جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > معرفت > 1396- دوره 26- شماره 238
  • تعداد رکورد ها : 6
نویسنده:
محمـد فـولادي
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«همدلي و همزباني دولت و ملت»، نقشه راه و راهبردي استراتژيك از سوي رهبر فرزانه انقلاب براي سال 1394 ترسيم شده است. كالبدشكافي اين مقوله، و بازكاوي تجلي عيني آن، بيان استراتژيك و يا تاكتيكي بودن اين شعار، وظايف متقابل دولت و ملت در تحقق آن دو، و تبيين راه‌كارهاي عملي تحقق آنها هدف اين مقاله است. اين مقاله با رويكرد تحليلي و اسنادي تدوين يافته و يافته‌هاي پژوهش نشان مي‌دهد كه به هر ميزان قرابت، همدلي و همزباني و برخورد همدلانه و همگرايانه‌ دولت و ملت بيشتر باشد، وحدت، انسجام و همبستگي ملي افزايش يافته، تحقق اهداف، آرمان‌هاي متعالي و چشم‌اندازهاي بلند نظام اسلامي سريع‌تر خواهد بود. در شرايط كنوني جهاني، با رصد حوادث، وقايع و رخدادهاي پيرامون، ‌به‌ويژه در جهان اسلام،‌ تنها رمز و راز موفقيت در عرصة جهاني، «وحدت»، «اتحاد» و «انسجام» داخلي و «همدلي» و «همزباني» دولت و ملت است. ازاين‌رو، همدلي و همزباني دولت و ملت، ‌رويكردي استراتژيك و راهبردي است.
صفحات :
از صفحه 71 تا 81
نویسنده:
سيف‌ اله فضل‌الهي قمشي ، محمود اميدي
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
شناسايي و اولويت‌بندي عوامل مؤثر بر تحکيم ارزش‌هاي اسلامي در بين دانشجويان هدف پژوهش حاضر است. روش تحقيق توصيفي از نوع پيمايشي و جامعة آماري40 نفر از استادان دروس معارف اسلامي دانشگاه آزاد اسلامي واحد قم هستند كه به‌سبب محدوديت تعداد، همگي به عنوان نمونه انتخاب شد‌ه‌اند. ابزار جمع‌آوري اطلاعات پرسشنامة محقق‌ساخته است كه پايايي آن مطابق آلفاي کرونباخ، معادل 83/0تعيين گرديده است. براي تجزيه و تحليل اطلاعات، علاوه بر روش‌هاي آمار توصيفي، از آزمون استنباطي Z تک گروهي و تحليل واريانس يک راهه(F) استفاده شده است. يافته‌ها نشان مي‌دهد: طراحي و ترسيم محتواي متون برنامه درسي بر مبناي آموزه هاي فرهنگ اسلامي؛ تأمين، تربيت و به‌کارگيري مديران حساس به ارزش‌هاي اسلامي؛ به‌کارگيري نمادهاي ارزشي متناسب با دانشگاه اسلامي در طراحي محيط و فضاهاي آموزشي؛ ايجاد جوّ فرهنگي مناسب بين کارمندان و استادان از طريق التزام عملي به رعايت ارزش‌هاي اسلامي - به ترتيب - از مهم‌ترين عوامل مؤثر در توسعه و تحکيم ارزش‌هاي اسلامي در بين دانشجويان هستند.
صفحات :
از صفحه 47 تا 60
نویسنده:
مهدي ولي‌نژاد ، احسان خانمحمدي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ماهيت مفاهيم «عقل» و «دين»، و از همه مهم‌تر، رابطه بين آنها همواره از مهم‌ترين مباحث قابل توجه و مناقشه در بين متکلمان و نظريه‌پردازان حوزه‌هاي مطالعاتي، به‌ويژه معرفت‌شناسي و علم کلام بوده است. آراء متفاوت و گاه متناقض در اين زمينه شبهات و ابهامات بسياري را موجب شده است. انديشه‌هاي شهيد مطهري به عنوان يکي از قابل استنادترين الگوها در زمينۀ ارتباط عقل و دين، همواره مطمح‌نظر بوده است. ازاين‌رو، با نظر به اهميت اين موضوع، پژوهش پيش‌رو با هدف شناخت نسبت عقل و دين با يکديگر از نظر ايشان صورت گرفته است. براي گردآوري داده‌ها، از روش اسنادي و ابزار فيش‌برداري استفاده شده است. نتايج نشان مي‌دهد که در نظر شهيد مطهري، عقل و دين علاوه بر سازگاري، مکمّل يکديگر نيز هستند. در واقع، انسان با هيچ‌کدام از دو مقولۀ مذکور، به‌تنهايي قادر به وصول تکامل و سعادت واقعي نيست و اين مهم تنها در صورت همراهي عقل با دين قابل تحقق است. با وجود اين، دين نسبت به عقل از تقدم برخوردار است؛ زيرا دين پرورانندۀ عقل است.
نویسنده:
مسعود رفيع
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«اِن. اِل. پي» الگوي جديدي در علم ارتباطات است. پژوهشگران «اِن. اِل. پي» بر اين باورند که اگر کسي در اين جهان فضيلتي را کسب کرده که مطلوب ديگري است، او نيز مي‌تواند همان فضيلت را به دست آورد، درصورتي‌که راضي به پرداخت هزينه، زمان و تلاش لازم براي آن باشد. هدف اصلي اين پژوهش به دست آوردن الگوي ارتباطي قرآني با توجه به شاخص‌هاي الگوي ارتباطي «اِن. اِل. پي» است. روش پژوهش در اين تحقيق، تحليل محتوا است، به اين صورت که با توجه به مقوله‌هاي الگوهاي ارتباطي «اِن. اِل. پي» از طريق قرآن کريم، الگوي ارتباطي قرآني به دست مي‌آيد. نتيجة حاصل از اين پژوهش به دست آمدن الگوي ارتباطي قرآني شامل نحوة برقراري ارتباط کلامي و غير‌کلامي(سيستم واكوگ و زبان بدن) و همچنين نحوة برخورد با دستگاه عصبي (نورون‌هاي آينه‌اي) با توجه به آموزه‌هاي قرآني است.
صفحات :
از صفحه 61 تا 69
نویسنده:
محمدتقي مصباح
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اين مقاله به شرح كلام اميرمؤمنان علي عليه السلام در خصوص صفات شيعيان مي‌پردازد. ازجملة اين صفات، ستايش ديگران است. اين فقره، به بايسته‌ها و نبايسته‌هاي ستايش و تمجيد از ديگران مي‌پردازد. اينكه آيا در اسلام، ستايش و تمجيد ديگران، امري پسنديده و نيكوست يا ناپسند؟ پاسخ آن، بسته به شرايط و موارد دارد؛ يعني چنان نيست كه ستايش از هركس، در هر جا، به هر شكل پسنديده باشد و يا كتمان صفات نيك ديگران و نستودن آنان ناپسند؛ بلكه گاهي ستايش و تمجيد واجب، گاهي مستحب، و گاهي درمانگر برخي بيماري‌هاي اخلاقي مانند حسد و گاهي نيز حرام و نكوهيده است؛ گاهي در ازدواج و يا احراز پست و مقام سياسي، در مقام مشورت غيبت و عيب‌جويي از ديگران واجب است. هرچند ستايش از ديگران و بيان فضايل آنان در نبودنشان فضيلت است، اما دربارة همة افراد اين حكم يكسان نيست. اما همواره ستايش از مؤمن نيكو خصال، با هدف برانگيختن محبت مردم ارزشمند است. در داستان هابيل و قابيل و داستان حضرت يوسف در قرآن، نقش حسد بر برادران نمود و جلوه‌گر است؛ زيرا ستايش يكي،‌ موجب حسد ديگران شده است. يكي از بهترين راه‌كارهاي از بين بردن حسد، تمجيد و ستايش كسي است كه به او حسد مي‌ورزد.
صفحات :
از صفحه 5 تا 10
نویسنده:
عباس عيسي‌ زاده ، حسين شرف‌ الدين
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«اسلام‌هراسي» عبارت است از: «ترس يا تنفر از اسلام، و در نتيجه، ترس و تنفر از همة مسلمانان» که به شکل ساختمند و از طريق ايجاد محروميت در زندگي اقتصادي، اجتماعي و سياسي مسلمانان، هر روز جلوة بارزتري مي‌يابد. يکي از مهم‌ترين ابزارهاي پيشبرد اين هدف در غرب، بهره‌گيري از رسانه‌هاي جمعي و قدرت اثرگذاري شگرف آنهاست. رابطة سياست رسانه‌اي غرب با جريان اسلام‌هراسي به حدي است که برخي تحليل‌گران رسانه‌هاي غربي را منشأ اصلي اسلام‌هراسي مي‌دانند. از ميان انواع گوناگون رسانه‌ها، حوزة رسانه‌هاي مکتوب و چاپي، به‌ويژه مطبوعات، زمينة آغازين پژوهشگران براي بررسي «اسلام‌هراسي رسانه‌اي» بوده است. به همين‌روي، پژوهش حاضر درصدد است با استفاده از روش توصيفي - تحليلي و بررسي منابع متعدد، ادعاي وجود «اسلام‌هراسي در رسانه‌هاي مکتوب غربي» را واکاوي كند. طي چند دهة اخير، تحقيقات بسياري در رابطه با اين موضوع انجام شده که بر اساس يافته‌هاي بيشتر آنها، وجود نوعي تبعيض آشکار و پنهان عليه اسلام و مسلمانان، در نحوة بازنمايي رسانه‌هاي مکتوب غربي، مسلم و مشهود به نظر مي‌رسد.
صفحات :
از صفحه 11 تا 21
  • تعداد رکورد ها : 6