مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 23
ازدواج حس و روح: ادغام علم و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ken Wilber
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Random House,
چکیده :
ترجمه ماشینی : مسلماً در دنیای مدرن هیچ موضوعی مهمتر و مهمتر از رابطه علم و دین وجود ندارد. علم روش‌هایی را برای کشف حقیقت به ما داده است، در حالی که دین بزرگترین نیروی تولید معناست. با این حال، این دو به عنوان متقابل متقابل، با عواقب تلخ برای بشریت دیده می شوند. در ازدواج حس و روح، یکی از مهم‌ترین فیلسوفان امروزی به طرز درخشانی بیان می‌کند که چگونه می‌توانیم درباره علم و دین به شیوه‌هایی فکر کنیم که امکان آشتی و اتحاد آنها را فراهم کند، با شرایطی که برای هر دو گروه قابل قبول باشد. کن ویلبر به عنوان برجسته ترین متفکر در ادغام روانشناسی غربی و سنت های معنوی شرقی به طور گسترده ای مورد تحسین قرار گرفته است. کتاب‌های متعدد او در رشته‌های مختلف علمی منتشر شده است و آموزه‌های دین، روان‌شناسی، فیزیک، عرفان، جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی را ترکیب کرده است و طرفداران بین‌المللی را برای او به ارمغان آورده است. «ازدواج حس و روح» در دسترس‌ترین اثر اوست که هدفش هدایت مخاطب عام به توافق متقابل بین دنیای معنوی و ذهنی خرد باستانی و دنیای عینی و تجربی دانش مدرن است. ویلبر به طور واضح و مختصر به بررسی شکاف بین علم و دین و تأثیر این «جنگ سرد فلسفی» بر سرنوشت بشریت می‌پردازد. او به طور سیستماتیک تلاش های قبلی برای یکپارچگی را مرور می کند و توضیح می دهد که چرا نظریه های رمانتیک، ایده آلیستی و پست مدرن شکست خوردند. و او نشان می دهد که چگونه علم با برخی از ویژگی های عمیق مشترک در تمام سنت های اصلی مذهبی جهان سازگار است. کن ویلبر در نشان دادن راه اتحاد بین حقیقت و معنا، کتابی زیبا و قابل دسترس خلق کرده است که در گستره خود خیره کننده است.
یک جهان: تعامل علم و الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John C. Polkinghorne
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سه گانه مشهور جان سی. پولکینگهورن در مورد سازگاری دین و علم دوباره چاپ شده است. One World (که در ابتدا در سال 1986 منتشر شد) موضوعاتی را در علم و دین معرفی می کند که دکتر پولکینگهورن متعاقباً در علم و مشیت و علم و خلقت ادامه داد. این کتاب ها به صورت جداگانه و به صورت سریال مورد استقبال گسترده قرار گرفته اند. در مقدمه جدید کتاب یک جهان، دکتر پولکینگ هورن نوشته اصلی خود را از این کتاب ارزیابی می‌کند و به موضوعاتی اشاره می‌کند که برای تفکر او مهم باقی مانده‌اند و موضوعاتی که از طریق اکتشافات علمی اخیر گسترش یافته و اصلاح شده‌اند. در واقع، او معتقد است، در فرهنگ پست مدرن امروزی «مسئله اینکه چه چیزی می‌توانیم بدانیم و چگونه می‌توانیم به دانش دست یابیم، حتی نسبت به سال 1986 بسیار مهم‌تر است». پولکینگ‌هورن استدلال می‌کند که علم و دین هر دو جنبه‌های واقعیت را بررسی می‌کنند، و «پایه‌ای برای تعامل متقابل آنها فراهم می‌کنند، زیرا دیدگاه‌های متفاوت خود را نسبت به جهان واحد واقعیت موجود ارائه می‌کنند». او در یک جهان تز خود را از طریق بررسی ماهیت علم، ماهیت جهان فیزیکی، ویژگی الهیات و شیوه های فکر در علم و الهیات توسعه می دهد. او «نقاط تعامل» و نقاط تعارض بالقوه علم و دین را مشخص می کند. او در این مسیر از خلقت، جبر، دعا، معجزات و زندگی آینده بحث می کند و رد تقلیل گرایی علمی و دفاعش از الهیات طبیعی را توضیح می دهد. علم بر سایر اشکال معرفت برتری مطلق ندارد و دین هم همه پاسخ ها را ندارد. هر دو در جستجوی "حقیقت" هستند. هر دو جهان را آنگونه که هست کاوش می کنند و تسلیم شواهد پیش روی خود می شوند. و هر دو باید برای اصلاح مستمر باز باشند. ما در یک جهان زندگی می کنیم. بینش پولکینگ‌هورن همچنان آن را به عنوان جهانی که در آن علم و دین می‌توانند یکدیگر را برانگیخته و سودمند کنند، روشن می‌کند. «چرا این کتاب را اینقدر مهم می‌دانم؟ اساساً به این دلیل که کار علمی و پیگیری الهیات را معنا می کند و با انجام این کار به جهان هستی معنا می بخشد. . . . به خاطر استدلال قانع‌کننده و شفاف و احتیاط‌آمیز از او مدیون هستیم.» - The Expository Times
ایمان، علم و فهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Polkinghorne (جان پولکینگورن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Yale University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ایمان، علم و درک کتابی نوشته جان پولکینگهورن است که جنبه هایی از ادغام علم و الهیات را بررسی می کند. این بر اساس سخنرانی های او در دانشگاه ناتینگهام و ییل و بر روی برخی مقالات دیگر است.
کاوش در واقعیت: در هم تنیدگی علم و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Polkinghorne (جان پولکینگورن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Yale University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کشیش جان پولکینگ هورن معتقد است که واقعیت چند لایه است و در این کتاب بینش‌گر ابعاد مختلف مواجهه انسان با واقعیت را بررسی می‌کند. پولکینگ‌هورن از طریق یک فرآیند منطقی و مستدل استدلال می‌کند که واقعیت نه تنها شامل فرآیندهای علمی جهان طبیعی، بلکه بعد شخصی طبیعت انسان و اهمیت آن است. او دیدگاهی یکپارچه از واقعیت ارائه می دهد که شامل طیف وسیعی از بینش های ناشی از گزارش فیزیک از ساختار علی، درک تکاملی ماهیت انسان، اهمیت منحصر به فرد عیسی ناصری و مواجهه انسان با خدا می شود. نویسنده فصل های بیشتری را به موارد خاصی اختصاص می دهد. مشکلات و سؤالاتی که توسط روایت مسیحی از واقعیت الهی مطرح شده است. او به عنوان مثال در مورد ماهیت زمان و رابطه خداوند با آن، رابطه متقابل ادیان جهان، مشکل شر، و مسائل اخلاقی عملی مربوط به پیشرفت های ژنتیکی، از جمله تحقیقات سلول های بنیادی، بحث می کند. پولکینگ‌هورن به دنبال گفت‌وگوی بین علم و الهیات که وزن یکسانی برای بینش‌های هر یک دارد، ادامه می‌دهد، درک ما از ماهیت واقعیت و درک ما از پیچیدگی آن را گسترش می‌دهد.
درسگفتار علم دینی
مدرس:
حسین سوزنچی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
امسال حدود ۵ سال از تالیف کتاب «معنا، امکان و راهکارهای تحقق علم دینی» گذشته است. بعد از تألیف نیز همانند قبل آن به تدریس این موضوع ادامه دادم که از اولین مواردش تدریس این موضوع برای دانشجویان کارشناسی ارشد رشته فلسفه علم در دانشگاه شریف در سال تحصیلی ۸۹-۹۰ بود. طبیعی است که در این سالها با نقدهایی مواجه شدم و اصلاحاتی در ذهنم رقم خورد. شاید مهمترین ایرادی که الان بر کتاب خود می‌دانم این است که در حوزه علوم انسانی ورود جامعی نداشته و نکات بسیاری را مورد غفلت قرار داده‌ام و یکی از علل آن این بود که آشنایی آن موقع من با علوم انسانی و اجتماعی، به تبع فضای عمومی کشور، تابع فضای انگلوساکسون بود و از اهمیت جریان قاره‌ای به عنوان یک جریان بشدت اثرگذار در حوزه علوم انسانی و اجتماعی بی‌خبر بودم. به هر حال امسال (نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۴-۹۵) پیشنهاد تدریس همین عنوان برای دوره تمهیدیه سطح ۴ موسسه امام رضا علیه‌السلام مطرح شد. سطح ۴ در موسسات آموزشی حوزوی، هم‌ارز دکتری در دانشگاه‌ها محسوب می‌شود. از آنجا که گاه ورودی‌های حوزه به حوزه‌های علوم انسانی آشنایی مناسبی از این حوزه نداشته‌اند موسسه امام رضا علیه‌السلام (وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی) که از موسسات آموزش عالی وابسته به حوزه محسوب می‌شود، اقدام به برگزاری دوره‌هایی با عنوان دوره تمهیدیه کرده است که در این دوره‌ها طلاب دارای مدرک کارشناسی ارشد دانشگاهی یا سطح ۳ حوزوی (که هم ارز با مدرک کارشناسی ارشد محسوب می‌شود) بدون دریافت مدرک، دوره‌های آموزشی‌ای را سپری می‌کنند تا آمادگی علمی لازم را برای شرکت در کنکور دکتری یا سطح ۴ به دست آورند. (با این توضیح می‌توان سطح این دوره را معادل با سطح کارشناسی ارشد معرفی کرد)
خدا و علم
عنوان :
نویسنده:
گریچکا بوگدانف، ژان گیتون، ایگور بوگدانف، عباس آگاهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دفتر نشر فرهنگ اسلامی,
چکیده :
در این کتاب که به صورت گفت‌و‌گو تنظیم شده است، ژان گیتون، ایگور و گریشکا بوگدانف خواسته‌اند تعارض میان انسان معتقد و عالم علوم مادی را به صورت مباحثه‌ای بنیادی عرضه دارند. از خلال استدلال‌ها و پرسش‌های آن‌ها، موضوع، موقع و مقام انسان در کائنات در مرکز بحث قرار می‌گیرد، و مصداق‌های فراوانی برای برخی براهین اثبات وجود خدا چون برهان اتقان صنع ارائه می‌شود. این کتاب شامل نُه فصل می‌باشد.
دين پژوهى
عنوان :
نویسنده:
عبدالله ابراهیم زاده آملی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سپاه پاسداران، نمایندگی ولی فقیه، اداره اموزشهای عقیدتی سیاسی,
چکیده :
دين، ماندگارترين میراث فرھنگى ما است كه از سوى پیامبران الھى به ويژه پیامبر خاتم (ص) و جانشینانان به حق ايشان، ائمه اطھار (ع) به دست ما رسیده است تا ما بتوانیم با پیاده كردن دستور العملھا و آموزهھاى انسان ساز آن، خوشبختى و رستگارى خود را رقم زنیم. ھمچنین بايد از حريم آن به خوبى پاسدارى نموده، به نشر و تبیین آن بپردازيم و زمینه را براى رشد و تعالى نسل جوان، مھیا سازيم. از اين رو، پاسدارى و حفظ اين میراث عظیم و آشنايى و آگاھى لازم از معارف اصیل و ناب اسلام بر ما واجب است؛ چرا كه پاسدارى ھوشمندانه از دين و نیز پايبندى عملى به آن براى نیل به رستگارى و سعادتمندى، در گرو اين آشنايى و آگاھى لازم و كافى (: دين پژوھى) است. به عنوان « انقلاب اسلامى ايران » زمانى دو چندان مىشود كه بدانیم از يك سو ،« پاسدارى از آن » و نیز « پايبندى عملى به دين » و « دين پژوھى » حساسیت و ضرورت و خون « قدس سره » پاداش بزرگ الھى به امت مسلمان ايران (و بلكه كلیه مسلمانان جھان) به خاطر جانفشانىھاى اين مردم جان بر كف تحت رھبرىھاى امام راحل بھاى شھیدان ارزانى شد و حفظ و پاسدارى از آن بر دوش ما به عنوان پاسداران راستین اين انقلاب و نظام اسلامى، نھاده شد؛ و از سوى ديگر، تھاجم ھمه جانبه سیاسى، فرھنگى- بعد از ناكامى در تھاجم نظامى- براى فروپاشى و اضمحلال آن از درون، از راه القاى شبھات دينى در میان مردم به ويژه نسل جوان، به چالش بردن مبانى فكرى اسلامى و قداست زدايى از آن، سالھاى سال است كه با شدّت و جدّيت ھر چه بیشتر از سوى رسانهھاى استكبارى و وابستگان فكرى آنان در داخل ادامه دارد و ھر روز ھم فزونى مىيابد. كه عمدتاً از مسائل جديد كلامى مىباشد)، گامى عملى و مؤثر در راه انجام آن رسالت دينى و انقلابى است كه ) « دين پژوھى » تھیّه و تدوين متن حاضر به نام امیدواريم مورد استفاده مطلوب قرار گیرد. در اين كتاب به آرا و نظريات جديد در حوزه دين پژوھى با استفاده از دلايل عقلى و نقلى و ديدگاهھاى انديشمندان بزرگ اسلامى معاصر پرداخته شده و ديدگاهھاى مخالفان و شبھات و چالشھاى ايجاد شده مورد نقد قرار گرفته و پاسخھاى لازم ارائه گرديده است.
إسلام يتحدى
نویسنده:
وحيد الدين خان؛ مترجم: ظفر اسلام خان؛ محقق: عبدالصبور شاهين
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مکتبة الرسالة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
به جرات می‌توان گفت یکی از قوی‌ترین و اساسی‌ترین کتاب‌ها در ردِ الحاد، کتاب "الإسلام يتحدى" است. این کتاب از آثارِ فاخرِ عالم بزرگ هندوستان”وحیدالدین خان”است. در این کتاب به موضوعات مهمی که آتئیست‌ها روی آنها مانور می‌دهند پرداخته می‌شود. مواردی از قبیل: نقد مخالفان دین از زاویه‌ی بیولوژی و روانشناسی و تاریخی، پایان نیاز بشر به دین، توهمات ذهن بشر درمورد خدا و دین، وجود خدا، شک و تردید، یافته‌های فضایی، جهان‌های پیچیده کوچک، نظم جهان تصادفی یا برنامه‌ریزی شده، دلایل وجود زندگی پس از مرگ، اثبات نبوت، قرآن کلام خدا(اعجاز قرآن، پیشگویی‌های قرآن، یافته‌های عصر نوین)، دین و مشکلات تمدن، روابط زنان و مردان، ساختار اقتصادی و ... این کتاب به اثبات دین در برابر تفکر مادی جدید اختصاص یافته است. این اثبات دو حالت دارد؛ یکی این‌ که ثابت شود دین یک پدیده‌ی غیر مادی است: بنابراین علوم مادی مجاز نیستند که درستی دین را زیر سئوال ببرند. شیوه‌ی دوم، اثبات درستی دین در برابر تفکر مادی جدید است، بدین معنا که در اثبات حقانیت دین از همان ابزاری استفاده شود که برای اثبات یک موضوع در پهنه‌ی علوم مادی و تجربی استفاده می‌شود. برخی ازمباحث کتاب بدین‌قرار است: تئوری مخالفان دین؛ نقدی بر تئوری مخالفان دین؛ روش استدلال علمی؛ گواهی جهان هستی درباره‌ی وجود خدا؛ دلایل وجود آخرت؛ اثبات نبوت؛ قرآن کلام خدا؛ دین و مشکلات تمدن؛ و حیات طیبه
  • تعداد رکورد ها : 23