جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 651
هایدگر و ضدالهیات فلسفی او: نقدی نومدرسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Heidegger, Martin; Dillard, Peter S
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic;Continuum,
چکیده :
ترجه ماشینی: هایدگر و خداشناسی فلسفی قرائت جدید مهمی از اندیشه میانی و متأخر هایدگر ارائه می دهد. پیتر اس.دیلارد با شروع تز اولیه هایدگر در مورد دکترین مقولات در دونس اسکاتوس، نشان می دهد که چگونه آثار میانی و بعدی هایدگر یک ضد الهیات یا «الحاد» فلسفی را توسعه می دهد که تهدیدی جدی برای متافیزیک سنتی، الهیات طبیعی و فلسفه دین است. این کتاب با تکیه بر بینش متفکران اسکولاستیک مانند سنت توماس آکویناس و دونس اسکاتوس، مفروضات مشکل‌ساز «الحاد» هایدگری را آشکار می‌کند و نشان می‌دهد که چرا باید آنها را رد کرد. نقد دیلارد راه را برای تجدید حیات متافیزیک اسکولاستیک هموار می کند و ارتباط آن را با برخی از مناقشات فلسفی معاصر آشکار می کند. دیلارد علاوه بر روشن ساختن مسئله هستی و تبیین نقش پدیدارشناسی در متافیزیک، ماهیت نیستی، ضرورت و امکان را روشن می کند. در نهایت این کتاب یک جهت گیری مجدد انقلابی از درک ما، هم از هایدگر بعدی و هم از میراث اسکولاستیک ارائه می دهد.
مرزهای عقل: هابرماس، لیوتار و ملانی کلاین درباره عقلانیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Emilia Steuerman (امیلیا استورمن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: معنای عقل در جامعه پست مدرن امروزی ما چیست؟ آیا عقل سلاح سلطه است یا می تواند وسیله ای برای رهایی نیز باشد؟ آیا عقل می تواند «دیگری» خود را بفهمد - چیزی که نیست؟ در مواجهه با چنین سؤالاتی، «حدود عقل» بحثی متقاعدکننده از حدود و معنای عقلانیت به عنوان ابزاری برای درک ایده های حقیقت، عدالت و آزادی است. امیلیا استورمن مناقشات مدرنیستی و پست مدرنیستی بین هابرماس و لیوتار را بررسی می کند تا مشکلاتی را که هم در دفاع از عقل و هم به دلیل فقدان معنایی که جهان بدون آن را درگیر می کند، برجسته کند. استیورمن با استفاده از نظریه کلاینی برای بررسی این بحث که در مضامین اصلی فلسفی قرن حاضر تجلی یافته است، استدلال می‌کند که یک نظریه عقلانی و اخلاقی عدالت باید آن چیزی را که عقلانی، متقارن یا شفاف نیست در نظر بگیرد - یعنی دنیای بدوی عشق و نفرت که ادراکات ما را رنگ و شکل می دهد.
درسگفتار اخلاق ماه مبارک رمضان سال 1383 - شرح خطبه قاصعة
مدرس:
محمد تقی مصباح یزدی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
192- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه): 18 بخش: , 01- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 1: کبریایی تنها سزاوار اوست , 02- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 2: عبرت از کار شیطان , 03- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 3: دشمنی شیطان , 04- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 4: نهی از تکبر , 05- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 5: اطاعت از مستکبران , 06- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 6: عبرت گرفتن از مستکبران , 07- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 7: تواضع و ساده زیستی پیامبران , 08- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 8: خانه کعبه , 09- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 9: درمان کبر و غرور , 10- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 10: تعصب بجا و نابجا , 11- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 11: عبرت از گذشتگان , 12- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 12: عوامل پیروزی و شکست , 13- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 13: تأثیر بعثت پیامبر اکرم , 14- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 14: سرزنش یاران نافرمان , 15- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 15: جهاد با منحرفان , 16- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 16: فضایل امیرالمؤمنین علیه السلام , 17- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 17: معجزه ای از پیامبر اکرم , 18- خطبه 192 نهج البلاغه (قاصعه)؛ بخش 18: ویژگیهای اهل بیت علیهم السلام , درسگفتار / سخنرانی علوم اسلامی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
حس آفرینش [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Patrick Masterson (پاتریک مسترسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چه نوع تجربه ای می تواند به تأیید و معنا بخشیدن به اعتقاد گیج کننده به آفرینش الهی، که در ادیان اصلی توحیدی مرکزی است، کمک کند؟ آنسلم و آکویناس درکی فلسفی از "خلقت" به عنوان رابطه نامتقارن بین جهان و خدا ایجاد کردند، به این معنا که جهان واقعاً در یک رابطه وابستگی کامل با خدا مرتبط است، اما خدا به هیچ وجه با این جهان آفریده شده مرتبط نیست. این ایده از یک رابطه نامتقارن مفهوم کلیدی است که تمام جنبه های این کتاب را متحد می کند که در بحث فلسفی درباره خدا سه پرسش اصلی مرتبط با یکدیگر را مورد بحث قرار می دهد - مسئله معنا، مسئله هستی، و مسئله همزیستی. . این کتاب «رمزهای» مختلف این رابطه نامتقارن را در تجربه زیسته ما قبل فلسفی بررسی می‌کند. اینها تجربیاتی مانند رابطه بین دانش ما و آنچه می دانیم، یا احساس تعهد ما نسبت به همسایه آسیب پذیرمان هستند. استدلال می‌کند که رمزگشایی چنین تجربیاتی به درک رابطه «نامتقارن» آفرینش کمک می‌کند و به نوبه خود آنها را معنا می‌کند. مسترسون بیشتر استدلال می کند که این ایده از رابطه نامتقارن بینشی را به سؤالات اصلی فلسفه دین ارائه می دهد و منبع روشنگر گفتگوی انتقادی با رویکردهای معاصر انگلیسی/آمریکایی و پدیدارشناختی در فلسفه دین است.
می‌توانست غیر از این باشد: احتمال و ضرورت در الهیات دومینیکن در آکسفورد، 1300-1350 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hester Goodenough Gelber
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد به دومینیکن ها در دانشگاه آکسفورد از 1300-1350 می پردازد. این کتاب تاریخچه صومعه آکسفورد را شرح می دهد، این که چه کسانی بودند، چه کسانی آنجا بودند، چگونه انتخاب شدند و زندگی فکری آنها را ایجاد کردند. این ایده ی فریاری را به عنوان یک "جامعه گفتگو" توسعه می دهد. به الهیات چهار راهب به طور عمیق پرداخته می شود: هیو لوتون، آرنولد استریلی، ویلیام کراتورن و رابرت هولکوت، که اغلب بر منابع دستنوشته ویرایش نشده تکیه می کنند. تمرکز بر پاسخ آنها به نظریه مدال دانس اسکوتوس و ویلیام اکام است. بحث در مورد ضرورت، احتمال، علم پیشین الهی، خدای فریبنده، جهل شکست ناپذیر و قدرت مطلق خداوند بسیار مبتکرانه است. تعدادی «الهیات تکلیفی» را بر اساس تکنیک بحث تکلیفی توسعه می دهند.
قرائت پروسلوگیون آنسلم: تاریخچه استدلال آنسلم و اهمیت روز آن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ian Logan
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Publishing Company ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: پروسلوگیون آنسلم از زمان نگارش آن (حدود 1077) تا به امروز جنجال برانگیخته است. تلاش برای ارائه گزارش های قطعی از استدلال آن منجر به تنوع گسترده و متناقضی از تفاسیر شده است. در این کتاب، ایان لوگان قبل از ردیابی پیچ و خم های این مناقشه، به مبانی، به متن لاتین پروسلوگیون با ترجمه انگلیسی موازی اصلی بازمی گردد. لوگان به ما کمک می کند بفهمیم چگونه همان استدلال توسط برخی تنها بر اساس عقل و از سوی برخی دیگر بر اساس ایمان است، به عنوان یک اثبات منطقی منطقی توسط حامیان آن و به طور مرگباری توسط مخالفان آن نقص تلقی می شود، لوگان آنچه را که آنسلم در نظر دارد در نظر می گیرد. در پروسلوگیون انجام دهید، استدلال او چگونه کار می کند و آیا موفقیت آمیز است یا خیر.
راهنمای کمبریج برای آنسلم [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
edited by Brian Davies and Brian Leftow.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‏‫‭Cambridge, New york‏‫‭: Cambridge university press‏‫‭,
 کتاب راهنمای کمبریج درباره دونس اسکاتوس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas Williams
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
بررسی تطبیقی نبوی دانستن الفاظ وحی قرآنی از منظر نصرحامد ابوزید و تحلیل آن براساس مبانی علامه طباطبایی
نویسنده:
حسین علوی مهر ، محمدرضا حقیقت سمنانی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مسئلۀ الهی بودن متن و الفاظ قرآن کریم از مهم‌ترین مبانی وحی‌شناسی اسلامی است، به اعتقاد عموم صاحب نظران قرآنی، خداوند الفاظ و معانی آیات را بر پیامبر نازل فرموده، در نتیجه لفظ ومعنای قرآن هر دو الهی است. در دوران معاصر، روشن‌فکرانی چون نصرحامد ابوزید آرای چالش برانگیزی درباره ماهیت وحی ازجمله، نبوی دانستن الفاظ قرآن بیان کردند، ابوزید برای اثبات این انگاره به آیات قرآن، اختلاف قرائات، ناسخ ومنسوخ، ادله کلامی مبنی بر امکان نداشتن تکلم خداوند و نزول تدریجی قرآن، استدلال کرده است. پژوهش حاضر با روشی تحلیلی و انتقادی به نقد این مبنای وحی شناختی ابوزید براساس مبانی وحی‌شناسی علامه طباطبایی می‌پردازد و روشن می‌کند، آیات متعددی الفاظ ومعانی قرآن را الهی می‌داند. اختلاف قرائتی که موجب تحریف یا تناقض در قرآن باشد، قابل قبول نیست. تبیین صحیح نسخ، مستلزم تناقض و جهل در خداوند نیست. صفت متکلم براساس ادله عقلی و نقلی ثابت است و حکمت نزول تدریجی قرآن تعلیم و تربیت جامعه بوده و تعامل قرآن با زمانه، تعاملی فعالانه ونه منفعلانه است. درنتیجه باید گفت وحی قرآنی هم در ناحیه لفظ و هم معنا، دارای ماهیتی الهی است و نه نبوی.
صفحات :
از صفحه 245 تا 276
  • تعداد رکورد ها : 651