مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
تعارض ظاهری علم و دین تعارض علم و دین مسیحی تعارض علم و دین یهودی تعارض معرفت علمی و معرفت دینی تعارض نظریه تکامل با اشرفیت انسان تعارض نظریه تکامل با باورهای دینی تعارض نظریه تکامل با کتاب مقدس تعارض واقعی علم و دین
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 89
گالیله و تضاد دین و علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gregory W. Dawes
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برای بیش از 30 سال، مورخان آنچه را «تز جنگ» می نامند - این ایده که تضاد اجتناب ناپذیری بین دین و علم وجود دارد - رد کرده اند و اصرار دارند که دانشمندان و مؤمنان می توانند در هماهنگی زندگی کنند. این کتاب مخالف است. با در نظر گرفتن مشهورترین درگیری‌های این چنینی، ماجرای گالیله، به عنوان نقطه شروع، استدلال می‌کند که جوامع مذهبی و علمی نگرش‌های بسیار متفاوتی نسبت به دانش نشان می‌دهند. ادیان مبتنی بر کتاب مقدس نه تنها ادعا می کنند که منبعی از دانش متمایز از عقل بشری است. آنها همچنین مقید به سنت هستند، بر یقین اعتقادات خود پافشاری می کنند و در برابر انتقادات رادیکال به گونه ای که علوم نیست، مقاومت می کنند. اگر مؤمنان دارای تفکر سنتی بین آنچه ایمانشان به آنها می گوید و یافته های علم مدرن تضادی را درک کنند، ممکن است همان کاری را انجام دهند که مقامات کلیسا در زمان گالیله انجام دادند. آنها ممکن است تلاش کنند علم را تعطیل کنند و اصرار کنند که اعتبار کلام خدا بر هر دانش «صرفاً انسانی» غلبه دارد. کسانی از ما که برای علم ارزش قائل هستیم باید مراقب باشیم که این اتفاق نمی افتد.
داروینیسم و ​​الهیات طبیعی: دیدگاه های در حال تحول [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Robinson (اندرو رابینسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge Scholars Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا مسیحیت می تواند با نظریه تکامل داروین از طریق انتخاب طبیعی سازگار شود؟ علوم زیستی چه ارتباطی با اندیشه دینی دارد؟ آیا الهیات مسیحی چیزی برای ارائه در مورد تدوین فرضیه های علمی دارد؟ این پرسش‌ها از جمله مواردی هستند که در این مجموعه مقالات برخاسته از نشست انجمن علم و دین بریتانیا که به مناسبت دویستمین سالگرد تولد داروین و صد و پنجاهمین سالگرد انتشار کتاب منشأ گونه‌ها در کمبریج برگزار شد، بررسی شده است. این جلد مشارکت‌های گروهی برجسته از دانشمندان برجسته در زمینه علم و دین از جمله دنیس الکساندر، آر جی بری، جان هدلی بروک، سارا کوکلی، سلیا دین-دراموند، دیوید فرگوسن، دیوید نایت، کریستوفر ساوت‌گیت را گرد هم می‌آورد. ، نیل اسپروی و کنت ویلسون. مقاله ها حول موضوع الهیات طبیعی سازماندهی شده اند، تلاش برای نتیجه گیری الهیات از تأمل در جهان طبیعی. این مقالات دیدگاه های تاریخی، فلسفی و الهیاتی را پوشش می دهند و برخی از رویکردهای معاصر به الهیات طبیعی را در زمینه داروینیسم بررسی می کنند.
تکامل هرج و مرج: ایمان، علم و دین بد در جهانی بدون خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(استیو اولسون)Greg Graffin, Steve Olson(گرگ گرافین)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
HarperCollins e-books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بیشتر مردم گرگ گرافین را به عنوان خواننده گروه پانک Bad Religion می شناسند، اما تعداد کمی می دانند که او همچنین مدرک دکترای خود را از دانشگاه کرنل دریافت کرده و تکامل را در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس تدریس می کند. در کتاب Anarchy Evolution، گرافین استدلال می کند که هنر و علم ارتباط عمیقی دارند. گرافین وقتی نوجوانی بزرگ می‌شد که «مواد مخدر، رابطه جنسی و مشکلات در هر شب ممکن بود به وجود بیاید»، گرافین متوجه شد که مطالعه تکامل چارچوبی را فراهم می‌کند که از طریق آن می‌تواند جهان را درک کند. در این کتاب تحریک‌آمیز و شخصی، او به بلوغ خود به عنوان یک هنرمند و شکل‌گیری جهان‌بینی طبیعت‌گرایانه‌اش در مورد مسائل مربوط به خدا، علم و وجود انسان اشاره می‌کند. در حالی که نبرد بین دین و علم اغلب با واضح ترین اصطلاحات نمایش داده می شود، تکامل آنارشی بینش های تازه و ظریفی را در مورد بحث طولانی مدت در مورد الحاد و شرایط انسانی ارائه می دهد. این کتابی است برای هر کسی که تا به حال به این فکر کرده است که آیا خدا واقعا وجود دارد یا خیر.
تکامل به عنوان یک دین: امیدهای عجیب و ترس های غریبه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mary Midgley (مری میگلی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge Classics,
چکیده :
ترجمه ماشینی: میدگلی منطق غیرمنطقی آموزه‌های ضعیفی را که خود را در پشت پرستیژ علم پناه می‌دهند، افشا می‌کند. او که همیشه در خانه بود، زمانی که کاهنان اعظم نظریه تکامل - داوکینز، ویلسون و یارانشان - را پذیرفت، تکامل را "افسانه آفرینش عصر ما" توصیف کرده است. او در «تکامل به عنوان یک دین» بررسی می‌کند که چگونه علم به عنوان جایگزینی برای دین مورد استفاده قرار می‌گیرد و اشاره می‌کند که این نقش تا چه حد آن را تحریف می‌کند. استدلال او روشنگر است - یک کیفرخواست زنده از این سوء استفاده از علم.
خدا را شکر به خاطر تکامل!: چگونه پیوند علم و دین زندگی شما و دنیای ما را متحول می‌کند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Dowd
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Council Oak Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بالاخره جنگ علم و دین به پایان رسید. برنده؟ همه ما. با حامیانی از طیف بسیار گسترده ای از پیشینه ها و اعتقادات، از جمله پنج برنده جایزه نوبل، خدا را شکر برای تکامل! پل ها را می سازد، راهنمایی می کند و امید واقع بینانه را برای بشریت و بدنه زندگی به عنوان یک کل باز می گرداند. جنبشی در چند دهه گذشته در حال رشد است که داستان خلقت مشترک ما - حماسه تکامل کیهانی، بیولوژیکی و انسانی که توسط علم آشکار شده است - به عنوان مبنایی برای دیدگاهی معنادار از مکان ما در جهان است. کشیش مایکل داود، مبشر تکاملی آمریکا، در خط مقدم این جنبش قرار دارد. این کتاب کاملاً آگاه، کاملاً تحقیق و الهام‌گرفته شده، انجیلی را با میلیاردها سال قدمت اعلام می‌کند. خدا را شکر برای تکامل! به گونه ای زنده و قابل دسترس دلایلی را ارائه می دهد که چرا اکنون می توان به تکامل به عنوان یک فرآیند الهی نگاه کرد. چگونه علم کنونی نشان می دهد که تکامل یک شانس کور بی معنی نیست. روش های عملی برای استفاده از بینش های تکاملی برای دستیابی به رضایت شخصی بیشتر و روابط پر رونق؛ و اینکه چگونه همسویی با روندهای تکاملی می تواند فعالان و دیگرانی را که امیدوارند دنیای ما را به مکانی بهتر تبدیل کنند، راهنمایی کند. داود به عنوان یک خادم مسیحی، به ویژه به نگرانی‌هایی که مسیحیان در مورد تکامل دارند، می‌پردازد، اما این کتاب حاوی بینش‌هایی است که برای افراد با همه ادیان و بی‌ایمان جذاب خواهد بود. سرگرم کننده و نشاط آور، خدا را شکر برای تکامل! فراتر از بحث کنونی است و روشی کاملاً جدید برای تفکر درباره علم، دین، و معنا و هدف زندگی ما ارائه می دهد.
اجداد آدم: نژاد، دین، و سیاست منشأ بشری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David N. Livingstone (دیوید ان.لیوینگستون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگرچه این عقیده که همه انسان ها از نسل آدم هستند، اعتقادی دیرینه در غرب است، اما روایت دیگری از این روایت وجود دارد: انسان ها قبل یا در کنار آدم روی زمین سکونت داشته اند و فرزندان آنها هنوز هم این سیاره را اشغال کرده اند. دیوید ان.لیوینگستون در این اثر جذاب و تحریک آمیز، تاریخچه ایده انسانیت غیرآدمی و بحث های پیرامون آن را از قرون وسطی تا امروز دنبال می کند. از دیدگاه چند رشته ای، لیوینگستون بررسی می کند که چگونه از این ایده جایگزین برای اهداف فرهنگی، مذهبی و سیاسی استفاده شده است. او نشان می‌دهد که چگونه آنچه به عنوان نقد کتاب مقدس آغاز شد، به یک عذرخواهی الهیاتی برای آشتی دادن دین با علم - به ویژه تکامل - تبدیل شد و بعداً برای حمایت از استدلال‌های برتری سفیدپوستان و جداسازی استفاده شد. از بدعت تا ارتدکس، از رادیکالیسم به محافظه کاری، از انسان دوستی تا نژادپرستی، اجداد آدم داستانی جذاب از پیچش ها و چرخش ها در سیاست فرهنگی پیرامون این سوال قدیمی را روایت می کند که "از کجا آمده ایم؟"
علم و مسیحیت ارتدکس شرقی: از پدران یونانی تا عصر جهانی شدن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Efthymios Nicolaidis (Author), Susan Emanuel (Translator)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مردم حداقل از زمان مسیح در تعارضات بین علم و دین فکر کرده اند. بحث هزاران ساله به خوبی در ادبیات تاریخ و فلسفه علم و دین در تمدن غرب ثبت شده است. علم و ارتدکس شرقی انحرافی از آن مجموعه وسیع کار است که اولین نمای کلی از رابطه بین علم و ارتدکس مسیحی، کلیسای رسمی امپراتوری روم شرقی را ارائه می دهد. این مطالعه پیشگام، تاریخ غنی را در یک بازه زمانی چشمگیر، از هگزامرون سنت باسیل در قرن چهارم تا جهانی شدن بحث های علمی در قرن بیستم، دنبال می کند. Efthymios Nicolaidis استدلال می کند که تضادهای بین علم و ارتدوکس یونانی - در زمان وجود آنها - علم در مقابل مسیحیت نبود، بلکه بحث های کلیسایی بود که کل جامعه را در بر می گرفت. نیکولایدیس توضیح می دهد که در طول دوره بیزانس، پدران یونانی کلیسا و پیروان بیزانسی آنها مشتاقانه درگیر این بودند که چگونه باورهای مذهبی خود را با علم بت پرستی اجداد باستانی خود آشتی دهند. آنها بارها پرسیدند که نگرش رسمی کلیسا نسبت به دانش سکولار چگونه باید باشد؟ از ظهور امپراتوری عثمانی در قرن پانزدهم تا فروپاشی آن در قرن نوزدهم، ایلخانی قسطنطنیه تلاش کرد تا آموزش علمی افراد مسیحی خود را کنترل کند، تلاشی که با معرفی علم اروپایی در قرن هفدهم و هجدهم پیچیده شد. علم و ارتدکس شرقی انبوهی از اطلاعات جدید در مورد ارتدکس و دانش سکولار - و واکنش کلیسای ارتدکس به علوم مدرن ارائه می دهد.
چرا تکینگی بیگ بنگ به استدلال کیهان شناختی کلام برای خداباوری کمک نمی کند؟ [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
J. Brian Pitts
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تکینگی کیهانی شواهد ناچیزی برای خلقت در گذشته متناهی و از این رو خداباوری ارائه می‌دهد. نظریه‌های فیزیکی ممکن است معیارهای متریک یا چندگانه نداشته باشند، بنابراین یک «آغاز» باید شامل یک لحظه اول باشد، نه فقط عصر محدود. چه کسی تکینگی ها را نادیده بگیرد و چه آنها را جدی بگیرد، فیزیک هیچ لحظه اولی را مجوز نمی دهد. تشبیه بین بیگ بنگ و فروپاشی گرانشی ستاره ای نشان می دهد که در مورد اول تنها در صورت نیاز به یک ویرانگر در مورد دوم نیاز به خالق است. نیاز و پیشرفت در گرانش کوانتومی و عدم تعیین تئوری ها توسط داده ها، جدی گرفتن تکینگی ها را دشوار می کند. تکینگی نمونه‌ای از شکافی است که احتمالاً با پیشرفت علمی بسته می‌شود و از عمل ویژه الهی جلوگیری می‌کند. بی ربط آشکار کاردینالیته به شیوه های شمارش مجموعه های نامتناهی در نظریه میدان کلاسیک و تحلیل فوریه ذکر شده است.
دلیل محاکمه: علم، دین و فرهنگ در ماجرای گالیله [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Maurice A. Finocchiaro (موریس آ. فینوکیارو)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در سال 1633، تفتیش عقاید روم، گالیله را به دلیل دفاع از نظریه نجومی مبنی بر حرکت زمین، و به طور ضمنی این اصل الهیاتی که کتاب مقدس مرجع علمی نیست، به عنوان یک بدعت گذار مظنون محکوم کرد. این رویداد بحث‌برانگیز موج‌هایی را در قرن‌ها به راه انداخته است و تجسم مبارزه بین متفکری است که به‌عنوان پدر علم مدرن شناخته می‌شود، و نهادی که هم یکی از بزرگ‌ترین ادیان و هم کهن‌ترین سازمان‌های جهان است. این محاکمه هم به عنوان نشانی آشکار از ناسازگاری علم و دین و هم به عنوان نمونه ای خیره کننده از عقلانیت، روش علمی و تفکر انتقادی ذکر شده است. در مورد محاکمه گالیله مطالب زیادی نوشته شده است، اما بیشتر آثار از دیدگاه خاصی استدلال می کنند - از دیدگاه علم سکولار علیه کلیسا، یا توجیه موضع مذهبی. هدف موریس فینوکیارو ارائه یک گزارش تاریخی متوازن است که ظرایف فرهنگی را ترسیم می کند. او با افشای روایت جذاب محاکمه گالیله، آن را در برابر پس زمینه فکری و فلسفی معاصر آن قرار می دهد. به طور خاص، فینوکیارو بر استدلال‌ها و شواهد معاصر موافق و مخالف حرکت زمین تمرکز می‌کند که مبتنی بر مشاهدات نجومی، فیزیک حرکت، اصول فلسفی در مورد ماهیت دانش، و اصول الهیاتی در مورد حجیت و تفسیر کتاب مقدس بود. فینوکیارو به دنبال هر دو طرف مناقشه و تأثیر فلسفی گسترده آن، رابطه پیچیده بین علم و دین را آشکار می کند و نشان می دهد که چگونه گالیله به عنوان مدلی از استدلال منطقی شناخته شد.
  • تعداد رکورد ها : 89