جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1257
هوشیار در حالت نباتی؟: نقد مفهوم زندگی نباتی (PVS) [کتاب انگللیسی]
نویسنده:
Peter McCullagh
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: "حالت نباتی پایدار" (PVS) که در ابتدا به عنوان اصطلاحی برای تسهیل بحث در مورد گروه خاصی از بیمارانی که به دنبال کما وارد وضعیت ناآگاهی می شوند معرفی شد، خود را به عنوان یک وضعیت پزشکی ظاهرا گسسته با پیامدهای واضح برای اخلاق مداران و حقوقدانان که فراتر از هر درک مبتنی بر علمی است. به عنوان یک نتیجه از این ارتقاء، نتیجه گیری در مورد وضعیت و در نتیجه مدیریت این وضعیت غیر معمول به طور فزاینده ای به سایر بیماران با اشکال بسیار شایع ناتوانی گسترش یافته است. این کتاب منشأ ادراکات غالب در مورد PVS را دنبال می کند و آنها را به بررسی انتقادی می پردازد. در انجام این کار، به این نتیجه می‌رسد که توجه ناکافی به تصدیق آنچه درباره افراد آسیب‌دیده شناخته نشده است، شده است و فرضیات به‌طور پیوسته به عنوان حقایق معامله می‌شوند. بررسی مجدد اساس PVS و اتخاذ رویکردی علمی‌تر مدت‌هاست که به تعویق افتاده است و مدیون جامعه در سطح وسیع است که عموماً توسط بسیاری از پزشکان با گزارشی «گم‌شده» از این وضعیت ارائه شده است. این کتاب مورد علاقه فیلسوفان، فارغ التحصیلان پزشکی و دانشمندان علوم اعصاب خواهد بود، اما همچنین در نظر گرفته شده است که برای خوانندگان عمومی با علاقه مندی به پیامدهای گسترده تر روندهای تفکر پزشکی برای نگرش نسبت به بسیاری از طبقات بیماران در دسترس باقی بماند. این کتابنامه گسترده ای دارد و برای اخلاق زیستی و وکلایی که علاقه مند به PVS هستند مورد توجه خاص قرار خواهد گرفت.
کمک به خودکشی و اتانازی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Craig Paterson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate,
چکیده :
ترجمه ماشینی: از آنجایی که فناوری پزشکی پیشرفت می کند و افراد به شدت مجروح یا بیمار را می توان برای مدت طولانی بیش از آنچه که قبلا از نظر پزشکی ممکن بود زنده نگه داشت و کار کرد، بحث در مورد اخلاق مراقبت از پایان زندگی و مسائل مربوط به کیفیت زندگی ضروری تر شده است. کریگ پترسون در کتاب جدید شفاف و پرشور خودکشی کمکی و اتانازی را از منظر قانون طبیعی سکولار کاملاً درست اما غیر جزمی مورد بحث قرار می دهد. او رویکرد قانون طبیعی به استدلال اخلاقی را با ایجاد یک گزارش کثرت‌گرا از اینکه چرا عقلانیت عملی ما را ملزم به احترام گذاشتن و نقض نکردن خواسته‌های کلیدی ناشی از کالاهای اولیه افراد، به‌ویژه زندگی انسان می‌کند، احیا می‌کند. مسائل مهمی که اخلاقیات را شکل می‌دهند. کیفیت یک عمل تبیین و تحلیل می شود: قصد/آینده نگری. عمل/غفلت؛ عمل / پیامدها؛ کشتن/اجازه دادن به مرگ؛ بی گناهی/بی گناهی; و شخص/غیر شخص. پترسون از این گزاره هنجاری مرکزی دفاع می کند که «کشتن عمدی یک انسان بی گناه، خواه خود یا دیگری، بدون توجه به پیامدها یا انگیزه، همیشه یک اشتباه اخلاقی جدی است».
ژنتیک و اخلاق در دیدگاه جهانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dorothy C. Wertz, John C. Fletcher (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دوروتی ورتز و جان فلچر اولین مطالعه بین المللی در مورد مسائل اخلاقی و اجتماعی در ژنتیک را در 18 کشور آغاز کردند. این کتاب دومین مطالعه نماینده آنها را در 36 کشور گزارش و مورد بحث قرار می دهد. این نظرسنجی بر موقعیت‌های واقعی که در عمل ژنتیک پزشکی رخ می‌دهد متمرکز بود، که به‌عنوان نمونه‌های موردی ارائه شده‌اند که می‌توانند در تدریس و بحث سیاست نیز استفاده شوند. از جمله مسائل مورد بحث عبارتند از: حریم خصوصی، تشخیص پیش از تولد، استقلال بیمار، رهنمود در مشاوره، انتخاب جنسیت، بانکداری DNA پزشکی قانونی، "تبعیض ژنتیکی" و "اوژنیک". این آخرین کتاب دوروتی ورتز است، زیرا او در آوریل 2003 درگذشت. این یک مطالعه بین فرهنگی منحصر به فرد در مورد مسائل پیچیده اخلاقی در استفاده از اطلاعات ژنتیکی است. هیچ کس دیگری سعی نکرده است به جنبه های بین المللی ژنتیک پزشکی در چنین مقیاس وسیعی نگاه کند. نتایج منبعی برای بحث در داخل و بین کشورها فراهم می کند. بسیاری از بحث های اخلاقی زیستی و سیاستی اکنون در خلاء اطلاعاتی رخ می دهد. این نظرسنجی نشان داد که کارهایی که مردم انجام می‌دهند، و دلایل آنها برای انجام آن، به طور قابل‌توجهی با آنچه که اخلاق‌گرایان فکر می‌کنند «باید» انجام دهند، متفاوت است. بسیاری از نتایج شگفت زده خواهند شد، به ویژه در کشورهایی که بحث اخلاق زیستی تازه شروع شده است. ژنتیک و اخلاق در چشم انداز جهانی مورد علاقه ژنتیک دانان پزشکی، مشاوران ژنتیک، دانشمندان علوم اجتماعی و انسان شناسانی است که مسائل بین فرهنگی، متخصصان اخلاق زیستی و مراکز اخلاق زیستی و سیاست گذاران سلامت را مطالعه می کنند.
مرگ و زندگی پس از مرگ: چشم انداز ادیان جهانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hiroshi Obayashi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Praeger Paperback,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سنت‌های دینی عمده جهان حاوی دیدگاه‌هایی با اهمیت همیشگی درباره موضوع مرگ و زندگی پس از مرگ است. این گونه مفاهیم و باورها نه تنها مستقیماً در مراسم تدفین و تشییع جنازه منعکس می‌شوند، بلکه الگوهایی از باورها و آیین‌هایی را که سبک زندگی انسان را شکل می‌دهند، نشان می‌دهند. اگرچه در متون مقدس مشهود است، اما نمی‌توان آن‌ها را به‌صورت مجزا و تنها با مطالعه متنی به طور کامل درک کرد. بلکه باید آنها را در قالب یک درک جامع از نظام دینی معین که ریشه در یک فرهنگ کلی دارد، بررسی کرد. در اینجا سیزده محقق، که هر یک متخصص در سنت مذهبی خاصی هستند، عقاید، اسطوره ها و اعمال مربوط به مرگ و زندگی پس از مرگ را بیان می کنند. مقدمه جلد چارچوبی برای درک روابط تکاملی بین ادیان جهانی و وحدت و همچنین تنوع تلاش آنها برای غلبه بر مرگ فراهم می کند. بخش اول شامل فصول مربوط به ادیان آفریقایی است که تجربه دینی بی سواد را نشان می دهند و در مورد ادیان باستانی بین النهرین، مصر و یونان. مطالعات این ادیان به عنوان پیش زمینه ای برای درک مفاهیم مربوط به مرگ و زندگی پس از مرگ در ادیان بزرگ جهان است که در بخش دوم، در مورد ادیان غربی، و بخش سوم، در مورد ادیان شرقی به آن پرداخته شده است. روش خاص رویکرد به هر سنت با ماهیت ماده تعیین می شود. با مرگ و زندگی پس از مرگ به عنوان تمرکز مشترک، این گروه از محققان تخصص های متنوع خود را در انسان شناسی، آثار کلاسیک، باستان شناسی، مطالعات کتاب مقدس، تاریخ و الهیات به ارمغان آورده اند. نتیجه یک متن مهم برای دروس تطبیقی ​​دین و فراتر از آن، کتابی است که درک ما را از افکار و آرزوهای بشری گسترش می دهد. این یک دیدگاه جهانی ارائه می دهد که از آن یک فرد می تواند در مورد مسائل شخصی خود در مورد مرگ و زندگی پس از مرگ فکر کند.
شناخت موضوعات دیگر: الهیات شبانی فمینیستی و چالش هویت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Katharine E. Lassiter
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lutterworth Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: وقتی خودمان به خاطر هویتی که در آن زندگی می‌کنند، رنج می‌برند، چگونه عادلانه اهمیت می‌دهیم؟ کاترین لاسیتر، الهی‌دان شبانی، از دیدگاه فمینیستی به این پرسش میان رشته‌ای می‌پردازد تا بفهمد رنج، شکل‌گیری موضوع و بی‌عدالتی اجتماعی چگونه به هم مرتبط هستند. لاسیتر با تأمل در تنش‌ها در تجربیات خود از مراقبت از خود، چالش‌های هویت را در توسعه انسان‌شناسی الهیات شبانی شناسایی می‌کند. او با اقتباس از نظریه های شناخت، استدلال می کند که انجام مراقبت عادلانه مستلزم شناخت نیاز به شناخت و همچنین درک موانع دریافت شناخت بین فردی، اجتماعی و الهیاتی است. او با گرد هم آوردن منابعی از الهیات شبانی و نظریه اجتماعی، الهیات شبانی فمینیستی و عمل برخورد را توسعه می دهد تا مراقبتی را که عدالت را رعایت می کند، پیش ببرد. محققان، دست اندرکاران عدالت اجتماعی و مراقبان شبانی قادر خواهند بود از این منبع استفاده کنند تا نه تنها بفهمند که چگونه و چرا شناخت بر رشد انسان تأثیر می گذارد، بلکه همچنین چگونه می توانیم یک عمل الهیات رهایی بخش را که به نقش شناخت در شکل گیری موضوع توجه دارد، اجرا کنیم. Katharine E. Lassiter استادیار مطالعات مذهبی و شبانی در دانشگاه Mount St. Joseph در سینسیناتی، اوهایو است.
بیماری روانی: قانون و سیاست عمومی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joseph Margolis (auth.), Baruch A. Brody, H. Tristram Engelhardt Jr (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد از مجموعه‌ای متشکل از شش سخنرانی که توسط دانشگاه رایس و واحد پزشکی دانشگاه تگزاس در گالوستون در پاییز 1976 حمایت می‌شد و حول آن ارائه شد. از بیماران روانی به مخاطبان عمومی در هیوستون و گالوستون داده شد، آنها برای تولید شش مقاله رسمی گسترده توسط دن براک، جولز کلمن، جوزف مارگولیس، مایکل مور، جروم نو و رولف سارتوریوس تجدید نظر و گسترش یافتند. پنج مشارکت باقی مانده توسط دانیل کرسون، کورینا دلکسکمپ، ادموند ارده، جیمز اسپیر، و استفن ویر به طرق مختلف ناشی از بحث‌هایی بود که توسط شش سخنرانی اصلی ایجاد شد. در واقع، اکثریت پنج مشارکت آخر از بحث‌های غیررسمی ناشی از مجموعه سخنرانی‌های اصلی پدید آمدند. نتیجه مجموعه ای درهم تنیده از مقالات است که به قانون و خط مشی عمومی می پردازد تا آنجا که به درمان بیماران روانی می پردازد، توجه ویژه ای به تعریف بیماری روانی، به طور کلی و در قانون، به مسائل مربوط به بیماری روانی داده می شود. تحمل ناتوانی روانی در موارد مسئولیت کیفری و مدنی و موضوع تعهد غیر ارادی به منظور معالجه یا مراقبت سازمانی. همچنین دفاعی انتقادی از پیشنهاد رادیکال توماس ساسز وجود دارد که بیماری های روانی را به بهترین شکل به عنوان مشکلات زندگی درک می کنند، نه به عنوان بیماری.
تأثیـر مبانی خـداشناسی حکمت متعـالیه بر انسـان شناسـی ملاصـدرا
نویسنده:
محمد سعیدی مهر ، صدرالدین طاهری ، هاجر زارع
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در بررسی نسبت انسان­شناسی و خداشناسی حکمت متعالیه دو رویکرد می­توان اتخاذ نمود؛ بررسی لوازم انسان­شناختی مسائل خداشناسی و یا پیگیری عناصر خداشناسی به کار رفته در انسان­شناسی. این پژوهش بر اساس رویکرد دوم با بیان اصول انسان­شناسی صدرایی، یعنی شناخت انسان در مقام ذات، صفات و افعال، نقش عناصر خداشناسی حاضر در انسان شناسی صدرایی را، هرچه بیشتر و بهتر تبیین می­کند. طبق مبانی ملاصدرا، انسان رقیقه­ای از حقیقت الهی است که در ذات، صفات و افعال، مثال خداوند است، زمانی که از کلمه مثال استفاده می­شود و نه مثل، بدین معنا است که انسان کامل وجوب ذاتی ندارد و در صفات نیز مطلق نیست و ظل باری تعالی بوده و وجوب و اطلاق ظلی ندارد نه اصیل و بدین طریق ملاصدرا هم شباهت انسان کامل و باری تعالی را درنظر می­گیرد و هم تفاوت آن دو را. بنابراین شناخت اصول خداشناسی حکمت متعالیه، به شناخت ابعاد وجودی انسان و ظرفیت­ها و توانمندی­های وجودی او منجر می­شود، که نتیجه این ارتباط تنگاتنگ در نظریه «انسان کامل» بسیار روشن و واضح است؛ چراکه، انسان کامل به­عنوان ظل باری تعالی و خلیفه او می­تواند شبیه خداوند باشد و حاوی تمامی اسماء و صفات الهی گردد.
صفحات :
از صفحه 5 تا 26
ناکارآمدی «معرفت عرفانی منهای شریعت» از نگاه انسان شناسی اسلامی
نویسنده:
کاوس روحی برندق ، ابراهیم فرجی ، سید محمد باقر عبادی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
برخی از عارف نمایان، پایبندی به احکام و آداب و مناسک خاصّ را در نیل به کمالات عرفانی غیرضروری برشمرده، بلکه با استناد به برخی آیات قرآنی به مخالفت با لزوم شریعت برخاسته است، پژوهش حاضر در مقام از دفاع از عرفان راستین و با استناد به دلایل عقلی برون دینی و دلایل نقلی و آیات قرآنی به نقد عرفان منهای شرعت پرداخته و به این نتیجه رسیده است که برای رسیدن به معرفت عرفانی، التزام به شرایع عملی ضروری بوده و دلایل مورد استناد مدعیان عرفان‌های شریعت گریز، سست و نادرست است. روش این نوشتار در گردآوری داده‌ها، کتابخانه‌ای و در تجزیه‌وتحلیل مطالب، شیوه تحلیلی انتقادی است.
صفحات :
از صفحه 147 تا 165
زبان، ملت و دولت: سیاست هویت در عصر چندزبانه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tony Judt, Denis Lacorne
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
US: Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به بررسی نقش زبان در شکل گیری ملل مدرن اروپایی می پردازد. از آنجایی که زبان موضوعی فراگیر در اتحادیه اروپا است، اهمیت زبان ها در تاریخ و موقعیت کنونی کشورهای عضو موضوعی حیاتی است. این کتاب با تکیه بر گروهی بین‌المللی از مشارکت‌کنندگان، مسائل مربوط به تک‌زبانگی در مقابل چندزبانگی را در کشورهای منفرد، احیای زبان‌ها در کشورهایی مانند جمهوری‌های شوروی سابق بررسی می‌کند و با نگاهی به زبان در عصر الکترونیک به پایان می‌رسد.
  • تعداد رکورد ها : 1257