ویژه پزشکان احتمالی است که به دنبال درک بیشتری از مبانی ریاضی و مفهومی آن هستند، و به فیلسوفانی که می خواهند در لبه برش تحقیقات در این زمینه سرعت بگیرند. در اینجا چیزهای زیادی برای جذب خوانندگان فلسفی وجود دارد که به ویژه روی احتمال کار نمی کنند، اما می خواهند درباره آن و کاربردهای آن بیشتر بیاموزند. در واقع، این جلد باید به طور کلی برای کنجکاوهای فکری جذاب باشد. به هر حال، اینجا چیزهای زیادی برای کنجکاوی وجود دارد. ما انتظار نداریم که همه مخاطبان این جلد آموزش کاملی در نظریه احتمال داشته باشند. و در حالی که احتمال به کار بسیاری از فیلسوفان مرتبط است، آنها اغلب پیشینه چندانی در فرمالیسم آن ندارند. با در نظر گرفتن این موضوع، ما با "احتمال برای همه - حتی فیلسوفان" شروع می کنیم، آغازگر آن بخش هایی از نظریه احتمال است که ما معتقدیم برای فیلسوفان مهم است که بدانند. بقیه جلد به هفت بخش اصلی تقسیم شده است: تاریخ; فرمالیسم؛ جایگزین های نظریه احتمال استاندارد؛ تفاسیر و مسائل تفسیری; قضاوت احتمالی و کاربردهای آن؛ کاربردهای احتمال: علم; و کاربردهای احتمال: فلسفه.
شرطیه پاسکال؛ آیا نظریه معقولیت یک برهان است؟
نویسنده:
محمد محمدرضایی، مصطفی حسینی گلکار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه علامه طباطبایی,
چکیده :
بحث درباره مقصود پاسکال از ارائه شرطیه هنوز به جواب مقبول همه نرسیده است! آیا پاسکال در پی ارائه یک برهان است و یا تنها می خواهد دعوتی به محفل انس خود نماید؟ آیا مخاطب او ملحد است و یا درصدد تقویت ایمان مسیحی است؟ ریشه های قبلی شرطیه پاسکال کجاست؟ در مقاله حاضر ضمن بررسی تاملات پاسکال و مهم ترین شرح های آن تا حد امکان کوشش شده است ابتدا گفتار او ایضاح و سپس با روشنتر کردن پرسش های فوق، اقوال متعارض در این باره تبیین شود، لذا ابتدا قرائت دینی از معقولیت ارائه شده و سپس ضمن بررسی ریشه های تاریخی بحث و تحلیل پیشفرض ها و مقدمات شرطیه پاسکال، با رجوع به اهم نقادی های درباره آن، وجوه تعارض برداشت از معقولیت مشخص شده و به برخی توسعه ها و تحولاتی که در خلال این مباحث به ویژه در اندیشه معاصر پدید آمده، پرداخته شده است. مهم ترین نتیجه بحث این است که بسیاری ایرادات وارد شده بر معقولیت پاسکال حاصل جدا کردن آن از مقدمات و مفروضاتش بوده است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 32
  • تعداد رکورد ها : 2