مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 111
توحید و صفات پروردگار
نویسنده:
نويسنده:تقی ایزدی‌همدانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: فجر قرآن,
چکیده :
این مجموعه شامل چند گفتار درباره توحید و صفات پروردگار است که با تفسیر سوره توحید آغاز می‏شود و بسیاری از اسماء و صفات خداوند به دنبال آن شرح و بررسی می‏گردد. این مطالب جهت استفاده عموم ایراد گردیده و بیشتر حالت موعظه و تذکر دارد و البته به مناسبت، برخی استدلالهای فلسفی و کلامی در آن آمده است. توحید پروردگار و ابطال شرک‏ورزی، اراده خداوند، بداء، جبر و تفویض، مراتب عبادت و محبت، مراتب یقین، اسماء صفات حق، ملاک سعادت واقعی و برخی از معارف الهی دیگر در این کتاب شرح شده است.
توحید و صفات الهی درسنامه کلام تخصصی
نویسنده:
نويسنده:علی‌الله بداشتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: دانشگاه قم,
چکیده :
درس‌هایی پیرامون شناخت خداوند متعال و صفات جلال و جمال او است که مجموعه در 30 درس گردآوری شده است. نگارنده سعی نموده تا دیدگاه‌های مکاتب مطرح فکری در جهان اسلام را مورد توجه قرار دهد و به مواضع مشترک و مورد اختلاف شیعه با سایر مکاتب نیز، اشاره نماید. برخی از مطالب عربی مندرج در کتاب نیز، ترجمه نشده است. در این‌راستا، نگارنده ابتدا از مبادی علم کلام و الهیات، سخن گفته و در ادامه مفهوم خدا و اثبات وجود او، مورد توجه قرار گرفته است. مباحث مربوط به توحید و شرک، در فصل سوم سامان یافته و در فصل چهام کلیات اسماء و صفات الهی بررسی شده است. در پایان، به «اسماء الهی» به صورت تفصیلی پرداخته شده است.
توحید و اسماء و صفات
نویسنده:
نويسنده:محمد بیابانی‌اسکوئی ويراستار:اسماعیل تاجبخش ويراستار:مهدی دشتی ويراستار:اصغر غلامی ويراستار:مرتضی نادری ويراستار:محمدعلی دزفولی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نبا,
چکیده :
موضوع این کتاب، اثبات توحید و بیان چگونگی خداشناسی است. کتاب حاضر که با هدف تقویت و ارتقای مبانی اصیل اعتقادی مخاطب تدوین گردیده، درس نامه‌ای عقیدتی برای طلاب و دانشجویان محسوب می‌شود. کتاب، مشتمل بر هجده درس است و نگارنده در این دروس علاوه بر مباحثی در اثبات توحید و راه‌های شناخت خدا اسما و صفات الهی را نیز بررسی کرده است. عناوین برخی دروس کتاب عبارتند از: اهمیت معارف اعتقادی و معرفت خدا؛ معرفت خدا فطری است؛ مواقف تعریف عالم ارواح؛ روایات به ظاهر مخالف با روایات معرفه الله بالله و اسماء صفات.
توحید از منظر عقل و وحی (ادله اثبات وجود، یگانگی و صفات خدا)
نویسنده:
نويسنده:عباس عباس‌زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
قم - قم: موسسه‌ فرهنگی ‌انتشاراتی ‌شاکر,
چکیده :
در این کتاب، عقاید اسلامی و شیعی در خصوص مباحث توحید از دیدگاه عقل و وحی بحث و بررسی شده است. عناوین فصل‌های کتاب عبارت‌اند از: "اهمیت و ضرورت بحث از اصول عقاید"، "آثار سازنده ایمان به خدا در زندگی انسان"، "جهان‌بینی، ایدئولوژی و مکتب"، "بررسی موضع انکار"، "راه‌های بشر به سوی خدا"، "توحید و مراتب آن"، "شرک و مراتب آن" و "راه‌های بشری به سوی اسما و صفات خدا و آشنایی با آن‌ها".
كلمة هادئة في بيان خطأ التقسيم الثلاثي للتوحيد
نویسنده:
عمر عبدالله كامل
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عمان/ اردن: دار الرازی,
چکیده :
کتاب کلمة هادئة فی بیان خطأ التقسیم الثلاثی للتوحید توسط عمر عبدالله کامل به رشته تحریر در آمده است. قضیه توحید از مهمترین موضوعات اعتقادی محسوب می شود، چون که پایه و اساس جمیع موضوعات عقیدتی می باشد. عقیده به توحید تا قرن هفتم و قبل از ظهور ابن تیمیه به دو قسم ربوبی و الوهی تقسیم می شد که ابن تیمیه توحید را به سه قسم الوهی و ربوبی و اسماء و صفات تقسیم نمود و چون ابن تیمیه رهبر فکری وهابیون محسوب می گردد و آنان نسبت به او احترام زیادی قائلند و عقائد او را موبه‌مو دنبال می کنند بر این عقیده جداً مسرّ بوده و به این سبب مسلمین را تکفیر می نمایند. لذا مؤلف اثر حاضر درصدد برآمده تا این تقسیم غیر معقول ابن تیمیه را بازگو کرده تا از این طریق اشتباه و بدعت او معلوم گشته و به نقد و رد اعتقاد ابن تیمیه توحید را به سه مفهوم تقسیم نموده باشد. این کتاب شامل مدخل، تمهید، مقدمه، نُه مطلب و خاتمه می باشد. مطالب آن عبارتند از: استعمالات لفظ إله در قرآن کریم، معنی الرب در لغت، استعمالات لفظ رب در قرآن کریم، بطلان کردن تثلیث توحید، حقیقت عبادت، قسم سوم از اقسام توحید در نزد ابن تیمیه بحث می کند، که به توحید اسماء و صفات پرداخته است. قاعده اثبات کردن مفصل و نفی نمودن مجمل می پردازد. و اشتراک در اسماء بین خالق و مخلوق می باشد. مؤلف پس از بررسی موضوع اعتقادی توحید و تقسیم بندی آن به دو قسم ربوبی و الوهی به این نتیجه رسیده که تقسیم موضوع اعتقادی توحید به سه قسم الوهی، ربوبی، اسماء و صفات از طرف ابن تیمیه نادرست بوده است لذا به رد این تقسیم ابن تیمیه پرداخته است.
هماهنگی عقل و نقل در مسأله توحیدصفاتی از دیدگاه ملاصدرا
نویسنده:
علی محمد ساجدی، فاطمه زارع
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
پرسش اصلی تحقیق حاضر چگونگی هماهنگی میان عقل و نقل در مسأله توحید صفاتی در منظومه فلسفی ملاصدرا است. پس از تبیین هماهنگی عقل و نقل از دیدگاه صدرا، و با ذکر پیشینه ای از آراء متکلمان(اشاعره و معتزله) در خصوص رابطه میان ذات و صفات الهی وگذری نیز به آراء ابن سینا در این موضوع، به اندیشه های صدرا درباب توحید صفاتی روی آورده، برهان وی بر نظریه"عینیت ذات وصفات"را که عمدتا بر محوریت برهان صدیقین و قاعده عقلی «بسیط الحقیقه» استوار است بیان، واستناد به آیات مربوطه را معلوم نموده ایم.آیات مورد استناد همگی دال بر این است که خدا وجود محض بوده، و واجد جمیع کمالات وجود است. همچنین، با نظر به قواعد فوق، صدرا با تحلیل دقیقی نشان می دهد که کثرت اوصاف کمالی خداوند با وحدت و بساطت ذاتش همخوانی داشته، و از ناحیه کثرت صفات، کثرت و ترکیبی در ساحت قدس ربوبی پدید نمی‏آید. ادله عقلی ملاصدرا مبنی برعینیت ذات وصفات که جمعا 5 دلیل از مجموعه آثار وی استخراج، و در پی مباحث فوق مطرح شده است، همگی با کلام نورانی مولی الموحدین امام علی(ع) که؛کمال توحید را نفی صفات از او می‏داند مهر تأیید ‏خورده، و تأثیر پذیری صدرا از آموزه‏های بلند خداشناسی در نهج البلاغه و سایر جوامع روایی را نمایان می‏سازد.در پایان نیزبه تناسب بحث از صفات به ذکراقسام صفات و نیز طرح مسئله تشبیه وتنزیه جهت نشان دادن اصل امکان شناخت صفات در حدود کارایی عقل بشری همراه با ادله عقلی و نقلی صدرا پرداخته ایم.
صفحات :
از صفحه 81 تا 110
تنديد بمن عدد التوحيد
نویسنده:
حسن بن علي سقاف
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عمان/ اردن: دار الامام النووی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب التندید بمن عدّد التوحید نوشته حسن بن علی سقاف و پیرامون موضوع توحید به رشته تحریر در آمده. مصنف در این کتاب بر آن است تا ثابت نماید آنچه در اسلام آمده یک توحید است و بحث توحید سه گانه _ توحید الوهی، توحید ربوبی ، توحید صفات _ بعد از پیامبر وارد دین گشته است. وی در ابتدا برای اثبات این موضوع به آیات کریمه واحادیث شریفه تمسک جسته. در فصل بعد این نکته را در قرآن دنبال نموده که اعتراف به صرف وجود خدا و عدم اعتقاد به وحدت او موجب ایمان نیست بلکه در نظر قرآن کافر هم شمرده میشود این نکته در مورد شخصی که توحید روبوبی را قبول دارد نیز صحیح است. در فصل بعد به قسم سوم توحید پیرامون توحید صفات واسماء الهی پرداخته است ودر ادامه این بحث به نقد تفکرات ابن تیمیه پیرامون تشبیه وتجسیم خداوند پرداخته شده. در ادامه کتاب فصلی تحت عنوان ابطال تقسیم توحید به ربوبی والوهی آمده است: ودر آن به توضیح مسائلی چون دعا ( معنا ، مفهوم و...) وسجده بر خدا وتوسل و.. پرداخته شده است. فصل بعدی به ابطال قسم سوم از توحید یعنی توحید صفات اشاره و در آن به نقد وبرسی آرائ اشاعره پرداخته شده است. در ادامه چند فرع و در پایان به چند نمونه از افکار باطل ومخالف اسلام که در کتاب (شرح الطاویه )ابن ابی عز اشاره شده.
  • تعداد رکورد ها : 111