جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
طائران قدسی
نویسنده:
محمدعلی صابری ؛ [برای] مطالعات شیعی .
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: مکتبه‌الصدیقه‌الشهیده,
چکیده :
فرشتگان چگونه موجوداتی‌اند؟! آیا فرشتگان چنانکه فیلسوفان می‌گویند موجوداتی فرامکانی و فرازمانی و بدون تغییر و تکامل‌اند؟! یا اینکه آنها نیز محصور در زمان و مکان و دارای تغییر و تحول‌اند؟! در قرآن کریم و احادیث معصومان ویژگی‌هایی درباره فرشتگان گفته شده است که همگی نشان‌دهنده جسمانیت این آفریدگان مقدس خداوندند. مثلاً قران کریم فرشتگان را صاحب بال معرفی می‌کند و سخن از صعود و نزول آنها به میان می‌آورد و از همه مهمتر می‌گوید که انسانهایی چون ابراهیم و ساره و مریم و لوط و حتی مردمانی بدکار چون قوم لوط فرشتگان را به شکل بشری دیده‌اند و با آنها رو در رو سخن گفته‌اند! و یا در روایات سخن از حرکت فرشتگان و حمل اشیائی توسط آنها و پرواز و حتی پرهای آنهاست!
فرشتگان مرتبط با اسرائیل در طومارهای بحرالمیت: فرشته شناسی و هویت فرقه ای در قمران [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Matthew L.Walsh
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Mohr Siebeck,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویژگی معروف طومارهای بحرالمیت فرقه‌ای این است که عضویت در جنبش قمران شامل معاشرت حضوری و معاد با فرشتگان است، اما محققان در مورد معنای دقیق این ادعاها اختلاف نظر دارند. متیو ال. والش برای درک بهتری از مشارکت فرشتگان در قمران، از مفهوم اولیه یهودیان مبنی بر اینکه فرشتگان خاصی با اسرائیل ارتباط نزدیک داشتند، استفاده می کند. علاوه بر این، این فرشتگان، که شامل نگهبانان و کشیشان می‌شدند، در جهان‌بینی آخرالزمانی تصور می‌شدند که فرض می‌کردند واقعیت‌های روی زمین با واقعیت‌های قلمرو آسمانی مطابقت دارند. مقایسه متون غیر فرقه‌ای با ترکیب‌های فرقه‌ای نشان می‌دهد که اظهارات رفیع جنبش قمران در ارتباط با نگهبانان و کشیشان اسرائیل بهشتی سهم قابل توجهی در هویت آنها به عنوان اسرائیل واقعی داشته است.
فرشتگان و فرشته شناسی در قرون وسطی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Keck
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اخیراً فرشتگان بازگشتی قابل توجه در تصورات مردمی داشته اند. با این حال، اوج واقعی آنها قرون وسطی بود. از زیارتگاه های بزرگ تقدیم شده به میکائیل فرشته در مونت سنت میشل و مونت گارانو گرفته تا گمانه زنی های متافیزیکی استادانه بزرگ قرن سیزدهم، فرشتگان بر چشم انداز فیزیکی، زمانی و فکری غرب قرون وسطی تسلط داشتند. این کتاب یک مطالعه کامل در مورد فرشتگان و فرشتگان در قرون وسطی ارائه می دهد. دیوید کک به دنبال کشف این موضوع است که چگونه و چرا فرشتگان در جامعه قرون وسطی تا این حد اهمیت پیدا کردند، طیف وسیعی از سؤالات جذاب را در نظر می گیرد: چرا فرشتگان بر روی قلمه های غسل تعمید ظاهر می شوند؟ چگونه و چرا فرشتگان برای برخی از اعضای کلیسا عادی شدند؟ چگونه آنها به یک دوره تحصیلی مورد نیاز تبدیل شدند؟ آیا باورهای رایج در مورد فرشتگان از فرشتگان متکلمان متفاوت بود؟ چرا برخی از بدعت گذاران ادعا می کردند که اقتدار خود را از ارواح بهشتی می گیرند؟ کک تور خود را گسترده می‌کند تا ردی از فرشتگان و باورهای فرشته‌ای را در بخش‌های مختلف جهان قرون وسطی به دست آورد. مابعدالطبیعه و نمایشنامه‌های رازآلود، دعاها و زیارت‌ها، کاتارها و کلیساهای جامع - همه اینها و بسیاری منابع متفاوت دیگر که در کنار هم جمع شده‌اند، جامعه‌ای را نشان می‌دهند که عمیقاً با فرشتگان در همه سطوح و به روش‌های غیرمحتمل درگیر است.
میکائیل و مسیح: سنت های میکائیل و مسیح شناسی فرشته در مسیحیت اولیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Darrell D. Hannah
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Abm Komers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب درگیر بحث کنونی در مورد «کریستولوژی فرشته‌شناسی» است. نویسنده نشان می‌دهد که مادیان بیش از یک شکل از مسیح‌شناسی فرشته یا آنجلومورفیک در مسیحیت اولیه رایج بود و سنت‌های میکائیل به‌ویژه چارچوبی مفهومی ارائه می‌کرد که در آن اهمیت آسمانی مسیح درک می‌شد.
موسوعة أهل البیت الكونیة: الملائكة ، أطوارها ومهامها التدبيرية المجلد 3
نویسنده:
عبدالله الفریجی، اشراف: الشیخ فاضل الصفار
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: سحر للطباعه والنشر,
چکیده :
جلد سوم از موسوعة أهل البیت الكونیة: الملائكة ، أطوارها ومهامها التدبيرية ، درباره ملائک و مسائل پیرامون آنها از قبیل خلقت ملائکه، ماهیت و صفات آنها، خلق ملائک ، خلق شیطان، ملائک مقرب و... می باشد.
تفسیر آیه «مس» در بستر تاریخی
نویسنده:
نکونام جعفر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آیات قرآن در صورتی تفسیر صحیح و دقیقی می یابند که در بستر تاریخی خود مطالعه شوند؛ چنان که در صورت غفلت از این ضرورت، آیات قرآن تفاسیر متفاوت یا متناقضی پیدا می کنند. یکی از آیاتی که مفسران، به سبب نادیده گرفتن بستر تاریخی نزولش، تفاسیری متفاوت و احیانا متناقض از آن به دست داده اند، آیه مس است. نویسنده این مقاله از رهگذر تبیین بستر تاریخی نزول این آیه بر آنست که مراد از لا یمشه الا المطهرون (واقعه/79)، این است که- قبل از نزول به حضرت محمد (ص)- جز فرشتگان به قرآن دسترسی نداشته اند. در این آیه، تلویحا ادعای مشرکان مکه بر نزول قرآن توسط شیاطین و جنیان انکار شده است.
صفحات :
از صفحه 115 تا 130
بررسی عقاید کلامی در آثار ناصرخسرو
نویسنده:
فاطمه کوپا
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
کلیدواژه‌های اصلی :
روح , ناصر خسرو , ثواب و عقاب , علوم انسانی , حدوث و قدم , فرشتگان , خیر و شر , 01. خداشناسی (کلام) , توحید (به لحاظ صفت) Divine unity (کلام) , جبر و اختیار(کلام) , رؤیت , امامت , تکلیف (افعال الهی) , توبه , حسن و قبح , شفاعت , معاد(کلام) , نبوت , امر به معروف و نهی از منکر , بهشت , جهنم , کفر , لطف , ایمان (فرجام شناسی) , قضا و قدر , شیطان , قرآن , الهیات(کلام جدید) , خداشناسی(الهیات بالمعنی الاخص) , معاد(فلسفه) , جهنم , بهشت , توحید(الهیات بالمعنی الاخص)) , عَدلٌ , قرآن , امر به معروف و نهی از منکر , کفر , کفر , امر به معروف و نهی از منکر , توحید(اخلاق اسلامی) , خداشناسی , کفر , 13. علم کلام , اسماعیلیه Ismailism (فرق تشیع) , دین اسلام (دامنه ادیان پیشرفته) , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , ایمان , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی , الهیات و معارف اسلامی
چکیده :
در این رساله عقاید کلامی در آثار ناصرخسرو مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرارگرفته است . روش کار به این صورت بوده است که پس از پرداختن به شرح زندگی و احوال و سبک سخن‌سرایی و مذهب حکیم تاریخچه‌ای مختصر در مورد علم کلام و چگونگی پیدایش آن مورد بحث قرار گرفته است تا خواننده آمادگی لازم را برای ورود به بحث پیدا کند، سپس درباره مذهب اسمعیلیه که طریقه و مشرب حکیم بوده، بحث شده است ، پس از آن هر کدام از مباحث کلامی بصورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است و سپس به نظر برخی از فرق اشاره شد و در پایان هر مبحث عقیده حکیم درباره آن مسئله خاص بیان شده است . حسن این روش آن است که خواننده ابتدا با مباحث کلامی و نظر فرق مختلف کلامی و اختلاف اندیشه‌ها آشنا میشود وسپس عقیده و نظر حکیم مورد بحث قرار می‌گیرند تا طرز تفکر وی کاملا معلوم و آشکار شود و فهم مسائل کلامی او در مباحثش سهل و آسان گردد.
عصمت فرشتگان، شواهد موافق و مخالف
نویسنده:
امیر راستین، علیرضا کهنسال
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از ویژگی های فرشتگان که برآمده از متون دینی است، وصف عصمت می باشد. در میان اندیشمندان مسلمان، اصل وجود این صفت، مورد اتفاق بوده و آنچه محل مناقشه و اختلاف می باشد، پذیرش یا انکار آن به عنوان وصفی ذاتی و جبلّی فرشتگان است؛ یعنی نزاع اصلی بر سر آن است که آیا تمام کارگزاران غیبی الهی، معصومند و هرگز هیچ گونه خطایی از ایشان سر نمی زند، یا اینکه تنها برخی از آنها واجد این موهبت هستند و در طبیعت فرشته، امکان ورود خطا و عصیان، وجود دارد. در این نوشتار به طرح و بررسی ادله هر دو طرف می پردازیم و در انتها روشن می شود که در مجموع، ادله و شواهد طرف داران عصمت فرشتگان از اتقان بیشتری برخوردار است. زیرا ایشان علاوه بر ارائه دلایل نقلی معتبر فراوان، شواهد عقلی نیز بر آن یافته اند و نیز به خوبی از عهده پاسخ به شبهات مخالفین برآمده اند.
چگونگی رسیدن بشر به ریاضت های روحی از نظر علامه طباطبایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامی طهور,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
بررسی تطبیقی تاریخ پیدایش انسان در زمین از نظر علم و آموزه‌های قرآنی و حدیثی
نویسنده:
محمدعلی دولت، علی افضلی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
در این مقاله به ‌دنبال یافتن راه‌کاری مناسب برای توجیه صحیح یافته‌های علمی پیرامون زیست انسان در زمین و موجودات پیش از آدم (ع) در آموزه‌های قرآن و عترت هستیم. روش تحقیق در این مقاله توصیفی و از گونۀ تحلیل اسنادی و کتاب‌خـانه ‏ای است و یافته‌های زیست‌شناسی را با استناد به اطلاعات گردآوری‌شده از آیات و روایات ارزیابی کرده‌ایم. یافته‌های باستانی حاکی از آن است که، پیش از انسان‏های کنونی، دو نوع از موجودات انسان‏گونه، یعنی نئاندرتال‌ها و کرومانیون‌ها، در زمین می‌زیسته‌اند که ده‌ها هزار سال پیش نسل آن‏ها منقرض شده است. در روایات نیز از سویی به ‏طور کلی از وجود دو گونۀ جنّ و نسناس پیش از انسان صحبت به‏ میان آمده و، از سوی دیگر، حاکی از وجود هفت گروه از موجودات انسان‏گونه در زمین است. شاید بتوان نئاندرتال‌ها و کرومانیون‌ها را دو گونه از نسناس به ‏شمار آورد. ضمن آن‌که، بر اساس مطالعات تاریخی و پژوهش‌های علمی، هبوط آدم (ع) که پدر انسان‏های کنونی است به زمین در محدودۀ زمانی کم‌تر از 10 ‌هزار سال پیش رخ داده است و هیچ ‌گونه ارتباط فیزیکی میان آدم (ع) و موجودات پیش از او وجود ندارد؛ بنابراین نظریۀ تکامل دربارۀ آدم (ع) و نسل او صدق نمی‌کند.
صفحات :
از صفحه 15 تا 31