جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 586
ایستگاه‌های پس از مرگ: مرگ و سیر مراحل پس از آن و اقدامات بازماندگان: خلاصه کتاب منازل‌الآخره "شیخ عباس قمی" با اضافات
نویسنده:
نويسنده:عباس قمی گردآورنده:امیرحسین احمدی‌جزنی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ری: سادات حجازی,
چکیده :
"مرگ" به معنای آن است که بدن انسان قابلیت ابزار بودن خود را برای روح از دست داده است و آن‌ها از هم جدا شده‌اند. هنگام مرگ، فرشتگان، روح غیرمادی را می‌ستانند و بعد از آن، اجزای بدن متلاشی می‌شود. بدین‌طریق، حقیقت انسان، که روح است از مرحله‌ای وارد مرحله‌ای دیگر از زندگی می‌شود. اگر لحظۀ مرگ را نخستین منزل انسان پس از دنیا بدانیم، باید نزول در قبر را منزل دوم بشماریم؛ البته قبر یک معنای ظاهری دارد که همان گودالی است که جسد انسان در آن دفن می‌شود و یک معنای واقعی که همان برزخ است و منزل سوم به شمار می‌آید. "برزخ"، چیزی است که میان دو شئ حایل شود و از این رو به جهانی که میان دنیا و آخرت است "برزخ" می‌گویند. در عالم برزخ دو فرشته به نام "نکیر" و "منکر" از انسان بازخواست می‌کنند، تا آن که منزل چهارم یعنی "قیامت" برپا شود. یکی از نشانه‌های قیامت "نفخ صور" است و آن، دو نفخ است که یکی "نفخ مرگ" است؛ یعنی صدای مهیبی به گوش همۀ موجودات خواهد رسید که موجب مرگ همۀ آن‌ها می‌شود. و دیگری "نفخ حیات" است که قیامت برپا می‌شود و همۀ انسان‌ها حتی حیوانات در یک لحظه زنده می‌شوند. آن‌گاه همگان از قبر بیرون می‌آیند و وزن و سنجیدن اعمال خوب و بد انسان‌ها در قیامت آغاز می‌گردد، بعد از سنجیدن اعمال حساب‌رسی آغاز می‌گردد، وقتی حساب‌رسی تمام شد پروندۀ افراد تشکیل می‌شود؛ آنان که نامۀ اعمال به دست راستشان داده شود به آن‌ها گفته‌ می‌شود حسابشان آسان است و داخل بهشت می‌شوند، و آنان که نامۀ اعمالشان به دست چپ داده شود جهنمی‌اند. سپس افراد از روی پل صراط، پلی که در روی جهنم می‌کشند، عبور خواهند کرد و تا کسی از آن نگذرد در داخل بهشت نمی‌شود. منزل بعدی، عذاب جهنم است که در آن پایان محاکمه صورت می‌گیرد، دوزخیان از هفت در با توجه به اعمالشان وارد جهنم می‌شوند. پس از آن بهشت است که دارای هشت در است که از یک در پیامبران و امامان و از در دیگر صالحان و شهدا و از بقیۀ درها افراد بر حسب میزان اعمال خود وارد بهشت می‌شوند. در هر حال، هر فردی با شناخت مراحل مرگ و اعتقاد به آن می‌تواند خود را آمادۀ زندگی سعادتمندی در دنیا و آخرت کند.
الانوار البهیه: زندگانی چهارده معصوم (ع)
نویسنده:
نويسنده:عباس قمی مترجم:کریم فیضی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: احقاف,
چکیده :
کتاب حاضر زندگی‌نامه تحلیلی و از سیره‌ی زندگی چهارده معصوم (ع) از تولد حضرت محمد (ص) تا دوران غیبت امام زمان (عج) است که با استناد به آیات و روایات بازگو شده است.
اشرف کاینات: زندگانی حضرت خاتم‌النبیین محمد مصطفی (ص)
نویسنده:
به‌اهتمام:عباس قمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: کتاب سبز,
چکیده :
موضوع کتاب حاضر، سرگذشت‌نامه‌ای از پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) است. مطالب این کتاب برگرفته از کتاب «منتهی‌الآمال» اثر «حاج شیخ عباس قمی» است. نگارنده ضمن ارائه مطالبی مرتبط با نسبت شریف حضرت رسول و ذکر مختصری از آبای آن حضرت و احوال آن بزرگان، به چگونگی ولادت ایشان پرداخته و زندگی ایشان را در دورة شیرخوارگی و طفولیت شرح می‌دهد. در ادامه، دربارة خلق و خو و شمایل ایشان و رفتارهای شخصی ایشان مطالبی می‌آورد. سپس اطلاعاتی راجع به پاره‌ای از معجزات رسول خدا و روزگار پیامبری ایشان ارائه می‌کند و در فصلی جداگانه، رویدادهای مهم و وقایع تاریخی زندگی‌ ایشان را شرح می‌دهد. از دیگر مباحث قابل اشاره ذکر احوال خویشان پیامبر، یاران و صحابة ایشان است.
آشنایی با پیامبر خاتم (ص): برگرفته از منتهی الآمال
نویسنده:
نويسنده:عباس قمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: دریای معرفت,
چکیده :
اثر حاضر، دربردارندة بخشی از کتاب «منتهی‌الآمال»، نوشتة «شیخ عبّاس قمی(ره)» است که به معرّفی و شرح زندگی، شخصیت و فضایل پیامبر اکرم «حضرت محمّد(ص)» اختصاص دارد. مطالب اثر در ده فصل تدوین شده که در فصل نخست، نسب شریف رسول(ص) ذکر شده و سپس، چگونگی ولادت و احوال ایشان در دوران طفولیت شرح داده شده است. در ادامه، شمایل حضرت، اخلاق و اوصاف، معجزات و کرامات و حوادث دوران مختلف عمر ایشان وصف شده است. وفات پیامبر، احوال اولاد و خویشاوندان و ذکر احوال چند تن از صحابة حضرت، از دیگر مطالب مندرج در اثر است.
The last journey
عنوان :
نویسنده:
نويسنده:عباس قمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: انصاریان,
manazile akhera
عنوان :
نویسنده:
نويسنده:عباس قمی گردآورنده:ولی فاطمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: مدرسه امام علی (ع),
مقامات العلية في موجبات السعادة الأبدية
نویسنده:
عباس قمي؛ مترجم: احمد وهبه
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: دار الهادی,
چکیده :
اَلْمَقاماتُ الْعَلیّة فی موجِباتِ السَعادَةِ الْاَبَدیّة کتابی اخلاقی به زبان فارسی تألیف شیخ عباس قمی (متوفای ۱۳۵۹ق). این کتاب که خلاصه معراج السعاده نوشته ملا احمد نراقی بوده، در سال ۱۳۳۲ق در مشهد تالیف شده است. این اثر حاوی یک مقدمه، دو باب و یک خاتمه است. محدث قمی، کتاب را در سال ۱۳۳۲ق و زمانی که در مشهد سکونت داشته، نگاشته است و یک مقدمه و دو باب و یک خاتمه را در بر دارد. o
معرفة الإمام المجلد 15
نویسنده:
سيد محمد حسين حسيني طهراني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار المحجة البيضاء,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب " معرفة الإمام" تعریب کتاب امام‌شناسى از مهمترين آثار علاّمۀ طهرانى بشمار مى‌رود كه در 18 جلد تدوين شده است اين كتاب مجموعه‌اى است از بحثهاى تفسيرى، فلسفى، روائى، تاريخى، اجتماعى دربارۀ امامت و ولايت به طور كلّى و دربارۀ امامت و ولايت اميرالمؤمنين (علیه السلام) ائمّۀ معصومين عليهم‌السلام بالخصوص كه به صورت درسهاى استدلالى علمى متّخذ از قرآن كريم و روايات وارده از خاصّه و عامّه و ابحاث حلّى و نقدى پيرامون ولايت مى‌باشد اين مجموعه كه شامل 270 درس است در سال 1391 هجرى قمرى در ماه مبارك رمضان براى برخى از دوستان ايمانى تدريس شده است. در "جلد پانزدهم" به مطالب زير اشاره شده است: جميع پيشگامان در تصنيف و تدوين نهضت اسلام شيعه بوده‌اند، اهميت صحيفۀ كاملۀ سجّاديه و ضرورت انس با آن، تاريخچۀ تدوين صحيفۀ سجاديه و ملحقات آن، اتّحاد نفوس امامان با رسولخدا (صلی الله علیه و آله و سلم) مقتضى ذكر «آل» در صلوات است، قتل عام شيعيان و سوختن كتابخانه‌ها توسّط برخى از اهل سنّت، بحث دربارۀ قيام‌كنندگان با شمشير از بنى فاطمه عليهاالسلام، نقد نظريّه محدّث قمى در بازگو نكردن برخى حقائق مسلّم تاريخى بخاطر مصلحت انديشى‌هاى پندارى، قصيدۀ فرزدق دربارۀ امام سجّاد علیه السلام.
تحلیل زبان دعا
نویسنده:
محمدجواد سلمانپور
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
زبان دعا از عناصر مشترک و مهم همه انسان‌ها و فرهنگ‌ها است و جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ شیعی دارد. این زبان منشأ فطری و تاریخی به قدمت تاریخ انسان دارد و ترجمان دعای حقیقی بوده و ارتباط خاصی بین فقیر محض و غنی مطلق، خداوند متعال، برقرار می‌کند. حقیقت زبان دعا ویژگی‌هایی به این زبان بخشیده است که آن را از سایر زبان‌ها ممتاز ‌کرده و به زبان عرفان نزدیک می‌کند. در این مقاله حقیقت زبان دعا مورد تحلیل قرار گرفته و ضمن بهره فراوان از ادعیه پیشوایان دین اسلام به ویژه ادعیه امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه به ویژگی‌های زبان دعا اشاره شده است.
صفحات :
از صفحه 21 تا 40
کحل البصر في سيرة سيد البشر صلي الله عليه و آله
نویسنده:
عباس قمی؛ محقق: عبدالرزاق حریزی نژاد
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة البلاغ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «کحل البصر في سيرة سيد البشر» نوشته عباس قمی است. نگارنده در این كتاب ضمن بیان زندگی حضرت محمد (ص) از زمان تولد تا رحلت به شرح اخلاق و سیره‌ ایشان می‌ پردازد و موضوعاتی چون وفات حضرت عبدالمطلب، ازدواج با حضرت خدیجه (س) و زندگی افرادی چون ابوطالب را بررسی می‌ كند. در پایان نیز جنگ‌ های پیامبر (ص) را معرفی می نماید.
  • تعداد رکورد ها : 586