جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
نقد اشکالات ابن‌تیمیه در برهان حفظ شریعت
نویسنده:
ابراهیم کاظمی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برهان حفظ شریعت یکی از دلایل عصمت ائمه معصومین (ع) است؛ زیرا حفظ شریعت و اجرای صحیح آن در پرتو وجود امام معصوم امکان پذیر است؛ همان طور که در زمان رسول اکرم (ص) وظیفه آن حضرت بود؛ البته این به معنای آن نیست که امام، پیامبر است؛ بلکه رسالت پیامبر اکرم (ص) بر عهده امام است؛ پس حفظ شریعت متوقف بر عصمت است و از وظایف مهم امام معصوم شمرده می شود. علامه نیز همانند برخی از بزرگان، برهان حفظ شریعت را در کتاب منهاج الکرامه تبیین نموده است. در این مقاله به کلام علامه و سپس به اشکالات ابن تیمیه و نقد آنها پرداخته خواهد شد. ابن تیمیه اشکالاتی را بیان کرده که ثابت کند، امامت نمی تواند حافظ شریعت باشد. او درصدد بیان جایگزینی برای امامت است و در تمام اشکالات، امامت را تضعیف و رد کرده و جایگزینی را برای آن اثبات می کند. در این مقاله با روش توصیفی _ تحلیلی، اثبات می گردد که اشکالات ابن تیمیه به این برهان وارد نیست.
صفحات :
از صفحه 89 تا 0
نهضت انتظار و انقلاب اسلامى
نویسنده:
جمعی از نویسندگان
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران : سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی مقاومت بسیج، معاونت آموزش,
چکیده :
نهضت انتظار و انقلاب اسلامى اثر جمعى از نويسندگان مى‌باشد كه به زبان فارسى و با هدف تبيين مفهوم انتظار و نقش و جايگاه آن در انقلاب اسلامى ايران نوشته شده است. كتاب با مقدمه مؤلف در اشاره به وعده خداوند پيرامون حاكميت بندگان صالح بر زمين، آغاز و مطالب در هشت درس ارائه گرديده است. نویسنده پس از تشريح ماهيت نهضت انبياء(ع)، به توضيح چگونگى تأسيس نظام اسلامى در زمان پيامبر(ص) پرداخته و ضمن اشاره به نقش ائمه(ع) در حفظ دين و نيز نقش علما و فقها در عصر انتظار، انقلاب اسلامى ايران و نقش نهضت انتظار در پيروزى آن را مورد بحث قرار داده و در پايان، گوشه‌اى از سيماى حكومت جهانى حضرت مهدى(عج) را به تصوير كشيده است. در پايان هر درس، پرسش‌هايى مطرح گرديده اس
امامت و ولايت
نویسنده:
علیرضا علی نوری، صفر علیپور
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نمایندگی ولی فقیه، اداره آموزش های عقيدتی سياس,
چکیده :
کتاب حاضر که به همت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تدارک شده است یک کتاب امام شناسی خوب و مفید است که بررسی موضوعات مختلف ولایت و امامت می پردازد، از امامت پیامبر تا علم غیب امام و... در این کتاب مطرح می شود.
الإمامة
عنوان :
نویسنده:
السيد أسد الله بن محمد باقر الموسوي الشفتي، تحقیق: سید مهدی رجائی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایران- اصفهان: مکتبه مسجد السید حجه الاسلام الشفتی,
چکیده :
الإمامة أثر علامه و فقيه زاهد سيد‌‎أسدالله موسوى، فرزند سيد‌‎محمدباقرشفتى گيلانى، با موضوع كلام در زمينه مسائلى چون جانشينى، خلافت و امامت پس از رسول اكرم(ص)، به زبان عربى نوشته است. بنابر آن چه امام رضا(ع) فرمودند: بحث از امامت كه زمام دين و نظام المسلمين و صلاح الدنيا و عز المومنين و اساس الاسلام مى‌باشد، بحث از اصلى از اصول دين است كه داراى تاثير بر حيات مسلمين و حفظ اسلام مى‌باشد. علامه، با استفاده از استدلال‌هاى عقلى محكم و استناد به آيات و رواياتى كه مورد اتفاق فريقين مى‌باشد، به اثبات امامت ائمه معصومين(ع) در "الامامه" پرداخته است.
شیفتگان نور
نویسنده:
مرکز جهانی علوم اسلامی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مرکز جهانی علوم اسلامی,
چکیده :
در این مجموعه, برخی از درخواست‌های دانشجویان و طلاب کشورهای مختلف از 'مرکز جهانی علوم اسلامی' مبنی بر آن که در دانشگاه‌های ایران, به تحصیل مشغول شوند, درج گردیده است. همچنین در این درخواست‌ها به علاقه‌مندی آنان در حوزه معارف اسلامی اشاره شده است. هر درخواست به زبان اصلی با ترجمه فارسی به چاپ رسیده است.
تسمية أولاد الأئمة بأسماء الخلفاء
نویسنده:
علي شهرستاني؛ خلاصه کننده: سمیر کرماني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , خلاصه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عراق - کربلاء: دار الکفیل,
چکیده :
تسمية أولاد الأئمة بأسماء الخلفاء کتابی است مفصل که به بررسی شبهه نامگذاری فرزندان امامان به نام های خلفا پرداخته است. مولف، کتاب را به دو بخش اصلی تقسیم کرده است: در بخش اول در چند مقدمه به اسم گذاری میان عرب و در اسلام و همچنین دلایل تطابق اسامی فرزندان ائمه با خلفا اشاره شده است. وی به سیر تاریخی مسأله پرداخته و نقش افرادی از جمله معاویه را در “جنگ اسامی” تبیین می‌کند. وی در قسمت بعد به نامگذاری ها میان طالبیان با تاکید بر امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌پردازد. از نکات قابل توجه کتاب، روایتی است از قول حضرت امیر علیه السلام در مقاتل الطالبین که درباره فرزندشان عثمان فرمودند: او را به اسم برادرم عثمان بن مظعون نامیده ام. گزارشی که مولف از کتاب نقض آورده است هم قابل توجه است. عبدالجلیل به اتهام یکی از عالمان درباری در عصر ملکشاه و برکیارق اشاره می‌کند که مدعی شد، اینکه شیعیان اسامی فرزندان خود را به نام خلفا می‌گذارند برای این است که به بهانه فرزند خود به خلفا دشنام دهند!!!. این موجب اعتراض شیعیان بویژه در ری و قم و کاشان شد و علمای شیعه به دلیل این اعتراض، توصیه به ترک اسم گذاری به نام خلفا کردند.
حفظ دين و ايمان در محيط ناهنجار فرهنگي
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
از اهتمام شما به مسائل اعتقادي بسيار خوشحاليم و خداوند منّان را بر اين نعمت بزرگ كه به شما ارزاني كرده است شاكريم. دوست عزيز هر مقدار كه مظاهر گناه در جامعه وجود داشته باشد، در مقابل خداوند از قبل ابزار مقابله با آنها را به انسان داده است. در واقع خد بیشتر ...
راهکارهای قرآنی و روایی حفاظت از دین و باورهای دینی در محیط ضد دینی
نویسنده:
ناهید بشیری حدادان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در عصر حاضر مسلمانان به دلایل متعدد شغلی، تحصیلی، و ... در مناطق مختلف جهان پراکنده شده‌اند، مناطقی که در تضاد با عقاید و باورهای مورد ارزشی آنان می‌باشد. حال این مسلمانان چگونه می توانند در این جوامع، از دین و باورهای دینی خود محا‌فظت نمایند؟ در این راستا، با تعمّق در منابع اسلام،یعنی قرآن کریم و احادیث و سیره‌ی نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلّم) و ائمّه اطهار (علیهم السلام) به راهکارهای تاثیر گذاری دست می‌یابیم. شخص ابتدا باید به خودسازی بپردازد و از لحاظ ایمان و تقوا و اراده، به قدری تقویت یافته باشد که بتواند در مقابل دنیای پر از مکر و شبهه و خرافه و توطئه مخالفان نلغزد و حقیقت را از باطل تمییز دهد. از جمله راهکارهای خود سازی؛ سخت کوشی در یادگیری علوم دینی و در عمل به دستورات الهی و انس با قرآن، مجاهدت نفس و مراقبت از اعمال، و...می باشد. گام دوم برای حفظ دین، ایجاد زمینه‌هایی برای تعامل و حفظ وحدت با سایر مسلمانان است، که از طریق تشکیل گروه دوستی و پیمان اخوت، ایجاد مراکزی برای تجمع و داشتن جلسات مشترک برای حل شبهات و مسائل و...است. همچنین گردهمایی پیروان ادیان برای حل اختلافات و ایجاد وحدت و یاری یکدیگر، با تکیه بر اشتراکات، عقد پیمان نامه‌ها، و...راهکارهایی در جهت پیشبرد اهداف متعالی ادیان و ترویج دین الهی می‌باشد. امّا نکته مهم این است که دین برای حفظ شدن، باید عرضه شود، مخالفان دین باید با حقیقت و اصل آن آشنا شوند، دینی به دور از خرافات و شبهات، و افراط و تفریط‌ها. همچنین، مخالفان باید بدانند که دین، منحصر در عقیده نیست. با این باور، مسلمانان با کسب مهارت‌های ارتباطی و حضور در اجتماع و مشارکت در کارهای خیر اجتماعی، زمینه‌های تعامل و کسب اعتماد، و آشنایی مخالفان با دین اسلام را هموار می‌سازند، و به این ترتیب مسلمانان می‌توانند با بکار بستن این راهکارها، در آن محیط به دفاع از حقانیت باورهای خود و حفظ آن بپردازند.
  • تعداد رکورد ها : 9