مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
ازلیت خداوند(فلسفه دین) بساطت الهی Divine Simplicity خیریت خداوند(فلسفه دین) علم مطلق خداوند (فلسفه دین) قدرت مطلق خداوند(فلسفه دین)
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 32
آلوین پلانتینگا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James E. Tomberlin, Peter van Inwagen (auth.), James E. Tomberlin, Peter van Inwagen (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این مجموعه این است که هم فیلسوفان حرفه ای و هم خوانندگان بیشتری (از دانشمندان علوم اجتماعی و طبیعی، روش شناسان، ریاضیدانان، دانش آموزان، معلمان، ناشران و غیره) را در مورد آنچه در حال وقوع است، چه کسی چه کسی و چه کسی در معاصر انجام می دهد، آگاه کند. فلسفه و منطق PROFILES برای ارائه فعالیت‌های پژوهشی و نتایج شخصیت‌ها و مکاتب برجسته و افراد تازه ظهور در زمینه‌های مختلف فلسفه و منطق طراحی شده است. مجلدات Festschrift زیادی وجود دارد که به فیلسوفان مختلف اختصاص یافته است. کتابخانه مشهور فیلسوفان زنده وجود دارد که توسط P. A. Schilpp ویرایش شده است که قالب آن بر کار فعلی تأثیر گذاشته است. با این حال، آنها فقط می توانند بسیار کمی از صحنه فلسفی معاصر را پوشش دهند. در مواجهه با گسترش فوق‌العاده اطلاعات فلسفی و با تقسیم کار تقریباً ترسناک و افزایش تخصص، ما به روش‌های منظم و منظم برای پیگیری آنچه در این حرفه اتفاق می‌افتد نیاز داریم. PROFILES برای انجام چنین عملکردی در نظر گرفته شده است. هر جلد به یک یا چند فیلسوف اختصاص دارد که نظرات و نتایج آنها ارائه و مورد بحث قرار گرفته است. فیلسوف یا فیلسوفان برجسته، کار خود را در زمینه های اصلی مشارکت قابل توجه خلاصه و بررسی خواهند کرد. این اثر توسط مشارکت کنندگان دعوت شده مورد بحث و ارزیابی قرار خواهد گرفت. داده‌های تاریخی و/یا بیوگرافی مرتبط، کتاب‌شناسی به‌روز با چکیده‌های کوتاه از مهم‌ترین آثار و در صورت امکان، ارجاع به بررسی‌ها و بحث‌های مهم نیز گنجانده خواهد شد.
مفاهیم غربی در مورد خدا [کتاب عربی]
نویسنده:
براین مورلی؛ ترجمه و تعلیق: محمد سید سلامه
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: مرکز نماء,
اختفای الهی و عقل آدمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
J.L. Schellenberg (جان شلنبرگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cornell University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چرا اگر خدای دوست داشتنی وجود داشته باشد، بی ایمانان معقولی وجود دارند، افرادی که به خدا ایمان نمی آورند اما بدون تقصیر خودشان؟ در قسمت اول این کتاب، اولین بررسی کامل موضوع آن، جی.ال. شلنبرگ استدلال می‌کند که وقتی متوجه می‌شویم که چگونه رابطه با خدا به طور منطقی اعتقاد به خدا را پیش‌فرض می‌گیرد، دلایلی برای این نتیجه داریم که اگر خداباوری بود، هیچ بی‌ایمان معقولی وجود نداشت. درست است، و بنابراین - با توجه به وجود آنها - زمینه هایی برای بی خدایی. او معتقد است که این استدلال با هیچ یک از آرایه‌ای از استدلال‌های متقابل که به دنبال توجیه پنهان‌کاری الهی هستند که از آثار نویسندگانی چون پاسکال، کی‌یرکه‌گارد، باتلر و هیک، و از تخیل خود نویسنده، به‌دقت بررسی شده است، شکست نمی‌خورد. قسمت دوم کتاب نهان الهی و عقل انسانی از اولین انتشار خود در سال 1993 علاقه و بحث زیادی را برانگیخته است و همچنان به تعیین دستور کار برای کار در مورد موضوعات خود ادامه می دهد. --ریچارد سوینبرن، دانشگاه آکسفورد در این کتاب به وضوح نوشته شده و با استدلال محکم، J. L. Schellenberg به یک مشکل اساسی مذهبی می پردازد که در عین حال نادیده گرفته شده است. می پرسد اگر خدایی هست چرا وجودش آشکارتر نیست؟ به طور سنتی، خداباوران ادعا می کنند که خدا پنهان است تا دلیل وجود او را به همان اندازه که ضعیف است توضیح دهند. شلنبرگ معتقد است که با توجه به درک ویژگی اخلاقی خدا که خداباوران به آن متعهد هستند، این ادعا با مشکل جدی روبرو می شود. نویسنده می نویسد، دلایلی وجود دارد که فکر کنیم خدای کاملاً دوستدار خداباوری پنهان نخواهد بود، که چنین خدایی واقعیت وجود خود را فراتر از بی اعتقادی معقول قرار می دهد. شلنبرگ استدلال می کند که از آنجایی که بی اعتقادی معقول رخ می دهد، نتیجه می شود که در اینجا استدلالی با قدرت قابل توجه برای بی خدایی وجود دارد. شلنبرگ در بسط ادعای خود، دیدگاه های مربوط به خداباورانی مانند پاسکال، باتلر، کی یرکگور، هیک و دیگران را به دقت بررسی می کند. او پیشنهادات آنها را در مورد غیبت الهی روشن می کند و نشان می دهد که چگونه آنها در رد استدلالی که ارائه می کند کوتاهی می کنند. او نتیجه می گیرد که این استدلال چالشی جدی برای خداباوری ایجاد می کند که خداباوران معاصر باید به آن پاسخ دهند. اولین بررسی کامل موضوع آن، غیبت الهی و عقل انسانی، مورد توجه هرکسی است که در پی رسیدن به نتیجه ای در مورد وجود خدا بوده است، و به ویژه متکلمان و فیلسوفان دین.
قداست الهی و عمل الهی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark C. Murphy
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : تقدس صفتی است که در کتاب مقدس با تأکید بیشتر به خداوند نسبت داده شده است، اما توجه کمی به توصیف و در نظر گرفتن الزامات قدوسیت الهی شده است. مارک سی مورفی در کتاب قدوسیت الهی و عمل الهی، از شرحی از تقدس دفاع می کند که مدیون توصیف رودولف اتو از تجربه مقدس به عنوان یک mysterium tremendum et fascinans است. مقدس بودن خدا عبارت است از این که خدا کسی باشد که اتحاد صمیمی با او هم برای ما بسیار مطلوب است و هم چیزی که ما - و در واقع هر موجود محدودی - برای آن مناسب نیستیم. این مفهوم از قدوسیت الهی برای پرداختن به سؤالات الهیات مورد مناقشه در مورد فعل الهی مفید است. برخلاف گزارش‌های استاندارد از فعل الهی که با مفروضات مربوط به کمال اخلاقی یا عشق حداکثری خداوند آغاز می‌شود، توسل به قدوسیت الهی از چارچوب رقیب برای تبیین و پیش‌بینی فعل الهی پشتیبانی می‌کند - چارچوب قدوسیت - که بر اساس آن خدا برانگیخته می‌شود تا در آن عمل کند. راه هایی که پاسخی است به ارزش خود خداوند با فاصله گرفتن از چیزهایی که ناقص، ناقص یا به هر طریقی در خوبی محدود است. این مطالعه ثمربخشی جهت‌گیری مجدد از چارچوب‌های اخلاقی و عشقی به چارچوب قداست را نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که چگونه چنین جهت‌گیری مجدد رویکردهای متمایزی را برای مشکلات همیشگی فعل الهی در رابطه با خلقت، تجسم، کفاره و رستگاری پیشنهاد می‌کند. از پرداختن به این مشکلات همیشگی، یک موضوع کلی در رابطه با فعل الهی پدیدار می شود: این که تعامل خداوند با جهان، نوعی فروتنی رادیکال را نشان می دهد.
بزرگان علم: دانشمندان مشهور در مقابل خدا و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karl Giberson, Mariano Artigas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : زیست شناسان استیون جی گولد، ریچارد داوکینز و ادوارد او. ویلسون، و فیزیکدانان کارل سیگان، استیون هاوکینگ و استیون واینبرگ به روشنفکران عمومی تبدیل شده اند و دیدگاه بسیار بزرگتری را برای علم و نقشی که آن باید در جهان بینی مدرن ایفا کند بیان می کنند. اعتبار علمی و شیوایی ادبی هر یک از این متفکران بزرگ در کنار هم قرار می گیرد و آنها را به چیزی تبدیل می کند که فقط می توان آن را پیشگوی علم نامید. عجیب است که پیشروهای پیشرو علم عمدتاً سکولار هستند به گونه‌ای که منعکس کننده توزیع باورهای دینی در جامعه علمی نیستند. بسیاری از آنها حتی با دین دشمنی دارند و این تصور نادرست را ایجاد می کنند که علم در کل با دین ناسازگار است. کارل گیبرسون و ماریانو آرتیگاس تحلیلی آگاهانه از دیدگاه‌های این شش دانشمند ارائه می‌کنند و به دقت علم را از فلسفه و دین در نوشته‌های پیشوایان متمایز می‌کنند.
خدای بی نهایت: دیدگاه‌های جدید در الهیات و فلسفه
نویسنده:
Benedikt Paul Göcke (editor), Christian Tapp (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Notre Dame Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : دو سؤال در مورد مطالعات کلامی و فلسفی معاصر اغلب نادیده گرفته می شود: "آیا خدا نامتناهی است یا متناهی؟" و "این که بگوییم خدا نامتناهی است به چه معناست؟" در بی نهایت خدا، بندیکت پل گوکه و کریستین تپ دانشمندان برجسته را گرد هم می آورند تا در مورد بی نهایت بودن خدا از دیدگاه های فلسفی و الهیاتی بحث کنند. هر مشارکت کننده با به کارگیری روش های الهیات تحلیلی و فلسفه تحلیلی به جنبه خاصی از بی نهایت بودن خداوند می پردازد. مقالات بخش اول به بررسی مسائل تاریخی از منظری نظام مند می پردازد. مشارکت کنندگان بر روی پدران کاپادوکیه، توماس آکویناس، لایبنیتس، کانت، هگل، بولزانو و کانتور تمرکز دارند. بخش دوم به مسائل خاصی مربوط به رابطه بین نامتناهی خداوند و هم متناهی بودن جهان و هم صفات کلاسیک خداوند می پردازد: ابدیت، بساطت، همه جا حضور، قدرت مطلق، دانای مطلق و کمال اخلاقی. کتاب‌هایی وجود دارند که به مفهوم بی‌نهایتی در ریاضیات و در فلسفه عمومی می‌پردازند، اما هیچ متن واحدی بهترین فیلسوفان تحلیلی و متکلمان را گرد هم نمی‌آورد که به جنبه‌های مختلف بی‌نهایتی خداوند و مسائل مرتبط با آن می‌پردازند. این کتاب دانشجویان و دانش پژوهان را در زمینه فلسفه دین، الهیات و متافیزیک مورد توجه قرار خواهد داد.
مشیت خدا: رویکرد چند صدایی
نویسنده:
David Fergusson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : مفهوم مشیت در زندگی و الهیات کلیسا نهفته است. کاربردهای آن در درک سیاست، طبیعت و داستان های زندگی فردی مکرر و متنوع است. مشابهت ها را می توان در ادیان دیگر تشخیص داد. در این جلد، دیوید فرگوسن توسعه ایده های مشیتی را در دوره های متوالی در تاریخ کلیسا دنبال می کند. اینها عبارتند از تصاحب اولیه ایده های رواقی و افلاطونی، تدوین مشیت در قرون وسطی، پیش زمینه آن در الهیات اصلاح شده، و کاربردهای سکولار آن در دوران مدرن. پاسخ به زلزله لیسبون (1755) یک مطالعه موردی آموزنده ارائه می دهد. اگرچه اعتماد به مشیت الهی پس از سال 1914 متزلزل شد، چندین مدل در طول قرن بیستم پیشرفت کردند. فرگوسن با تکیه بر این تنوع رویکردها، روایتی تنبیه شده اما سازنده برای کلیسای معاصر ارائه می دهد. او با استدلال برای رویکرد چند صدایی، قصد دارد مشیت را در هر سه اصل دین توزیع کند.
سادگی الهی: یک تبیین جزمی
نویسنده:
Steven J. Duby
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
T&T Clark ,
چکیده :
چکیده ماشینی : استیون جی. دوبی آموزه سادگی الهی را بررسی می کند. این بحث حول محور سه ویژگی متمایز است: پایه‌گذاری در تفسیر کتاب مقدس، استفاده از توماس آکویناس و ارتدوکس اصلاح‌شده. و نوشته های متکلمان نظام مند و فلسفی مدرن. دوبی تاریخ کلی آموزه مسیحی سادگی الهی را ترسیم می کند و ویژگی های روش شناختی و محتوای اساسی گزارش جزمی را مورد بحث قرار می دهد. او ادعاهای آموزه سادگی الهی را با نشان دادن اینکه آنها در گزارش کتاب مقدس خدا مستلزم و مستلزم هستند، اثبات می کند. دوبی به این نکته توجه می کند که چگونه سادگی از تکینگی و آسانی خداوند و نیز چگونه از تغییر ناپذیری و نامتناهی خداوند و آموزه مسیحی خلقت استنباط می شود. بحث با پاسخ به ایرادات عمده به سادگی خاتمه می یابد، یعنی این که این آموزه به کثرت صفات الهی توجه نمی کند و آزادی خداوند را در آفرینش جهان و عمل به ما ریشه کن می کند. و اینکه با تمایزات شخصی که باید در آموزه تثلیث قائل شوند، همخوانی ندارد.
خدا نفس می‌کشد: روح در جهان
نویسنده:
Gelpi, Donald L.
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
M. Glazier ,
گشودن گره از فعل الهی: علوم معاصر و توماس آکویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael J. Dodds
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Catholic University of America Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: توانایی ما برای صحبت در مورد عمل خدا در جهان با درک ما از علیت پیوند نزدیکی دارد. با ظهور علم نیوتنی مدرن، مفهوم علیت محدود شد و بحث از فعل الهی در آن درک قراردادی محصور شد. به نظر می‌رسید که هیچ جایی برای خدا وجود ندارد که در جهان بدون دخالت در طبیعت و قوانین علمی که آن را توصیف می‌کند، عمل کند.
  • تعداد رکورد ها : 32