جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36
عارفان مسیحی: زندگی و میراث آنها در طول اعصار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ursula King
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عارفان مسیحی اورسولا کینگ داستان شصت مرد و زنی را روایت می‌کند که فداکاری عرفانی آنها به خدا دورانی را که در آن زندگی می‌کردند متحول کرد و هنوز هم بر جستجوی امروزی ما برای معنای معنوی تأثیر می‌گذارد. با حرکت از شخصیت‌های کلیدی دوران اولیه مسیحیت به عرفان‌های بزرگ دوران مدرن، تأکید ویژه‌ای بر نقاط برجسته عرفان در سنت‌های ارتدوکس قرون وسطی، اولیه مدرن و شرقی شده است. زندگی رؤیاپردازان، از جمله کلمنت اسکندریه، سنت بوناونتور، بلز پاسکال و سیمون ویل به تفصیل مورد مطالعه قرار گرفته است. این عبارات بسیار متنوعی را که تجربه عرفانی در طول دو هزار سال تاریخ مسیحیت یافته است را آشکار می کند و نشان می دهد که چگونه زیربنای آیین و آموزه مسیحی به عنوان منبع الهام معنوی برای همه مؤمنان است. این متن مهم که به زیبایی تصویرگری شده و توسط نامی برجسته در دنیای آکادمیک بریتانیا نوشته شده است، مورد استقبال زیادی قرار گرفته است و تنها کتابی است که شرح حال عرفای کلیدی را در خود دارد.
قدرت‌های بزرگ و مسیحیت ارتدکس: بحران کلیسای شرقی در دوران جنگ کریمه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jack Fairey
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در اواسط قرن نوزدهم، مسیحیان ارتدوکس بالکان و خاورمیانه خود را در مرکز مبارزه شدید برای برتری بر منطقه بین پنج امپراتوری روسیه، بریتانیا، فرانسه، اتریش و ترکیه عثمانی یافتند. این کتاب تاریخچه بحران بین‌المللی بر سر مسیحیت ارتدکس را از منشأ آن در دهه‌های 1820-1830 تا حل جزئی آن در دهه 1860 دنبال می‌کند. توضیح می‌دهد که چگونه و چرا قدرت‌های موقت اعمال شده توسط روحانیت ارتدکس در شرق، کانون توجه مجموعه‌ای از رویارویی‌های دیپلماتیک فزاینده شد که در دهه 1850 با شروع جنگ کریمه به نقطه اوج خود رسید. همچنین نشان می دهد که چگونه درگیری حاصل، آخرین جنگ بزرگ مذهبی اروپا، راه را برای اعلان اصلاحاتی هموار کرد که دولتمردان بریتانیایی، فرانسوی و اتریشی امیدوار بودند که باعث ایجاد شکاف در مسیحیت ارتدکس شود و باعث سکولاریزاسیون جوامع غیرمسلمان شود. امپراطوری عثمانی.
الهیات و کلیسا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dumitru Staniloae
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
St.Vladimir's Seminary Press ,
العقائد المسيحية الأرثوذكسية المجلد 1
نویسنده:
محمد شاهين التاعب
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مدونة التاعب,
بررسی دیدگاه کارل بارت در باب الاهیات نوارتدوکسی
نویسنده:
محبوبه وحدتی پور، سید علی حقی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
کارل بارت در دوره میانی حیات الاهیاتی خود، تحت تاثیر دیدگاه های کیرکگارد، به تقابل میان خداوند و انسان اعتقاد داشت و این تقابل را بر اساس مواجهه وجودی میان خداوند و انسان سرگشته و حیران در بحران ایمان تفسیر می کرد، لیکن در نگارش دوباره کتاب اصول عقاید کلیسا تغییر عقیده داد و با الهام از کتاب مقدس، دیگر نه از تقابل میان خداوند و انسان، بلکه از وحدت میان خداوند و انسان سخن گفت، چرا که بنابر آموزه تجسد خداوند در عیسی مسیح، نه تنها هیچ تقابلی میان خدا و انسان وجود ندارد، بلکه نوعی یگانگی میان آن ها برقرار است.
صفحات :
از صفحه 19 تا 38
شهود و خداگونگی در عرفان مسیحیت شرقی
نویسنده:
سید نادر محمدزاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی,
چکیده :
در کلیسای ارتدکس هدف عارف مسیحی از سلوک، شهود و رسیدن به مرتبه خداگونگی است. در هنگام شهود، قوا و تجلیات خدا برای سالک، مشهود و در عین حال ذات خدا، نامشهود و وصف ناشدنی است. از این رو، در الاهیات کلیسای ارتدکس خدا به دو صورت نور و تاریکی نمادپردازی شده است. آموزه خداگونگی، به معنای رسیدن به شباهت الاهی و دریافت موهبت تشبه به خدا و اتحاد الاهی، نقطه محوری الاهیات و عرفان مذهب ارتدکس است که با آموزه نجات مرتبط است؛ در اینجا نیز تشبه با خداوند یعنی تشبه با قوای الاهی نه با ذات الاهی. در خداگونگی به طور همزمان فیض خداوند و اراده سالک مشارکت دارند.
صفحات :
از صفحه 67 تا 90
مفهوم «قلب» در عرفان مسیحیت ارتدکس
نویسنده:
سید نادر محمدزاده
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی,
چکیده :
در این پژوهش مفهوم قلب، که از موضوعات محوری تعالیم عرفانی مسیحیت ارتدکس است، بررسی می شود. قلب مرکز ساحت وجودی انسان، و ریشه همه استعدادها و توانایی های عملی، عقلی و ارادی است. کل حیات روحانی و حتی مادی بشر بر آن مبتنی و متمرکز است. از سویی، قلب در بدن، مرکز حیات جسمانی و از سوی دیگر، مرکز حیات معنوی است که از آن به راه تعبیر می شود. بنابراین، سیر و سلوک سفری در میان فضای درونی قلب است که در آن خدای تثلیت قرار دارد و مقصود از این سفر، تحقق ملکوت آسمان ها در اعماق قلب و مشاهده خدا و تحقق شباهت الهی (خداگونگی) است.
صفحات :
از صفحه 157 تا 179
شمایل ها و تشبه به خدا: تفسیری عرفانی از شعائر در کلیسای ارتدوکس
نویسنده:
لیلا هوشنگی، ریحانه غلامیان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: واحد علوم و تحقیقات دانشگاه تهران,
چکیده :
از آنجا که شعائر و مناسک دینی نخستین امری است که ناظر بیرونی با آن در تماس قرار می گیرد، پژوهشگران مطالعات دینی آن را به منزله مهم ترین تجلی دین بررسی می کنند. در مسیحیت نیز شعائر و به طور خاص عشای ربانی و تعمید، جایگاه ویژه ای را داراست. در الاهیات ارتدوکس با تفکیک عناصر و مولفه های «کلامی» از عناصر «غیر کلامی» شعائر، بر اهمیت شمایل ها نیز تاکید خاصی می شود. هم چنین شمایل ها به منزله مجلایی برای خداگونگی و تشبه به خدا، بخشی انفکاک ناپذیر از الاهیات و شعائر کلیسای ارتدوکس به شمار می آیند. در این مقاله کوشش شده تا تفسیر کلیسای ارتدوکس از شمایل ها و کارکرد آنها در مقام نمادهایی با محتوای معنوی بررسی و تبیین شود. هدف اصلی از اجرای شعائر در این کلیسا، تشبه به خدا و مسیح، و نیل به خداگونگی است. این آموزه در مقام اصل بنیادین الاهیات و عرفان کلیسای ارتدوکس شرقی و وجه افتراق آنها به معنای رسیدن به اتحاد الهی و دریافت موهبت شباهت الهی است.
صفحات :
از صفحه 97 تا 118
جلوه‌های آموزه قدیس در زندگی مؤمنان ارتدوکس روسی
نویسنده:
محمد مدبر چهاربرج
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پدیدارشناسی مفاهیم دینی، سیر تکامل و بسط آموزه‌ها، منازعه‌های الاهیاتی، اختلاف دیدگاه‌ها و تفاوت میان مذاهب و کلیساهای مختلف به دلیل اهمیتشان، به میزان چشمگیری محل توجه و بحث پژوهشگران این رشته واقع شده‌ است. اما بررسی تأثیر این تعالیم و نقشی که در حیات روزمره مؤمنان و باورمندان ایفا می‌کنند، مسئله‌ای است که کمتر بدان پرداخته شده است. مقاله حاضر در پی آن است که نقش یکی از مهم‌ترین آموزه‌های کلیسای ارتدوکس روسی، یعنی آموزه قدیس، را در حیات مؤمنانش بکاود. این آموزه که درهم‌آمیختگی تنگاتنگی با آموزه شمایل دارد، یکی از پررنگ‌ترین عناصر الاهیاتی زندگی مؤمنان ارتدوکس روسی است. قدیسان، شمایل آنها و آیین‌های بزرگ‌داشتشان زندگی مؤمن ارتدوکس را از بدو تولد تا مرگ تحت تأثیر قرار داده و مؤمنان این کلیسا مشتاقانه شعائر مرتبط با این آموزه را تکریم و تعظیم می‌کنند. برای این منظور ابتدا جایگاه قدیسان از منظر کلیسا و سپس جلوه‌های این آموزه در حیات مؤمنان ارتدوکس روس بررسی شده است.
صفحات :
از صفحه 45 تا 62
معرفی كتاب كليسای ارتدوكس در امپراتوری بيزانس
نویسنده:
وحيد ستارزاده
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نويسنده كتاب جوآن مروين هاسي (Joan Mervyn Hussey؛ 19072006م)، نويسنده كتاب كليساي ارتدوكس در امپراتوري بيزانس، يكي از برجسته ترين مورخان و نويسندگان حوزه بيزانس و استاد تاريخ در دانشگاه هايي همچون لندن و بدفورد بود. هاسي همچنين از سال 1961 تا 1971م مسئول كميته ملي مطالعات بيزانس بريتانيا بود. او نقش مهمي در ارتقاي مطالعات بيزانسي در دنياي انگليسي زبان، به ويژه در دهه هاي مياني قرن بيستم، داشت. آثار او براي پژوهشگران انگليسي زبان، به خصوص دانشجويان، ابزاري را مهيا كرد كه به رشد مطالعات بيزانسي منجر شد. هاسي را مي توان متعلق به مكتبي از تاريخ نگاري دانست كه وظيفه مورخ را، تا حد ممكن، بررسي انتقادي منابع، تاريخچه ها، نامه ها و اسناد زندگي قديسان، سكه ها و مهرها، سپس روايت داستان به دقيق ترين صورت مي داند. از ديگر آثار هاسي مي توان به كتاب هاي زير اشاره كرد: 1. امپراتوري بيزانس در قرن يازدهم: چند تفسير متفاوت؛[i] 2. ويراستار مجلد چهارم تاريخ قرون وسطاي كمبريج؛[ii] 3. دنياي بيزانس.[iii] براي هاسي مفهوم تاريخ كليسا، تاريخ نهاد كليساي مسيحي در جامعه است. در اين كتاب منظور او از جامعه، امپراتوري بيزانس است. براي او تاريخ كليساي ارتدوكس، از ابتداي قرن هفتم شروع مي شود؛ زيرا از نظر او فضايي كه كليساي شرق با هويت بيزانسي در قرن هفتم در آن ظهور كرد، امپراتوري روم شرقي بود. به نظر مي رسد، تعريف ارتدوكس براي نويسنده دشوار نيست؛ زيرا بحث خود را از سال 600 ميلادي آغاز مي كند، يعني زماني كه شرق يوناني و غرب لاتيني به وجود آمده بودند. [i]. The Byzantine Empire in the eleventh century: some different interpretations (1950). [ii]. The Cambridge Medieval History, Vol. IV, The Byzantine Empire. [iii]. The Byzantine World.
صفحات :
از صفحه 139 تا 142
  • تعداد رکورد ها : 36