جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
روش‌های انگيزش و بازدارنده تربيتی در قرآن كريم
نویسنده:
‫جمالی، حبیب‌الله
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهشی، دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫مباحث اين پايان نامه عبارتند از: انگيزش از ديدگاه مكاتب مختلف روان شناسى، روشهاى انگيزش در قرآن نظير تبشير، پاداش مضاعف، محبت، هبه، يادآورى نعمتها، قبول توبه و مواجهه با نتايج اعمال؛ روشهاى بازدارنده در قرآن مانند انذار، نهى از منكر، مبارزه با انحراف؛ انواع كيفر از نظر حقوق و فقه اسلامى چون حدود، تعزيرات، قصاص و ديات.'
ترجمه و بررسي کتاب علوم قرآني آيت الله معرفت، به زبان ترکي استامبولي
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : اين پژوهش، ترجمه کتاب "علوم قرآني" تأليف حضرت آيت الله محمّدهادي معرفت به زبان ترکي استامبولي است، که در آن مهم ترين مباحث علوم قرآني وارسي مي شود. ابتدا تاريخچه اي از مباحث علوم قرآني و گردآوري آن ها به عنوان مقدّمه تفسير قرآن کريم ارائه شده، سپس برخي مباحث علوم قرآني، مانندِ اعجاز، تفسير، تاريخ تفسير، تحريف، زبان و وحي و نزول قرآن بيان مي گردد. در مبحث تفسير قرآن نيز تاريخچه آن در عصر پيامبر اسلام(ص) ، خلفا، صحابه و تابعين ارائه مي شود. در بحث اعجاز قرآن، ملاک هاي معجزه بودن قرآن و معيارهاي آن از لِحاظ علمي، فصاحت و بلاغت قرآن، اخبار غيبي آن از امور فوق مادّي، اخبار گذشتگان، بحث از تحدّي قرآن مبني بر مبارزه طلبي آن به صورت مبسوط بيان و ويژگي هاي قرآن از جنبه اعجاز، منحصر به فرد اعلام شده است. در مبحث نَسخ آيات قرآن، به تحليل ناسخ و منسوخ پرداخته شده، برخي نمونه هاي آياتي که ناسخ آيات ديگر هستند و نيز ضابطه تشخيص اين دسته آيات از حيث تاريخي و تفسيري بيان مي گردد. نگارنده در مبحث تحريف قرآن، ضمن بيان اقسام آن، اعمّ از لفظي و معنوي، ادلّه قرآني، روايي و عقلي تحريف نشدن کتاب خدا را تبيين و بر اين مطلب که: اگر قرآن تحريف شود، از حجّيّت ساقط مي شود، تأکيد کرده است. او برخي اتّهام هاي مبني بر قائل بودن شيعه به تحريف قرآن را مطرح و پاسخ مي دهد، همچنين ديدگاه هاي برخي عالمان شيعه مبني بر تحريف قرآن به نقيصه و تحريف معنوي قرآن را توجيه مي کند. نگارنده در مبحث وحي و نزول قرآن، ضمن بيان ماهيّت وحي و نزول، اقسام وحي و نزول و ديدگاه هاي مربوط را مطرح مي سازد.
پژوهشی در قرآن و فنون قرات
نویسنده:
نويسنده:عاصم کوفی نويسنده:محمدرضا حاج‌اسماعیلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اصفهان - اصفهان: صندوق قرض‌الحسنه ابوتراب (ع),
کلیدواژه‌های اصلی :
مصباح النور ( ۱): عبرت‌هایی از قرآن
نویسنده:
گرد‌آوری زه‍را ص‍ادق‍ی‌ ب‍خ‍ی‌؛ ب‍ا راه‍ن‍م‍ای‍ی‌ه‍ای‌ ارزش‍م‍ن‍دق‍اری‌زاده‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: بقیه العتره,
کلیدواژه‌های اصلی :
اگر امامت از اصول است، چرا قرآن در اين مورد سخن نگفته است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:

پاسخ: در اين كه مديريت جامعه پس از پيامبر گرامي (ص) به شخصيت والايي نيازمند است، جاي گفتگو نيست و خرد هر انسان منصفي بر اين اصل داوري مي‌كند و اتفاقاً قرآن ـ بر خلاف نظر پرسشگر ـ رهبري امّت(امامت) را به صورت كلي مطرح مي‌كند.
چند نمونه از آي بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
مع‌ الدکتور نا‌صر القفا‌ری فی‌ اصول‌ مذهبه‌ ((حول‌ القرآن‌ الکریم‌))
نویسنده:
تا‌لیف‌ ابوالفضل‌ الاسلامی‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
اس‍وه‌ه‍ای‌ ق‍رآن‍ی‌ و ش‍ی‍وه‌ه‍ای‌ ت‍ب‍ل‍ی‍غ‍ی‌ آن‍ان‌
نویسنده:
م‍ص‍طف‍ی‌ ع‍ب‍اس‍ی‌ م‍ق‍دم‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ق‍م‌: ق‍م‌: ح‍وزه‌ ع‍ل‍م‍ی‍ه‌ ق‍م‌، دف‍ت‍ر ت‍ب‍ل‍ی‍غ‍ات‌ اس‍لام‍ی‌، م‍رک‍ز ان‍ت‍ش‍ارات‌، ۱۳۷۹.,
کلیدواژه‌های اصلی :
اجابة القرآن لحاجات البشريّة العامّة
نویسنده:
‫مؤمن، محمود
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : در اين پژوهش از قدرت قرآن کريم مبني بر پاسخگويي به انواع نيازهاي بشر امروز سخن رفته و جامعيّت و جاودانگي کتاب خدا از اين حيث ثابت شده است. نويسنده مي کوشد تا عظمت و چند بُعدي بودن قرآن را از لِحاظ دربرداشتن امور مختلف فقهي، اعتقادي، عرفاني، اخلاقي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي و... را که براي رشد و کمال همه جانبه بشر ضرورت دارد تبيين کرده و با توجّه به نيازهاي متنّوع بشر، پاسخگويي قرآن کريم به چنين نيازهايي را از منظري قرآني و روايي وا مي رسد. وي بدِين منظور مباحث مربوط به موضوع تحقيق حاضر را در شش فصل تدوين وارائه نموده است. در فصل اوّل نخست تعريفي از قرآن کريم از جنبه لغوي و اصطلاحي ارائه شده و تواتر قرآن و محفوظ بودنش از تحريف اثبات گرديده است. در فصل دوم نگارنده از منظري قرآني و روايي کتاب خدا را از حيث دربرداشتن همه نياز مندي هاي بشر، به بحث گذاشته و به شرح دَه روايت و چندين آيه در اين زمينه مي پردازد. وي قرآن را بيان کننده همه مباحث مورد نياز بشر معرفي کرده و مهم ترين احتياج هاي مادّي و معنوي انسان در جهان امروز به ويژه نياز مبرم به آرامش روحي را بيان کرده است. او با توجّه به نياز آدمي به غذا، ارضاي غريزه جنسي، خواب و استراحت و... به برخي آفات اجتماعي، همچون: سرقت، زنا و رباخواري اشاره کرده و نياز به قانوني الهي براي برون رفت از آفاتي چنين را کاويده است. سپس با ذکر نمونه هايي از اعجاز علمي قرآن، و قدرت کتاب خدا را در پاسخگويي به نيازهاي علمي و عقلي بشر بررسيده است. در فصل سوم ابعاد مختلف قرآن از جهت هدايتگري و دربرداشتن قول ثقيل و مظاهر و مصاديق هدايتگري آن را در بر مي گيرد. در فصل چهارم نمونه هايي از پاسخگويي قرآن کريم به نيازهاي مختلف بشر همچون: مسايل خانوادگي، راهکارهاي رفع اضطراب از خانواده ها، مسؤوليت والدين در محيط خانه در اسلام و مقايسه آن با جوامع غربي و نقش زن در جامعه و خانواده کاوش شده است. در فصل پنجم اصول و مباني سياسي اسلام و قرآن تبيين شده و الهي بودن حکومت و دخالت اسلام در امور سياسي و اجتماعي مردم و پاسخ به نيازهاي آنان در اين زمينه به بحث نهاده شده است. در فصل ششم از موضعگيري قرآن کريم در برابر فرهنگ جاهليت در زمان پيامبر اسلام( و جاهليت مدرن امروزي سخن رفته و شبهه هايي مانندِ مفهوم نزول قرآن به زبان قوم و منافات آن با جامعيت و جاودانگي قرآن، طرح خاتميت نبوّت پيامبراسلام( در کتاب خدا و منافات داشتن آن مبني بر پاسخگو بودن دين اسلام به نيازهاي کنوني بشر را مطرح و پاسخ آن ها را ذکر کرده است.
مجموعه مقالات برگزیده همایش ملی سیره رضوی و سبک زندگی قرآنی
نویسنده:
[برگزارکنندگان] دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشکده علوم قرآنی سبزوار، بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا علیه‌السلام؛ تالیف گروهی از نویسندگان؛ ویراستاری علمی حسین محمدیان.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
اضطراب و راهکارهاي مقابله با آن در قرآن، سنت و روان‌شناسي
نویسنده:
‫سيدنسيم‌عباس کاظمي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫اين پژوهش در چهار فصل، به چيستي اضطراب، عوامل اضطراب، پيامدهاي آن و راهکارهاي مقابله با آن از نظر قرآن، سنت و روانشناسي پرداخته است. نويسنده پس از مفهومشناسي اضطراب، به عوامل اضطراب پرداخته است. عوامل اضطراب يا فردي است و يا محيطي و اجتماعي. عوامل فردي يا نگرشي است، يا رفتاري، و يا ژنتيکي و جسماني. برخي از عوامل نگرشي عبارت است از: کفر و شرک، ترس از مرگ و آينده و فقر، احساس پوچي در زندگي، منفينگري، و شک و ترديد. از عوامل رفتاري ميتوان به مقايسه صعودي در ماديات، بدگماني، حرص و طمع، و نا اميدي اشاره کرد. از بلوغ، وراثت، مصرف مواد مخدر، و آسيب جسمي، به عنوان عوامل ژنتيکي و جسماني ياد شده است. بعضي از عوامل محيطي و اجتماعي اضطراب عبارتاند از: جنگها، شايعهپراکني، بيکاري، گرفتاري، توقع بيجا از خود و ديگران، اختلاف خانوادگي، حسادت، و سر و صدا. فصل سوم، به پيامدهاي اضطراب اختصاص دارد که در آن، پيامدهاي جسمي و رواني اضطراب بيان شده است. بعضي از پيامدهاي جسمي، افزايش فشار خون، سردرد، تنگي نفس، زخم معده، سکته و بعضي از پيامدهاي رواني اضطراب کمرويي، وسواس، خودباختگي، خستگي ذهني، و عدم اعتماد به نفس شمرده شده است. راهکارهاي مقابله با اضطراب به چهار دسته نگرشي، رفتاري، اجتماعي و محيطي، و اقتصادي تقسيم شده است. بازگشت به فطرت، اعتقاد به عدالت خدا، عبادت و ياد خدا، اعتقاد به قضا و قدر، مثبت نگري، و واقعبيني، از راهکارهاي نگرشي است. دعا و نيايش، مقايسه نزولي در ماديات، خوشحالي و سرور، توبه، بيرغبتي به دنيا، ورزش و خواب، از راهکارهاي رفتاري است. حمايتهاي اجتماعي، صلهرحم، ازدواج، و ايجاد روابط صميمانه در خانواده، از راهکارهاي اجتماعي و محيطي است و انفاق مالي، پرداخت زکات، و پرداخت خمس، راهکارهاي اقتصادياند. نتيجه اينکه براي رهايي از اضطراب، بايد به راهکارهاي قرآني و روايات توجه شود.
  • تعداد رکورد ها : 18137