جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
فلسفه و عرفان از نظر اسلام
نویسنده:
محمد صدرزاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شهرآب,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب دربارة حقیقت عرفان و تصوف و رابطة آن با دین مبین اسلام نوشته شده است. از این رو نخست یک شناخت کلی از مباحث و عرفان و تصوف ارائه می‌شود، سپس دربارة گفتار نویسنده «رسالة رفع شبهات» که در آن به برخی از اشکالات وارده بر عقاید صوفیان پاسخ داده، تحلیلی ارائه می‌گردد. آن‌گاه دربارة فلسفه و کلام توضیحاتی ارائه شده و به دنبال آن، شاخص برخی از مباحث عرفانی با شرع، شرح داده می‌شود. در ادامه دربارة جعل حدیث صوفیه، عرفان و رابطه آن با نبوت و امامت مطالبی آورده می‌شود و در پایان کتاب نیز به اثبات توحید اسلامی و برتر بودن آن پرداخته می‌شود.
الدين والفلسفة: وجدلية العلاقة بينهما
نویسنده:
فلاح العابدي؛ اشراف: ایمن المصری؛ المراجع اللغوی: اسعد التمیمی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: المصطفی (دفتر نشر مصطفی),
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه مراحل و مکتبهای بسیاری را پشت سر گذاشته است ، از زمان تدوین نخستین در مکتب یونان و توسط معلم اول ارسطو ، تا زمانی که به مکتب اسلامی رسید و تحولات اساسی را در موضوعات و روشهای استنباطی خود به وجود آورد ، در آنجا بحث ماهیت و وجود را معرفی کرد و این مبحث تأثیر بسزایی داشت به ویژه به دست معلم دوم ، ابی نصر فارابی ، ابن سینا و کسانی که از آنها پیروی می کردند ، تا این که به دست معلم سوم ، میرداماد، به اوج عظمت خود رسید. اما فلسفه، این علم با رد برخی از اندیشمندان اسلامی روبرو شد به این بهانه که آنچه تحقیقات فلسفی نتیجه می دهد با ظهور عرفی برخی متون دینی مغایرت دارد، و عده ای نیز وجود دارند که در نقد فیلسوفان اغراق کرده و آنها را کافر می نامند و بر ضد آنها سخن می گویند. در باره این علم، علیرغم اهمیت بسیار زیادی که در شکل گیری دانش انسان و دیدگاه او به هستی و ایجاد زیرساخت فکری و ایدئولوژی ها و رفتارهای حاصل از آن دارد ، از طرد شدن رنج می برد. ما این تحقیق را برای روشن شدن حقیقت فلسفه و ارتباط آن با دین نوشتیم ، و اینکه آیا بین آنها تعارض وجود دارد یا موضوع خلاف آن است، و بین دین و فلسفه سازگاری و هماهنگی وجود دارد.
آیا غزالی مخالف فلسفه است؟
نویسنده:
محمد حسین گنجی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دانشگاه تهران,
چکیده :
رابطة دین و فلسفه همچنین نسبت نقل و عقل، از مسائل مهمی است که از دیرباز ذهن متفکران ادیان مختلف را به خود مشغول کرده است. اندیشمندان مسلمان نیز از این امر مستثنا نبوده و در آثار خود به این مطلب پرداخته اند. در فرهنگ مسلمانان مشهور آنست که متکلمان به این دلیل که مبانی فلسفه را معارض با شریعت می دانسته اند، با فلسفه مخالف بوده اند. بارزترین چهرة مخالف فلسفه را ابوحامد غزالی، اندیشمند بزرگ قرن 5 ق می دانند که با نوشتن تهافت الفلاسفه، ظاهراً بزرگترین لطمه را به فکر فلسفی در عالم اسلام وارد کرده است. در این مقاله، به روشی تطبیقی و با توجه به سیر تاریخی مسألة مورد بحث، آرائ و مبانی غزالی با فارابی و ابن سینا از فیلسوفان مقدم بر او، و ابن رشد از فیلسوفان قرن 6 ق و از معروفترین معارضان او، و طباطبایی از فیلسوفان معاصر، مقایسه گردیده و نشان داده شده که مخالفت غزالی- و دیگر متکلمان- با فلسفه، در حقیقت مخالفت با آراء معینی از فلسفه، و نه خود فلسفه بوده است. بنابراین، مخالف شمردن وی با فلسفه چندان درست به نظر نمی رسد.
صفحات :
از صفحه 61 تا 72
  • تعداد رکورد ها : 4