جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 39
کتاب راهنمای فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Charles Taliaferro, Paul Draper, Philip L. Quinn
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
اخلاق امید گابریل مارسل: شر، خدا و فضیلت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jill Graper Hernandez
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ایده «امید» اخیراً در حوزه سیاسی مورد توجه قرار گرفته است. اما آیا امید فقط یک آرزو است یا می تواند چیزی فراتر از یک عبارات سیاسی باشد؟ این کتاب استدلال می‌کند که امید را می‌توان به صورت وجودی یا بر اساس معنای انسان بودن درک کرد. در این مفهوم از امید که گابریل مارسل به ما داده است، امید خوش بینی نیست، بلکه ایجاد راه هایی برای شکوفایی ماست. جنگ، فقر و اتکای مطلق به فناوری، شرارت های واقعی هستند که می توانند امید را خفه کنند. اندیشه مارسل راهی برای غلبه بر این تجربیات منفی فراهم می کند. اخلاق امید می تواند به عنوان جایگزینی برای انزوا، ترس و اندوه ارائه شده توسط اکثر اگزیستانسیالیست ها عمل کند. این کتاب اگزیستانسیالیسم مارسل را به عنوان یک نظریه اخلاقی متقاعد کننده و مرتبط ارائه می کند. مبتنی بر ایجاد امید، آمیخته با پاسخ فرد به مرگ خدا. ژیل هرناندز استدلال می‌کند که خواننده امروزی مارسل می‌تواند با این باور که تجربه درد را می‌توان از طریق فلسفه امید و گریز از ماتریالیسم فراتر رفت، طنین‌انداز شود.
انسان متعالی و رابطه عقل و ایمان از منظر کرکگور
نویسنده:
متین السادات عرب زاده ، ابوالقاسم فنائی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسئله ایمان و سازگاری یا عدم سازگاری آن با عقل و همچنین توجیه باورهای دینی بر پایه عقلانیت از دیرباز به عنوان یکی از چالش‌برانگیزترین مسائل فلسفه دین محسوب شده است. فیلسوفان و اندیشمندان بسیاری به بررسی این موضوع غامض و نقد دیدگاه‌های یکدیگر پرداخته‌اند. سورن کرکگور، متفکر برجسته دانمارکی، که به پدر اگزیستانسیالیسم معروف است، یکی از ایده‌پردازان مهم دربارۀ رابطۀ ایمان و عقل است. او عقلانی کردن ایمان را امری متناقض می‌داند و قائل به تفکیک قلمرو ایمان از قلمرو عقل و همچنین تقدم ایمان بر عقل است. به عقیده او ایمان، حقیقتی انفسی و از جنس شور است، و عقل آفاقی‌اندیش هرگز قادر به درک حقایق انفسی نیست. این مقاله از پنج بخش تشکیل شده است. در بخش اول مبانی فکری-فلسفی کرکگور را بررسی می‌کنیم. در بخش دوم نظریۀ کرکگور در باب حقیقت ایمان، و در بخش سوم نظریۀ او در باب رابطۀ عقل و ایمان را شرح و بسط می‌دهیم. در بخش چهارم انسان سعادتمند و مظهر متعالی اگزیستانس را از منظر کرکگور معرفی خواهیم کرد؛ و سرانجام در بخش پنجم به نتیجه‌گیری و جمع‌بندی نکات و نتایج به‌دست‌آمده خواهیم پرداخت.
صفحات :
از صفحه 93 تا 115
الهیات هنری یا الهیات هنر؟ (تحلیل انتقادی دیدگاه جورج پاتیسون)
نویسنده:
رضی موسوی گیلانی، علیرضا آرام
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده در این مقاله با روش تحلیلی - انتقادی به بررسی دیدگاه جورج پاتیسون در باب رابطۀ دین و هنر می‌پردازیم. پاتیسون تأملات خود را در مسیر آنچه مندرج می‌کند که خود الهیات هنر نامیده است. او به این نتیجه رسیده که هنر نه ابراز زیردست الهیات، بلکه نوعی نگرش زیبایی‌شناختی به جهان هستی است، نگرشی که ضمن پاسداشت گوهر زندگی، به رهاوردی معنوی منتهی خواهد شد. او نگاه مطلوب خود را بیش از کلیسا و الهیات رسمی مسیحی، در طریقت بودایی ذن جست‌وجو می‌کند و البته همزمان از رمانتیسم و اندیشۀ پست‌مدرن فاصله می‌گیرد. اما به‌نظر می‌رسد حاصل نظریات او نه الهیات هنر، بلکه رویکردی هنری به دین و تفسیری زیبایی‌شناختی از زندگی است که می‌توان آن‌ را با تعبیر الهیات هنری متمایز کرد و اشکال‌های وارد بر آن ‌را برشمرد.
صفحات :
از صفحه 571 تا 587
أبعاد الوجودية الملحدة في مسرح جون بول سارتر (قراءة سيكولوجية في مسرحية : الشيطان و الإله الطيب)
نویسنده:
سليماني عبد العزيز
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
امام علی فی محنه الثلاث: محنة التاریخ- محنة التشیع- محنة الانسان
نویسنده:
علی شریعتی؛ ترجمه علی الحسینی؛ تقدیم ابراهیم دسوقی شتا
نوع منبع :
کتاب , سخنرانی , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
مکاتب فلسفی: انسان آغاز می شود (اگزیستانسیالیسم، هم به عنوان جنبشی فرهنگی و هم در قامتی فلسفی، معنای جدیدی به انسان داده است)
نویسنده:
برایان رای؛ مترجم: محمد رجبی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
Die Wiederholung: Grundstruktur menschlicher Existenz im Verstandnis Soren Kierkegaards
نویسنده:
ویکتور گواردا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Academicum in der Verlagsgruppe,
  • تعداد رکورد ها : 39