مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 503
الرد علی شبهات الوهابیة
نویسنده:
غلامرضا کاردان
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
وضعیت نشر :
موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت (ع),
چکیده :
«الردّ على شبهات الوهابيّة» نوشته غلامرضا كاردان، آن را به زبان عربى، در پاسخ به شبهات مطرح شده در يك كتاب، نگاشته است كه به گفتۀ وى اطلاعى از نويسنده و ناشر آن ندارد. همان گونه كه در مقدمۀ كتاب آمده است، ممانعت از انحراف و گمراهى عامۀ مردم و همچنين تقويت وحدت اسلامى و ازالۀ اختلافات از انگيزه‌ هاى او جهت تأليف كتاب بوده است. به عقيدۀ او بحث هاى علمى و ذكر ادله و براهين بر اساس تفاهم و برادرى در جهت وحدت اسلامى است. عنوان‌ بندى اين كتاب بر اساس موضوعات و شبهات مطرح شده از سوى اهل سنت مى‌ باشد و در 11 عنوان، عقائد شيعه را به اختصار بيان كرده است. با نگاهى به فهرست كتاب مشاهده مى‌ شود كه بر اساس ساختار سنتى مطالب تنظيم شده است و مباحث با ذكر يك عنوان از يكديگر تفكيك شده‌ اند. برخى از عناوين را نيز مى‌ توان در هم ادغام نمود.
اَلمُهَنَّد عَلَى المُفَنَّد: پاسخ علمای «دیوبند» به پرسش‌های علمای «حرمین» ؛ به ضمیمه عقاید علمای دیوبند
نویسنده:
خليل احمد سهارنبوري؛ ترجمه: عبد الرحمن سربازی چابهاری؛ تقدیم واستدراک: محمد سلیم آزاد؛ سید عبد الشکور ترمذی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مرکز پخش: نشر جاودان (مشهد),
چکیده :
این کتاب بیانگر عقاید علماء اهل سنت و جماعت دیوبند، شبه قاره هند است.
تضاد وهابیت با دیوبندیه
نویسنده:
علی زنگوئی‌زوزنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
مبنای فکری وهابیت ،مبارزه با عقل گرایی و مخالفت با هر نوع اجتهاد در احکام دین است،پیروی از هر مذهبی را باطل می‌داند. در حالی که دیوبندی‌ها خود را پیرو مذهب حنفی می‌دانند؛ با این حال، دانش‌آموختگان مدارس دیوبندی‌اند،متّهم به وهابّی‌گری هستند. در این راستا مؤلف کوشیده است تا به تضاد بین این دو گروه بپردازد.
تضاد وهابیت با دیوبندیه
نویسنده:
‫زنگوئی زوزنی، علی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
‫چکیده و 20 صفحه از متن الکترونیکی در پیوست ها و منابع دیجیتالی قابل رؤیت می باشد
عادل الكلباني.. الداعية المتحوّل صاحب الفتاوى الشاذة
نویسنده:
رنده عطية
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نون پست (https://www.noonpost.com/),
چکیده :
ترجمه ماشینی: «زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم پر از آواز و آلات موسیقی بود و حضرت در خانه خود از خوانندگان زن پذیرایی می کردند و گاه می خواندند». گفته واعظ مسجد ملک خالد در ریاض، شیخ عادل الکلبانی، در مصاحبه ای با تلویزیون سعودی "SBC" در 15 نوامبر، سپس پلتفرم های رسانه های اجتماعی برای حمله به جنجالی ترین واعظ عربستان سعودی در چند وقت اخیر قیام کردند. اگرچه این اولین فتوای جنجالی یک واعظ نزدیک به حلقه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی نیست، اما برخی آن را این بار جسارت به [ساحت قدسی] پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم برای ادامه راه خود در نقض خطوط قرمز دانستند. که پادشاهی سعودی در طول دهه های گذشته در مسیر مذهبی خود [ظاهرا] به آن پایبند بوده است.
منهج الشيخ المهدي البوعبدلي في التأصيل التاريخي للتيار السلفي بالجزائر
نویسنده:
محمد الكبير فقيقي
نوع منبع :
مقاله , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پژوهش به رویکرد «المهدی البوعبدلی» مورخ الجزایری (1907-1992) در طرح موضوع جنبش سلفی در الجزایر می پردازد و مراحل پیدایش و توسعه آن را از قرن چهاردهم میلادی بررسی می کند. تا پایان قرن نوزدهم و آغاز قرن بیستم، چون او را نخستین روش این موضوع می‌دانند و مبانی مطالعه به او سپرده شد و بر نخستین نشانه‌های تاریخی تولد ایستاد. آن جنبش در الجزایر از طریق مطالعه خود با عنوان: عبدالرحمن الاخدری و مراحل سلفی گری در الجزایر. در مجله العسله که توسط وزارت آموزش اصلی و امور دینی الجزایر صادر شده بود، در شماره 53 سال 1978 میلادی به چاپ رسید. البوعبدلی می‌بیند که جنبش سلفی در الجزایر به‌عنوان واکنشی اصلاحی در برابر انحرافات و بدعت‌هایی که در عرفان اسلامی در مغرب میانه رخ داده بود، ظهور کرد. از این رو اختلاف میان اصلاح طلبان سلفی و مدافعان تصوف شدت گرفت. البوعبدلی متعهد بود که این جریان سلفی را در نظام تاریخی خود و مطابق با ویژگی های فرهنگ اسلامی مغرب اسلامی قرار دهد. یکی از ویژگی های آن این است که از محیط صوفیانه اهل سنت که برگرفته از فقه مالکی و عقیده اشعری است، پدید آمده است، اما از دوران جدید به دلیل تأثیری که بر سلفی گری شام داشته، به جنبشی علیه فرهنگ صوفی تبدیل شده است. به خصوص انشعاب وهابی آن. تجربه تاریخی بیهودگی تلاش برای از بین بردن تفکر صوفیانه در مغرب مرکزی را ثابت کرده است، زیرا سلفی گری الجزایر برای قرن ها با جوهر تصوف همسو بود. با توجه به اینکه پیشگامان اصلی اصلاحات سلفی در مغرب مرکزی این دوگانگی را در اظهارات و مواضع خود تجسم می بخشیدند، باید به پدیده جفت شدن سلفی گری با تصوف پرداخت. امثال: «عبد الرحمان الاخضری»، «عبدالکریم الفکون القسنطینی» و «ابو رأس الناصری المعسکری»
موقفُ الرَّازي من مسائِلِ الأسماء والأحكام فی التفسیر الکبیر - دراسة نقدیة فی ضوء عقیدة أهل السنة والجماعة
نویسنده:
إیلاف بنت یحیی إمام؛ إشراف: یحیی بن محمد ربیع
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این رساله تحصیلی که متعاقبا با عنوان «موقفُ الرَّازي من مسائِلِ الإيمان والأسماء والأحكام - عرضٌ ونقْدٌ» به صورت کتاب چاپ شده، از موضع اندیشه سلفی و قرائت وهابیت به نقد «تفسیر کبیر» و اندیشه فخر رازی و اشاعره پرداخته است.
أصول مذهب الشيعة الإمامية الاثنى عشرية - عرض ونقد
نویسنده:
ناصر بن عبدالله بن علی القفاری
نوع منبع :
کتاب , رساله تحصیلی
چکیده :
کتاب حاضر مصداقی از پروژه های وهابیت در ستیز با امامیه و تولید یکی از مراکز اصلی فکری وهابیت است. کتاب را باید دائرة المعارف شبهات و اتهامات تاریخی علیه مکتب اهل بیت دانست. که یا کذب و اتهام است، و یا ناروا و بصورت تحریف شده مطرح گردیده است. البته مواردی نیز نسبت داده شده که از موضع اندیشه سلفیه و وهابیت نقد شده اما از افتخارات و اختصاصات شیعه (مانند بداء، رجعت، غیبت،...) و یا مورد اتفاق یا توافق اجمالی سایر مذاهب اسلامی (توسل، شفاعت، زیارت، کرامت، اصل مهدویت و...) است. بر این کتاب نقدهای متعددی نوشته شده از جمله کتب زیر: 1- رد على کتاب أصول مذهب الشیعة الإمامیة الإثنی عشریة للقفاری؛ تالیف: عبدالقادر عبدالصمد 2- تنزیه‌الشیعه‌الاثنی عشریه عن الشبهات‌الواهیه: رد شبهات القفاری علی ‌الشیعه فی کتابه الموسوم بـ [اصول مذهب‌الشیعه‌الامامیه الاثنی‌عشريه]؛ تالیف: ابی‌طالب التجلیل 3- نقد كتاب اصول مذهب الشيعة لمؤلفه الدكتور السلفي ناصر بن عبدالله القفاري؛ در دو جلد؛ تالیف: محمد حسيني قزويني و دیگران؛ ترجمه: سیدمجتبی عصیری 4- حقيقة المهدوية و الغيبة : دراسة تأصيليّة نقديّة لشبهات الدكتور ناصر بن عبدالله القفاري في كتابه أصول مذهب الشيعة؛ تالیف: يحيى عبدالحسن دوخي 5- توحید و شرک در نگاه شیعه و وهابیت : بررسي و نقد افترائات دكتر قفاري بر مذهب شيعه؛ تالیف: احمد عابدی 6- مع الدكتور ناصر القفاري في اصول مذهبه : حول السنة و رواتها؛ تالیف: ابوالفضل اسلامي 7- سلامة القرآن من التحریف و تفنید الافتراءات على الشیعة الامامیة : عرض و نقد لآراء الدکتور ناصر بن علی القفاری، احسان الهی ظهیر، محمد مال الله و آخرین؛ تالیف: فتح الله محمدي مقالات متعددی نیز در پاسخ به مدعیات و شبهات او نگارش یافته که بعضا در الفبا موجود و قابل دسترسی است.
نقد أوهام صديق حسن‌خان المسمى إبراز الغي الواقع في شفاء العي
نویسنده:
أبو الحسنات محمد عبد الحي اللكنوي؛ محقق: صلاح محمد أبو الحاج؛ تقديم: الشيخ وهبي سليمان غاوجي الألباني
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عمان - اردن: دار الفتح للدراسات والنشر,
چکیده :
نقد أوهام صديق حسن‌خان المسمى إبراز الغي الواقع في شفاء العي؛ لکنوی این کتاب را رد بر مؤلف «الإتحاف والإكسير والحطة» (صدیق حسن‌خان) نوشته است و متذکر می‌شود صدیق حسن‌خان دارای انحرافاتی است که از آنها باید دوری شود. همچنین انحرافات صدیق حسن‌خان (همچون عدم تقلید از ائمه اربعه اهل سنت و عدم زیارت قبر پیامبر(ص) و غیره) را پاسخ می‌دهد. عبدالحی لکهنوی در رد تقلید صدیق حسن خان می نویسد: «أنه يقلد تقليدا جامدا لابن تيمية وتلامذته وللشوكاني وأمثاله مع أنه من أشد المنكرين على المقلدين ـ فإلى الله المشتكى من مثل هذا الصنع ـ فما الذي حرم تقليد المجتهدين والأئمة المتبوعين وأباح تقليد هؤلاء المستحدثين وليسوا بجنب المجتهدين المتبوعين إلا كعصافير بجنب الناطقين». او از ابن تیمیه و شاگردانش و شوکانی و امثال او را تقلید می کند، در حالیکه او از منکرترین منکران مقلد هست -از این کار به خدا شاکایت می کنم- پس چرا تقلید از مجتهدان که مورد تبعیت بودن ممنوع است و تقلید از این افراد جدید جایز است و آنها در مقابل مجتهدین مورد تبعیت ، نیست مگر مانند گنجشک در مقابل ناطقین.
إقامة الحجة على أن الإكثار من التعبد ليس ببدعة
نویسنده:
محمد عبدالحی اللكنوي الهندی؛ تحقيق: عبد الفتاح أبو غدة
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بی جا: بی نا,
چکیده :
إقامة الحجة على أن الإكثار من التعبد ليس ببدعة: این کتاب در ردّ بر عقیده وهابیان و اهل حدیث شبه‌قاره هندوستان نوشته شده است و عبدالفتاح ابوغده آن را تحقیق کرده است. لکنوی در این کتاب می‌نویسد: هیچ‌وقت اشاعره و ماتریدیه روی مسئله اختلافی، همدیگر را به بدعت و ضلالت منتسب نکردند؛ برخلاف متعصبین امروزی که روی مسائل فرعی و فقهی، دیگران را به بدعت و ضلالت نسبت می‌دهند. همچنین می‌آورد: امروزه بسیاری از جاهلین به معنای بدعت، هر فعلی را که صحابه انجام ندادند و دلیلی بر ردش نیست را بدعت می‌دانند. محقق کتاب که خود را از شاگردان «محمد زاهد الکوثری» می داند، این اثر را به روح استادش اهدا نموده و از او نقل می کند که وی به استفاده از آثار لکنوی (مولف کتاب)، توصیه و تشویق می کرد.
  • تعداد رکورد ها : 503