مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 274
بحث های معاصر در فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher Hitchcock (کریستوفر هیچکاک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Blackwell Publishing Ltd,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بحث‌های معاصر در فلسفه علم شامل شانزده مقاله اصلی از نویسندگان برجسته در فلسفه علم است که هر یک از پاسخ مثبت یا منفی به یکی از هشت سؤال خاص دفاع می‌کنند، از جمله: آیا قوانین علوم اجتماعی وجود دارد؟ آیا علل از نظر فیزیکی با اثرات آنها مرتبط هستند؟ آیا ذهن سیستمی از ماژول ها است که توسط انتخاب طبیعی شکل گرفته است؟ بحث های تازه ای را در مورد هشت موضوع بحث برانگیز در فلسفه علم گرد هم می آورد. سوالات مطرح شده عبارتند از: "آیا قوانین علوم اجتماعی وجود دارد؟" "آیا علل از نظر فیزیکی با اثرات آنها مرتبط هستند؟"؛ "آیا ذهن سیستمی از ماژول ها است که توسط انتخاب طبیعی شکل گرفته است؟" هر سوال توسط یک جفت مقاله مخالف که توسط دانشمندان برجسته نوشته شده و به ویژه برای جلد سفارش داده شده است، بررسی می شود. قالب بحث پر جنب و جوش مسائل را به وضوح مشخص می کند و راه را برای بحث بیشتر هموار می کند. به عنوان مقدمه ای در دسترس برای موضوعات اصلی در فلسفه علم معاصر عمل می کند و در عین حال تخیل فیلسوفان حرفه ای را نیز به خود جلب می کند.
فلسفة العلم في القرن العشرين: اربعة موضوعات رئیسیة
نویسنده:
دونالد جيلز؛ ترجمه ودراسه: حسین علی؛ مراجعه وتقدیم: امام عبدالفتاح امام
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: التنویر,
علم و حساسیت از دبلیو وی کواین: سخنرانی درباره ایمانوئل کانت در 1980 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Sinclair
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing;Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب، سخنرانی های امانوئل کانت از W. V. Quine با عنوان Science and Sensibilia برای اولین بار به زبان انگلیسی منتشر شده است. این سخنرانی‌ها نشان‌دهنده مرحله مهمی در توسعه تفکر بعدی کواین است، جایی که او در شرح خود از مراحل از تحریک حسی تا نظریه علمی، و در استفاده بیشتر از آنها برای ارزیابی میزان ذهنی، صریح‌تر در مورد اهمیت محدودیت‌های فیزیکی واژگان قابل دفاع است این سخنرانی‌ها که به‌عنوان یک واحد در نظر گرفته می‌شوند، شکاف مهمی را در درک ما از پیشرفت فلسفی او از اثر او در سال 1973 با نام «ریشه‌های مرجع» تا آثار بعدی‌اش پر می‌کنند. این جلد همچنین حاوی مقدمه ای است که محتوای و اهمیت فلسفی سخنرانی ها را بیان می کند. علاوه بر این، چندین مقاله نوشته شده توسط محققان برجسته فلسفه کواین بینش بیشتری در مورد مسائل مهم مطرح شده در سخنرانی ها ارائه می دهد.
فرار از واقعیت در علوم انسانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ian Shapiro
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب گیرا و در عین حال دردسرساز، یان شاپیرو اتهامات شدیدی را درباره بسیاری از شیوه های تأثیرگذار در علوم اجتماعی و علوم انسانی امروز ارائه می کند. شاپیرو که شاید بیشتر به دلیل نقد نظریه انتخاب عقلانی شناخته می شود، حوزه اختیارات خود را در اینجا گسترش می دهد. او استدلال می‌کند که در رشته‌ای پس از انضباط، دانشمندان طعمه نزدیک‌بینی درون‌نگر شده‌اند که از فرار از واقعیت ناشی می‌شود و آن را تداوم می‌بخشد. شاپیرو استدلال می‌کند که در فرهنگ آکادمیک مبتنی بر روش‌محور که ما در آن زندگی می‌کنیم، محققان اغلب نمایش و اصلاح تکنیک‌های خود را به عنوان فعالیت اصلی علمی می‌دانند. نتیجه این است که آنها از دید موضوعات مورد مطالعه خود غافل می شوند. تئوری های حیوانات خانگی و کورهای روش شناختی باعث می شود که حقایق نامطلوب نادیده گرفته شوند، حتی گاهی اوقات درک نمی شوند. اهداف نقد شاپیرو شامل جنبش قانون و اقتصاد، مدل‌سازی رسمی و آماری بیش از حد، نظریه‌های تقلیل‌دهنده مختلف رفتار انسانی، تحلیل مفهومی نادرست در نظریه سیاسی و مکتب تاریخ فکری کمبریج است. به عنوان جایگزینی برای همه اینها، شاپیرو مورد قانع‌کننده‌ای برای تحقیقات اجتماعی مشکل‌محور است که ریشه در فلسفه علم واقع‌گرایانه و دیدگاه ضد تقلیل‌گرای تبیین اجتماعی دارد. در نثر شفاف - اگر گزنده - که شاپیرو به آن شهرت دارد، توضیح می‌دهد که چرا این امر مستلزم توجه انتقادی بیشتری نسبت به نحوه مشخص کردن مشکلات نسبت به آنچه معمولاً انجام می‌شود، دارد. او آنچه را که برای مطالعه قدرت، دموکراسی، قانون و ایدئولوژی و همچنین در بحث‌های هنجاری در مورد حقوق، عدالت، آزادی، فضیلت و اجتماع در خطر است، نشان می‌دهد. شاپیرو در طول مسیر به بسیاری از منتقدان نظرات خود پاسخ می دهد و موقعیت خود را به عنوان یکی از نظریه پردازان متمایز اجتماعی و سیاسی عصر ما تضمین می کند.
نظریه و حقیقت: نقد فلسفی در علم بنیادی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lawrence Sklar
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: شک‌گرایان این ایده را که نظریه‌های علمی تصویری واقعی از یک جهان عینی به ما می‌دهند، مورد تردید قرار داده‌اند. لارنس اسکلار سه نوع استدلال شک‌آمیز درباره حقیقت علمی را بررسی می‌کند و نقش مهمی را که آنها در خود علم بنیادی ایفا می‌کنند بررسی می‌کند. اسکلار نشان می‌دهد که این نوع نقد فلسفی در علم به کار می‌رود و تفاوت واضحی را بین نحوه عملکرد آنها در یک زمینه علمی و زمینه‌های فلسفی انتزاعی‌تر آشکار می‌کند. موضوع اصلی نظریه و حقیقت این است که علم و فلسفه برای یکدیگر ضروری هستند. اسکلار این ادعا را مطرح می‌کند که نمی‌توان روش‌های علم را بدون درک فلسفه درک کرد و نمی‌توان فلسفه علم را بدون درک علم بنیادی نیز به‌طور مثمرثمر دنبال کرد.
بررسی‌های میان‌رشته ای در مدرسه لووف-ورشو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anna Drabarek, Jan Woleński, Mateusz M. Radzki
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing;Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب میراث مکتب لووف-ورشو را هم از منظر تاریخی و هم از منظر فلسفی ارائه می‌کند. دیدگاه تاریخی بر آغاز و پایان دراماتیک مدرسه که با وقوع جنگ جهانی دوم به وجود آمد، متمرکز است. از سوی دیگر، دیدگاه فلسفی طیف وسیعی از مسائل از جمله مسائل منطقی، معرفت‌شناختی، ارزش‌شناختی و روان‌شناختی را در بر می‌گیرد و ماهیت بین‌رشته‌ای مطالعات انجام‌شده توسط کازیمیرز تواردوفسکی و شاگردانش را آشکار می‌کند. این جلد با سیزده مقاله متنوع و بدیع به سه بخش تقسیم شده است: تاریخ، فرهنگ و ارزش شناسی. روانشناسی؛ و منطق و روش. این کتاب نه تنها با بررسی تاریخ فلسفه که توسط مکتب لووف-ورشو ارائه شده است، وضعیت فلسفه معاصر را از منظر مفاهیم توسعه یافته توسط نمایندگان آن نیز بازتاب می دهد. علاوه بر این، مطالعات ارائه شده در این کتاب به مشکلات علم معاصر و ویژگی بین رشته ای متمایز آن می پردازد. بنابراین، این جلد نه تنها مجموعه‌ای از تحلیل‌های فلسفه مکتب لووف-ورشو است، بلکه تحقیقی در مورد بین رشته‌ای بودن علم و خود فلسفه است.
کواین و جایگاه او در تاریخ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frederique Janssen-Lauret, Gary Kemp (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK,
مبانی فلسفی فیزیک: درآمدی بر فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(مارتین گاردنر)Carnap, Rudolf; Gardner, Martin(رودلف کارناپ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
استقراء و قیاس در علوم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Friedrich Stadler (auth.), Friedrich Stadler (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مقالات این جلد به روش‌های استنتاجی اصلی می‌پردازد که می‌توان برای انواع مختلف شواهد تجربی به کار برد. هدف این مشارکت‌ها - همراه با نظرات انتقادی - توسط محققان مشهور در زمینه فلسفه علم، رفع تقابل سنتی بین استقراءگرایان و قیاس‌گرایان است. آنها روش های مختلف تبیین و توجیه در علوم را در زمینه های مختلف و با اهداف متفاوت بررسی می کنند. این جلد شامل مطالبی در مورد روش های علوم، به ویژه در مورد استقراء، استنتاج، ربایش، قوانین، احتمال و تبیین است، از منطق، ریاضیات، طبیعی تا علوم اجتماعی. آنها یک ارزیابی مجدد کثرت گرایانه بسیار موضوعی از رویه ها و استدلال روش شناختی و بنیادی ارائه می دهند، به عنوان مثال. با تمرکز بر بیزی و هوش مصنوعی. آنها دومین کنفرانس بین المللی در وین با موضوع "استقرا و استنتاج در علوم" را به عنوان بخشی از شبکه علمی "دیدگاه های تاریخی و معاصر فلسفه علم در اروپا" که توسط بنیاد علمی اروپا (ESF) تامین می شود، مستند می کنند.
چرخش عمل‌گرایانه: به سوی دیدگاه‌های کنش‌محور در علوم شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andreas K. Engel, Karl J. Friston, Danica Kragic
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The MIT Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کارشناسان از طیف وسیعی از رشته ها، مبانی و پیامدهای یک دیدگاه جدید کنش محور از شناخت را ارزیابی می کنند. علم شناختی در حال تجربه یک چرخش عملگرایانه از چارچوب سنتی بازنمایی محور به سمت دیدگاهی است که بر درک شناخت به عنوان «فعال» تمرکز دارد. این دیدگاه فعال معتقد است که شناخت مدل‌هایی از جهان تولید نمی‌کند، بلکه عمل را تحت تأثیر قرار می‌دهد، زیرا مبتنی بر مهارت‌های حسی-حرکتی است. در این جلد، کارشناسان علوم شناختی، علوم اعصاب، روانشناسی، رباتیک و فلسفه ذهن، مبانی و پیامدهای یک دیدگاه جدید کنش‌محور از شناخت را ارزیابی می‌کنند. مشارکت آنها و شواهد تجربی پشتیبان نشان می دهد که یک رویکرد فعال به علوم شناختی، پیشرفت های مفهومی قوی را ممکن می کند، و فصل ها مفاهیم کلیدی این مدل جدید شناخت را بررسی می کنند. مشارکت کنندگان در مورد پیامدهای یک رویکرد فعال برای رشد شناختی بحث می کنند. مدل های عمل گرا پردازش شناختی؛ درک عمل گرا از آگاهی و تجربه. و تغییرات پارادایم همراه در زمینه های فلسفه، علوم مغز، روباتیک و روانشناسی. مشارکت کنندگان موشه بار، لارنس دبلیو بارسالوف، اولاف بلانکه، ژانت بوگ، مارتین وی. توبیاس هید، سیسیلیا هیس، الیزابت هیل، متی هافمن، یاکوب هووی، برنهارد هومل، آتسوشی ایریکی، پیر جاکوب، هنریک یورنتل، یورگن جوست، جیمز کیلنر، گونتر نابلیچ، پیتر کونیگ، الکساندر کیام گیک، دانیکا کراگیکلو، ریچارد مناری، توماس متزینگر، ازکیل مورسلا، ساسکیا ناگل، کوین جی اوریگان، پیر-ایو اودیر، جیووانی پزولو، تونی جی. آنیل کی. ست، ویکی ساوتگیت، آنتونلا تراماسره، جان کی تسوتسوس، پل اف ام جی ورشور، گابریلا ویگلیوکو، گوتفرید ووسگراو
  • تعداد رکورد ها : 274